




已阅读5页,还剩11页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Unit 4 Films and film eventsA卷 单项填空1Its not what you have in your life but _ you have in your life that matters.Awho Bthat Cwhich DwhatA解析:句意:重要的不是你在生活中拥有什么而是你拥有谁。 题干中not what you have in your life but _ you have in your life是强调句中的被强调部分, 根据前者的what, 判断but后的从句中缺少have的宾语who。故选A。2How was the televised debate last night?Super! Rarely _ so much media attention.Aa debate attractedBdid a debate attractCa debate did attractDattracted a debateB解析:否定词rarely置于句首, 句子要用部分倒装语序。 句意:昨晚电视播放的辩论会怎么样?很棒!很少有一场辩论会引起这么多媒体的关注。3Id like to find a job in the library.Good idea,_ it doesnt affect your studies.Anow thatBas long asCas soon asDeven ifB解析:考查连接词用法辨析。 根据语境, B项符合题意。 答语句意:只要不影响你的学习, 在图书馆找个工作是个好主意。 as long as“只要”, 表条件。 A、C、D不合逻辑。4.Its a tradition that, at the wedding ceremony, the hands of the bride and groom would be tied together with a length of ribbon to symbolize that their lives were fastened together _Anecessarily BdeliberatelyCpermanently DtemporarilyC解析:考查副词辨析。 句意:在婚礼上, 新郎和新娘的手用一条缎带系在一起, 象征他们的生命永远地紧系在一起, 这是个传统。 根据句意可知, 应选C项, permanently“永久地”。 necessarily“必然地”; deliberately“故意地, 蓄意地”; temporarily“暂时地”。 5When_to a totally different culture,we should be openminded and try to understand and appreciate it.Ato expose Bhaving exposedCexposed DexposingC解析:考查非谓语动词。句意:当暴露在一种完全不同的文化中时,我们应该持开放态度并尽力理解和欣赏这种文化。主句的主语we是expose的动作承受者,故应用过去分词作状语,故选C。6Chinas vast central and western regions have accelerated the pace of development. Meanwhile, analysts have called for giving _ to quality instead of the growth rate.AprivilegeBpreferenceCpriorityDsignificanceC解析:give priority to“给优先权; 优先考虑”。7After inspecting the building, specialists discovered some faults that otherwise_Ahad been overlookedBwould have been overlookedCwere overlookedDwould be overlookedB解析:考查时态。 根据otherwise判断, 当为含蓄条件句, 故选B。8(2019沭阳五校联考)Teaching year after year, he gradually _much experience.AcalculatedBaccumulatedCabandonedDappointedB解析:考查动词词义辨析。 calculate“计算; 预测”; accumulate“积累; 积聚”; abandon“放弃; 放纵”; appoint“委任, 任命”。 句意:年复一年的教书, 他逐渐地积累了很多经验。 故选B。9Ill give_ to your suggestion that we_ a party in honor of the experienced professor.Amuch thought; holdBmany thoughts; should holdCmuch thought; will holdDsome thought; can holdA解析:give much thought to“着重考虑”; suggestion后的同位语从句中谓语动词用(should)动词原形。10These two horses look so much _ that we can not _ one from the other.Aalike; recognizeBlikely; separateClikely; differDalike; distinguish D解析:句意:这两匹马看上去如此相像以至于我们分不清楚它们。 alike“相像的”; distinguish“分辨; 区分”。11Jack packed all the things into a case, _Abeing anxiously to leaveBto be anxiously to leaveCanxious to leaveDbe anxious to leaveC解析:考查形容词作状语。 形容词不定式作状语表示伴随状况。 故答案选择C项。12What do you think of investing in todays stock market?There are many risks, but also many _ gains.ApotentialBconfidentialCinfluentialDpreferentialA解析:句意:你觉得现在投资股市如何?有很多风险, 但是也有很多潜在的获利。 股市有风险, 其收益是潜在的、可能的, 因此选择potential“潜在的, 可能的”。 confidential“机密的, 保密的”; influential“有影响的”; preferential“优惠的, 优先的”, 都不符合题意。13The number of people, who have access to their own cars,_ sharply in the past decade.AroseBis risingChave risenDhas risenD解析:考查主谓一致和时态。 本句的主语是The number, 所以谓语动词用单数; in the past decade表示时间从过去持续到现在, 即“十年来”, 因此用现在完成时。14The computer,_ help we human beings have stepped into the information age, should be regarded as one of the most important inventions in the 20th century.AwhichBwhoseCwith itsDwith whoseD解析:whose指代the computers, 在句中作定语修饰help, with ones help意为“在某人的帮助下”。15I really had a wonderful time at the party last night._AOh, thats very nice of youBCongratulationsCIts a pleasureDOh, Im glad to hear thatD解析:句意:在昨晚的聚会上我确实过得很愉快。 哦, 很高兴听你这样说。 A:哦, 你真好/太感谢你了; B:祝贺你; C:不用谢; D:哦, 听你这样说我很高兴。由句意可知答案选择D项。 阅读理解AAdvertising is the first journey in marketing. Your only goal in advertising is to show enough gold to get people to want to buy products. Forget about selling them anything.Then how do you show them the gold? Keys to effective advertising are as follows.Talk to one person, and call his/her name.On a crowded Manhattan street, walking elbowtoelbow with a sea of people, I still heard someone speak in a conversational voice“Mark.” I turned my head around. Of course he was talking to someone else, but it still caught my attention.You need to speak to one person, and call his/her name. In marketing, the next best thing to a personal name is your Who and What. For example,“Golfers(who) have knee pain affecting their swing(what)”Educate them in a helpful way.If you have room, take the time to explain one point that will help them with the problem they are facing. For smaller ads you can just point them towards a web page where you want to educate them about something helpful.For instance, “Most pain is actually caused by stress. Stopping the stress means decreasing or stopping the pain. Right now, just notice your knee pain. See if you can notice where your legs and hips feel tense, and breathe into the tension. As it relaxes, see how the pain feels.” If you have more space, you can go into more details.Offer a trade: their contact information for something valuable.“Of course, your knee pain isnt gone completely. This is just a clue. If youd like a free article with illustrations on how to decrease knee pain and help your swing, just leave your contact information and you will be given an additional golf swing tip every week.” You can just follow this example.Finally, dont ignore design.Keep it simple. In a loud, overcrowded world, simplicity and straightforwardness have the best chance of being noticed. Use plenty of white space, easytoread writing, and avoid complicated patterns.Besides, you can try Robin Williams(not THAT Robin Williams) book, The NonDesigners Design Book. Maybe you can learn something from it.Have fun with your advertising!【解题导语】本文是一篇应用文。我们都知道广告是我们做好销售的关键因素。本文主要就如何有效地做好产品广告给出了几条建议。1Which of the following is a tip for advertising successfully?ACall ones name whenever meeting with someone.BKeep in mind that advertising is the first journey in marketing.CPay attention to design and keep it complicated if possible.DEducate your potential customers about something helpful.D解析:推理判断题。根据Educate them in a helpful way.部分中的“For smaller ads you can just point them towards a web page where you want to educate them about something helpful.”可知,作者建议宣传者向自己的潜在顾客灌输一些有用的东西。故选D项。2How do you understand the underlined sentence in the passage?AThe golfers knee was hurt and he cant play golf any more.BThe golfer cant swing because of the knee pain and he needs treatment.CThe golfers knee pain was caused by stress and we should help him stop the stress.DThe golfer cant play golf any more and well speak to him and offer him some tips.B解析:句意理解题。根据文中的“Your only goal in advertising is to show enough gold to get people to want to buy products. Forget about selling them anything.”“Then how do you show them the gold? Keys to effective advertising are as follows.” 可知,本段主要是面向广告商讲述如何做好广告宣传;再结合画线句上文中的“In marketing, the next best thing besides a personal name is your Who and What.”和画线句的字面含义可知,广告商应该根据目标人群给出原因分析,再合理地提供其所需的服务,故B项最符合画线句想要表达的含义。B“Leave him alone!” I yelled as I walked out of the orphanage(孤儿院) gate and saw several bullies(恃强凌弱者) pushing the deaf kid around. I knew he lived in the old white house across the street from the orphanage where I lived.“You are a stupid idiot,” said the bigger of the two bullies as he pushed the boy down on the ground. The deaf boys body started shaking all over and he curled up in a ball trying to shield and hide his face. He looked like he was trying to cry, or something but he just couldnt make any sounds.I ran as fast as I could back through the orphanage gate. I uncovered my homemade bow(弓) which I had constructed out of bamboo and string. I grabbed four arrows and then ran back out the gate with an arrow cocked in the bow. I stood there quiet, like, breathing really hard, just daring either one of them to kick or touch the boy again.“Youre a dumb freak just like him,” said one of the boys as he grabbed his friend and backed off far enough so that the arrow would not hit them. “If youre so brave, kick him again now,” I said, shaking like a leaf. The bigger of the two bullies ran up and kicked the deaf boy in the middle of his back as hard as he could and then he ran out of arrow range again.The boy was trembling with fear and then made a sound that I would never forget for as long as I live. It was the sound like a whale makes when it has been harpooned(用鱼叉叉) and knows that it is about to die. I fired all four of my arrows at the two bullies as they ran away laughing about what they had done. I pulled the boy up off the ground and helped him back to his house. When we reached his home, his sister told me that her brother could not say or hear anything. I told her that he did make a sound when the bully kicked him in the back. She told me that I must be mistaken because all her brothers vocal cords(声带) had been removed during experimental surgery.The boy made one of those hand signs at me as I was about to leave. His sister told me that he was saying that he loved me with his hands. I didnt say anything back to her at all because, I think, people cant talk with their hands and everybody knows people can only talk with their mouth.On my very last day in the orphanage, I was being chased by the police. They told me that I was being sent off to the Florida School for Boys, a reform school at Marianna, so I ran to get away from them. They chased me around the dining room building several times and finally I rushed for a fence and tried to climb over it to escape. I saw the deaf boy sitting there on his porch just looking at me as they pulled me down from the fence and handcuffed(用手铐铐住) me. The boy placed his fingers through the fence and just stood there looking at us. All I could hear the entire time was the high pitched sound of that whale being harpooned again. As I was pulled away into the police car I saw the deaf boy loosen his firm hold of the fence and slide very slowly to the ground. That was when I realized he probably really did love me and that he wanted to save me because he thought that I too was making the whale sound.【解题导语】本文是一篇记叙文。你听过鲸鱼在身处险境时发出的声音吗?作者在文中讲述了自己与一个会发出这种声音的聋哑男孩的暖心故事。3In which order did the following events take place?aI fetched my homemade bow.bThe deaf boy made a strange sound.cI helped the deaf boy stand on his feet.dThe deaf boy curled up in a ball to protect himself.eThe bigger bully kicked the deaf boy in his back.fI warned the bullies of stopping hitting the deaf boy.AdafebcBedfabcCdbafecDedafbcA解析:细节理解题。根据第二至六段的内容可知,故事按以下顺序依次展开:第二段中的“The deaf boys body started shaking all over and he curled up in a ball trying to shield and hide his face.”(d.这个聋哑男孩将身体蜷缩成球状以保护自己。)第三段中的“I uncovered my homemade bow(弓) which I had constructed out of bamboo and string. I grabbed four arrows and then ran back out the gate.”(a.作者取来了自己手工制作的弓。)第四段中的“If youre so brave, kick him again now,I said, shaking like a leaf.”(f.作者警告那些恃强凌弱者停止打这个聋哑男孩。)第四段中的“The bigger of the two bullies ran up and kicked the deaf boy in the middle of his back as hard as he could”(e.那个年纪大一点的恃强凌弱者踢这个聋哑男孩的后背)第五段中的“The boy was trembling with fear and then made a sound.like a whale makes when it has been harpooned(用鱼叉叉)”(b.这个聋哑男孩发出了奇怪的声音)第六段中的“I pulled the boy up off the ground”(c.作者帮助这个聋哑男孩站了起来)。由此可知,事件发生的先后顺序应为dafebc,故选A。4Why did the author shake like a leaf?AHe got upset for being called an idiot.BHe got angry over others bullying behavior.CHe got disappointed by the deaf boys reaction.DHe got scared of being kicked by the bullies again.B解析:推理判断题。根据第一至四段,尤其是第三段中作者跑回孤儿院拿弓箭的内容和第四段中作者对这些恃强凌弱者的警告“If youre so brave, kick him again now,”可知,“shaking like a leaf”形象地表达了作者对这些恃强凌弱者欺凌他人的行为感到生气的状态。故选B。5The author remained silent after hearing what the deaf boys sister said in that_Ahe was deeply movedBhe was vastly ashamedChe didnt think it reliable Dhe considered it shockingC解析:细节理解题。根据第七段中的“I didnt say anything back to her at all because, I think, people cant talk with their hands and everybody knows people can only talk with their mouth.”可知,作者之所以没有回应聋哑男孩的妹妹所说的话是因为他认为人们只能通过口头的言语来交流,而不是通过他们的手,即他认为聋哑男孩的妹妹所说的话不可信。故选C。6Why did the deaf boy make the high pitched sound again in the last paragraph?ATo prove the authors innocence.BTo save the author out of trouble.CTo signal the author to trust the police.DTo remind the author to run to the fence.B解析:细节理解题。根据最后一段的内容,尤其是最后一句“That was when I realized he probably really did love me and that he wanted to save me because he thought that I too was making the whale sound.”可知,这个聋哑男孩再次发出鲸鱼一样的声音是因为他想要救作者,即他想要帮助作者摆脱困境。故选B。7Which words can be used to describe the author?AJust and courageous. BHelpful and sensitive.CSympathetic and modest. DConsiderate and aggressive.A解析:推理判断题。通读全文可知,作者发现处于弱势的聋哑男孩遭到欺凌时并没有坐视不理,而是仗义地出手相助,这表明他有正义感;同时作者在欺凌者面前表现得很勇敢,没有向他们屈服,这又显示出他勇敢的一面。故选A。8What is the best title of the story?AA Boy Without Vocal Cords BThe Pure FriendshipCA Fight with Two Bullies DThe Whale SoundD解析:标题归纳题。通读全文可知,文章讲述了一个聋哑男孩在遭受欺凌时发出了像鲸鱼遇险时发出的一样的声音,这可能是他求助的信号;同时当他看到自己喜欢的人身处困境时他又发出这样的声音来给予帮助,这种“鲸鱼式声音”作为线索推进着故事情节和人物情感的双重发展,故D项“The Whale Sound”作本文标题最佳。B卷 完形填空My mother was a gift giver. The occasion never _1_Christmas, birthdays, anniversaries or no occasion at all.She was always thinking about who might _2_ what. Creativity and _3_ went into the gifts she gave, and she _4_ a thankyou note. Once she sent out notes to her own children and grandchildren who had not acknowledged gifts, _5_ that they were now on her “Fecal Roster(黑名单)” and would not be removed _6_ she had received a proper thank you.Even if you didnt_7_ a thank you, shed give you another gift the next _8_ she had.She figured _9_ manners were your problem, not hers.Every time Mom and Dad _10_ to visit, all of us would gather in the driveway as they unloaded luggage. There was always something for the kids, _11_ a couple of little toys or a big _12_ of homemade cookies. They werent gifts for particular occasions. They were _13_ “Isnt life great?” gifts.One spring when they came to visit, she handed me a _14_ bag. Inside was a painting that_15_:“A Special Daughter. Youve _16_ laughter and joy to our lives and so much love to our hearts. The most precious things we can _17_ for you are the things you have given us._18_ and Love.”Mom was a _19_ gift giver, but the best gifts we will always remember were her love for _20_ and her love for us.【解题导语】本文是一篇记叙文,讲述了作者的母亲喜欢给别人赠送礼物来表达自己的爱意。她用自己的行动表达了爱,传播了生活的美好。1AmatteredBoccurredCvariedDaroseA解析:根据空后的“Christmas, birthdays, anniversaries or no occasion at all”可知,母亲的给予是不分场合的,即给予的场合不重要。故A项符合语境。2Awonder BpraiseCenjoy DapproveC解析:根据该句“She was always thinking about who might_ what.”并结合常识可知,送礼物要根据别人的喜好,所以作者的母亲会想别人喜欢什么。故选C项。3Athoughtfulness BsympathyCjustice DauthorityA解析:根据“She was always thinking about who might_ what”和空前的“Creativity”可知,作者的母亲经常思考,所送的礼物既要有新意又要很体贴。thoughtfulness 意为“体贴,关切”;sympathy 意为“同情”;justice 意为“公平”;authority意为“权威”。故选A项。4Aignored BappreciatedCpromised DresistedB解析:根据第一段的第一句“My mother was a gift giver. ”可知,作者的母亲是一个给予者;结合该句中的“Creativity and_ went into the gifts she gave, and she_a thankyou note.”可知,她很欣赏感谢便条。故B项正确。5Aassuming BabusingCstating DcorrectingC解析:根据该句中的“Once she sent out notes to her own children and grandchildren who had not acknowledged gifts,_that they were now on her Fecal Roster(黑名单)”可知,有一次她给收到礼物却没有表达感谢的孩子和孙子(女)发了纸条,纸条上说他们现在在她的“黑名单”上。assume 意为“假设”;abuse意为“滥用”;state意为“陈述,说明”;correct意为“纠正”。故选C项。6Aonce BafterCwhen DuntilD解析:根据该句中的“she had received a proper thank you”并结合上文可知,母亲不会将孩子们(的名字)从“黑名单”上删除,直到她收到一句谢谢。故选D项。7Asend BpurchaseCconduct DobtainA解析:根据上文可知,作者的母亲送礼物的时候,希望得到一句谢谢。send意为“发送”;purchase意为“购买”;conduct意为“进行”;obtain意为“获得”。故选A项。8Amoment BchanceCfestival DholidayB解析:根据第一段中的第二句中的“Christmas, birthdays, anniversaries or no occasion at all”可知,不只是在节假日,母亲在很多情况下都会准备礼物;结合该句中的“shed give you another gift the next_ she had”可知,她会在下一次有机会时赠给你另一件礼物。B项意为“机会”,符合语境。9Amistaken BbadCsilly DridiculousB解析:她认为没有礼貌是你的问题,而不是她的问题。得到礼物不回谢应该是没有礼貌的行为,故B项符合语境。10Awalked by Bwandered aroundCdrove over Drode awayC解析:根据空后的“all of us would gather in the driveway as they unloaded luggage”可知,作者的父母是开车过去的。drive over意为“驱车前来”,符合语境,故选C项。11Aoften BalwaysCnever DseldomA解析:根据该句中的“There was always something for the kids”及下文可知,他们总是给孩子们带一些东西,通常是一些小玩具或者是自制的饼干。故选A项。12Atank BcageCcontainer DholderC解析:根据该句中的“a couple of little toys or a big_ of homemade cookies”及常识可知,饼干是放在盒子之类的容器(container)里的。tank 意为“(贮放液体或气体的)箱”,cage意为“笼子”,holder 意为“持有者”,均不符合语境。故选C项。13Afairly BapparentlyCespecially DsimplyD解析:根据该句和前一句“They werent gifts for particular occasions”可知,它们不是为特殊场合而准备的礼物,只是(simply)关于“难道生活不美好吗?”的礼物。“Isnt life great?” gifts 可以理解为“彰显生活美好的礼物”。故选D项。14Acookie BtoyChand DgiftD解析:一个春天,当作者的父母来拜访时,母亲递给作者一个礼物包。结合第一段中的“My mother was a gift giver.”可知,这里指“礼物包”。故选D项。15Aread BtoldCwrote DappearedA解析:根据空后的“A Special Daughter. Youve.and Love.”并结合该句可知,礼物包里面是一幅画,画上写着下文中的几句话。read“写着”,符合语境。16Ashowed BawardedCdevoted DbroughtD解析:此处表示,你为我们的生活带来欢笑和快乐,对我们的爱如此之深。由常识可知,此处表示孩子为父母带来欢声笑语。故选D项。17Aapply BwishCrecommend DaskB解析:根据该
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025合伙经营合同样本
- 2025福建厦门市翔安招商集团有限公司(第一期)招聘4人考前自测高频考点模拟试题附答案详解(突破训练)
- 【中考专题】2026年中考数学专项提优复习:三角形【附答案】
- 2025健身房合作协议合同范本
- 2025福建三明林校招聘407人模拟试卷及参考答案详解
- 2025广西贵港市覃塘区三里镇面储备村(社区)“两委”后备人才88人模拟试卷附答案详解(完整版)
- 2025广东省事业单位招聘高层次和急需紧缺人才237人人考前自测高频考点模拟试题及1套参考答案详解
- 2025淮北市粮食产业发展集团有限公司招聘6人模拟试卷及答案详解(考点梳理)
- 2025安徽工程大学硕士专职辅导员招聘8人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(历年真题)
- 顺丰临时工考试题库及答案
- 儿童入园(所)健康检查表
- 广东省智慧高速公路建设指南(2023年版)
- (正式版)JBT 14581-2024 阀门用弹簧蓄能密封圈
- 水泥混凝土路面施工方案 (详细)
- 幼儿园-消毒工作流程图
- 电缆修理工安全生产责任制
- 拼音拼读音节带声调完全版
- 工厂粉尘防爆安全知识培训课件
- 秘密全集:世界上神奇的潜能开发训练
- 某桥梁箱涵、箱通工程监理细则
- 2023年一级建造师考试《建设工程法规及相关知识》真题及答案
评论
0/150
提交评论