2019_2020学年高中英语课时分层作业3(含解析)北师大版选修7.docx_第1页
2019_2020学年高中英语课时分层作业3(含解析)北师大版选修7.docx_第2页
2019_2020学年高中英语课时分层作业3(含解析)北师大版选修7.docx_第3页
2019_2020学年高中英语课时分层作业3(含解析)北师大版选修7.docx_第4页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时分层作业(三)语言知识练习固基础.单句语法填空1He applied himself (he) to his new duties with great energy.2It was an embarrassing(embarrass) situation, but Mr.Smith carried it off well.3They must focus on the quality of the products.4Given(give) that there is no traffic delay, I will be there no time.5In addition to his salary, he has a bonus of 25 yuan per month.6Not only Zhou Xia but also her parents are(be) fond of watching football matches.7There are many serious health problems associated(associate) with smoking.8He was acknowledged as Americas finest writer.9His speech has a big influence on our behaviors.10The shortage of water has become a global(globe) problem.完成句子1实话告诉你,我去参加摔跤比赛了。To tell you the truth,I went to a wrestling match.2假设你得到很多钱,然后你会怎么办?Supposing that you come into a lot of money,what would you do then?3他听见别人这样夸他,感到很难为情。He was embarrassed to hear people speak so highly of him.4展览是那么好,结果我去看了好几次。It was so good an exhibition that I went to see it several times.5她不能全力以赴地安排自己的婚礼。She could not entirely apply herself to the arrangements for her wedding.高考题型练习提能力阅读理解AAnyone who has attempted to learn a foreign language will quickly tell you how difficult such a task can be.For westerners the languages that stand out as the most difficult to learn tend to be Asian ones.There are two reasons in particular that make the Chinese language so difficult for foreigners to learn.First,it uses a“logographic”(语标的)system.This means that instead of using letters as we do to make up words,Chinese symbols themselves represent words.Second,there are distinct phonological(音韵的)differences between the two languages.In Chinese the “tone” of the speakers voice distinguishes the words meaning.The best reason to study Chinese in China is to take advantage of the cultural immersion (渗透)It is the best way to learn Chinese.If you have already made the decision to study Chinese in China you may be asking “What is the next step I should take?”. Given the large number of language schools and universities it is little wonder that “would be” students find themselves confused.The whole process of China study abroad is made easier by resource websites such as .This website gives the names of some universities in both Beijing and Shanghai.Beijings Tsinghua University has a very impressive reputation.Shanghais Jiaotong University is just as popular among foreign students who want to study Chinese in China.It has a strong reputation because of the links it has built with universities and colleges around the world.There are a lot of reasons to study Chinese in China.Naturally many westerners feel hesitant about visiting a country that is so different to their own. If this is the case for you then it is a good idea to visit .This website is full of resources and links that help make everything much clearer by answering a wide variety of questions you may have.【语篇解读】学习外语是件难事,而西方人普遍认为亚洲语言难学。文章分析了中文难学的原因,并阐述各种理由来鼓励西方人学习汉语。1In the eyes of westerners,the most difficult language to learn may be AEnglishBEgyptianCJapaneseDSpanishC细节理解题。根据文章首段中的“For westerners the languages that stand out as the most difficult to learn tend to be Asian ones.”可知,西方人认为亚洲语言最难学,故C项符合题意。2The best way to learn Chinese is Ato figure out the“logographic” systemBto learn the phonological differencesCto make use of the cultural immersionDto choose a popular university in ChinaC细节理解题。根据文章第二段中的“The best reason to study Chinese in China is to take advantage of the cultural immersion(渗透)It is the best way to learn Chinese.”可知,最佳方法是利用文化渗透。3According to the passage, Acan provide enough resources to make Chinese study easierBis set up by Tsinghua University and Jiao Tong UniversityCcan help you solve all the problems you meet in studyDwill tell you all kinds of ways to learn Chinese wellA细节理解题。根据第三段中的“The whole process of China study abroad is made easier by resource websites such as .”和最后一段的末句可知,该网站提供充足的资料,使得汉语学习更加容易。故选A项。4This passage is most probably intended for .AChineseBforeignersCforeign studentsDwesternersD推理判断题。根据文章首段末句和最后一段的第二句可推知,本文的读者对象是西方人,文章为他们学习汉语提供了很多相关信息。BWe all love our parents and turn to them when were in need, but would you like them to hear the conversations you have with your friends on the school playground or lunch queue?Social networking sites have become extensions of the school hallways,so would you add your parents as “friends” and allow them to view your online activities and conversations with friends?In the past the generation gap included a technology gap,where children were up to date with latest technology and parents were left behind,content to continue their day to day lives as they always had because they had no need to know more about technology. However,more and more parents are beginning to realize just how important social networks are in their lives.This realization has given many parents the motivation to educate themselves about social networking sites.These days many people are attracted to social networking sites because they can choose who they have around them;theres also a certain amount of control over privacy that we dont get in real life.Sometimes we feel that privacy is violated when we must accept a “friend” request from a parent or family member.Its a difficult choice whether or not to allow a parent to become a part of our online lives. On the one hand we dont want to “reject” their request because that might hurt their feelings or make them feel you have something to hide. On the other hand if you do accept,then you could have a sense of being watched and no longer feel free to comment or communicate the way you did before.A recent survey suggested that parents shouldnt take it personally if their child ignores their request:“When a teen ignores a parents friend request,it doesnt necessarily mean that they are hiding something,but it could mean that this is one part of their life where they want to be independent.”Perhaps talking with parents and giving explanations would help soften the blow if you do choose not to add them to your friends list.【语篇解读】这篇文章是关于现在很多父母进入社交网站,希望加孩子为好友,但是这样的好友请求往往被孩子拒绝,因为他们不想被父母监视着,所以父母也不必难过。5From Paragraph 2,we learn that Aparents feel secure about their privacy onlineBsocial networks successfully fill the generation gapCparents have realized the importance of social networksDsocial

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论