




已阅读5页,还剩12页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2019-2020学年高一英语入学分班考试试题(含解析).知识运用(共两部分,20小题;每小题1分,共20分)A)单项填空从A、B、C三个选项中选择一个最佳答案。1. Zhao Youting is famous actor from Taiwan who played the lead role of Ye Hua in TV show Life After Life, Blooms Over Blooms (三生三世,十里桃花).A. a; / B. the; / C. a; the【答案】C【解析】考查冠词。句意:赵又廷是一位来自台湾的著名的演员,他在电视剧三生三世,十里桃花中扮演主要角色夜华。第一个空泛指“一位著名的演员”,且famous的首字母发音是辅音,所以用不定冠词a;第二个空特指“电视剧三生三世,十里桃花”,所以用定冠词the,故选C。2. It is said that TV program Readers was quite popular.Yes, I watched at eight last Saturday.A. it B. them C. that【答案】A【解析】考查代词。据说TV program Readers这档节目相当受欢迎。是的,上周六8点我观看了它。指代前面的TV program Readers,所以用it,选A。3. Do you have any problems if you this job?Well, Im thinking about the working time.A. offer B. will offer C. are offered【答案】C【解析】考查语态。句意:如果你被提供这份工作,你有什么问题吗?我在考虑工作时间。“你”和“提供”之间是被动关系,所以用被动语态,选C。4. What do you think is important for the players on a team?Its to play together and the best in each other.A. bring out B. look up C. believe in【答案】A【解析】考查动词短语。句意:你认为对于一个队的队员来说,什么是重要的?一起比赛,并且让彼此展现出来最好的一面。bring out 展现, look up 查阅, believe in信任,所以选A。5. Tom, you play football in the street.Sorry. I do it again.A. neednt; wont B. mustnt; wont C. wont; cant【答案】B【解析】考查情态动词。句意:汤姆,你禁止在街上踢足球。抱歉,我以后不那样做了。表示禁止做某事,用mustnt表示禁止做某事;表示以后不再做,用一般般将来时,所以选B。6. At times, parents find it difficult with their teenage children.A. talk B. talked C. to talk【答案】C【解析】考查不定式。句意:有时候,父母会发现和他们十几岁的孩子交流很困难。It是形式宾语,真正的宾语是后面的不定式结构,所以选C。7. Half of the class done most of the work. The left rather difficult.A. has; is B. have; is C. have; are【答案】B【解析】考查主谓一致。一半的同学完成了大部分工作,余下的相当难。class同学们,表示复数含义,谓语用复数;theleft余下的,the+adj.指事物时,看作单数,故选B。8. Can you make sure ?Sorry, I cant.A. when will she arriveB. whether she will join us or notC. why she would speak in the meeting【答案】B【解析】考查宾语从句。句意:你能确定她是否会加入我们?抱歉,我不能。这里含有一个宾语从句,根据语境推断,选B。9. Many students wont take part in the after-school activities today. . We have so much homework to do!A. So will I B. So do I C. Neither will I【答案】C【解析】句意:今天许多学生不参加课外活动。我也不参加,我们有许多家庭作业要做。根据We have so much homework to do,可知这里想要表达也不,所以选C。10. My father has already decided to give up smoking.Congratulations! .A. Many hands make Fight workB. Better late than neverC. It never rains but it pours【答案】B【解析】考查情景对话。句意:我的父亲已经决定戒烟了。祝贺!亡羊补牢,为时不晚。Better late than never是谚语,意思是亡羊补牢,为时不晚。所以选B。B)完形填空 通读下面的短文,掌握其大意,然后从A、B、C三个选项中选出一个最佳答案。家长帮长沙站整理One day, a poor young man went to Paris to visit one of his fathers friends and _11_ that his fathers friend could help him find a simple job for living.“Are you good at math?” his fathers friend asked him.The young man shook his head.“How are your history and geography?”The young man shook his head again.“How about your law?”The young man _12_ his head embarrassedly.His fathers friend asked again and again, _13_ the young man could only shake his head and told him he himself couldnt find out any _14_. “Then write down your address first.”The young man wrote down his address and turned to leave, but he was stopped by his fathers friend. “Your name is written very _15_, which is your advantage. You shouldnt satisfy yourself with finding a job only for _16_.”Years later, the young man wrote the classical works that won the world fame. He was Alexandre Dumas, a famous French writer of 18th century. One of his greatest works _17_ The Three Musketeers was popular _18_ a great number of readers.There are many ordinary persons in the world who _19_ have many advantages, but they are neglected (忽视) because of their self-abasement (自卑). In fact, there is a gold mine (矿) in every ordinary life. If youre willing to dig, you will dig out treasures to _20_ yourself.11. A. wondered B. expected C. thought12. A. touched B. lowered C. raised13. A. so B. or C. but14. A. ideas B. chances C. advantages15. A. badly B. carefully C. beautifully16. A. fun B. house C. living17. A. written B. called C. read18. A. with B. for C. by19. A. both B. all C. every20. A. surprise B. intent C. believe【答案】11. B 12. B 13. C 14. C 15. C 16. C 17. B 18. A 19. B 20. A【解析】本文通过小仲马的故事说明每一个平凡的生命都蕴含着一座金矿,如果你愿意去挖,你将会挖出令自己吃惊的宝藏。11. 考查动词。句意:一天,一个贫穷的年轻人去巴黎拜访他父亲的一个朋友,并且期待他父亲的朋友能够帮他找一份简单的可以谋生的工作。wondered 想知道, expected 期待,thought想,所以选B。12. 考查动词。句意:这个年轻人尴尬地低下头。touched 触摸, lowered 降低,raised 提高,所以选B。13. 考查连词。句意:他父亲的朋友反复问,但是这个年轻人只是摇头,并且告诉他,自己找不到任何优点。so 所以,or 或者, but但是,所以选C。14. 考查名词。根据下文Your name is written very _5_, which is your advantage. 可知这里意思是他父亲的朋友反复问,但是这个年轻人只是摇头,并且告诉他,自己找不到任何优势。ideas 观点, chances 机会,advantages优势,所以选C。15. 考查副词。根据which is your advantage. 可知这里意思是你的名字写得非常漂亮。badly 差劲地, carefully 仔细地, beautifully 漂亮地,所以选C。.17. 考查非谓语动词。句意:他最伟大的著作之一被叫做三个火枪手。written 写,called 被叫做,read读,所以选B。18. 考查固定短语。句意:三个火枪手受许多读者所喜爱。be popular with是固定短语,意思是为所喜欢,所以选A。19. 考查代词。句意:世界上有许多普通的人,他们都有许多的优点。both 表示两者都, all 用于三者或三者以上,表示全部的、都, every每一个,所以选B。20. 考查动词。句意:如果你愿意去挖,你将会挖出令自己吃惊的宝藏。surprise 令人惊奇intent 意图, believe相信,所以选A。.阅读技能(共五部分,30小题。2140小题,每小题2分;4150小题,每小题1分;共50分)家长帮长沙站整理A)判断正误 阅读下面的材料,判断下列句子是否符合短文内容。符合的在题后的括号内写”对”,不符合的写”错”。We can choose failure, but we cant choose fear. Thats like what James Cameron said “Failure Is an Option (选择), but Fear Is Not” at the end of his TED talk and I love it. We shouldnt be afraid of facing failure, try to accept it and learn from it.Make mom for failureNobody wants to fail, but failure is often on your way to success. George Bernard Shaw said, “A life spent making mistakes is not only more honorable (可敬的), but more useful than a life spent doing nothing.” So if you never fail then it probably means that you do nothing. Failure shows that you actually do something instead of just sitting in your fortable seat.Learn from each failureDont just fail and get nothing out of it. Learn something from each failure that makes you better and better.Fail fastTime is precious, so if you fail then youd better fail fast. Why? Because it will make you learn and improve faster. Dont wait until everything is perfect. Instead, test your idea in the real world as soon as possible.Dont choose fearMany people dont want to work on something unknown. But fear is not a good choice, so you should be willing to try out your new ideas. Even if you arent successful, you will still e out better than before.21. In the writers opinion, failure is not terrible.(_)22. If you never fail, it may mean you do nothing. (_)23. From the passage, we know that we should be away from failure. (_)24. Many people are willing to try out their new ideas. (_)25. Fear is not an option, but failure is. (_)【答案】21. 对 22. 对 23. 错 24. 错 25. 对【解析】这篇文章告诉我们不要害怕面对失败,要勇于接受失败,并从中吸取教训。21. 根据We shouldnt be afraid of facing failure, try to accept it and learn from it.可知依作者来看,失败并不可怕,这个表述是正确的。22. 根据So if you never fail then it probably means that you do nothing. 可知如果你从来不失败,它可能意味着你什么都没做,这个表述是正确的。23. 根据We shouldnt be afraid of facing failure, try to accept it and learn from it.可知我们要尝试接受失败,而不是远离失败,所以这个表述是错误的。24. 根据Many people dont want to work on something unknown. 可知许多人愿意尝试新的思路,这个表述是错误的。25. 根据We can choose failure, but we cant choose fear. Thats like what James Cameron said “Failure Is an Option (选择), but Fear Is Not” at the end of his TED talk and I love it. 可知害怕不是一个选择,但是失败是一个选择,这个表述是正确的。B)选择答案 阅读下列材料,从A、B、C三个选项中,选出最佳选项回答问题或完成句子。Nowadays there seems to be an app for everything. And mobile apps have been a part of our life. The following apps are part of the most popular apps.Ctrip can be the best helper when you feel it hard to buy the train or airline tickets. You can buy tickets anywhere at anytime.Ximalaya Reading has millions of books including poems, short stories, novels and even fairy tales for children. Whats special about it is that you can use it to download book recording that can be listened to. It has more than 1 million valuable resources.Baby Bus is a very good friend for children under three years old. Kids can learn to speak, understand numbers and draw pictures with the help of this app.Word Hero may help learn more English words while youre playing games, so if you have problems remembering the new words when you learn English, use it!World of Tanks Blitz(坦克世界), a free-to-play online: game with over 40 million downloads, bring quick-fire tank fights. “A lot of tanks, a lot of people and a lot of fun.” It will be the best choice to kill your time.26. Ctrip is a useful app for .A. playing gamesB. learning EnglishC. booking tickets27. You can NOT know about from Ximalaya Reading.A. poems B. novels C. news28. To remember words in a fun way, is a good choice.A. Ctrip B. Word Hero C. Baby Bus29. World of Tanks Blitz has downloads and it fits peoples free time.A. more than 40 millionB. less than 1 millionC. more than 40 billion30. According to the information above, .A. we can buy tickets from Ctrip only in the daytimeB. Peter, a 2-year-old boy, can learn to draw pictures with the help of Baby BusC. we cant use Ximalaya Reading to download book recording【答案】26. C 27. C 28. B 29. A 30. B【解析】这篇文章为大家介绍了几款手机应用软件。26. 细节理解题。根据Ctrip can be the best helper when you feel it hard to buy the train or airline tickets. You can buy tickets anywhere at anytime. 可知携程旅行网是一款可以用来订票的非常有用的应用程序。所以选C。27. 细节理解题。根据Ximalaya Reading has millions of books including poems, short stories, novels and even fairy tales for children. 可知喜马拉雅阅读网可供阅读的内容并不包含新闻,所以选C。28. 细节理解题。根据Word Hero may help learn more English words while youre playing games可知Word Hero这款应用程序在记忆英语单词方面寓教于乐,所以选B。29. 细节理解题。根据World of Tanks Blitz(坦克世界), a free-to-play online: game with over 40 million downloads,可知坦克世界的下载量超过4000万,所以选A。C)回答问题 阅读短文,然后根据短文内容,简要回答下列问题。Meet Thomas Wilson. Thomas is famous all over the world. He holds the world record for sleeping in (睡过头). One weekend, Thomas slept in for two days, three hours and fourteen minutes. It was unbelievable. No one in history had ever slept in for so long before.Thomas was very proud of his world record. His friends were proud of him, too. Whenever Thomas walked down the street, people always came up to him and shook his hand. Thomas was a star.The ony who wasnt proud of Thomass world record was his father. Dad didnt like it when Thomas slept in. He plained that whenever Thomas slept in, the lawns didnt get mowed. He was worried about how high the grass was getting. Every weekend, it seemed to get higher and higher. “Its like a jungle there,” Dad moaned (抱怨) to Thomas one day. But Thomas wasnt worried about the grass getting higher. He had more important things on his mindlike sleeping in.One morning, Thomas was woken from a deep sleep by a loud roaring noise. It sounded like a wild animal pacing about under his bedroom window.Thomas rushed over to the window and pulled the curtains back. His eyes bulged like basketballs. “What on Earth?” He gasped. There, in the middle of the backyard, was a lion! “Awesome!” cried Thomas. Suddenly, a giraffe poked its head through the window. It munched the leaves from a plant sitting by Thomass bed. Next, an elephant walked past the swimming pool and squirted (喷出) water all over Dads car! “Cool!” cheered Thomas. “Now I dont have to wash Dads car today.”31. What is Thomas famous for?32. How long did Thomas sleep in one weekend?33. Was Thomass father proud of his sons world record?34. Why did Thomas say he didnt have to wash Dads car?35. What do you think of Thomass world record for sleeping in?【答案】31. (He is famous) For holding the world record for sleeping in. 32. For two days, three hours and fourteen minutes. 33. No, he wasnt. 34. Because an elephant squirted water all over Dads car/his dads car. 35. It is unbelievable/amazing/funny/terrible/【解析】本文讲了因为保持睡过头的世界纪录而出名的汤姆的故事。31. 根据Thomas is famous all over the world. He holds the world record for sleeping in (睡过头). 可知汤姆因为保持睡过头的世界纪录而出名。32. 根据One weekend, Thomas slept in for two days, three hours and fourteen minutes. 可知在一个周末,汤姆睡了两天三小时十四分。33. 根据The ony who wasnt proud of Thomass world record was his father. Dad didnt like it when Thomas slept in. 可知汤姆的父亲对他儿子的世界记录并不感到骄傲。34. 根据Next, an elephant walked past the swimming pool and squirted (喷出) water all over Dads car!可知大象把水喷到了他父亲的车上,所以汤姆说他不用洗他爸爸的车了。35. 根据One weekend, Thomas slept in for two days, three hours and fourteen minutes. It was unbelievable. 可知汤姆的睡觉记录让人难以置信。D)补全短文 根据短文内容,从文后所给的AG选项中,选出5个适当的选项补全短文,使短文意思通顺,结构完整。选项中有两项为多余选项。A class teacher, in my opinion, plays an important role in a childs development. _36_ This year, she is moving to Class Three and I cant wait to see how things are going on.Last year, my daughter did not like her teacher at all. It was so bad that she did not look forward to school. It was a year full of trouble and that worries.This year, Miss Purity is gentle and humorous. Its hard not to like her._37_.She bees an early bird. Last year, mornings were like a fight because I had to force Tasha to hurry up when she was preparing for school. I had to pull her out of bed, tell her to take breakfast and then drove her to school. But now, our mornings are like a party. She wakes up early, prepares everything at a high speed and then rushes to school to be with Miss Purity.Shes happy. She enjoys school and school work and keeps talking about what they did at school when she es home.Shes responsible. _38_ But now she never forgets even her water bottle at school. She makes her bed and helps in the kitchen.Her diary is full of praises. The diary is the tool of munication between the teacher and the parents. Last year, her diary was always full of negative reports. One time, she poured water in a childs lunchbox, another time she threw another kids textbook in the toilet. _39_ Shes always volunteering to clean the blackboard, the teachers chair and desk._40_ Finishing her classwork was such a big problem. She had to do it at home. But now, she finished both the classwork and homework at school.A. Here are the changes in my daughter.B. Now she began to share her snacks with those who did not have anything.C. Every year when my daughter moves to a new class, I have a usual big worryher new class teacher.D. Her diary was good.E. She has a good class teacher.F. She used to be careless and forgetful.G. She does well in school.【答案】36. C 37. A 38. F 39. B 40. G【解析】本文主要讲了班主任在孩子的成长过程中起着重要的作用,并举例说明作者的女儿换到新的班级以后,由于老师和蔼可亲,幽默诙谐,孩子发生了许多可喜的变化。36. 考查对上下文的理解和推理判断能力。根据A class teacher, in my opinion, plays an important role in a childs development.可知这里意思是每年我的女儿换到一个新班,我都会有一个惯例的担心她的新班主任。所以选C。37. 考查对上下文的理解和推理判断能力。下文She bees an early bird. Shes happy. Shes responsible.以及Her diary is full of praises. 都是描写作者的女儿到新的班级后,发生的变化,所以选A。38. 考查对上下文的理解和推理判断能力。根据But now she never forgets even her water bottle at school. She makes her bed and helps in the kitchen. 可知这里意思是她过去常常粗心和健忘,所以选F。39. 考查对上下文的理解和推理判断能力。根据Last year, her diary was always full of negative reports. One time, she poured water in a childs lunchbox, another time she threw another kids textbook in the toilet. 以及 Shes always volunteering to clean the blackboard, the teachers chair and desk. 可知这里意思是现在,她开始和那些没有带食物的同学分享零食,所以选B。40. 考查对上下文的理解和推理判断能力。根据Finishing her classwork was such a big problem. She had to do it at home. But now, she finished both the classwork and homework at school. 可知现在,作者的女儿在学校表现很好,所以选G。E)阅读填空 根据下列短文内容,在文中空格处填上一个恰当的词,使短文完整、通顺。For thousands of years, poetry (诗) has been the favorite type of literature (文学) in China. There were many famous poets from different periods of time in Chinese _41_, and most of their poems _42_ still read and appreciated today.To remind people _43_ those classic Chinese poems, CCTV has produced a TV _44_ called Chinese Poetry petition. The final of the shows second season was shown in February. A girl _45_ Wu Yishu who studies at the High School Affiliated to Fudan University, came out to be the winner of the _46_. She recited lines from the Classic of Poetry (诗经): “In July, the crickets (蟋蟀) are in the field; In_47_, they are in the yard; In September, they are at the door; In October, the crickets enter and crawl under oar beds.” “I really admire _48_ knowledge of poems. The first time I saw her _49_ traditional Han clothing on TV, I was very impressed by her classical looks. She always keeps so calm through the show, which is very _50_ for her age.” said Huang Zijin after watching the final show.Mr. Huang also said we would find Chinese cultured and taste the beauty of life by enjoying poems.【答案】41. history 42. are 43. of 44. program(me) 45. named 46. petition 47. August 48. her 49. wearing 50. unusual【解析】本文主要介绍了在中国诗词大会这个节目中, 16岁才女武亦姝的精彩表现。41. 句意:在中国的历史上,有许多不同时期的著名的诗人。所以填history。42. most of their poems是复数概念,且表示一个客观事实,用一般现在时,所以填are。43. remind sb. of sth.是固定用法,意思是使某人想起某事,所以填of。44. 句意:中央电视台制作了一个中国诗歌竞赛的节目。作宾语,用名词形式,所以填program(me)。45. 句意:一名叫做Wu Yishu的女孩。所以填named。46. 根据上文CCTV has produced a TV _4_ called Chinese Poetry petition.可知这里填petition。47. 句意:七月在野,八月在宇。所以填August。48. 句意:我真的钦佩她的诗歌知识。所以填her。49. “她”和“穿”之间是主动关系,所以用现在分词,填wearing。50. 句意:在节目中,她总是保持非常冷静,对于她这个年龄来说,是非常不同寻常的。be动词后,用形容词作表语。.写作技能(共两部分,6小题。5155小题,每小题2分;56小题20分;共30分)A)翻译语篇 阅读下面的短文,将文中画线部分译成汉语或英语。_51_ 在你班上谁更擅长科学,男孩还是女孩? Nowadays, girls start to show more interest in science, t
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年度生态旅游项目单包建筑工程施工合同
- 2025年标准砖新型城镇化建设专项采购合同
- 2025版公路桥梁施工安全保密协议书汇编
- 2025年度建筑工程居间合同协议书(新型城镇化)
- 2025版文化创意产业项目投标标前合作合同
- 2025年金融产品代理推广合同
- 2025版机器人设计制作合同范本模板
- 2025版电子商务平台提前终止合作协议书
- 2025版顺丰快递快递服务质量考核合同
- 2025版电信企业员工试用期劳动合同参考模板
- 中国哲学经典著作导读知到章节答案智慧树2023年西安交通大学
- 2023年泰州市高级教师职称考试试题
- 业余足球比赛技术统计表
- 社情民意写作基本知识要点课件
- 医疗器械生产企业GMP培训专家讲座
- 2023年中远海运船员管理有限公司招聘笔试题库及答案解析
- 辐射及其安全防护(共38张PPT)
- 金风15兆瓦机组变流部分培训课件
- 膀胱镜检查记录
- 沈阳终止解除劳动合同证明书(三联)
- 化工装置静设备基本知识
评论
0/150
提交评论