高中英语 Unit 1 friendship学业质量标准检测试题 新人教版必修1.doc_第1页
高中英语 Unit 1 friendship学业质量标准检测试题 新人教版必修1.doc_第2页
高中英语 Unit 1 friendship学业质量标准检测试题 新人教版必修1.doc_第3页
高中英语 Unit 1 friendship学业质量标准检测试题 新人教版必修1.doc_第4页
高中英语 Unit 1 friendship学业质量标准检测试题 新人教版必修1.doc_第5页
免费预览已结束,剩余16页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 1学业质量标准检测第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题; 每小题1.5分, 满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1how much should the man pay for each pillow?_c_a$8.b$4.c$3.50.2what row are the speakers in?_c_a. row 11.brow 13.crow 23.3what size tshirt does the woman want to buy?_b_a. 38.b40.c42.4when will the man probably see dr jones?_b_a. on wednesday.bon thursday.con friday.5when is the man checking in?_a_a. on tuesday.bon thursday.con friday.第二节(共15小题;每题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的a、b、c三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至7题。6what does harris probably want to do with olivia?_a_a. watch a movie.bhave lunch.cgo to her office.7when will harris and olivia meet?_b_a. at 6:50.bat 7:10.cat 10:00.听第7段材料,回答第8至9题。8which row will the man sit in the theater?_c_a. in row 12.bin row 13.cin row 15.9how much will the woman return to the man at last?_c_a. 40 yuan.b50 yuan.c60 yuan.听第8段材料,回答第10至12题。10when will the man return?_b_a. on 12th june.bon 17th june.con 5th july.11where will the man change flights?_c_a. in vienna.bin london.cin frankfurt.12how much will the man pay?_a_a. 17.b39.c70.听第9段材料,回答第13至16题。13what do we know about the river now?_b_a. its a little dirty.b. its very clean.c. few people fish in it.14what is special about mr turner?_a_a. he thought of a good way to clean up the river.b. he pays no attention to peoples lives.c. he likes fishing in the river.15when did the trucks begin to collect the rubbish along the river?_c_a. about a month ago.b. about a year ago.c. about two years ago.16how many trucks are used to collect rubbish?_a_a. 2.b3.c4.听第10段材料,回答第17至20题。17where are the passengers?_c_a. on a bus.bon a plane.con a train.18what is the weather like?_a_a. its raining heavily.b. theres a snowstorm.c. theres a heavy fog.19what time is it now?_b_a. it is 5: 00 am.b. it is 5: 00 pm.c. it is 6: 00 pm.20which of the following is forbidden?_a_a. throwing rubbish everywhere.b. talking loudly.c. drinking wine.听力原文text 1m:how much are these pillows,please?w:$ 4.00 each or $ 7.00 for a pair.m:ill take a pair of this kind.text 2w:the loudspeaker says the firstclass passengers in row 11 through 20 can board now. thats us. were in row 13.m:no. this is gate 13. heres our row number,23.text 3w:do you have another one of these pink tshirts? this is a size 42. i need a smaller one.m:heres a 40. the size 38 will be too small for you.w:ok. thanks. ill take it.text 4m:hi, mrs wells,could you change my appointment with dr jones to friday? i have an important meeting on wednesday.w:he is fully booked on friday. what about thursday?m:ok. ill be free after lunch at 2: 00 pm.text 5w:good morning. can i help you?m:yes. id like a double room.w:how many nights do you plan to stay with us?m:three. i will be checking out on friday morning.text 6m: hi. is olivia there,please?w:im sorry. shes out for lunch. do you want to leave a message?m:yes,this is harris. could you tell olivia that ill wait for her at the box office of the cinema at 7:10?w:sure, harris. youll wait for her at the box office at 10.m:no,at 7:10.w: oh, sorry. at 7:10. ill tell olivia.m: thank you!text 7m: may i have two tickets for august rush?w:well,what time do you like to come to see?m:two tickets for 2:30, please. can i have the seat in the first twelve rows?w:sorry. the tickets in the first twelve have been sold out. you can have two in the fifteenth row.m:well. that is it. i will take two,please.w:its 60 yuan in all, please.m:sorry, we have student cards. we can get discount with these, cant we?w: sure. thatll be 40 yuan, please.m: here is 100 yuan.text 8m: hello. im looking for a cheap flight to vienna.w: oneway or return?m: return.w:and when do you want to go?m:erm. 12th june. returning five days later.w:ok. theres a direct flight to vienna from london with easyjet for 39 return. but its at 7 in the morning.m: oh, its a bit expensive. what about other flights?w:well,easyjet is doing a special offer. you can fly to vienna from london for 17 return, but you have to change flights in frankfurt. m: mmm. thats fine.text 9w:is that the river youve been telling me about?m:right. what do you think of it?w:beautiful. the water is clean. and there are so many people fishing in it.m:can you believe it was very dirty 2 years ago? people threw waste into it and it smelled so terrible that it made you sick to walk along it and breathe the air near it.w:so you must have done a great deal to make it clean.m:indeed. but we owe many thanks to our new mayor,mr turner.w:why?m:many mayors before him didnt pay any attention to the dirty river. it was turner who thought of the best way to make the river clean.w:what was it?m:once he took office 2 years ago he ordered 2 trucks to be driven along both sides to collect the rubbish every day.w:the river soon began to get clean after people stopped polluting it.m:yes.text 10w:attention, please, all the passengers! because of the heavy rain,some of the railway has been flooded. the train you are taking is not moving at the moment. we apologize for the inconvenience caused. the police and railway officers who deal with the emergency will answer your questions and help you. we will not be held up too long. it is forecasted that the rain wont stop until this evening,and it is 5 pm now. if the rain stops and the flood draws back, the train will continue its journey. remember, it is forbidden to throw rubbish everywhere or smoke while in the train. take care of your luggage. if you are hungry there is a lot of food and drink supplied in our dining car. please enjoy your ride and thank you for taking our train.第二部分:阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d四个选项中,选出最佳选项。a(重庆高考阅读理解a篇)i was never very neat, while my roommate kate was extremely organized. each of her objects had its place, but mine always hid somewhere. she even labeled (贴标签 ) everything. i always looked for everything. over time, kate got neater and i got messier. she would push my dirty clothing over, and i would lay my books on her tidy desk. we both got tired of each other.war broke out one evening. kate came into the room. soon, i heard her screaming, “take your shoes away! why under my bed!” deafened, i saw my shoes flying at me. i jumped to my feet and started yelling. she yelled back louder.the room was filled with anger. we could not have stayed together for a single minute but for a phone call. kate answered it. from her end of the conversation, i could tell right away her grandma was seriously ill. when she hung up, she quickly crawled (爬) under her covers, sobbing.obviously, that was something she should not go through alone. all of a sudden, a warm feeling of sympathy rose up in my heart.slowly, i collected the pencils, took back the books, made my bed, cleaned the socks and swept the floor, even on her side. i got so into my work that i even didnt notice kate had sat up. she was watching, her tears dried and her expression one of disbelief. then, she reached out her hands to grasp mine. i looked up into her eyes. she smiled at me. “thanks.”kate and i stayed roommates for the rest of the year. we didnt always agree, but we learned the key to living together: giving in cleaning up and holding on.文章大意:本文主要讲述了自己如何与室友相处的经历。告诉我们与室友相处的诀窍。21what made kate so angry one evening?_d_ ashe couldnt find her books. bshe heard the author shouting loud. cshe got the news that her grandma was ill. dshe saw the authors shoes beneath her bed.解析:细节理解题。从第二段“i heard her screaming, take your shoes away! why under my bed! deafened, i saw my shoes flying at me.”等句可知选择d。22the author tidied up the room most probably because _c_. ashe was scared by kates anger bshe hated herself for being so messy cshe wanted to show her care dshe was asked by kate to do so解析:推理判断题。从第三段“all of a sudden, a warm feeling of sympathy rose up in my heart.”一句可知选择c。23how is paragraph 1 mainly developed?_b_ aby analyzing causes. bby showing differences. cby describing a process. dby following time order.解析:第一段描述了作者与室友在日常习惯上的种种差异,故选择b。24what might be the best title for the story?_d_ amy friend kate bhard work pays off chow to be organized dlearning to be roommates解析:主旨大意题。文章最后作者表达了自己叙述这个故事的意图,就是懂得了与室友相处的关键,选择d。b(2017全国卷)i first met paul newman in 1968, when george roy hill, the director of butch cassidy and the sundance kid, introduced us in new york city. when the studio didnt want me for the filmit wanted somebody as well known as paulhe stood up for me. i dont know how many people would have done that; they would have listened to their agents or the studio powers.the friendship that grew out of the experience of making that film and the sting four years later had its root in the fact that although there was an age difference, we both came from a tradition of theater and live tv. we were respectful of craft(技艺)and focused on digging into the characters we were going to play. both of us had the qualities and virtues that are typical of american actors: humorous, aggressive, and making fun of each otherbut always with an underlying affection. those were also at the core (核心)of our relationship off the screen.we shared the belief that if youre fortunate enough to have success, you should put something backhe with his newmans own food and his hole in the wall camps for kids who are seriously ill, and me with sundance and the institute and the festival. paul and i didnt see each other all that regularly, but sharing that brought us together. we supported each other financially and by showing up at events.i last saw him a few months ago. hed been in and out of the hospital. he and i both knew what the deal was, and we didnt talk about it. ours was a relationship that didnt need a lot of words.文章大意:本文是一篇记叙文。主要讲述了作者与paul newman之间的深厚友情。当制片人不想让我参演电影时,paul newman站出来为我说话,两人因此而建立了深厚的友谊。在此后的很多年里,两人一直相互扶持,相互鼓励,因此两人的深厚友谊历久弥新。 25why was the studio unwilling to give the role to author at first?_c_a. paul newman wanted it.b. the studio powers didnt like his agent.c. he wasnt famous enough.d. the director recommended someone else.解析:细节理解题。根据第一段第二句话“when the studio didnt want me for the filmit wanted somebody as well known as paul”制片人不想要我,他想要当时比较出名的演员paul,可知作者当时还不是很有名。故选c。26why did paul and the author have a lasting friendship?_d_a. they were of the same age.b. they worked in the same theater.c. they were both good actors.d. they had similar character is tics.解析:细节理解题。根据第二段最后两句话“both of us had the qualities and virtues that are typical of american actors: humorous, aggressive, and making fun of each otherbut always with an underlying affection. those were also at the core (核心)of our relationship off the screen.”可知,作者与paul之间有着相似的性格特征,这是他们两人友谊的核心。故选d。27what does the underlined word “that” in paragraph 3 refer to?_a_a. their belief.b. their care for children.c. their success.d. their support for each other.解析:猜测词义题。根据第三段第一句话“we shared the belief that if youre fortunate enough to have success, you should put something back”可知,我们都有这个信仰:如果你有幸获得成功,你应该有所回馈。下文“he with his newmans own food and his hole in the wall camps for kids who are seriously ill, and me with sundance and the institute and the festival.”是作者举的例子,因此画线词指的是前面提到的信仰。故选a。28what is the authors purpose in writing the test?_b_a. to show his love of films.b. to remember a friend.c. to introduce a new movie.d. to share his acting experience.解析:推理判断题。根据最后一段可知,作者非常怀念paul这位朋友。c(2017福建省四地六校上学期第一次月考)one of the most important things in the world is friendship. in order to have friends, you have to be a friend. but how can you be a good friend at school?listenlisten when they are talking. dont say anything unless they ask you a question. sometimes its not necessary for you to have anything to say; they just need someone to talk to about their feelings.help themif your friend is ever in need of something, be there to help them. you should try to put them first, but make sure you dont do everything they want you to do. try to take an extra(额外的)pencil or pen with you to classes in case (以防) they forget one. have a little extra money in your pocket in case they forget something they need.be there for themtry to make something for your friend to help make them feel better in hard times. making cards and encouraging them are among the nicest things you can do for a friend. marilyn monroe, a famous us. actor, once said, “i often make mistakes. sometimes i am out of control. but if you cant stay with me at my worst, you are sure not to deserve(值得)to be with me at my best.” always remember this! if you dont want to stay with your friends when theyre in hard times, then you dont deserve to be with them when theyre having a good time!_ try to make plans with your friends. go shopping, go for ice creams, have a party, go to a movie and so on. take time to know each other even better by doing something you both enjoy. but planning things together, you both can have a good time. and youll remember these things when youre both old!文章大意:友谊是世界上最为珍贵的一种情感,那么你怎么才能收获他人的友谊呢,让他或她做你的朋友呢?你要做的就是要首先成为他人的朋友。文章告诉你该如何做。29while your friend is talking to you about his or her feelings, you should _c_.a. give him or her some advice b. calm him or her downc. just listen unless asked d. share your feelings as well解析:细节理解题。根据第二段看出要想成为朋友,其中一条就是要学会倾听。“they just need someone to talk to about their feelings”理解为“有时候,他们(朋友)需要的就是有人能够倾听他们谈论内心情感”。故选c。30what can we learn from marilyn monroes words?_a_a. a friend in need is a friend indeed. b. a friend is easier lost than found.c. life without a friend is death.d. a man is known by his friends.解析:推理判断题。“but if you cant stay with me at my worst, you are sure not to deserve (值得) to be with me at my best”意为“在我最糟糕的日子里,如果你不能留下来和我一起;那么你一定不是我最好的朋友(不值得拥有)。”可以推断出“患难见真情”。故选a。31which of the following can be put in the blank of the last paragraph?_a_a. make plans. b. enjoy yourself.c. understand your friends. d. play with your friends.解析:段落大意题。本段讲到和朋友在一起做事情也要有所计划。“一起计划做事情,你们俩才能有一个好的时光。”故选a。 d(2018河北省石家庄市高一上学期期末)friendship day is celebrated every year on the first sunday in the month of august. people give their loved ones or friends friendship bracelets (手镯) and other gifts to celebrate their friendship. the culture of friendship bracelets is as old as even thousands of years.after the world war ii, the paracord (伞绳) bracelets became very popular. these were also known as survival bracelets. one of the main reasons is that it was often used for a rescue purpose. paracord, used in the parachute, does not wear away easily and is strong and durable. because of its light weight, people could carry it along easily. if required, it could be made a very long rope and be used as a rescue rope. hunters used it to find their way that they could return without getting lost.today there are all kinds of paracord bracelets, made of coloured strings. girls like thinner and colourful bracelets. many choose to make the bracelets by themselves for their dear friends. this not only appeals more to the feelings of people but also makes them know how much their friends mean to them. people keep the bracelets given by their friends long. many people choose coloured strings keeping the depth of their friendship in mind. white, yellow, orange and red show the different levels of friendship. pure friendship is shown in white; the red colour means love. an orange friendship bracelet is given to show strong friendship and yellow as simple friendship. today, not only do the young people show these friendship bracelets, but even the old do.does friendship have an age? yes. friendship is like the wine, and the older you get, the older and stronger your friendship is.文章大意:本文讲述的是友谊手链的文化。32what was the main reason for paracord bracelets becoming popular?_b_athey could bring you good luck.bthey could be used as rescue ropes.cthey were colourful and beautiful.dthey were used in the parachute.解析:细节理解题。根据第二段第三句one of the main reasons is that it was often used for a rescue purpose.可知,它们能被用来当做营救绳。故选b。33what does the underlined word “durable” in paragraph 2 probably mean?_a_alonglasting.bbeautiful.cimportant.dexpensive.解析:词义猜测题。根据第二段第四句paracord, used in the parachute, does not wear away easily and is strong伞绳,被用在降落伞上,不容易磨损,是结实的。由此可知伞绳经久耐用。故选a。34what can we learn from the passage?_d_afriendship day is the first day of august.bhunters used paracord to catch animals.corange bracelets mean simple friendship.dmany people make the bracelets by themselves.解析:细节理解题。根据第三段第三句many choose to make the bracelets by themselves for their dear friends.可知很多人自己制作手链。故选d。35what is the text mainly about?_b_athe importance of friendship.bthe culture of friendship bracelets.cthe ways to celebrate friendship day.dthe history of friendship day.解析:主旨大意题。根据第一段friendship day is celebrated every year on the first sunday in the month of august. people give their loved ones or friends friendship bracelets (手镯) and other gifts to celebrate their friendship. the culture of friendship bracelets is as old as even thousands of years.可知,本文讲述的是友谊手链的文化。故选b。第二节(共5小题; 每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。(2018河北省石家庄高一上学期期末)ways to build strong friendshipsbe loyal to a friend.part of being a friend is being prepare

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论