




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit 3 the million pound bank note 阅读理解组块专练练速度(限时:35分钟)a(2017合肥高三质检)when youre looking forward to taking a holiday in egypt, youre certainly not short of choices. the country has so many to see that youll probably not want to limit yourself to just one city.hurghada a water sports paradisewith 250 hotels ranking from comfortable 3star hotels up to 5star accommodation, the main attraction of staying here is the activities in and on the warm waters. it has become an international centre for water sports, allowing visitors to take part in surfing, sailing and deepsea fishing. the waters are also home to a huge variety of coral and fish, making it a dream spot for diving. if all that isnt enough, hurghada is home to some of the worlds finest underwater gardens.luxor an openair museum of ancient historyfor those with an interest in egyptian history, luxor is an excellent place to stay and is built upon the site of the ancient egyptian city of thebes. if you make this the base for your egypt holiday, youre basically staying in an openair museum! the modern city of luxor has the ruins of karnak. across the nile lie many more monuments, temples and tombs including the valley of the kings and the queens. the nile sailing is necessary for those with an interest in the countrys ancient history.cairo the capital cityfinally, of course, theres cairo. its definitely a starting point for most of egypt holidaymakers. cairo offers an excellent mix of culture, art, cooking and sightseeing chances. with the famous pyramids, various temples and some fascinating museums, cairo is a fantastic choice if you can come to the city.语篇解读:本文是一篇应用文,讲述了几个埃及好玩的城市及它们的特色。1visitors flood to hurghada mainly because it can offer them _.athe funniest botanic gardensbchoices of water activitiesca brief history of egyptdthe mix of culture and art解析:选b细节理解题。根据hurghada a water sports paradise中的“the main attraction of staying here is the activities in and on the warm waters”可知,这里主要吸引人的是其水里或水上的活动。故选b。2which of the following cities do most tourists visit first in egypt?acairo.bluxor.cthebes. dhurghada.解析:选a细节理解题。根据cairo the capital city中的“its definitely a starting point for most of egypt holidaymakers.”可知,开罗一定是去埃及度假的游客最先游览的地方。故选a。3this passage is most probably taken from _.aa historical document ba science magazineca travel guide da book review解析:选c文章出处题。根据第一段可知,本文介绍了几个埃及好玩的城市,所以应该出现在旅游指南上。故选c。breuel tolkien (18921973), the british linguist, writer. he created a fantasy novel “the lord of the rings” the wellknown trilogy (三部曲)tolkien was born in bloemfontein, south africa. when he was 4 years old, his father died and his family moved back to england. tolkien graduated from oxford university when he was 23 years old, and participated in the first world war. during the war, tolkien suffered from “trench fever” and stayed in the hospital until the end of world war . it was the days in the hospital that he began his writing career first.after the war, tolkien became a linguist. he was an editor of the “new english dictionary” of 19181920. however, he was more researching into anglosaxon language which makes his extensive contacts in britain and the nordic spread all over the folklore and mythology.in 1937, tolkien completed his first work “the hobbit”. although this was a fairy tale, it was also suitable for adults to read. because of good sales, the publisher allen & unwin convinced tolkien to write its sequel. this encouraged tolkien to complete his most famous works the epic (史诗) trilogy “the lord of the rings”. the works of writing went on for almost a year with the support from his good friend lewis.at the beginning “the lord of the rings” was similar works for children, but after that writing style quickly became serious and dark. “the lord of the rings” was one of the most popular literary works in the 20th century in terms of sales and readers evaluation. tolkiens influence is important, for the success of “the lord of the rings” makes the fantasy novels of this literature genre (体裁) develop rapidly.语篇解读:本文是一篇人物传记,介绍了指环王的作者瑞尔托尔金生平。他早年丧父,后来参加了第一次世界大战。战时患上“战壕热”,在医院期间他开始了他的写作生涯。4when did tolkien take part in world war ?a1896.b1915.c1916. d1937.解析:选b推理判断题。根据第一段第一句中的“reuel tolkien (18921973)”以及第二段的第三句“tolkien graduated from oxford university when he was 23 years old, and participated in the first world war.”可知,瑞尔托尔金生于1892年,他23岁时参加了第一次世界大战;据此可以判断,他是在1915年参加第一次世界大战的,故b项正确。5which of the following statements is true?atolkiens father died of “trench fever”. btolkien wrote the “new english dictionary” himself.c“the lord of the rings” was finished about half a year. dtolkien began his writing career in the hospital.解析:选d细节理解题。根据第二段的最后一句“it was the days in the hospital that he began his writing career first.”可知,瑞尔托尔金是在医院开始他的写作生涯的,故d项正确。6what is tolkiens “the lord of the rings” considered to be?athe first works of tolkien.balways serious and dark.cbeneficial to the development of the fantasy novels.dthe most popular literary works in the 20th century.解析:选c细节理解题。根据文章的最后一句“tolkiens influence is important, for the success of the lord of the rings makes the fantasy novels of this literature genre (体裁) develop rapidly.”可知,“the lord of the rings”促进了魔幻小说的快速发展,故c项正确。7the word “evaluation” in the last paragraph is close to the meaning of “_”aopinion bvaluecinterest dhobby解析:选a词义猜测题。根据本文倒数第二句中的“the lord of the rings was one of the most popular literary works in the 20th century in terms of sales and readers.”可知,“the lord of the rings”是二十世纪最受欢迎的文学作品之一,这是读者和书商的评价;据此可以判断,画线词意为“评价”,故a项“观点,看法”正确。cbillboard music awards of the year 2015 goes to taylor swift, a singersongwriter, who has shaped and inspired the american music industry with her success.when taylor swift first came to public notice, she was a 17yearold newcomer who loved singing to her own guitar. she was far more enthusiastic than skilled, but apparently threw spark of superb talent.four years later, swift has become a multiawards winner, with the biggest selling albums. for her consummate performance, taylor swift was named billboard magazines woman in 2011. she is the youngest artist to receive honors and several billboard music awards, among them top country album for the fivetime platinum (白金) selling speak now, her third album that was released that year.“taylor has shown the power of good songwriting with music of styles,” said bill werde, billboards editorial director. “and at such a young age, taylor has already made a major impact on music and has been an unbelievable role model for promising artists and young woman everywhere.”swift is used to breaking chart records and winning honors since her career started. she followed that up in 2008 with fearless, which established her as a skilled songwriter with several hits, including love story, you belong with me and white horse.not surprisingly, the 6time platinum fearless is the most awarded album in country music history in the us and her overall worldwide sales now reach 20 million albums and 40 million songs downloads. swift has spent the past year on the speak now world tour in support of her third album, and now shes getting ready to go further.according to a recent interview with the new yorker magazine, swift has so far written about 10 songs for a 2016 album. she said the new album is about feelings of growing up and becoming an adult.“theyre sad if im being honest,” swift told the new yorker. “theyre about my heartbreaks and my moving on. but more importantly, they are about achieving contentment. youre not always going to be ridiculously happy as you grow up.”语篇解读:本文是一篇记叙文,主要介绍了泰勒斯威夫特 一个非常有音乐天赋的女孩,获得了众多奖项。尽管年纪轻轻,但是她在音乐上所取得的一系列成就震撼了整个乐坛,成为激励艺人及年轻女性的楷模。8as a newcomer in the shown business, taylor swift was considered to be _.aa skilled songwriter ban outstanding artistcan energetic director da promising talent解析:选d细节理解题。根据第二段尤其是第二段最后一句可知,泰勒斯威夫特第一次走进观众视野时就展现出了过人的才华。故选d。9the underlined word “consummate” in paragraph 3 can best be replaced by “_”aconfident bprofessionalcexcellent ddifferent解析:选c词义猜测题。联系上下文并结合语境可知,美国乡村音乐歌手泰勒斯威夫特年纪轻轻就已成为国际巨星,她在乐坛的表现可谓成绩斐然。由此可知,画线词应意为“杰出的,极好的”,excellent的意思与之最接近。故选c。10what can we learn from the passage?aspeak now is taylor swifts third album.bfearless marked the beginning of swifts career.cswifts new album is about feelings of grownups.dswift has gained billboard magazines woman twice.解析:选a细节理解题。根据第三段最后一句可知,speak now是泰勒斯威夫特的第三张专辑,故a项正确。11this passage is mainly about “_”aa rising music geniusbtaylors heartbreaks in growthcan interview with taylor swiftdbillboard music awards in america解析:选a主旨大意题。通读全文可知,本文主要讲述了尽管泰勒斯威夫特年纪轻轻,但是她在音乐上所取得的一系列成就震撼了整个乐坛,成为激励艺人及年轻女性的楷模。故a项“一个冉冉升起的音乐天才”符合文章大意。d(2017河南省六市第一次联考)did you know that albert einstein could not speak until he was four years old, and could not read until he was seven? his parents and teachers worried about his mental ability.beethovens music teacher said about him, “as a composer (作曲家) he is hopeless.” what if this young boy had believed it?when thomas edison was a young boy, his teachers said he was so stupid that he could never learn anything. he once said, “i remember i used to never be able to get along at school. i was always at the foot of my class . my father thought i was stupid, and i almost decided that i was a stupid person.” what if young thomas had believed what they said about him?when the sculptor (雕刻家) auguste rodin was young, he had difficulty learning to read and write. today, we may say he had a learning disability. his father said of him, “i have an idiot (白痴) for a son.” his uncle agreed. “hes_uneducable,” he said. what if rodin had doubted his ability?walt disney was once fired by a newspaper editor because he was thought to have no “good ideas”. enrico caruso was told by one music teacher, “you cant sing. you have no voice at all.” and an editor told louisa may alcott that she was unable to write anything that would have popular appeal.what if these people had listened and become discouraged? where would our world be without the music of beethoven, the art of rodin or the ideas of albert einstein and walt disney? as oscar levant once said, “its not what you are but what you dont become that hurts.”you have great potential. when you believe in all you can be, rather than all you cannot become, you will find your place on earth.语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。文章列举了爱因斯坦、贝多芬、爱迪生等七个名人成功的故事,他们都曾得到别人较低的评价,但最终成功实现了自己的梦想;“相信自己”是他们成功的关键。12how many successful people are mentioned as examples in the passage?asix. bseven.ceight. dnine.解析:选b细节理解题。文章第一段列举了爱因斯坦的故事,第二段讲述了贝多芬的故事,第三段提到了爱迪生的故事,第四段讲述了奥古斯特罗丹的故事,第五段提到了沃特迪士尼、恩里科卡鲁索、路易莎梅阿尔科特的故事,共列举了七个著名人物,故b项正确。13which of the following statements is right?awhen he was young, thomas edison always got good grades at school.blevant thought louisa may alcott couldnt write any popular works.conly auguste rodins uncle regarded him a boy of learning ability.dboth enrico caruso and beethoven achieved their dreams in music.解析:选d细节理解题。根据第二段的第一句、第五段的第二句及第六段的第二句可推知,贝多芬和恩里科卡鲁索都实现了他们的音乐梦想,故d项正确。14whats the meaning of the underlined sentence “hes uneducable”?ahe cant be taught. bhe is very clever.che is different. dhe is a late success.解析:选a句意猜测题。根据第四段他的父亲和他的叔叔对他的评价“i have an idiot (白痴) for a son.”“his uncle agreed.”可知,他们都认为他是白痴;据此可以推断,该句意为“他是教不会的”,故a项正确。15what is the best title for the passage?aworking hard for successbhaving dreamscbelieving in yourselfdselfchallenging解析:选c标题归纳题。通读全文可知,本文前五段列举了七个名人,他们的共同点是都曾得到别人较低的评价,后来却成功实现了自己的梦想;本文的最后一句为本文的主题句,据此可以判断,c项“相信自己”最适合做本文标题。.阅读七选五(2017湖北省八校高三联考)in your life, sometimes you may be asked to speak in front of a large group of people. although it sounds a little scary, even those with stage fright can speak successfully to the group with adequate preparation.practice your speech before the big day. _1_ if possible, practice the speech in front of a friend or family member to get used to saying it to real people. if you feel you must have note cards, limit the amount to about three cards. this will force you to keep your speech concise and help you keep your eyes focused on your audience.remember why youve been invited to speak. if youre battling fear over speaking to a large group of people, keep your mind on the fact that you were selected for this important role. the speech organizers must have seen something valuable in you or your expertise. _2_remember that fear of public speaking is very common. _3_ most of the people in the audience would be feeling the same fear and stress that you do in your position. knowing this may make you feel better._4_ what you say should be tailored to why youre there and who youre speaking to in order to avoid sounding general. if speaking to a charity group,
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025电信服务合同协议模板:5G网络覆盖合作协议
- 2025年数字艺术展览虚拟现实技术与观众深度参与深度解析研究报告
- 2025年厂房购置中介服务费及佣金协议范本
- 2025版全屋定制家居设计与安装及家具定制合同
- 2025年度户外LED灯箱广告制作与安装服务合同
- 2025年吊车租赁及吊装作业风险评估合同
- 2025年度电脑系统安全防护与维护合同
- 2025版跨境离婚协议与子女抚养权及财产分割专项合同
- 2025年高新技术企业研发成果转化服务合同模板
- 2025版建筑工程节能合同模板
- 加油站防洪应急预案
- 《舞台灯光知识培训》课件
- 中建动臂塔吊爬升方案
- 2024年成人高考成考(专升本)艺术概论试卷与参考答案
- 个人信访材料模板范文
- 解读国有企业管理人员处分条例(2024)课件(全文)
- DL∕T 1870-2018 电力系统网源协调技术规范
- 创新创业基础-理论、案例与训练(大学生创新创业教育课程)全套教学课件
- 小学语文四年级下册语文修改病句60题练习及答案
- 肺部体格检查
- 《信息检索与处理(修订版)》课件上 第1单元 检索信息-第2单元第一课 评价和选择信息
评论
0/150
提交评论