已阅读5页,还剩20页未读, 继续免费阅读
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2016年江苏省扬州市竹西中学九年级下学期第一次模拟考试英语一、单项选择(共15小题;每小题l分,计15分)在下列各题A、B、C、D四个选项中选择一个能填入题干空白处的最佳答案。1. We havent enough books for _ ; some of them will have to share. A. somebodyB. anybodyC. everybodyD. nobody解析:句意是:我们没有足够的书给每一个人,有些人将共用。后面一句的意思是你们一些人将不得不共用,从这个句子意思不难推出前一分句的意思是我们没有足够的书给每一个人,因此选everybody。somebody(某人),anybody(任何人),nobody(没人),everybody(每一个人),故选C。答案:C2. You_ feel English-learning a waste of time, but Im a hundred percent sure later youll find it worthwhile.A. shouldB. mayC. shallD. need解析:句意:你可能觉得英语学习是浪费时间,我可以100%确定以后你会发现这很值得。A. Should应该;B. May可能;C. shall将会;D. need需要。根据句意及题干分析此空是可能的意思,故选B。答案:B3. - Whats that terrible noise?- The neighbors _ for a party.A. have preparedB. are preparingC. prepareD. will prepare解析:句意:那个糟糕的噪音是什么?邻居们正在准备聚会。根据语境,应该是正在准备做某事,表示正在做某事,用现在进行时态,故选B。答案:B4. She chose lamps of a color which would _ her furniture.A. equalB. agreeC. helpD. match解析:句意:她选择了一种和她的家具匹配的颜色的灯。A. Equal平等;B. agree 同意;C. Help帮助;D. match 匹配。根据句意及语境此题应选D。答案:D5. The heros story _ differently in the newspapers.A. was reportedB. was reportingC. reportsD. Reported解析:句意:这个英雄的故事在报纸上有不同的报到。可知故事被报道的对象,故用被动语态。选A。答案:A6. A good way to break the _ of eating too quickly is to put your knife and fork down after each mouthful.A. traditionB. useC. habitD. Custom解析:句意:一种打破吃的太快的习惯的方法是吃一口后把叉子和刀子放下。A. Tradition传统;B. use 使用;C. habit 习惯;D. Custom风俗。根据句意及语境此题是指饮食习惯,故选C。答案:C7. I have been looking for this book for months, and _ I have found it.A. at mostB. at a timeC. at lastD. at present 解析:句意:我已经找这本书几个月了。最后我找到了它。A. at most最多;B. at a time一次;C. at last最后;D. at present目前。根据句意及题干分析此题应选C。答案:C8. Leaves are found on all kinds of trees, but they differ greatly _ size and shape A. onB. fromC. byD. in解析:句意:“人们发现树上长着各种各样的叶子,但它们的大小、形状大不相同。A. On在上面;B. From来自;C. By通过;D. In在某方面。differ from与不同,与本题题意不符合,故选D。答案:D9. _ the project as planned, well have to work two more hours a day.A. CompletingB. CompleteC. CompletedD. To complete解析:考查不定式做目的状语:句意:为了如期完成项目,我们不得不每天多工作两个小时。因为是表示目的,所以一定是不定式,选D。答案:D10. The doctor must always _ passing on disease to his family.A. guard againstB. worry aboutC. stand forD. protect against解析:句意:这个医生必须总是提防把疾病传给他的家人。A. guard against提防;B. worry about担心;C. stand for代表;D. protect against使免受。根据句意及题干分析此题应选A。答案:A11. The news made me realize _ terrible problems we would face. A. whatB. howC. thatD. Why解析:句意:这个消息让我意识到我们将面临多么严重的问题。根据句意及题干分析此题“多么严重的问题”相当于是一个感叹句作face的逻辑宾语,空后中心词是名词复数,所以用what,故选A。答案:A12. The old town has narrow streets and small houses _are built close to each other.A. whoB. thatC. whatD. They解析:句中先行词为small houses,在定语从句中作主语,故用关系代词that。句意:老镇有狭窄的街道,小房子建得彼此相靠近。答案:B13. - What was the party like?- Wonderful. Its years _ I enjoyed myself so much.A. sinceB. afterC. whenD. before解析:句意:聚会怎么样?太精彩了,好多年了我没玩的这么高兴过。此题是考查句型:It s years + since + 一般过去式,此题中的动词是enjoyed延续性动词,应从动作结束算起,可以翻译成它的反义词,故选A。答案:A14. Make surethatallthewasteis_andsafelydealt with.A. exactlyB. naturallyC. properlyD. Actively解析:句意:要确保所有的垃圾正确地、安全地处理。 A. Exactly确切地;B. Naturally自然地; C. properly正确地;D. Actively活跃地。根据句意及语境此题应选C。答案:C15. - I love the Internet. Ive come to know many friends on the Net.- _. Few of them would become your real friends.A. I couldnt agree moreB. Im pleased to know thatC. Thats for sureD. Thats not the case解析:句意:考查交际用语。根据答语的后面一句话“他们中很少有人会成为你的真正朋友的”可以推测后者并不同意前者的意见。故排除B。“Thats not the case”的意思是“事实并非如此”符合语境。A选项I couldnt agree more (我再同意不过了)、B选项Im pleased to know that (我很高兴知道),表达赞成或欣赏对方观点的,及C项Thats for sure (那当然)不符合语境,故排除。答案:D二、完形填空(共15小题;每小题l分,计15分)阅读下列短文,从文后各题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳答案。Every Friday I went to a senior nursing home. It seemed as if it needed 16 , but little did I know it would help me too. During my first visit I helped to polish (擦光) some ladies nails. One woman asked me many questions. After she was satisfied with my 17 , she started to share some of her hidden 18 . By listening to her, I realized I had helped her a lot: she looked 19 from some of her past pains.When she was finished, she told me something that 20 me to visit the nursing home every week. She said, “Youre the only person I was able to tell this to. The other volunteers are too busy to 21 me. Youll come back next week, right?” After 22 blowing on her newly coated nails(指甲), I smiled and 23 , “Yes, Ill see you next Friday.” That day, I was gladdened by the 24 that I had helped somebody. I realized an action as 25 as listening became something much more.During every second I spent there, I realized how much of a difference my 26 could have on the lives of others. The hardest part of living there is that it breaks the human 27 between those in todays society and the nursing home. Every moment I spend chatting is a chance to 28 that connection again, to share their worries, and to shape someones life. In turn, that 29 also shapes me. I not only learn about life and experiences outside of school, but also receive the 30 of being part of this process this connection between humans.16. A. courageB. moneyC. helpD. repair解析:考查名词与语境理解。A. Courage勇气;B. Money金钱;C. Help帮助;D. Repair修理。句意:似乎这里需要帮助,但这里也能帮助到我我却几乎不知道。根据句意及语境可知这个高级疗养院需要帮助,所以作者每周五去,故选C。答案:C17. A. answersB. performancesC. appearanceD. behaviors解析:考查名词与语境理解。A. Answers回答;B. Performances表演;C. appearance 外表;D. Behaviors行为。句意:在她对我的回答满意之后她开始给我说她隐藏起来的伤痛。根据句意及语境是她对我的回答满意,故选A。答案:A18. A. secretsB. hurtC. factsD. truths解析:考查名词与语境理解。A. Secrets秘密;B. hurt 伤害;C. Facts事实;D. Truths真相。句意:在她对我的回答满意之后她开始给我说她隐藏起来的伤痛。根据句意及下文she looked 19 from some of her past pains.可知她有过去的伤痛,故选B。答案:B19. A. awareB. sureC. scaredD. relaxed解析:考查形容词与语境理解。A. Aware意识到的;B. Sure确信;C. Scared害怕的;D. Relaxed放松的。句意:她从过去的伤痛里摆脱出来看起来很放松。根据句意及语境此题应选D。答案:D20. A. forcedB. invitedC. allowedD. encouraged解析:考查动词与语境理解。A. Forced被迫;B. Invited邀请;C. Allowed允许;D. Encouraged鼓励。句意:当修理指甲结束的时候她告诉了我一些鼓励我每周来疗养院的一些事情。根据句意及语境是她告诉我的一些事情鼓励我每周来疗养院,故选D。答案:D21. A. listen toB. say toC. writeD. connect to解析:考查动词与语境理解。A. listen to 听;B. say to对某人说;C. write 写;D. connect to联系。句意:其他志愿者太忙不听我说。根据句意及题干分析“听某人说”是listen to sb.,故选A。答案:A22. A. gentlyB. hurriedlyC. simplyD. comfortably解析:考查副词与语境理解。A. Gently温柔地;B. Hurriedly匆忙地;C. Simply简单地;D. Comfortably舒服地。句意:轻轻地吹了她新涂的指甲之后,我微笑着承诺:“是的,下周五我会来看您。”根据句意及语境此题应选A。答案:A23. A. admittedB. promisedC. shoutedD. greeted解析:考查动词与语境理解。A. admitted 承认;B. Promised承诺;C. shouted 大声吵;D. Greeted同意。句意:轻轻地吹了她新涂的指甲之后,我微笑着承诺:“是的,下周五我会来看您。”根据句意及语境是作者对那位夫人做出承诺,故选B。答案:B24. A. beliefB. dreamC. courageD. fact解析:考查名词与语境理解。A. Belief信仰;B. Dream梦想;C. Courage勇气;D. Fact事实。句意:那一天我被我已经帮助了别人的事实高兴着。根据句意及语境此题应选D。答案:D25. A. certainB. simpleC. smartD. modern解析:考查形容词与语境理解。A. Certain确定;B. Simple简单;C. smart聪明;D. modern现代。句意:我意识到像倾听一样简单的一个行动能成为更多的东西。根据句意及语境此题应选B。答案: B26. A. methodsB. actionsC. experiencesD. hopes解析:考查名词与语境理解。A. Methods方法;B. Actions行动;C. Experiences经历;D. hopes希望。句意:我意识到我行动的不同会对其他人的生活影响多么大。根据句意及语境此题应选B。答案:B27. A. memoryB. personalityC. connectionD. custom解析:考查名词与语境理解。A. memory 记忆;B. Personality个性;C. Connection联系;D. Custom风俗。句意:在那里生活的最艰难的部分是这打破了生活在今天的人们和疗养院的人们的人与人之间的联系。根据句意及语境此题应选C。答案:C28. A. tieB. findC. continueD. break解析:考查动词与语境理解。A. Tie拴,系;B. Find发现;C. Continue继续;D. Break打破。句意:每当我与他们聊天的时刻就是把这种联系重新系起来的机会。根据句意及语境此题应选A。答案:A29. A. thoughtB. situationC. activityD. moment解析:考查名词与语境理解。A. Thought思想;B. Situation情形;C. activity 活动;D. moment时刻。句意:反过来这种时刻也影响到我。根据句意及语境此题应选D。答案:D30. A. welcomeB. messageC. giftD. invitation解析:考查名词与语境理解。A. Welcome欢迎;B. Message信息;C. gift 礼物;D. Invitation邀请。句意:也收到了这个过程中的礼物人与人之间的交流。根据句意及语境此题应选C。答案:C三、阅读理解(共l5小题;每小题2分,计30分)阅读下列内容,从每小题所给的A、B、C、D四个选项中选出一个最佳答案。AThe Worlds Longest RiversRiver LengthLocationNile4,132 miles (6,650 km) AfricaAmazon4,000 miles (6,400 km) South AmericaChang Jiang(Yangtze) 3,915 miles (6,300 km) ChinaMississippi-Missouri-Red Rock3,902 miles (6,275 km) United StatesOb3,364 miles (5,410 km) RussiaFast Facts The Nile River passes through 9 countries: Burundi, Democratic Republic of Congo,Egypt, Ethiopia, Kenya, Rwanda, Sudan, Tanzania, and Uganda. The Amazon is second in length but first in amount of water carried and area of land drained(排水). Chang Jiang is the longestriver in Asiaand thethird-longestin the world. The river is the longest in the world to flow wholly within one country. The Missouri and Red Rock Rivers are considered tributaries (a stream or river that flows into a main river) of the Mississippi. The Mississippi river system goes through only one country: the United States. TheOb Riveris a major river in westernSiberia,Russiaand is the worldsseventh longest river.31. How are the rivers listed in the table?A. From northernmost to southernmost.B. From widest to narrowest.C. From longest to shortest.D. By greatest to least volume(体积).解析:细节理解题。根据表格中所列的河流的情况来看它们是按长度排列的,故选C。答案:C32.Why are the Mississippi, Missouri, and Red Rock Rivers grouped together in the river?A. All three are the same length.B. They all flow to the Amazon.C. They are all rivers in North America.D. They are part of the same river system.解析:细节理解题。根据文中信息The Missouri and Red Rock Rivers are considered tributaries (a stream or river that flows into a main river) of the Mississippi.可知它们是同一河系,所以汇流在一起,故选D。答案:D33. Which river is the longest in the world that goes through only one country? A. NileB. Chang JiangC. AmazonD. Ob River解析:细节理解题。根据文中信息Chang Jiang is the longestriver in Asiaand thethird-longestin the world. The river is the longest in the world to flow wholly within one country.可知长江是世界上只流经一个国家的最长的河流,故选B。答案:BBWhen people think of water buffaloes, they often imagine wild and dangerous animals. But unless they are hurt or angered, water buffaloes are probably the gentlest farm animals in the world. Though they look scary, they are much like household pets. Unlike cattle(黄牛), they are quiet and have a natural fondness for humans.Water buffaloes are so patient and gentle that there is no need to control them during milking. Because of the animals calm nature, water buffaloes almost never have their horns(角) taken off. However, most cattle which are raised for their milk will have their horns taken off, when they are young. It will prevent them from hurting one another when they grow up.Another common wrong ideais that water buffaloes can be raised only near water. Though they love to roll in muddy water, water buffaloes usually live and have babiesin situations where there is not enough water to do this. However, several researchers report that water buffaloes who roll in muddy water do not need to be treated with insecticides(杀虫剂) because the mud (烂泥) coating that forms on their skin protects them from insects and parasites(寄生虫).Another untrue belief about water buffaloes is that they can live only in tropical (热带的)areas. Actually, buffaloes are able to live in a wide range of climates. Although they are most common in the tropics, water buffaloes were used to pull snowplows(雪犁) in parts of Europe many years ago. 34. Why are water buffaloes horns not taken off ?A. They dont use their horns to attack.B. They cant have babies without the horns.C. Taking the horns off is dangerous to humans. D. Taking their horns off can kill the buffaloes.解析:细节理解题。根据文中信息Because of the animals calm nature, water buffaloes almost never have their horns(角) taken off. 可知因为水牛性格温顺,所以不用把它们的角弄下来,故选A。答案:A35. The writer seems to think that most cattle_. A. dont give milkB. are not gentleC. make good petsD. like people解析:推理判断题。根据文中信息描述However, most cattle which are raised for their milk have their horns taken off, when they are young. It will prevent them from hurting one another when they grow up. 可知作者认为大多数黄牛是不温顺的,故选B。答案:B36. According to the passage, how can rolling in muddy water help water buffaloes?A. It protects them from parasites.B. It washes insecticides off themC. It helps them have more babies.D. It keeps them cool in hot weather.解析:细节理解题。根据金文中信息However, several researchers report that water buffaloes who roll in muddy water do not need to be treated with insecticides(杀虫剂) because the mud (烂泥) coating that forms on their skin protects them from insects and parasites(寄生虫). 可知水牛在水泥中打滚可以保护它们不生寄生虫,故选A。答案:A37. Which of the following statements best expresses the main idea of this passage?A. People used to keep water buffaloes as household pets. B. Many people have incorrect ideas about water buffaloes.C. Water buffaloes used to be common around the world. D. Water buffaloes and cattle have many similarities.解析:主旨大意题。根据文中信息可知这篇文章主要是纠正人们对水牛的错误的看法,所以选B。答案:BCTHIS year the US Mint will honor one of the countrys mostfamouswriters.“Mark Twain”, the pen name of Samuel Clemens(1835-1911) is loved by American readers for his novels Tom Sawyer(1876) and The Adventures of Huckberry Finn(1844). Now he is going to have his life and work commemorated(纪念) with special gold and silver coins. But does Twain need to be commemorated? It doesnt seem like people in the US will forget him. Twain once joked that a lack(缺少)of money is the root of all evil(邪恶)” but a lack of money with Twains famous face on it wouldnt have made people forget about him. The Adventures of Huckberry Finn is thought to be his greatest works.Motherless Huck Finn is a young boy who shows the spirit of freedom. But it could be said that Hucks freedom really comes from Huck wanting to fly. When Huck gets away from his violent(暴力的) father, he isnt really looking for freedom, but survival. Its even more of a problem for a slave. Jim, the escaped(逃跑的) slave who Huck helps, makes Hucks life seem even better. Its easier not to be able to deal with someone who wants to force you to go to school than to have to fight a law that says you are a piece of property(财产). Huck and Jims friendship, as shown by Mark Twain, is one of the great stories in American literature because it shows a white character, Huck, who gets an idea of the African American experience.Mark Twain is famous and would still be famous without any special coins. Anyway, the coins could be a reason to look again at the work of a writer who got under the skin of the US in the 19th century.With the race issue(种族问题) far from dead in the US today, perhaps Twain still has something to teach todays readers.38. Why is The Adventures of Huckleberry Finn considered Twains greatest works? A. It talks about how a black slave runs away from his violent owner. B. It describes an everlasting friendship between people of different races.C. It describes the social problem that a lack of money is the root of all evil.D. It talks about a white American understanding the African American experience.解析:细节理解题。根据文中信息Huck and Jims friendship, as shown by Mark Twain, is one of the great stories in American literature because it shows a white character, Huck, who gets an idea of the African American experience.可知此题的答案是D。答案:D39. According to the passage, which statement is Wrong?A. Huck gets away from his father for survival.B. Jimescapesfrom his slave owner for freedom.C. Twain dug deeply into American society of his times.D. Without the special coins, hell probably be forgotten.解析:细节理解题。根据文中信息Mark Twain is famous and would still be famous without any special coins.可知此题的答案是D,没有这种特殊的钱币马克吐温也不会被忘记,所以D是错误的。答案:D40. The underlined phrase “far from dead” probably means _. A. still being there.B. Becoming more serious.C. Being in danger.D. Gone for a long time.解析:词义猜测题。根据文中描述及语境可知far from dead的意思是已经消失很长时间的意思,故选A。答案:A41. Whats the main purpose of the article?A. To tell the story of The Adventures of Huckleberry Finn.B. To tell readers about the special coins created to honor Mark Twain.C. To explore why the US still remembers and honors Mark Twain.D. To draw readers attention to the many race issues in the US today.解析:主旨大意题。这篇文章主要介绍了美国作家马克吐温及其著作的情况。同时也给出了他为什么被美国人所纪念和尊敬。故选C。答案:CDIts a common belief that over time, pet owners start to look like their animals. Now comes the terrifying news that cats look up to their owners as role models and copy their behaviour.Next time you reach for your fridge, think twice. If your cat is watching, she will probably overeat as well.In a new study from the University of Messina, it turns out that indoor cats who live closely to their owners “mirror” the lives of their caregivers. They sleep at the same time, eat at the same time, and can even become more or less social depending on the behaviour of their owners.“Cats are clever animals with a long memory,” Jane Brunt, director of the Catalyst Council, told Discovery News. “They watch and learn from us, noting the patterns of our actions, knowing where their food is kept and what time to expect to be fed, how to open the cupboard door thats been improperly closed, and where their feeding and toileting areas are.” Because cats copy our habits, if you spend a lot of time raiding(搜刮)the fridge, your cat will return to its food bowl for that midnight snack, too. According to the study, this explains why “human and cat overweight rates often seem to match” Theres no word if drinking green tea and making sure you go to yoga will benefit (使受益) your cat, but based on the study, it sounds like sticking to a healthy eating and sleeping habit is best for both of you.Theres a lot we can learn from our cats in return. “When they sit softly breathin
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 外科创伤患者康复训练方案
- 2025年大学《休闲体育-健身休闲指导》考试备考试题及答案解析
- 眼科白内障手术后眼部护理方案
- 龋齿患者口腔卫生护理指导
- 放射科股骨颈骨折x线诊断操作指南
- 2025年大学《丝绸设计与工程-丝绸设计与工程概论》考试模拟试题及答案解析
- 脑功能评估与训练方法
- 精神科焦虑抑郁症心理疏导方案
- 第1节 问题与算法教学设计-2025-2026学年初中信息技术(信息科技)七年级上册清华大学版(2024)(贵州)
- 2025年大学《女性学-女性心理学》考试参考题库及答案解析
- 餐饮企业风险告知牌
- 材料分析方法课件 20 扫描电镜之EBSD
- 体育心理学考试复习内容
- (WORD版可修改)JGJ59-2023建筑施工安全检查标准
- (部编)初中语文人教2011课标版七年级下册语文、美术“跨学科”融合教学《约客》教学设计
- 大学《通用英语1》 期中测试卷试题
- 二年级下册音乐教案(人音版)
- 高血压护理查房ppt
- 2022人力资源经理竞聘笔试题和面试题
- DB11∕T 1971-2022 超低能耗居住建筑节能工程施工技术规程
- GA 1517-2018 金银珠宝营业场所安全防范要求
评论
0/150
提交评论