




已阅读5页,还剩15页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2019-2020学年高一英语5月月考试题(含解析)第一部分:听力(略)第二部分:阅读理解(百强校英语解析团队专供)(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Do you want to get home from work knowing you have made a real difference in someones life?If yes,dont care about sex or age! e and join us, then youll make it!Position: Volunteer Social Care Assistant(No Pay with Free Meals)Place: ManchesterHours: Part TimeWe are now looking for volunteers to support people with learning disabilities to live active lives! Only 4 days left. Dont miss the chance of lending your warm hands to help others!Role:You will provide people with learning disabilities with all aspects of their daily lives. You will help them to develop new skills. You will help them to protect their rights and their safety. But your primary concern is to let them know they are valued.Skills and Experience Required:You will have the right values and great listening skills. You will be honest and patient. You will have the ability to drive a car and to municate in fluent written and spoken English since youll have to help those people with different learning disabilities. Previous care-related experience will be a great advantage for you.1. The text is meant to _.A. leave a note B. send an invitationC. present a document D. carry an. advertisement2. What does the underlined part mean?A. Youll make others lives more meaningful with this job.B. Youll arrive home just in time from this job.C. Youll earn a good salary from this job.D. Youll succeed in getting this job.3. The volunteers primary responsibility is to help people with learning disabilities _.A. to get some financial supportB. to properly protect themselvesC. to learn some new living skillsD. to realize their own importance4. Which of the following can first be chosen as a volunteer?A. The one who can drive a car.B. The one who has done similar work before.C. The one who has patience to listen to others.D. The one who can use English to municate.【答案】1. D 2. A 3. D 4. B视频1. D考查推理判断。文章开头以自问自答的方式向人们发出号召,让人们参与到志愿活动中,然后在下文详细介绍了志愿者工作的地点、时间、任务、要求等,由此可知文章主要目的是宣传这项工作,故答案选D。2. A考查词义猜测。在文章开头作者提出问题:你希望通过你的工作而使别人的生活有所改变吗?然后鼓励人们加入进来,由此判断加入进来后就会实现自己的愿望,即通过自己的工作让别人的生活更加有意义,故答案选A。此题易误选答案为D,make it 意思是“成功地做到或得到”因为开头作者只是问读者是否想获得工作中的满足感,而没有提出这是一份工作招聘信息,所以D选项错误。3. D考查细节理解。根据文章倒数第二段内容:But your primary concern is to let them know they are valued 可知志愿者们除了帮助保护智障患者的安全外,最重要的任务就是让那些被帮助的人感到自身的价值和重要性,故答案选D。4. B 考查细节理解。根据文章末段的小标题Skill and Experience Required.和末段中 Previous care-related experience will be a great advantage for you. 可知有先前类似经验的人在申请这项工作时会优先得到录用,故答案选B。考点:考查广告类阅读BKids who talk regularly with their fathers are happier than kids who dont, according to a new research.Children who converse with their fathers “most days” considered them-selves 87 out of 100 on a happiness degree, while those who rarely talk to their dads got a score of 79. The study results showed the findings “highly important”, because the research has proved that a persons happiness later in life has something to do with their parents Relationship during the teen years.Dads may not have as many meaningful conversations (谈话) with their kids as moms, but they tend to roughhouse with them more than moms do, and the research shows thats important for kids development, too. There are new studies showing that this kind of play inspires kids to explore in kids future life. Studies also show that dads often give power to their children and encourage them to explore and meet new people. And dads tend to be more in charge of playtime than moms, too.“Mothers help children feel connected expected and wanted,” said Patrick Tolan, “Fathers teach them how to interact with others and how to control themselves when they feel their needs arent being met.”One study from School of Psychology, Universit de Mentral observed parents interacting with their toddlers (刚学会走路的孩子) while children were put into “risky” situations. In one experiment, a stranger came up toeing the kids and in another, the kids saw toys placed at the top of stairs. The dads followed their kids at a distance, which encouraged kids to explore.“We found that fathers are more Likely than mothers to activate exploratory behavior by being less protective Daniel Paquette said. And as any in-dependent-minded child knows, the chance to explore without an overprotective mom on board leads to even more happiness.5. The underlined phrase converse with?, in Paragraph 2 may mean _.A. talk with B. pete withC. work with D. play with6. If dads roughhouses with kids, kids _.A. will bee more violent in later lifeB. will be active in finding more in lifeC. will have no pity for othersD. will treat their parents badly7. Why did kids with dads explore more?A. Because dads are more confident in themselves.B. Because dads are usually careless parents.C. Because dads are willing to take risks themselves.D. Because dads don protect them eagerly.【答案】5. A 6. B 7. D【解析】本文是一篇说明文。本文主要讲了和父亲有更多交流的孩子,快乐值就更高。父亲和孩子打打闹闹,孩子可能在生活中会积极地寻找更多。父亲和母亲相比较,不像妈妈那样过度保护孩子,孩子们就有了更多探索的机会。5. 词义猜测题。由第二段while those who rarely talk to their dads got a score of 79.可知Children who converse with their fathers “most days” considered them-selves 87 out of 100 on a happiness degree这句话的意思是和父亲有更多交流的孩子,快乐值更高,converse with所以选A。6. 细节理解题。由第三段There are new studies showing that this kind of play inspires kids to explore in kids future life. Studies also show that dads often give power to their children and encourage them to explore and meet new people.可知如果父亲和孩子打打闹闹,孩子可能在生活中会积极地寻找更多,选B。7. 推理判断题。由最后一段“We found that fathers are more Likely than mothers to activate exploratory behavior by being less protective Daniel Paquette said. And as any in-dependent-minded child knows, the chance to explore without an overprotective mom on board leads to even more happiness.可知父亲和母亲相比较,不像妈妈那样过度保护孩子,孩子们就有了更多探索的机会,故选D。CYou wake up in the mornings the day is beautiful and the plans for the day are what you have been looking forward to for a long time. Then the telephone rings, you say hello, and the drama starts. The person on the other end has a depressing tone in his voice as he starts to tell you how terrible his morning is and that there is nothing to look forward to. Are you still in a wonderful mood? Impossible!municating with negative people can wash out your happiness. It may not change what you think, but municating long enough with them will make you feel depressed for a moment or a long time.Life brings ups and downs, but some people are stuck in the wrong idea that life has no happiness to offer. They only feel glad when they make others feel bad. No wonder they can hardly win others pity or respect.When you municate with positive people, your spirit stays high and therefore more positive things are attracted. When the dagger (匕首) of a negative person is put into you, you will always feel down.Sometimes we have no choice but to municate with negative people. It could be a co-worker or a relative. In this casesay what needs to be said as little as possible. Sometimes letting out your anger back to the negative person may make you feel good, but this will lower you to that same negative level and they wont feel ashamed of themselves about that.Negativity often affects happiness without even being realized. The negative words of another person at the start of a day can cling to (附着) you throughout the rest of your day, which makes you feel bad and steals your happiness. Life is too short to feel negative. Stay positive and avoid negativity as much as possible.8. The purpose of the first paragraph is to _.A. make a parisonB. offer an evidenceC. introduce a topicD. describe a daily scene9. How can negative people affect us?A. By influencing our emotion.B. By telling us the nature of life.C. By changing our ways of thinking.D. By paring their attitudes to life with ours.10. According to the passage,to reduce negative peoples influences on us,we are advised to _.A. change negative peoples attitudes to lifeB. show our dissatisfaction with negative peopleC. make negative people feel ashamed of themselvesD. municate with negative people as little as possible11. What is the authors attitude towards negative people?A. Favorable. B. Critical.C. Indifferent. D. Supportive.【答案】8. C 9. A 10. D 11. B【解析】本文是一篇议论文。本文主要讲了与消极的人聊天儿,自己也会变得沮丧,为了减少消极的人对我们的影响,我们最好少和消极的人交流。生命短暂,与其每日忧愁,不如用积极的心态,去迎接生活。8. 写作意图题。第一自然段主要讲了作者醒来以后感觉今天是美好的一天,但是有人打电话来说生活无望,由此引出了本文的话题与消极的人聊天儿,自己也会变得沮丧,故选C。9. 细节理解题。由第二段municating with negative people can wash out your happiness. It may not change what you think, but municating long enough with them will make you feel depressed for a moment or a long time.可知消极的人通过我们的情绪影响我们,选A。10. 细节理解题。由第五段In this casesay what needs to be said as little as possible.可知为了减少消极的人对我们的影响,我们被建议尽量少和消极的人交流,选D。11. 推理判断题。由第四段When the dagger (匕首) of a negative person is put into you, you will always feel down.可知当消极的人的匕首指向你,你将会感觉沮丧,由此推断出作者对消极的人持批评的态度,选B。【名师点睛】推理判断题的一些小技巧:1.通过辨认细节的技巧,找到相关的事实或证据,对这些事实或证据进行分析和评价,在此基础上再作决定。切记:推断是以文章提供的事实为依据,而不是凭空想象,更不是读者自己的意愿。例如:小题4由第四段When the dagger (匕首) of a negative person is put into you, you will always feel down.可知当消极的人的匕首指向你,你将会感觉沮丧。这是每个人都反感的事情,由此推断出作者对消极的人持批评的态度,选B。2.借助常识。在推理判断题中,我们平时积累的一些常识通常会派上用场。一篇关于通信发展史的阅读最为典型。3.务必要用排除法。排除法在此类题型中发挥着不可磨灭的作用。根据在文章中找到的事实依据和常识排除错误信息,再排除和文章中一词不差的信息(文章里的原句不会是推理判断出来的结果,但通过同义词或句型转换过的选项有可能是正确答案),最后再排除无关或偏离信息,正确答案就不言而喻了。DWhen I was young, I wished for a good car and a big house. That was my idea about success. I took all the advanced classes and tried to do well in the exams with my mind focused on going to a key school. I just knew that I would somehow bee famous and be able to afford the car and the dream house. All the way through the previous years, my mind was planning this beautiful future.Then in the eleventh grade, many losses changed my mind. First, one of my friends died at 16. Soon after, my great-grandmother passed away, followed by my beloved teacher who taught me when I was in the fourth grade. These events left me not knowing what to do or where to go. Death had never touched me so closely.After a long period of emptiness, it finally struck me: life is not promised, neither is future success. Though I was attempting to achieve material success, I was not enjoying my daily life. I realized that finding inner peace, purpose and happiness will stick with me forever and that is real success.Enjoying lifes precious unexpected events makes an ordinary person more successful than a wealthy person who isnt content and takes-everything for granted. The summer before my junior year in. high school (高中三年级), my attitude changed greatly. Instead of memorizing facts, I began to learn skills. Instead of focusing on the future, I focused on today and then the blessings and successes came with it.I still get excellent grades, but now I devote weeks to studying instead of struggling for exams, and I think about the future with a deeper sense of meaning. For me, being successful means truly living life each day.12. The reason why the author changed his idea about success is that _.A. he cant afford his houseB. his beloved teacher diedC. he didnt know what to do or where to goD. he lost a few beloved persons in a short time13. According to the author, which of the following is the real success for a person?A. Being famous.B. Truly living life each day,C. Having a good car and a big house.D. Material achievements.14. What does the author want to tell the readers?A. The true meaning of life.B. The true meaning of studying*C. How to achieve success*D. His opinion about success,15. According to the passage, which of the following is TRUE?A. The author thinks that success is not promised.B. His teacher died before the death of his great-grandmother.C. The author didnt do well in all the exams.D. He didnt want to take all the exams.【答案】12. D 13. B 14. D 15. A【解析】本文是一篇哲理感悟类文章。这篇文章主要讲了在不同的年龄,作者对于成功的认识有所不同。作者小时候认为成功就是物质的富有。在作者十一年级时,作者喜爱的几个人相继去世,使得自己转变了对成功的认识。后来作者找到成功的真谛:真正的成功是认真过好每一天。12. 细节理解题。由第二段Then in the eleventh grade, many losses changed my mind. First, one of my friends died at 16. Soon after, my great-grandmother passed away, followed by my beloved teacher who taught me when I was in the fourth grade.可知作者小时候认为成功就是物质的富有,在作者十一年级时,作者喜爱的几个人相继去世,使得自己转变了对成功的认识,选D。13. 细节理解题。由最后一段For me, being successful means truly living life each day.可知真正的成功是认真过好每一天,选B。14. 写作意图题。这篇文章主要讲了在不同的年龄,作者对于成功的认识有所不同。作者小时候认为成功就是物质的富有。在作者十一年级时,作者喜爱的几个人相继去世,使得自己转变了对成功的认识。后来作者找到成功的真谛:真正的成功是认真过好每一天,故选D。15. 细节理解题。由第三段After a long period of emptiness, it finally struck me: life is not promised, neither is future success.可知作者认为成功不可预测,选A。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。People who seem to have all the luck are not usually .blessed by a large amount of good fortune. They simply have a healthy attitude, which enables them to make the most of situations. Here are some tips for creating your own luck. Be Grateful for What You HaveSome, people are already lucky and they just dont know it. _16_ For ex-ample, you have a happy family, some wonderful friends, at roof over your head and food on the table. By acknowledging these things regularly, you can instantly feel luckier. See the Good in the PastPeople sometimes plain about their past for holding them back. They blame their parents or their schooling for not setting them up for success. But having a difficult life develops strengths and qualities you might never have got if you hadnt been through those tough situations. _17_ Be GenerousIf you want people to give you opportunities, you have to consider what you can do for others, _18_ Be generous with your time and attention? and youll be surprised how many lucky opportunities people may offer you. Be Open to New ThingsLuck doesnt just happen upon us it es to us when were open. _19_ Learning new skills, visiting a new: place, or trying a new hobby are all great ways of expanding your opportunities and your mindset. Take Action_20_ Take steps towards your goals and dreams and greet every challenge with a positive mindset. You will find you create more luck in everyday life.A. You cannot expect to receive if you never give.B. So be grateful for the good that came from your past.C. Many people spend time thinking about what they dont have.D. Youll never create any luck if you sit there waiting for it to e.E. Trying something new is a great way of getting more opportunities.F. But often success es from great determination rather than good luck.G. Look at how lucky you already are instead of focusing on whats lacking.【答案】16. G 17. B 18. A 19. E 20. D【解析】本文是一篇说明文。本文介绍了如何创造自己的运气,如:珍惜所拥有的、看到过去的好处、慷慨大方、接受新鲜事物等。.17. 由该段的标题See the Good in the Past可知这里意思是我们要对过去好的事情心存感激,故选B。18. 该段If you want people to give you opportunities,you have to consider what you can do for others如果你想别人给你机会,你要考虑能为别人做什么,即不付出就别想回报,故选A。19. 该段的标题Be Open to New things以及Luck doesnt just happen upon us-it es to us when were open可知,建议我们要对新鲜事物持开放的态度,故选E。(尝试一些新的事物是获得更多机会的好方法。)20. 该段的标题Take Action建议我们要采取行动,不要守株待兔等着机会的来临,故选D。第三部分:语言知识运用(百强校英语解析团队专供)(共两节,满分45分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1. 5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。On a trip to the West, my family stopped for lunch. As we walked to the entrance to the restaurant, a man, with a _21_ beard and dirty hair, jumped up from a bench and opened the door for us. Regardless of his. _22_, he greeted us in a friendly way.Once inside, my daughter whispered, “Mom, he _23_.” After we ordered our lunch, I explained, telling the kids to look beyond the dirt. We then watched other customers approach the restaurant but many _24_ him. Seeing this rudeness truly upset me. The day I became a mother, I was determined to set a good _25_ for my children. Yet sometimes when things didnt go right, being a good example was very _26_. When our meal arrived, I realized I had left the carsick pills in the truck. With the windiest trip ahead, the kids needed them, so I _27_ myself from the meal and went to get them.Just then, the “doorman” was opening the door for a couple. They rushed past him without even acknowledging (承认) his _28_ Letting them in first, I said a loud “thank you” to him as I _29_.When I returned, we talked a bit. He said he was not allowed inside _30_ he bought food. I went back and told my family his _31_. Then I asked our waitress to add one soup and sandwich. The kids looked _32_ as we had already eaten, but when I said the order was for the “doorman” , they smiled. When it was time to _33_ our trip,I noticed the “doorman” enjoying his meal. Upon seeing me, he stood up and thanked me heartily. He then _34_ his hand for a handshake and I gratefully accepted. I suddenly noticed the tears in his eyestears of _35_ What happened next drew great surprise: I gave the “doorman” a _36_! He pulled away, with tears _37_ down his face.Back in the truck, I fell into deep _38_. While we cant choose many things in life,we can choose when to show gratitude (感激). I said thanks to a man who had _39_ held open a door for me, and also said thanks for that _40_ to teach my children by example.21. A. heavy B. long C. messy D. grey22. A. service B. appearance C. status D. attitude23. A. smokes B
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025黑龙江哈尔滨尚志市招聘警务辅助人员60人模拟试卷及答案详解(名校卷)
- 2025北京大学医学部总务处房地产管理中心宿舍管理员招聘1人考前自测高频考点模拟试题附答案详解(完整版)
- 2025广西贺州市人民医院招聘残障人士人员模拟试卷及一套参考答案详解
- 2025辽宁盘锦汇鑫招商运营有限公司招聘招商人员人员考前自测高频考点模拟试题及一套完整答案详解
- 2025福建三明大田县总医院事业单位紧缺医疗卫生人才公开招聘1人模拟试卷及答案详解(有一套)
- 2025北京市规划和自然资源委员会事业单位招聘55人模拟试卷含答案详解
- 2025年三亚市直属学校赴高校面向2025年应届毕业生招聘81人考前自测高频考点模拟试题有完整答案详解
- 《2025违反合同条款解除劳动合同协议书》
- 保密协议书 期限
- 离婚协议书约定
- T-BECS 0006-2025 城镇重要基础设施内涝防护规划设计规范
- 2025贵州册亨县招聘教师25人考试参考试题及答案解析
- 煤矿安全规程2025版解读
- JJF 1704-2018 望远镜式测距仪校准规范
- 石油化工设备维护检修规程通用设备12
- 《三角形的面积》教学设计方案
- GB/T 14667.1-1993粉末冶金铁基结构材料第一部分烧结铁、烧结碳钢、烧结铜钢、烧结铜钼钢
- 带状疱疹及带状疱疹后神经痛
- 2022年毕节市农业发展集团有限公司招聘笔试试题及答案解析
- 卒中单元中的护理
- 中药鉴定学习题集全
评论
0/150
提交评论