2019届高三英语下学期第一次模拟考试试题(含解析).doc_第1页
2019届高三英语下学期第一次模拟考试试题(含解析).doc_第2页
2019届高三英语下学期第一次模拟考试试题(含解析).doc_第3页
2019届高三英语下学期第一次模拟考试试题(含解析).doc_第4页
2019届高三英语下学期第一次模拟考试试题(含解析).doc_第5页
已阅读5页,还剩19页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

2019届高三英语下学期第一次模拟考试试题(含解析)本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)两部分。注意事项:1. 答第卷前考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 选出每小题答案前,用2B铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号框,不能答在本试卷上,否则无效。第卷(共100分)第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题,每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. When did the speakers last see each other?A. Fifteen years ago. B. Five years ago. C. One year ago.2. What does the man wish for the future?A. All his dreams will e true.B. Science will develop much faster.C. He will be able to do his job from home.3. What will the woman do next?A. Bring the man a salad. B. Take away the mans soda. C. Give the man some cheese.4. What is the relationship between the speakers?A. They are friends. B. They are cousins. C. They are brother and sister.5. What does the woman tell the man to do?A. Prepare for landing.B. Take his headphones out.C. Put his chair back in fifteen minutes.第二节听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7小题。6. What did the man like to do?A. Hike. B. Swim. C. Take photographs.7. What does the woman suggest in the end?A. The man should go more camping.B. Life could be fun without social media.C. Family activities are very important.听第7段材料,回答第8、9题。8. Why was the man worried?A. His mother has been ill.B. He lost his wallet.C. A policeman was in front of the shopping mall.9. What will the man have to do in the end?A. Pay the fine. B. Go to the hospital. C. Repair his car.听第8段材料,回答第10至12 题。10. What does the boy want to eat?A. Peanut butter. B. Yoghurt. C. Cookies.11. What does the boy imply about carrot cake?A. Its low in sugar.B. It contains some healthy ingredients.C. Its not as delicious as other types of cake.12. How does the boy probably feel in the end?A. Surprised. B. Jealous. C. Angry.听第9段材料,回答第13至16题。13. What job is the man interviewing for?A. A job at a school. B. A job at a radio station. C. A job at a TV station.14. What does the man think of sending emails?A. He has done that his whole life.B. He has no confidence in it.C. He is rather good at it.15. What does the job involve according to the woman?A. A lot of traffic.B. Meeting the fans.C. Getting up early in the morning.16. Who is one of the mans references?A. Someone he used to teach.B. Someone he used to work with.C. Someone he went to graduate school with.听第10段材料,回答第17至20题。17. When are laundry places usually closed?A. At six oclock in the morning.B. At eleven oclock in the morning.C. At seven oclock at night.18. How many washers might a larger laundry place have?A. 48. B. 24. C. 12.19. According to the talk, what do people often do while waiting in the laundry place?A. Chat with the employee. B. Eat some food. C. Put their clothes out in the sun.20. Who met their husband at a laundry place?A. The speakers sister. B. The speakers friend. C. The speaker.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题,每小题1分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。并在答题卡上将该选项涂黑。If you want to visit only the sights that you think are most interesting, you should definitely book one of the many private tours in NYC.Landmark Private New York ToursThe best way to make the most of your visit to the top NYC landmarks is to use one of the private tours in NYC.NY See It All: From traveling through Manhattan to getting onto a boat to visit Ellis Island and the Statue of Liberty, this private NYC tour delivers superiors service. Customize(定制) your stops and see why this tour is one of the best private tours in NYC.NY Limo Tour: After choosing what you want to see, this private tour in NYC lets you write the route of your day. Whether you want to see historical NYC sights, movie sights, or cultural sights, it will help make your visit memorable.Aerial Landmark Tour: This is a fun and exciting way to explore New York City. On this 20-minute helicopter tour, youll see the very best landmarks in Manhattan and the Bronx. Family-Friendly Private New York ToursNYC isnt just a playground of adults; these family-friendly private New York City tours are ideal for people traveling with kids.Revolutionary Era Walking Tour: When you book this informative NYC walking tour, you and your kids will wander around Manhattans Financial District and hear all about the American Revolution. With knowledgeable guides, your kids will love the tour too.Kids Greenwich Village Tour: This fun NYC walking tour is specifically created for children. You and your kids will visit some famous Greenwich Village sights, while the children, led by friendly guides, play games that relate to math, science, foreign language, and the arts.1. What can we know about NY Limo Tour?.A. It gives you hands-on experiences of travel planning.B. It provides tourists with high quality service.C. It is a playground of the old and young.D. It mainly focuses on cultural sights.2. Which tour is probably most suitable for visitors with a tight schedule?A. NY See It All. B. NY Limo Tour.C. Aerial Landmark Tour. D. Revolutionary Era Walking Tour.3. What do the two family-friendly tours mentioned have in mon?A. They offer various entertainment facilities.B. They can equip kids with some knowledge.C. They contain many unique outdoor activities.D. They include both natural and man-made sights.4. What does the author intend to tell in the passage?A. What to do when you stay in NYC.B. Where to stay if you e to NYC.C. How to go sightseeing if you visit NYC.D. How to have fun when you live in NYC.【答案】1. A 2. C 3. B 4. C【解析】这是一篇广告类的题材,主要介绍了在纽约的几种私人旅行方式。根据题目找出相关的细节回答问题。1. 细节理解题 根据第四段中的 “.this private tour in NYC lets you write the route for your day” 可知,NY Limo Tour可以让游客自己设计旅游路线,即为游客提供亲自制定旅行计划的体验。故选A.2. 细节理解题 根据题干中的 “most suitable for visitors with a tight schedule和第五段中的“On this 20-minute helicopter tour, youll see the very best landmarks in Manhattan and the Bronx”可知,日程安排得很紧的游客可以选择Aerial Landmark Tour,因为仅需花费20分钟,游客就可以参观一些非常棒的地标建筑,故选C.4. 推断题 通读全文可知,文章主要介绍了纽约的几种私人旅行方式,故作者写作本文主要是为了吿诉读者,如果去参观纽约的话该如何光旅行。故选C.【名师点睛】细节题是针对文中某个细节、某句话或某部分具体内容设置问题,正确答案的根据一定可以在原文中找到,即原文的改写往往成为正确选项。如第2小题Which tour is probably most suitable for visitors with a tight schedule?A. NY See It All. B. NY Limo Tour.C. Aerial Landmark Tour. D. Revolutionary Era Walking Tour.答案定位在第五段中的“On this 20-minute helicopter tour, youll see the very best landmarks in Manhattan and the Bronx”可知,日程安排得很紧的游客可以选择Aerial Landmark Tour,因为仅需花费20分钟,游客就可以参观一些非常棒的地标建筑,故选C.BOn Christmas Eve, 1944, my grandmother urged my uncle, then 12 years old, to slip out of the concentration camp where they were imprisoned near 15 miles east of Vienna to go to Deutsch-Wagram. “People are charitable around Christmastime,” Grandma Lili said to her son, Gyuri. “Ask for some food. Anything they can spare. Tell them that were on the edge of starvation. Tell them that your 3-year-old sister can not get off the bed because shes outgrown her shoes.”In the dark of that night, Gyuri secretly left the camp and walked nearly four miles to Deutsch-Wagram, the closest town. He happened upon a house and knocked on the front door. A woman opened that door. She was probably alone, her man far away, fighting in the war, her children asleep in their beds. The 12-year-old pieced together in German exactly what his mother had told him to say.“e back tomorrow, whispered the woman. The next day, my uncle returned. The woman opened the door with a smile. She piled his hands with bread, clothing, a pair of shoes that her child had outgrown and a pair of socks. The woman had knitted warm socks for my mother. After putting on the socks and shoes that fit, my mother got off the bed in delight. Her ragged shoes were passed on to a younger child who was also living in the camp. They shared their unexpected harvest with the entire camp. It was a quiet celebration of human kindness around Christmastime.In April 1945, my mother, uncle and grandmother were liberated. And it was those very socks and shoes that my mother wore as she walked some 28 miles over two days to Bratislava on her walk to a new life.To the unknown giver, I thank you. In the desperation of a cold and snowy land, when many hearts were closed and death was more likely than life, especially for Jews, you gave them hope and fort.5. What did Gyuri manage to do on Christmas Eve?A. Get permitted to go out.B. Receive food and clothing.C. Express what his family needed.D. Celebrate Christmas in the camp6. Why does the author mention shoes so many times?A. To prove the truth of the story.B. To help the development of the story.C. To attract readers attention to the story.D. To make clear the background of the story.7. What feeling did the author write the text with?A. Desperation B. Gratefulness.C. Excitement D. Sorrow.8. What is the passage mainly about?A. Light in darkness B. Peace to mon peopleC. Courage in face of danger D. The influence of Christmas【答案】5. C 6. B 7. B 8. A【解析】本文是记叙文。文章主要讲述的是圣诞节期间,一位犹太男孩从纳粹集中营里溜出来求助,一个好心的女人送给了他一些珍贵的“礼物”。5. 细节理解题 根据第二段中的“The 12-year-old pieced together in German exactly what his mother had told him to say”可知,Gyuri用德语准确说出了妈妈要他说的话,故选C.6. 推断题 Gyuri的妹妹没有合脚的鞋穿是他逃出集中营求助的原因之一,可能也是这位好心女人帮助Gyuri的原因之一,Gyuri的妹妹有了合脚的鞋后,小了的鞋就被送给了集中营里的一个比她小的孩子,而Gyuri的妹妹正是穿着这双鞋迎来了自由,走向她的新生活,故作者多次提到鞋的原因是鞋有助于故事的发展和文章主题的升华。故选B。7. 主旨题 解答本题需要基于全文的主旨一善心,作者的舅舅从集中营溜出来向人乞讨东西,恰巧碰上了一位慷慨、好心的女人,她给了作者的舅舅很多东西。因此作者是对这位好心人充满感激之情的,文章的字里行间均洋溢着这种感激之情,且最后一段的首句亦是关键提示。故选B.8. 主旨大意题 根据文章的内容尤其是最后一段总结的“In the desperation of a cold and snowy land, when many hearts were closed and death was more likely than life, especially for Jews, you gave them hope and fort”可知,在身处寒冷的被积雪覆盖的土地上的绝望中,当很多人封闭了自己的内心 并且死亡比活下去更容易的时候,尤其是对犹太人来说,这位好心人给他们带来了希望和安慰。这篇文章讴歌了黑暗中人性光明的一面,故选ACOh my God, the robots are taking over! Were doomed! Doomed! Now that Ive gotten that out of my system, its bee clear that while we may or may not be doomed, the robots are taking over. The latest example is the governments new guidelines for self-driving cars.Tesla, Google and Uber are already testing driverless cars in cities across America. Uber chief executive Travis Kalanick is among those predicting that by 2021, self-driving cars will play a big part in urban settings.Nearly 40,000 people died last year in this nation in automobile-related accidents, and we believes driverless cars can save tens of thousands of lives annually.Makes sense. Robot drivers are less likely to get drunk, drive without a license, text while driving or feel agitated at the scene of a pileup. On the other hand, I wonder how these highly sensitive cars will react, with walkers constantly dashing into the street. Will they jam on the brakes every 10 seconds?But theres a bigger picture. Not only are robots replacing humans behind the wheel, but behind the work desk, in warehouses, senior homes, you name it. Robots arent just taking over in the workplace.The question is, where cant a robot function better than a human? How about writing songs? A robot can go through every bination of notes in record time and e up with a pleasing melody. The lyrics might be a different story. Is a Grammy-winning song co-written by Hank Human and R-3071 in our future?Finally, its only a matter of time until we have robot politicians and presidential candidates. Why not? They can be programmed to be experts in world and domestic affairs and e up with the best solutions without corruption and bad humors.Actually, its too bad such technology isnt available in xx. Pretty sure the robot would win in a landslide.9. What does the underlined word “agitated” mean?A. Tired B. CautiousC. Careful D. Anxious10. What doubt does the writer have about self-driving cars?A. How passengers behave in it.B. How robot drivers get the licenseC. How they avoid crashing into other carD. How they respond to walkers on a busy street11. The last questions asked in the sixth paragraph reflects the writers .A. confidence in robots, winning Grammy AwardsB. eagerness to listen to songs written by robotsC. doubt about robots ability to write songsD. curiosity about the future Grammy songs12. What might be the most suitable title for the text?A. Robots will control the world in every fieldB. Robots are ing but not soon enoughC. Robots are being used in our daily lifeD. Robots can drive cars and write music【答案】9. D 10. D 11. A 12. B【解析】本文是一篇说明文,主要介绍了作者对于无人驾驶汽车和机器人等现代化科学技术全面代替人类只是时间问题的看法。9. 猜词题 根据划线词所在句“Robot drivers are less likely to.at the scene of a pileup.”可知,作者想说的是无人驾驶汽车看到堵车也不会感到焦虑不安。所以agitated应意义为“焦虑的”,相当于 anxious.故选D.10. 细节理解题 根据第四段第三行 on the other hand, I wonder how these highly sensitive cars will react, with walker constantly dashing into the street.故选 D11. 推断题 题干询间的是第六段提出的最后一个问题反映了作者的什么看法,根据本段提到的机器人能够创作出优美的旋律可推知,作者是想借此问题说明将来机器人肯定会写出获得格莱美奖的音乐作品,故选A.12. 主旨大意题 通读全文内容尤其是最后一段中的“its too bad such technology isnt available in xx可知,本文作者认为机器人时代来的不够快,B项反映了作者的看法,概括了文章内容。故选B。.DLike many thickly populated urban neighborhoods, Lincoln Park also has rats. A lot of rats. “Every night when I walk down the sidewalk, I see rats, ” says 36-year-oId Kelly McGee, who has e to accept this aspect of city living. “Its an urban area; I dont know what else we can expect.”McGee lives just down the block from the old Childrens Memorial Hospital, which is about to be torn down as part of a massive redevelopment project. “Construction all over the city often disturbs rats that are living underground,” says Lincoln Parks City Council representative, Alderman Michele Smith. “Every developer has to do active rat reduction on site, ”Smith says. Already, there are poisonous and inviting food boxes all around the old hospital plex. But the developer of the hospital site still warned residents in a recent munity meeting that when digging begins later this month, the rat problem could be awful.Victoria Thomas, who lives a few miles north of Lincoln Park in Chicagos Lake View neighborhood, says she tried everything from underground fencing to poison traps to wipe out rats, but nothing worked until she got some cats. From the first day she got the cats, Thomas says the rats started to disappear.“The cats will kill off a great deal of the initial population of the rats, ”says Paul Nickerson, who manages the Cats at Work program for Tree House Humane Society. “And through spreading their pheromones, a chemical produced by an animal, the cats will keep other rats from filling their absence.” Nickerson says that is what makes the cat program so successful in keeping rats away for the long term. ” The rats are far from stupid. They smell the cats pheromones so theyll stay out of the cats territory(领域).”After Smith highlighted the program in a recent newsletter, Nickerson and Tree House Humane Society have been getting lots of calls from people seeking their own cat colonies. That means a lot more wild cats that might otherwise be killed out of pity will be cared for while doing something that they love: hunting rats.13. What is McGees attitude towards the rat problem?A. Indifferent B. TolerantC. Annoyed D. Frightened14. What does the underlined word in the last but one paragraph refer to?A. Rats stupidity.B. Tree House Humane Society.C. Cats nature of killing rats.D. The smell of cats pheromones.15. What does the last paragraph suggest?A. The program is a win-win thing.B. Cats should be taken good care of.C. Wild cats are more skilled at hunting.D. Its important to keep the ecological balance.【答案】13. B 14. D 15. A【解析】本文是说明文。林肯公园老鼠肆虐,究竟什么才是灭鼠的最佳利器呢?13. 细节理解题 由第一段中的 “36-year-old Kelly McGee, who has e to accept this aspect of city living. “Its an urban area; I dont know what else we can expect”可知,McGee 比较能容忍老鼠肆虐的问题。 Indifferent漠不关心的;Tolerant容忍的;Annoyed恼怒的;Frightened害怕的;故选B。15. 细节理解题 后一段中的That means a lot more wild cats that might otherwise be killed out of pity will be cared for while doing something that they love; hunting rats.”可知,许多原本会被实施安乐死的野猫可以通过帮助人类灭鼠而得到照顾,故这个用猫的计划是一件双赢的事情。故选A.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Everyone wants to be happy, but not everyone can make it. Do you want to have a good mood every day? If so, the following steps will be useful to you.Be grateful._16_ They can be simple things like the purple flower on the sidewalk, the beautiful sunset, and the hot shower you take every day. When you have a grateful heart, you11 cherish them and be naturally filled with happiness._17_.When you put your mind, heart and soul into what youre doing, youre creating a happiness statecalled the “flow”. When youre living in the flow, youre less likely to mind what others may think about you, and less bothered by unimportant things. The result? More happiness, of course!Bee a problem solver.Happy people are problem solvers. _18_ Instead, they face up to the challenge and channel their energies into finding a creative solution. By being a problem solver, youll build up your self-confidence and your ability to acplish whatever you determine to do.Practice forgiveness.Hatred and anger are forms of self-punishment. When you forgive, youre actually practicingkindness to yourself. _19_ Everyone makes mistakes. Its through our mistakes that we learn and grow to bee a bigger and better person.Give back.Doing good is one of the surest ways to feel good. According to Harvard, when people do good, their

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论