免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
Week 5WednesdayTask 1:阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。(2016浙江,D)Two things changed my life:my mother and a white plastic bike basket.I have thought long and hard about it and its true.I would be a different person if my mom hadnt turned a silly bicycle accessory into a life lesson I carry with me today.My mother and father were united in their way of raising children,but it mostly fell to my mother to actually carry it out.Looking back,I honestly dont know how she did it.Managing the family budget must have been a very hard task,but she made it look effortless.If we complained about not having what another kid did,wed hear something like,“I dont care what soandso got for his birthday,you are not getting a TV in your room/a car for your birthday/a lavish sweet16 party.” We had to earn our allowance(零用钱) by doing chores around the house.I can still remember how long it took to polish the legs of our coffee table.My brothers can no doubt remember hours spent cleaning the house.Like the two little girls growing up at the White House,we made our own beds (no one left the house until that was done)and picked up after ourselves.We had to keep track of our belongings,and if something was lost,it was not replaced.It was summer and,one day,my mother drove me to the bike shop to get a tire fixedand there it was in the window.White,shiny,plastic and decorated with flowers,the basket winked at me and I knewI knewI had to have it.“Its beautiful,” my mother said when I pointed it out to her,“What a neat basket.”I tried to hold off at first.I played it cool for a short while.But then I guess I couldnt stand it any longer:“Mom,please can I please,please get it? Ill do extra chores for as long as you say.Ill do anything,but I need that basket.I love that basket.Please,Mom.Please?”I was desperate.“You know,” she said,gently rubbing my back while we both stared at what I believed was the coolest thing ever,“If you save up you could buy this yourself.”“By the time I make enough itll be gone!”“Maybe Roger here could hold it for you,” she smiled at Roger,the bike guy.“He cant hold it for that long,Mom.Someone else will buy it.Please,Mom,please?”“There might be another way,”she said.And so our paying plan unfolded.My mother bought the beautiful basket and put it safely in some hiding place I couldnt find.Each week I eagerly counted my growing saving increased by extra work here and there (washing the car,helping my mother make dinner,delivering or collecting things on my bike that already looked naked without the basket in front)And then,weeks later,I counted,recounted and jumped for joy.Oh,happy day! I made it! I finally had the exact amount wed agreed upon.Days later the unthinkable happened.A neighborhood girl Id played with millions of times appeared with the exact same basket fixed to her shiny,new bike that already had all the bells and whistles.I rode hard and fast home to tell my mother about this disaster.This horrible turn of events.And then came the lesson Ive taken with me through my life:“Honey,your basket is extraspecial,” Mom said,gently wiping away my hot tears.“Your basket is special because you paid for it yourself.”【语篇解读】本文为一篇记叙文。作者回忆自己母亲对孩子不寻常的教育方法。通过一个自行车篮子的事情,母亲教会作者什么事情都要自力更生,通过自己努力得到的东西才是珍贵的。1What can we learn from the first two paragraphs?AThe children enjoyed doing housework.BThe author came from a welloff family.CThe mother raised her children in an unusual way.DThe children were fond of the US presidents daughters.答案C推理判断题。根据第二段的句子We had to earn our allowance by doing chores around the house.we made our own beds (no one left the house until that was done)and picked up after ourselves.We had to keep track of our belongings, and if something was lost,it was not replaced.可知,作者的母亲用不寻常的方法教育孩子。故选C。2When the author saw the basket in the window,she _Afell in love with it Bstared at her motherCrecognized it at once Dwent up to the bike guy答案A细节理解题。根据第三段的句子and there it was in the window.White, shiny, plastic and decorated with flowers,the basket winked at me and I knewI knewI had to have it.可知,当作者在橱窗里面看见这个篮子就喜欢上了它。故选A。3Why did the author say many “pleases” to her mother?AShe longed to do extra work.BShe was eager to have the basket.CShe felt tired after standing too long.DShe wanted to be polite to her mother.答案B推理判断题。根据第五段的句子I tried to hold off at first,I played it cool for a short while. But then I guess I couldnt stand it any longer:可知,作者说了很多“pleases”,因为她渴望拥有这个篮子。故选B。4By using “naked” (Paragraph 12),the author seems to stress that the basket was _Asomething she could affordBsomething important to herCsomething impossible to getDsomething she could do without答案B推理判断题。根据倒数第三段中的句子(washing the car,helping my mother make dinner, delivering or collecting things on my bike that already looked naked without the basket in front)可知,作者觉得没有这个篮子,自行车看起来光秃秃的,使用“naked”这个词,说明这个篮子对她是个重要的东西。故选B。5To the author,it seemed to be a horrible turn of events that _Asomething spoiled her paying planBthe basket cost more than she had savedCa neighborhood girl had bought a new bikeDsomeone else had got a basket of the same kind答案D推理判断题。根据第十三段的句子A neighborhood girl Id played with millions of times appeared with the exact same basket fixed to her shiny,new bike that already had all the bells and whistles.可知作者认为其他人有和她相同的篮子是一个灾难。故选D。6What is the life lesson the author learned from her mother?ASave money for a rainy day.BGood advice is beyond all price.CEarn your bread with your sweat.DGod helps those who help themselves.答案C主旨大意题。根据文章内容可知,作者的妈妈教育作者要通过自己的努力获得想要的东西,也就是Earn your bread with your sweat。故选C。Task 2:用英语简要概述本文大意答案The authors mother raised her children in an unusual way. When the author saw the basket in the window, she fell in love with it.Her mother told her to earn money through her own efforts to buy it. The author learned
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026江苏医药职业学院招聘考试笔试备考题库及答案解析
- 22025年绥化青冈县农村社会事业发展中心公开招聘公益性岗位人员1人考试笔试备考试题及答案解析
- 2025年弥勒市中医医院公开招聘备案制工作人员(28人)笔试考试备考试题及答案解析
- 2026年度中国储备粮管理集团有限公司河南分公司招聘126人考试笔试备考题库及答案解析
- 2025重庆市璧山区妇幼保健院招聘6人笔试考试参考题库及答案解析
- 2025中国中煤能源集团有限公司西南分公司(四川分公司)第八批招聘9人笔试考试参考试题及答案解析
- 2025浙江产权交易所有限公司第六期招聘1人笔试考试备考题库及答案解析
- 2026云南昆明市盘龙区财大附中(天祥中学)公费师范生招聘笔试考试参考题库及答案解析
- 南充市农业农村局2025年第二批引进高层次人才公开考核招聘岗位调整考试笔试备考题库及答案解析
- 中国烟草人才招聘网中国烟草2026校园招聘考试笔试模拟试题及答案解析
- 2025及未来5年步进电机铁芯冲片项目投资价值分析报告
- 药店医保人员合同范本
- 2025年深圳市网格员招聘笔试题库及答案解析
- 安全隐患排查监理实施细则
- DB44∕T 2604-2025 城镇污水处理能源消耗限额
- 《大学生职业生涯规划与就业指导(第2版)高职》全套教学课件
- 《小额贷款公司监督管理暂行办法》测试竞赛考试练习题库(附答案)
- (一模)新疆维吾尔自治区2025年普通高考第一次适应性检测 文科综合试卷(含答案)
- 第四讲大力推进现代化产业体系建设-形势与政策
- MOOC 跨文化交际通识通论-扬州大学 中国大学慕课答案
- 【2022】举报信(法官滥用职权,违规办案)
评论
0/150
提交评论