




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
unit 4 body language阅读理解组块专练练速度(限时:35分钟).阅读理解a(2017厦门高中毕业班第一次质量检查)these days, young people in some englishspeaking countries are speaking a strange language, especially when communicating on social media.look at these words chosen by the washington post:“david bowie dying is totes tradge” and “when cookie hugged jamal it made me totes emosh”. or this sentence: “bae, let me know if you stay in tonight.”what on earth do they mean? well, “totes” is a short form of “totally”. similarly, “tradge” means “tragic” and “emosh” means “emotional”. it seems that, for millennials (千禧一代), typing in this form is not only timesaving but fashionable.as you can see, many millennial slangs (俚语) are formed by socalled “totesing” the systematic abbreviation (缩写) of words. the trend might have started with “totally” becoming “totes”, but it now has spread to many other english words.the origins of other millennial slangs are more complex than “totesing”. “bae”, for example, has been widely used by africanamericans for years. it can be an expression of closeness with ones romantic partner or, like “sweetheart”, for someone without romantic connection. after pop singer pharrell used the word in his work, “bae” became mainstream.some people might think millennial slangs lower the value of the english language, but melbourne university linguist (语言学家) rosey billington doesnt agree. she says when people are able to use a language in a creative way, they show that they know the language rules well enough to use words differently. two other linguists, lauren spradlin and taylor jones, share the same view. the two analysed hundreds of examples of totesspeak and discovered totesing has complex roots.it isnt simply an adult version of baby talk, nor a clever way to minimize your word count. rather, it is a highly organized system that relies on a speakers mastery of english pronunciation. it is about sounds, follows sound system of english and has strict rules.语篇解读:本文是一篇说明文。现在一些说英语的国家的年轻人喜欢用缩略词,尤其是在社交媒体上。有些语言学家认为,年轻人对缩略词的使用不但没有降低英语的价值,反而表明他们熟练掌握了英语。1why do young people like using eslangs?athey are timeconsuming.bthey are in fashion.cthey are complex. dthey are in order.解析:选b细节理解题。根据第三段最后一句可知,他们认为这是一种时尚。故选b。2whats the authors purpose of mentioning “bae” in paragraph 5?ato support that totesing is no baby talk.bto analyse the usage of millennial slangs.cto inform people how it became mainstream.dto explain the complex origins of millennial slangs.解析:选d推理判断题。根据第五段第一句可知,作者主要是用它来解释千禧一代所使用的一些俚语的复杂起源。故选d。3which statement may rosey billington agree with?atotesing is a loosely organized system.bmillennial slangs lower the value of english.cits simply a clever way to reduce the word count.dtotesspeak requires a good command of english.解析:选d推理判断题。根据第六段第二句可知,她同意“网络缩略词要求对英语(的运用规则)能熟练掌握”的说法。故选d。4whats the best title of the passage?aeslangs catch on among youthblinguists disapprove of totesingcmillennial slangs take the leaddenglish has greatly changed解析:选a标题归纳题。纵观全文可知,本文主要讲述的是现在一些说英语的国家的很多年轻人都喜欢使用缩略词,尤其是在社交媒体上进行交流的时候。故选a。b(2017石家庄高三复习教学质量检测) the adler planetarium chicago is home to more than 35,000 square feet of exhibits. from huge models of the solar system, to ancient astronomical instruments, to interactive adventures, adlers exhibit galleries provide a passageway for you to explore the universe. the adler also offers mini science exploration activities that are quick 10minute lessons. visitors can learn some interesting astronomical facts at these small activity carts.the adler planetarium chicago is the only museum in the world with two fullsize planetarium theaters. since 1930, the wonder of the stars has been visible in the historic sky theater. powered by brandnew digistar 3tm technology, the starrider theater is a completely digital, virtual (虚拟的) outer space environment. the famous zeiss planetarium projector is able to accurately reproduce the movement of every aspect of the night sky.dos and donts:do take the bus/train: leave the car at home for this museum trip. the adler is located within close proximity to public transit.dont miss the doane observatory: when weather permits, the doane is open at the adler for observing with its 20inch diameter telescope.dont miss museum special events: the adler offers a summer camp for kids from midjune to august.ticket price:adult:$28; child: $22. book online now to save 37%.regular schedule:mon.fri. 10 am.4 pm.;sat.sun. 10 am.4:30 pm.summer hours: 9:30 am.6 pm.daily.nearest transit: roosevelt metro stationaddress: 1300 s lake shore dr, chicago il 60605语篇解读:本文是一篇应用文。本文对芝加哥的阿德勒天文馆进行了简单的介绍,包含参观时间、票价、交通等信息。5whats the main function of the adler planetarium chicago?adisplaying the models of the solar system.bselling ancient astronomical instruments.coffering a passageway to explore the universe.dgiving 10minute lessons to visitors.解析:选c细节理解题。根据第一段中的“from huge models .provide a passageway for you to explore the universe.”可知,阿德勒天文馆给游客提供了探索太空的途径,故选c项。6what can visitors learn in the starrider theater?athe history of the adler planetarium chicago.bthe wonder of the interactive adventures.cthe complicated digistar 3tm technology.dthe movement of the stars in the night sky.解析:选d细节理解题。根据第二段最后两句可知,游客在这里能了解到星星在夜空中的运动,因此选d。7how much will a couple and two kids at least spend to visit the adler?a$37. b$63.c$72. d$100.解析:选b数字计算题。根据ticket price部分可知,成年人每人28美元,儿童22美元,一对夫妇和两个孩子则是(282)(222)100,如果在网上订购,则会在总价的基础上优惠37%,即至少为63美元,故选b项。c(2016南昌十校高三第二次模拟考试) singapores schools have become global role models, with high results in international tests. but now they want to move beyond this towards something that encourages creativity and what they term “holistic (全面的) education”minister for education, heng swee keat, says this is “less about content knowledge”, but “more about how to process information”. he describes this challenge of innovating as being able to “tell truths from untruths, connect seemingly different things, and create knowledge even as the context changes”this strategy aims to prepare todays students for the demands of the next 20 years. it means that schools are under more pressure, and will be given more freedom, to come up with creative ways to teach students. so instead of the traditional images of highpressure asian schools, with rows of heads buried in books, they are trying different approaches to learning.to put this into practice, on a sunny april morning, 80 students from one of singapores top schools were traveling outdoors. the nine to tenyearolds from rosyth school were on a “learning journey” in a park, with science topics and values such as caring for the environment.“we are conducting a biopsy (活组织检查) to find out why a bee, a fish, a bird and a plant mysteriously died,” said student darren ong. “is it because of human actions?”they photographed “evidence” on smartphones and digital cameras, getting facts on plant and animal species on their ipads. “in one activity, i can cover three topics,” said science teacher lin lixun. “they can really learn through handson experience and putting things into action,” said moral education teacher, joslyn huang.语篇解读:本文是一篇说明文。新加坡的学校向来以优异的考试成绩在国际上闻名。但是,如今新加坡的学校不再仅仅满足于考试成绩的领先,他们开始推行一种旨在培养学生创造力的“全面教育”。8according to the passage, what are singapores schools famous for?atest results.bstrict management.cteaching quality.dthe learning environment.解析:选a细节理解题。由第一段第一句可知,新加坡的学校在国际考试中向来成绩优异,并因此成为全球学校学习的榜样,故a项正确。9what does singapores “holistic education” lay emphasis on?astudents moral behavior.bstudents content knowledge.cstudents creative ability.dstudents handson experience.解析:选c细节理解题。由第一段中的“encourages creativity”及第二段中的“less about content knowledge . this challenge of innovating”可知,新加坡的“全面教育”强调的是对学生创造力的培养,故c项正确。10the 80 students from rosyth school conducted a biopsy to find out _.ahow to improve the environmentbhow to protect animals and plantscrelationships between human behavior and climate changedrelationships between human actions and some animals and plants death解析:选d细节理解题。由倒数第二段可知,这些学生进行活组织检查的目的是找出一些动植物的死因与人类活动之间的关系。11the author tells us about singapores schools different ways of learning by _.agiving examplesbmaking contrastsclisting figures danalyzing cause and effect解析:选a写作手法题。文章第三段提到,新加坡的学校打算尝试新的教学方式;接着第四、五段举了rosyth school组织学生到户外学习的例子。由此可知,作者是通过举例的方式来说明新加坡在教育方面的新尝试。d(2017河北衡水中学高三一调考试)it is not unusual for people to speak two or three languages; theyre known as bilinguals or trilinguals. speakers of more than three languages are known as polyglots. and when we refer to people who speak many languages, perhaps a dozen or more, we use the term hyperpolyglot.the most famous hyperpolyglot was giuseppe mezzofanti, a 19th century italian cardinal (红衣主教), who was said to speak 72 languages. this claim sounds absurd. if_you_assume_each_language_had_20,000_words,_mezzofanti_would_have_to_learn_a_word_a_minute,_six_hours_a_day,_for_eleven_years_an_impossible_task. but mezzofanti was tested by critics, and they were all impressed.did mezzofanti have an extraordinary brain? or are hyperpolyglots just ordinary people with ordinary brains who manage to do something extraordinary through hard work?us. linguist (语言学家) stephen krashen believes that outstanding language learners just work harder at it and then they acquire unusually strong language ability. as an example, he mentions a hungarian woman who worked as an interpreter during the 20th century. when she was 86, she could speak 16 languages and was still working on learning new languages. she said she learned them mostly on her own, reading fiction or working through dictionaries or textbooks.some researchers argue to the contrary. they believe that there is such a thing as a talent for learning languages. in the 1930s, a german scientist examined parts of the preserved brain of a hyperpolyglot named emil krebs, who could speak 60 languages fluently. the scientist found that the area of krebs brain called bocas area, which is associated with language, looked different from the bocas area in the brains of men who speak only one language. however, we still dont know if krebs was born with a brain ready to learn dozens of languages or if his brain adapted to the demands he put on it.although it is still not clear whether the ability to learn many languages is born, theres no doubt that just about all of us can acquire skills in a second, third, or even fourth language by putting our mind to it.语篇解读:本文是一篇说明文,主要介绍了一些会讲多种语言的人,并探讨了关于掌握多种语言的能力是否是天生的这一话题。12what does the underlined sentence imply?amezzofanti could remember 360 words a day.bmezzofanti had a special way to learn languages.cmezzofantis achievement was ridiculous.dmezzofantis language ability was astonishing.解析:选d句意猜测题。根据下文可知,mezzofanti完成了这项几乎不可能完成的任务,且通过了评论家对他的测试;由此可推知,画线句应表明他的语言能力令人吃惊。故选d。13the hungarian woman became a hyperpolyglot mainly because of her _.agood memory bhard workcunique brain dlearning methods解析:选b推理判断题。根据第四段的第一句和第三句可推知,这位hungarian女士是因为自己的努力才学会了多种语言的。故选b。14the german scientists findings showed that krebs _.ahad an unusual brainbwas born with great talentchad worked hard at languagesdexpected too much of himself解析:选a细节理解题。根据第五段第四句可知,krebs的大脑看起来和寻常人的不一样。故选a。15what is the purpose of the text?ato explain what hyperpolyglots do.bto introduce some famous hyperpolyglots.cto present new findings on hyperpolyglots.dto explore if hyperpolyglots are born talented.解析:选d写作意图题。通读全文并结合最后一段可知,本文主要是为了探讨掌握多种语言的能力是否与自己的天赋有关这一问题。故选d。.阅读七选五moving abroad can be a challenging experience. you leave your family, friends and everything you know behind. you enter a new culture where the customs and sometimes the languages are different. _1_. its a time to discover new things, make new friends and begin a new adventure.so what are the best ways to involve yourself in the new culture while living abroad?live with a native speaker_2_. first, you have a friend! living alone can be a lonely experience, especially if youre far from home. ive also had the opportunity to meet my
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年注册会计师考试全真模拟题库及答案
- 2025年职业技能鉴定考试配电线路工中级四级历年参考题库及答案
- 2025年网络技术考试特训试题及答案
- 2025年GCP培训试题及参考答案
- 2025年四川现代职业学院单招职业技能考试题库附答案
- 2025年护士应聘医院试题答案
- 2025年建筑工程施工管理考试试题及答案
- 2025年《成本会计》考试题及答案
- 技术交流分享与学习计划方案
- 2025年国企招聘考试(建筑类综合基础知识)经典试题及答案
- 控钾健康教育小讲座
- 【公开课】三角形的内角++第1课时++三角形的内角和定理+ 课件 +2025-2026学年人教版数学八年级上册
- 《系统工程》课件 胡祥培 第1-3章 绪论、系统工程相关理论、系统工程方法论
- 护士长竞聘上岗活动方案
- 2025至2030中国经皮神经电刺激(TENS)装置行业发展趋势分析与未来投资战略咨询研究报告
- 2013年成人高考试题及答案
- 2025至2030中国法律服务行业发展趋势分析与未来投资战略咨询研究报告
- 2025至2030中国居住物业行业发展分析及发展趋势分析与未来投资战略咨询研究报告
- 采购员考试题及答案
- 2024年新课标全国ⅰ卷英语高考真题文档版(含答案)
- SF6设备带压封堵技术规范2023
评论
0/150
提交评论