新初中英语听说能力测试模拟题.doc_第1页
新初中英语听说能力测试模拟题.doc_第2页
新初中英语听说能力测试模拟题.doc_第3页
新初中英语听说能力测试模拟题.doc_第4页
新初中英语听说能力测试模拟题.doc_第5页
已阅读5页,还剩1页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

初中英语听说能力测试模拟题1(本测试共三大题,满分15分)一、模仿朗读(共3分)听以下短文一遍,给你50秒钟的时间准备,然后模仿朗读。当听到“开始录音”的信号后,立即在50秒钟内朗读短文,当听到要求“停止录音”的信号时,应立即中止朗读。 My mother loves me. She usually listens to my problems and shares what she thinks with me. She can help me feel better when I am unhappy or sad. Even though she is busy, she spends some time with me every night and helps me with my homework. She is kind by nature and she never shouts at me. She always encourages me to study hard and try my best to do everything. She is my mother and she is my friend. 二、信息获取(7.5分)第一节听选信息(0.756=4.5) 听三段对话或独白,每段播放两遍。各段播放前你有十秒钟的阅题时间。各段播放后有两个问题。请根据所听到的问题和括号内的提示,选择正确的信息在8秒钟内口头回答。听第一段对话,回答第1-2两个问题。现在你有十秒钟的阅题时间。W: What would you like for lunch tomorrow, Tom? Rice or hamburgers? M: Neither. Id like some noodles, Mom.W: OK, noodles. And what fruit would you like?M: An apple, of course. Apples are my favourite.W: All right. I will put them in your schoolbag tomorrow morning. 1. What does Tom want to have for lunch tomorrow?(rice/noodles/hamburgers)参考答案:Noodles.Tom wants to have noodles for lunch tomorrow.He wants to have noodles for lunch tomorrow.Tom would like to have some noodles for lunch tomorrow.He would like to have some noodles for lunch tomorrow.2. What fruit does Tom like best?(apples/pears/oranges)参考答案:Apples.Tom likes apples best.Tom likes apples most.He likes apples best.He likes apples most.Apples are Toms favourite.Apples are his favourite.Apples are Toms favourite fruit.Apples are his favourite fruit.听第二段对话,回答第3-4两个问题。现在你有十秒钟的阅题时间。W: Mike, would you like to join us for a picnic tomorrow?M: A picnic? Id love to. It must be fun. Where are we going?W: To my grandpas farm. Its near a river. My dad will drive us there.M: That sounds great. What can I do to help?W: Well, my parents and brother will get everything prepared. You just need to join us. We hope you will have fun with us.M: OK, I will go to your house early tomorrow.3. Where will the family have the picnic?(on a farm/in a park/by a river)参考答案:On a farm.The family will have the picnic on a farm.They will have the picnic on a farm.4. How will the family go to have the picnic?(by car/by bus/by train)参考答案:By car.The family will go by car.They will go by car.The family will go there by car.They will go there by car.The family will go to have the picnic by car.They will go to have the picnic by car.The girls father will drive them there.The girls dad will drive them there.The girls father will drive them to have the picnic.The girls dad will drive them to have the picnic.听第三段对话,回答第5-6两个问题。现在你有十秒钟的阅题时间。W: You fell asleep in class again this morning. How can you be that sleepy?M: Well, I dont know. Maybe I dont get much sleep at night. W: Dont you? You should get more sleep. Do you always stay up late at night?M: No, I go to bed early, but my roommates dont. They chat online until it is very late.W: Why not talk with them? Or you can tell your teacher about it.M: I see. Ill try either way to solve the problem.5. What is the boys problem? (chat online until it is very late/cant sleep well/go to bed early)参考答案:Cant sleep well.The boy cant sleep well at night.The boy doesnt have enough sleep at night.The boy doesnt sleep enough at night.The boy doesnt get enough sleep at night.He cant sleep well at night.He doesnt have enough sleep at night.He doesnt sleep enough at night.He doesnt get enough sleep at night.6. What does the girl ask the boy to do? (find ways to solve the problem/fight with the other boys/go home and sleep)参考答案:Find ways to solve the problem.The girl asks him to find ways to solve the problem.The girl tells him how to solve the problem.The girl asks him to find solutions to the problem.She asks him to find ways to solve the problem.She tells him how to solve the problem.She asks him to find solutions to the problem.第二节 回答问题 (0.754=3)听下面一段对话或独白,录音播放两遍。请根据所听内容回答第7-10四个问题。当听到“开始录音”的信号后,请在6秒钟内口头回答。 Englishmen are always complaining about the weather. In England, it is said that people can experience four seasons in just one day! In the early morning, it is warm spring. You will feel comfortable. But black clouds may appear, and it will rain heavily after an hour or two. In the middle of the day, its very common to put on more clothes because it will become cold. And it seems that winter is coming. In the late afternoon, the sun will begin to shine. When the darkness is coming, it is summer and you can wear a short T-shirt. We hardly meet such kind of weather in other countries. 现在你有十五秒钟的时间阅读这四个问题。7. What are Englishmen always complaining about?参考答案:The weather.Englishmen are always complaining about the weather.They are always complaining about the weather.8. How will people feel in the early morning in England?参考答案:Comfortable.They will feel comfortable.They will feel comfortable in the early morning.They will feel comfortable in the early morning in England.9. When will the sun begin to shine?参考答案:In the late afternoon.The sun will begin to shine in the late afternoon.It will begin to shine in the late afternoon.10. What can people wear when the darkness is coming?参考答案:A short T-shirt.They can wear a short T-shirt.They can wear a short T-shirt when the darkness is coming.三、信息转述及询问(4.5分)第一节 信息转述(3分)你将听到Mike的旅行计划,录音播放两遍。请根据所听到的内容,选择思维导图中的正确信息,在50秒钟内说一段话介绍Mike的旅行计划,包含五个要点的内容。下面请听录音两遍。 Hi, my name is Mike. I am going to travel to Paris next month. Last week, I made a plan and bought a plane ticket. Paris has many famous buildings. I am going to see most of them. I am also going to visit my friends there. I want to take a lot of photos there, but I dont have a camera. My mother is going to buy me a camera. It wont be an expensive one. My mother will buy me a new coat for the trip, too. She wants me to look neat and smart. It is going to be an exciting trip, and I just cant wait.现在,你有15秒钟的时间阅读思维导图。place and time (go to Paris next week/go to Paris next month)things (see many famous buildings/go to some famous parks)Mikes Planvisit (visit his friends/visit his uncles and aunts)camera (buy a cheap camera/buy an expensive camera)clothes (buy a new coat/buy a new sweater)下面你有50秒钟的时间准备。你的介绍可以这样开始:Mike is going to.参考范文1: Mike is going to Paris next month. Last week, he made a plan for his visit. Mike will see many famous buildings in Paris. And he wants to visit his friends there. Mike also wants to take a lot of pictures, and his mother will buy him a cheap camera. Mikes mother will buy him a new coat, too. She wants her son to look neat and smart. Mike will have an exciting trip and he just cant wait.参考范文2: Mike is going to travel to Paris next month. He made a plan

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论