高考英语一轮复习 Module 4 Which English高考试卷分块专练 外研版选修8.doc_第1页
高考英语一轮复习 Module 4 Which English高考试卷分块专练 外研版选修8.doc_第2页
高考英语一轮复习 Module 4 Which English高考试卷分块专练 外研版选修8.doc_第3页
高考英语一轮复习 Module 4 Which English高考试卷分块专练 外研版选修8.doc_第4页
高考英语一轮复习 Module 4 Which English高考试卷分块专练 外研版选修8.doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

module 4 which english高考试卷分块专练.阅读理解a(2018石家庄高三联考)in the course of our lives, someone with whom we got acquainted by accident often inspires us.early one morning, i opened the window to find that the sun was splashed everywhere. the sunshine warmed my face, making it comfortable. i started to play my beloved violin. my mind was quite focused, my spirit firm, and my mood entirely free of worry. when i was playing the climax to the piece, a sound from next door got my attention.i was fascinated and had a special idea: “how wonderful if we played together!” i began to play pieces by beethoven with my neighbor, one piece after another. we played together so well that i was curious about how she or he looked. however, i couldnt figure out why the violinist next door never responded when i knocked on the door. i was extremely disappointed.a year later, i took part in a violin competition. at the event, i made a new friend, whose name was rita. this girl, who was my age, was deaf and dumb, but she had played the violin for eight years! i saw rita carefully walk onto the stage. she put the violin between her neck and shoulder and began to perform. “the melody is so familiar!” i said to myself. it was unbelievable that a girl who was deaf and dumb could play such marvelous music. the audience warmly applauded her. what was even harder to believe was that the girl was my neighbor. it was fate that we should meet and become friends.ritas story made me realize that life is not always sunny or poetic; sometimes there are violent storms and setbacks. however, no matter what you suffer, believe in yourself and strive. you can succeed.语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。作者的邻居是位聋哑姑娘,但她却能用小提琴演奏出美妙的乐曲。作者通过这个故事告诉我们:有志者,事竟成。1why was there no response every time the author knocked on his neighbors door?ahis neighbor had moved away.bhis neighbor meant to decline him.chis neighbor was hearingchallenged.dhis neighbor was too excited to respond.解析:选c细节理解题。根据第四段中的“it was unbelievable that a girl who was deaf and dumb could play such marvelous music.”并结合全文内容可知,作者的邻居就是这位聋哑女孩,她听不到敲门声所以无法回应。故c项正确。2what is the message conveyed in the last paragraph?anothing is impossible to a willing heart.bhappiness exists in acceptance.ca fall in the pit, a gain in your wit.dsmile to life, and youll get a smile back.解析:选a推理判断题。根据最后一段中的“however, no matter what you suffer, believe in yourself and strive. you can succeed.”可推知,最后一段主要表达的是“有志者,事竟成”。故a项正确。3the author wrote this text mainly to_.aintroduce his neighbor ritabvalue his friendship with ritacspeak highly of ritas violin skillsdshow the inspiration he got from rita解析:选d写作意图题。根据第一段并结合最后一段内容可知,本文旨在告诉读者作者从邻居聋哑女孩rita那里得到的启示。故d项正确。b(2018宁夏银川高三教学质检)it is not only praise or punishment that determines a childs level of confidence.there are some other important ways we shape our kids particularly by giving instructions and commands in a negative or positive choice of words.for example, we can say to a child “dont run into traffic!” or “stay on the footpath close to me.” in using the latter, you will be helping your kids to think and act positively, and to feel competent in a wide range of situations, because they know what to do, and arent scaring themselves with what not to do.actually, it is all in the way the human mind works.what we think, we automatically rehearse.for example, if someone offered you a million dollars not to think of a blue monkey for two minutes, you wouldnt be able to do it.when a child is told “dont fall off the tree,” he will think of two things:“dont” and “fall off the tree”. that is, he will automatically create the picture of falling off the tree in his mind.a child who is vividly imagining falling off the tree is much more likely to fall off.so it is far better to use “hold on to the tree carefully.”clear, positive instructions help kids to understand the right way to do things.kids do not always know how to be safe, or how to react to the warning of the danger in negative words.so parents should make their commands positive.“sam, hold on firmly to the side of the boat” is much more useful than “dont you dare to fall out of the boat?” or “how do you think ill feel if you drown?” the changes are small but the difference is obvious.children learn how to guide and organize themselves from the way we guide them with our words, so it pays to be positive.语篇解读:本文是一篇议论文。在对孩子做出命令和指示时,父母所用的正面或负面的表达方式会影响孩子的自信心。4positive choice of words helps kids to _.ado things carefullyblearn in different situationscimprove their imaginationdbuild up their confidence解析:选d细节理解题。根据第一段的最后一句可知,父母用积极的表达方式更能够激发孩子们的自信心。故选d。5what can we infer from paragraph 2?aone cant help imagining what is heard.ba child will act on what is instructed.ca child will fall off the tree when told not to.done wont think of a blue monkey when given money.解析:选a推理判断题。根据第二段的第三句“for example, if someone offered you a million dollars not to think of a blue monkey for two minutes, you wouldnt be able to do it.”及后面的两个例子可知,当被告知不要做某事时,脑海中却会情不自禁地浮现出做某事的样子,故选a。6which of the following commands helps kids to be safe?afasten your seat belt.bdont play by the lake.chow do you think ill feel if you get hurt?ddont you dare to walk through the red light?解析:选a推理判断题。根据全文内容可知,明确的、肯定的命令更能让孩子们正确地行事,故a项符合题意。7the main idea of the passage is that _.apraise makes kids confidentbright instructions keep kids safecpositive instructions guide kidsdclear commands make kids different解析:选c主旨大意题。通读全文内容可知,本文主要论述了不同的命令和指示方式运用在教导孩子上的效果是迥然不同的,积极的指令有助于增加孩子的自信,指导孩子的行为,故选c。c(2018福州市普通高中毕业班质检)on wednesday, nearly 300 kids will take part in the national spelling bee.fewer will make it to the following days semifinals, where one mistake means elimination (淘汰)id bet that many of them will be silently praying not on the first word.i knew it because i was there 17 years ago.i was a 14yearold girl then.my mother and i had flown from kentucky to washington, but the capital was no strange to her.my older sister had already competed at the national level.when my sister was 14 and i was 12, we trained together.we began with the suggested list given out at school hundreds of words printed on a poster that could be folded up like a map.when the words along the creases (褶痕) began to disappear, we bought additional spelling lists.sometimes my mother tested us, reading words most english teachers wouldnt know how to pronounce, let alone my indianborn mother.when she pointed out the misspelled words, i blamed her accent for my errors!when it was my turn, i approached the microphone and waited for my first word.the announcer was somewhere to my left, a man who pronounced clearly.“barbican,” he said.it seemed that my competitors were secretly complaining about the relative ease of my word.would they laugh at me if i couldnt spell it? would my mother be disappointed in me? that last syllable could go two ways: can or con.which one was right? finally i decided on con.of course, i was eliminated and guided to the comfort room, where parents couldnt enter.inside, recent losers were sitting around a table abundant with junk food.we casually mentioned the words that defeated us, like a special ceremony to welcome each new arrival.then we changed the subject if wed already moved on from missed words and lost opportunities.eventually, i went out and saw my mother.“well,” she said, “i_guess_you_wont_be_doing_this_again.” yes, next year i would be 15 and not allowed to take part in the competition.语篇解读:本文为记叙文,主要叙述了“我”14岁时参加全国英文拼字大赛的经历。8what does the underlined word “it” in paragraph 1 refer to?athe difficulty of the first word.bthe fierce competition.cthe nervousness of the kids.dthe strict rules.解析:选c代词指代题。根据第一段最后两句可知,参加比赛的孩子都很紧张,所以默默祈祷,千万别在第一个单词就被淘汰;而“我”知道孩子们紧张是因为“我”在17年前有过这样的经历。据此可知,it指代孩子们的紧张,故c项正确。9the author failed probably because _.ashe was unable to relaxbthe announcer had an accentcher competitors disturbed herdshe didnt practise hard enough解析:选a推理判断题。根据第七段前三句“it seemed that my competitors were . would my mother be disappointed in me?”可以判断,“我”无法放松,心里想得很多,所以影响发挥而被淘汰。故a项正确。10what did the author do in the comfort room?ashe met her mother.bshe comforted new arrivals.cshe talked with other losers.dshe watched the competition.解析:选c细节理解题。根据倒数第三段“we casually mentioned the words that defeated us . then we changed the subject if wed already moved on from missed words and lost opportunities.”可知,在the comfort room里,“我”在和其他淘汰者聊天,故c项正确。11why did the authors mother say the underlined sentence in the last paragraph?ashe was disappointed in the author.bthe author would be beyond the age limit.cshe didnt want the author to suffer again.dthe author had no interest in the competition.解析:选b句意理解题。根据最后一段中的“yes, next year i would be 15 and not allowed to take part in the competition.”可以判断,“我”由于超过年龄限制,不能再参赛。d(2018重庆市重点中学高三第一次联考)if you are like most english learners, you may be familiar with this: you think you understand a topic.yet when asked to use what you have learned, you are not able to remember the information.not being able to retrieve (数据检索) new ideas could happen on a test or even in a conversation.sarah lynn, an educational consultant and teacher, thinks english learners can improve their ability to remember and use new words by testing themselves.she adds that selftesting improves retrieval the ability to use and remember new words.lynn is not the only expert who recommends selftesting.a paper in journal of applied research in memory and cognition says one benefit of testing practice is that it improves retrieval.retrieving information once makes retrieving that information easier in the future.in addition, the paper says, when students test themselves as part of studying, they learn what they do not know.when students know what they do not understand, they can pay attention to overcoming their weaknesses.lynn recommends that learners test themselves by getting away from what they are studying.then, they should test themselves by thinking about what they have learned.she recommends that learners make themselves write or speak something.lynn suggests reading something or watching a video on the topic, then getting rid of the reading or video material and summarizing it.this will allow learners to test what they know.next time you are studying english, try to test yourself.but do not just assume that you can read something once or twice and fully understand it.even if you highlight important points or take notes in a class, you probably do not fully understand what you learned.after all, olympic athletes cannot learn how to swim or run just from reading a book.they have to practice swimming or running every day for years.they often compete in races to test their skills.语篇解读:本文是一篇说明文,介绍了sarah lynn提出的自我测试可以提高英语学习者记忆和使用新单词的能力的观点。12whats the common situation faced by english learners?athey fail to come up with new ideas.bthey are not familiar with a certain topic.cthey dont learn as well as they think.dthey dont know how to improve their testtaking skills.解析:选c推理判断题。根据第一段可知,英语学习者中普遍存在的一个问题是他们掌握的知识并没有自己想象中的那么好。故c项正确。13which is the advice given by lynn about selftesting?arecall whats learned with the book closed.bremember whats learned by repetitive reciting.cquestion your teachers on what you doubt bravely.dchallenge yourself to learn from videos.解析:选a推理判断题。根据第三段中的 “lynn recommends that learners test themselves by getting away from what they are studying.”和“lynn suggests reading something or watching a video on the topic, then getting rid of the reading or video material and summarizing it.”可知,lynn建议人们脱离阅读材料或视频材料进行自我检测,故a项正确。14why are olympic athletes mentioned?ato show how to be successful athletes.bto make people confident of learning.cto warn english learners not to be proud.dto stress the significance of practice.解析:选d推理判断题。根据最后一段的内容,尤其是“olympic athletes cannot learn how to swim or run just from reading a book.they have to practice swimming or running every day for years.”可知,作者提及奥运选手是为了说明英语学习也需要练习,即强调(在英语学习中)练习的重要性,故d项正确。15whats the best title for the passage?alearning actually takes effort most.bimprove english by selftesting.cmemorize more new words.dwhat is selftesting?解析:选b标题归纳题。通读全文,尤其是本文的主旨句“english learners can improve their ability to remember and use new words by testing themselves”可知,本文主要讲的是英语学习者可以通过自我检测来提高掌握单词的能力,故b项为文章最佳标题。.阅读七选五(2018黑龙江省六校协作体高三模拟)want to live in a perfectly clean environment and make it shine brightly? _1_ then you will not need to purchase expensive cleaning products.clean the toilet with coke.its amazing how powerful coke might be as a toilet cleaner._2_ youll save your health by not consuming chemicals that coke contains and save money by not purchasing professional cleaners.pour some cola over the stains and leave it all for a few hours.then let water wash the toilet!remove water stains with orange peels.youve just eaten an orange._3_ do not throw away those orange peels. you can use the skins to clean stainless steel.your appliances will shine again after you rub (擦) them with the skins. the peels can easily make those stubborn stains disappear in a second.use banana peels to polish leather furniture.experts claim that banana peels are great for polishing leather sofas and armchairs.banana skins are rich in oils and have the right texture to do the ta

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论