




已阅读5页,还剩20页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2018-2019学年高一英语上学期期中试卷(含解析) (III)本试卷分为第I卷(选择题)和第II卷(非选择题)两部分,共150分。考试时间120分钟。第 I 卷第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话,每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What are the speakers doing?A. Looking after Dad. B. Buying a jacket. C. Holding a party.2. Who is the man probably?A. The house owner. B. The repairman. C. The manager.3. Whats wrong with the man?A. He beats a drum(鼓).B. He feels unwell.C. He forgets to take his medicine.4. What did the man do yesterday?A. Finished reading a book.B. Had dinner with the woman.C. Gave a speech.5. How would the woman like to go home?A. By bus. B. By subway. C. By taxi.第二节 (共 15 小题;每小题 1.5 分, 满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题, 从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项, 并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前, 你将有时间阅读各个小题, 每小题 5 秒钟;听完后, 各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料, 回答第6、7题。6. Why does the woman gain weight?A. She eats too much.B. She feels stressed.C. She is at the age of getting fat.7. What will the man do to lose weight?A. Go to a yoga class.B. Join a jogging club.C. Go running every day.听第7段材料, 回答第8、9题。8. What will the woman do tonight?A. Go back home early. B. Go to a party. C. Talk to mom.9. What does the woman think of her mother?A. Understanding. B. Strict. C. Open-minded.听第8段材料, 回答第10至12题。10. Where are the speakers probably?A. In a store. B. In a post office. C. At home.11. How much will the man pay for delivery(快递)?A. For free. B. 15 yuan. C. 20 yuan.12. When will the man get his delivery?A. This afternoon. B. Tomorrow. C. The day after tomorrow.听第9段材料, 回答第13至16题。13. Whats the relationship between the speakers?A. Husband and wife. B. Friends. C. Colleagues.14. What dessert will be prepared tomorrow?A. Fruits. B. Strawberry pie. C. Chocolate cake.15. What day is it today?A. Friday. B. Saturday. C. Sunday.16. What will the man do after lunch tomorrow?A. Watch a football game. B. Send children to school. C. Take a shower.听第10段材料, 回答第17 至20题。17. What do children use pumpkins to learn about?A. Handwork. B. Colors and counting. C. Measurements (测量).18. What animal did children spend with last month?A. A turkey. B. A cow. C. A duck.19. When did the speaker get the idea for The Farm School?A. When she was in high school.B. After she graduated from college.C. After her husband and she bought a farm.20. Whats the speaker doing now?A. Working on a farm.B. Teaching in a classroom.C. Advertising their farm school.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。If youre dreaming of visiting one of those picture-perfect European towns filled with old-world attractiveness and scenic beauty, here is a look at the most beautiful small towns in Europe.ManarolaManarola, Italy, is filled with rainbow-colored homes along the Mediterranean(地中海) coast. This attractive fishing town is famous for its unbelievable wine, and the paintings. There are no cars here, no traffic lights, or traffic noise. You can drive to Manarola, but youll have to park just outside the town and then take a shuttle bus or walk in on foot.Garmisch-PartenkirchenGarmisch-Partenkirchen, Germany, is a fascinating(迷人的) mountain town. Once two separate(分开的) towns, one Roman and the other Teutonic, the 1936 Winter Olympics forced them to bee one, though the two sides still have different characters(特点). The town dates back to 15 AD, filled with narrow, cobblestoned streets lined with historic three or four-story buildings painted with religious scenes(宗教场景).MarsaxlokkThe energetic trading port of Marsaxlokk, Malta, was built in 900 BC. Today, this pictures-like town is the main supplier(供应地) of fish to the island nation that sits in the Mediterranean Sea. It has no modern buildings to ruin its attractiveness. With such quiet surroundings, including the traditional luzzus (fishing boats), its a particularly charming(迷人的) place to visit.Portmagee, IrelandIn a country filled with beautiful towns, Portmagee, is a standout, sitting on the southwest coast of Ireland. This postcard-perfect seaside fishing town has a row of brightly colored buildings along with a rich and colorful history. At The Bridge Bar, youll find live music many nights of the week along with nice food and a fine glass of beer.1. In which town are tourists not allowed to go sightseeing by car?A. Manarola. B. Garmisch-Partenkirchen.C. Marsaxlokk. D. Portmagee.2. Marsaxlokk is attractive for_.A. wine and paintings B. religious scenesC. fish and old buildings D. rich history and live music3. Manarola and Portmagee are perfect choices for tourists who _.A. prefer enjoyment in an old coastal fishing townB. want to stay on a Mediterranean islandC. have special interest in traditional fishing boatsD. need to be refreshed in a mountain town【答案】1. A 2. C 3. A【解析】本文为应用说明文。文章主要介绍了充满了古老世界吸引力和美景的美丽的欧洲小城镇。【1题详解】细节理解题。根据Manarola中“You can drive to Manarola, but youll have to park just outside the town and then take a shuttle bus or walk in on foot.” 你可以开车去Manarola,但你必须将车停在小镇外,然后坐往返巴士或步行进去,可知,在Manarola不允许自己开车游览。根据题意,故选A。【2题详解】推理判断题。根据“Today, this pictures-like town is the main supplier of fish to the island nation that sits in the Mediterranean Sea. It has no modern buildings to ruin its attractiveness.” 如今,像图画似的城镇是地中海岛上的主要鱼类供应商。它这儿没有现代化的建筑来破坏它的吸引力,可知这个地方吸引人之处是鱼和古老建筑。根据题意,故选C。【3题详解】推理判断题。根据Manarola中的Manarola, Italy, is filled with rainbow-colored homes along the Mediterranean(地中海) coast. This attractive fishing town is famous for its unbelievable wine, and the paintings.可知,马纳罗拉,意大利,沿着地中海沿岸布满了充满彩虹颜色的家园。这个迷人的渔村以其令人难以置信的葡萄酒和绘画闻名于世。以及Portmagee, Ireland中的This postcard-perfect seaside fishing town has a row of brightly colored buildings along with a rich and colorful history.这张明信片似的完美的海边渔村有一排色彩鲜艳的建筑,还有丰富多彩的历史,可知两者的共同之处是海边渔村。分析这两处可知Manarola and Portmagee对于喜欢在古老的沿海渔村享受的游客来说是个不错的选择。由此可知A正确。BI work with Volunteers for Wildlife, a rescue(救援) and education organization at Bailey Arboretum in Locust Valley. Trying to help injured, displaced or sick creatures can be heartbreaking; survival(存活) is never certain. However, when it works, it is simply beautiful.I got a rescue call from a woman in Muttontown. She had found a young owl(猫头鹰) on the ground. When I arrived, I saw a 2to-3weekold owl. It had already been placed in a carrier for safety.I examined the chick(雏鸟) and it seemed fine. If I could locate(定位) the nest, I might have been able to put it back, but no luck. My next work was to construct(建造) a nest in a tree.The homeowner was very helpful. A wire basket was found. I put some pine branches(松树枝) into the basket to make this nest safe and fortable. I placed the chick in the nest, and it quickly calmed down.Now all that was needed were the parents, but they were nowhere to be found. I gave the homeowner a recording of the hunger screams of owl chicks. These advertise the presence of chicks to adults; they might also encourage our chick to start calling as well. I gave the owner as much information as possible and headed home to see what news the night might bring.A nervous night to be sure,but sometimes the spirits of nature smile on us all! The homeowner called to say that the parents had responded(回应) to the recordings. I drove over and saw the chick in the nest looking healthy and active. And with it was the greatest sight of all LUNCH!The parents had done their duty and would probably continue to do so.4. What is unavoidable(不可避免的) in the authors rescue work according to Paragraph 1?A. Failing to save the creature.B. Getting injured in his work.C. Feeling uncertain about his future.D. Creatures forced out of their homes.5. Why was the author called to Muttontown?A. To rescue a woman.B. To take care of a woman.C. To look at a baby owl.D. To cure(治愈) a young owl.6. What made the chick calm down?A. A new nest.B. Some food.C. A recording.D. Its parents.7. How would the author feel about the result of the event?A. Its unexpected.B. Its beautiful.C. Its funny.D. Its disappointing.【答案】4. A 5. C 6. A 7. B【解析】本文为故事类。作者在与野生动物志愿者一起工作时,竭尽全力地帮助那些需要救助的小动物。作者救助了一只小猫头鹰,不仅帮小猫头鹰做了窝,并且帮助它找回了它的父母。小猫头鹰的父母还为它带回了午餐。作者救助成功了,作者由此感觉生活很美好。【4题详解】细节理解题。根据第一段中的Trying to help injured, displaced or sick creatures can be heartbreaking; survival is never certain.可知在救助受伤生病的动物时,伤心的是不知道是否能救活它们,因此可以推断出如果救助动物死去了,花费的努力可能会白费。故选A。【5题详解】细节题。根据第二段I got a rescue call from a woman in Muttontown. She had found a young owl(猫头鹰) on the ground. When I arrived, I saw a 2-to 3-week-old owl可知有人给作者打电话是因为有只小猫头鹰掉在地上了,作者赶过去看看情况。文中并没有说小猫头鹰受伤了,作者只是过去看情况,所以A、B、D选项错误。故选C。【6题详解】细节理解题。根据第四段最后一句I placed the chick in the nest, and it quickly calmed down可知在作者把小猫头鹰放在窝里之后,它很快就安静下来,所以是窝让小猫头鹰安静下来的。故选A。【7题详解】推理判断题。根据前文描述可知作者为小猫头鹰做了窝,并且帮助它找回了它的父母。小猫头鹰的父母还为它带回了午餐。作者的救助成功了,说明结局是美好的。再结合第一段的However, when it works, it is simply beautiful.可推测,作者对猫头鹰的救助,以及付出的努力奏效了,因此作者对于整个事件的感觉很美好。故选B。COne Moore Elementary school teacher is showing students the importance of munication through “shout-outs”. Third Grade Moore Elementary Teacher Lindsey Winders said a shout-out is a pliment(称赞) that students can say or write down. “Like, hey I noticed you doing a really great job solving your math problems yesterday. I wanted to make sure you know that I saw you do that,” Winders said.Winders said she makes sure she is giving shout-outs to her students every day. “I might write them a sticky note, or write them a quick little note in their planner. I might just say it to them on their way into the classroom or on their way out of the classroom, but most importantly I try to do it every day,” Winders said.In addition to the pliments, Winders has the students greet(问候) each other every morning during morning meeting. She will have students give examples to the class of how to municate in different settings(场景). Third grade student Nayelli Moranchel said she had given at least six shout-outs this year. “It makes me happy, because they always write something back,” Moranchel said.Recently, Winders took it one step further and wrote a personalized note on each of her students desk. “In our classroom, sometimes it can be challenging for me to give a pliment or a shout-out to each and every one of them in a way that feels equal(平等的) and valuable at the same time. So I decide that there is no better way than leaving a note on their desk that can stay for as long as they wants it to,” Winders said.Winders said it is encouraging when she sees her students copy the act, and give each other pliments without her guidance(指导).8. What does the underlined word “that” mean in Paragraph 1?A. Giving a shout-out.B. Solving math problems.C. Teaching important lessons.D. Writing down the names of students.9. How does Winders show her students the importance of pliments?A. By helping them take notes.B. By making practical plans for them.C. By serving as a daily example herself.D. By greeting them during morning meeting.10. What is the best way that Winders finds to give her students pliments?A. Leaving a note on each students desk.B. Praising them as long as they want it.C. Explaining the value of pliments.D. Giving them shout-outs at the same time.11. What can we infer about Winders way of praising students?A. It is very successful.B. It is facing challenges.C. It needs proper guidance.D. It is copied by other teachers.【答案】8. B 9. C 10. A 11. A【解析】这是一篇说明文。文章介绍了三年级老师Winders以自己的实际言行教育引导学生用称赞来互相促进,并且取得成功。【8题详解】猜测词义题。根据第一段中I noticed you doing a really great job solving your math facts yesterday. I wanted to make sure you know that I saw you do that指的是“我注意到你昨天在解决数学问题上做得很好。我想让你知道我看到你这么做的”。That指代前面提到的solving your math facts(解决数学问题),故选B。【9题详解】细节理解题。根据第一段One Moore Elementary school teacher is showing students the importance of munication through “shout-outs”.和第二段Winders said she makes sure she is giving shout-outs to her students every day.可知,Winders通过自己的日常行为给学生们做榜样,告诉学生们称赞的重要性。故选C。【10题详解】细节理解题。根据第四段Recently, Winders took it one step further and wrote a personalized note on each of her students desk.和I thought whats a better way to be able to do that than leaving a note on their desk that can stay for as long as they want it可知,Winders在每个学生的书桌上都写了一张个性化的便条,她认为这个方法更好更有效。故选A。【11题详解】推理判断题。根据第四段in a way that feels equal and valuable和最后一段Winders said it is encouraging when she sees her students copy the act, and give each other pliments without her guidance.可知,Winders称赞学生的这种方式很有价值,鼓舞人心,在学生中很成功,学生们也学会了互相称赞。故选A。DSnowbirds are people who leave their homes when the temperature drops and head to warmerclimates. They are mostly retirees(退休人员) and business owners who can afford(付得起) to take the winter off. While the snow flies in the Northern states, they are enjoying golf, sailing and barbecues in mild temperatures in the South. Then, after winter passes, they return to their homes in the North.Most snowbirds are away from Canada and the Northern states between the middle of October and the end of November. They pack up and head to Florida, Alabama, Texas, California, and all of the other Southern states. Some may even go as far as Australia or Italy to escape the cold winter weather. There are special munities(社区) for snowbirds in many areas. Snowbirds are also offered special discounts(折扣) in some restaurants, hotels and area attractions. Several states even have special snowbird resorts (度假胜地). There are several online munities and local resources to help snowbirds get set in their seasonal homes.Some snowbirds own homes both in the South and in the North. Both homes have everything they will need for their stay, minimizing(最小化) the amount of packing necessary when moving from one to the other. Other snowbirds will rent apartments for their stay outside their home state.RVs(房车), are a huge part of the snowbird lifestyle. RVs allow snowbirds to move from place to place on a whim (奇想), bringing everything they need with them. They spend nights in RV parks, large parking lots or anywhere else they choose to stay. RVs have beds, bathrooms, and most other modern conveniences at home. Although the space is small, there is more than enough room for a couple to live in.12. Which of the following is most probably a snowbird?A. One who retires and has a lot of free time.B. One who likes to play in snow inwinter.C. One who travels around the world the wholeyear.D. One who head for the South to avoid the cold weather.13. We can infer from Paragraph 2 that .A. the Internet makes it easier for snowbirds to find seasonal homes.B. snowbirds are not wele in many areas.C. snowbirds have to stay in special munities.D. its not convenient to live as a snowbird.14. RVs allow snowbirds to .A. avoid the heavy trafficB. carryeverything they have at homeC. havea fortable life wherever they areD. savemore money than renting an apartment15. Whats the purpose of the passage?A. To introduce a kind of bird.B. To introduce fun places for winter vacation.C. To introduce a kind of lifestyle.D. To introduce the advantages of travelling in a RV.【答案】12. D 13. A 14. C 15. C【解析】【分析】本文为说明文。文章介绍了一群人被称为“snowbird”。他们为了躲避冬天的严寒,在冬天气温下降时前往温暖的地方过冬,冬天过后他们又回到自己的家。文章介绍了他们的生活方式。【12题详解】细节理解题。根据第一段的内容Snowbirds are people who leave their homes when the temperature drops and head to warmer climates. Then, after winter passes, they return to their homes in the North.可知,snowbird是为了躲避冬天的严寒,在冬天气温下降时前往温暖的地方过冬,冬天过后他们又回到自己的家。由此可知D项符合题意。【13题详解】推理判断题。根据第二段的最后Several states even have special snowbird resorts (度假胜地). There are several online munities and local resources to help snowbirds get set in their seasonal homes.可知,根据内容可知,有几个网上在线社区和当地的资源能帮助snowbirds在所到的暖和的地方找到seasonal homes。由此可判断出:在网络的帮助下他们很容易找到seasonal homes,因此A正确。【14题详解】推理判断题。根据最后一段可知,房车是雪鸟们生活的重要组成部分。房车可移动,可携带需要的东西。房车可停在房车公园,大型停车场或其他任何地方。 房车中有床,浴室和现代的便利设施。虽然空间虽小,但足以让一对夫妇舒服地住着。由此可判断出房车让“雪鸟们”无论到哪里,都可舒服地生活。故选C项。【15题详解】主旨大意。第一段是文章的主题。第一段Snowbirds are people who leave their homes when the temperature drops and head to warmer climates., after winter passes, they return to their homes in the North.主要叙述了一群被称为“snowbirds”的人,为了躲避冬天的严寒,在冬天气温下降时前往温暖的地方过冬,冬天过后他们又回到自己的家的生活方式。分析选项可知C项符合题意,故选C项。【点睛】推理判断试题属于高层次阅读理解题。这种题型包括判断题和推理题。根据事实细节,推断合理信息是用的策略。推理题要求在理解原文表面文字信息的基础上,作出一定判断和推论,从而得到文章的隐含意义和深层意义。如第3小题根据最后一段可知,房车是雪鸟们的生活重要的一部分。可移动,可携带需要的东西。可把房车停在房间公园,大型停车场或其他任何地方。 里面有床,浴室和最现代的便利设施。虽然空间虽小,但足以让一对夫妇舒服地住着。由此可判断出不论他们到达都可舒服地生活。故选C项。推理题所涉及的内容可能是文中某一句话,也可是某几句话,但做题的指导思想都是以文字信息为依据,既不能做出在原文中找不到文字根据的推理,也不能根据表面文字信息做多步推理。也就是说,要做到判断有据, 推论有理, 忠实原文。切忌用自己的观点代替作者的本意,切忌片面思考,得出片面结论。第二节 (共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。More than 40 million Americans move each year, but not always by choice. Whether youre moving because of work or schooling or for better chances, adjusting to(适应)the life in a new place can be difficult. _16_ Here are some tips to help you adjust to your new home.Treat it as an adventure(冒险)_17_ So stay positive and get out there and explore! Taste the local food and visit famous places and museums. Try local activities that arent popular in your former city, such as skating if you e from a beach town or surfing if you lived in the mountains. You may discover a talent(才华) or interest you never knew you had.Get involved with(介入)your neighborsIntroduce yourself to neighbors and everyone els
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025-2030中国区块链技术金融应用合规框架与反洗钱挑战报告
- 2025-2030中国化妆品原料创新趋势与功效性护肤品市场机会报告
- 升白细胞药购销合同范本6篇
- 餐饮技术服务协议6篇
- 酒店会员加盟协议范本5篇
- 2025年通化市属事业单位考试试卷
- 2025年智能制造的工业机器人协作模式
- 2025年海洋能发电与海水淡化行业投资价值研究报告
- 2025年海洋能发电产学研合作创新成果转化政策支持策略报告
- 2025江西省人民医院招聘康复治疗师助理2人考前自测高频考点模拟试题附答案详解(完整版)
- 2025中美关税战时政述评-初中《道法》25年时政述评课件
- 中国成人患者围手术期液体治疗临床实践指南(2025版)解读 2
- 高压基础知识培训课件
- 肠外营养安全输注专家共识课件
- 2025年保健品总代理合同样本
- 幼儿园创造性游戏培训
- 机耕路施工方案与技术措施
- 泵管架搭设施工方案
- 稻盛和夫活法读后感
- 高血压病基层诊疗指南
- 《大学生的人际关系》课件
评论
0/150
提交评论