高三英语一轮复习 Unit 1 Cultural relics课时作业 新人教版必修2.doc_第1页
高三英语一轮复习 Unit 1 Cultural relics课时作业 新人教版必修2.doc_第2页
高三英语一轮复习 Unit 1 Cultural relics课时作业 新人教版必修2.doc_第3页
高三英语一轮复习 Unit 1 Cultural relics课时作业 新人教版必修2.doc_第4页
高三英语一轮复习 Unit 1 Cultural relics课时作业 新人教版必修2.doc_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 1cultural relics.阅读理解a(2018湖北省武汉市高中毕业生调研测试) crying is the sign of the rawest of human emotions. we cry when we cant hold inside what we feel any more. we cry when were at our best, and when were at our worst. by we, i mean all of us. men included.but we never see other men cry. in no western culture has it ever been acceptable for men to shed (流泪) more than a single tear, and even then its reserved for grand victories, defeats and deaths. dutch research suggests that women cry between three and five times more than men. generally men and women cry over the same things deaths, breakups and homesickness, primarily, but researchers believe that men cry more often than women when it comes to positive events. i want to admit im a bit of a cryer. however, having never really experienced deaths in my life, a few weeks ago i experienced what it means to really, truly, pour my heart out in tears. see, my dog and 24/7 companion was killed by a car right outside my house. being a witness to this painful event left me in shock for a good hour, but then the floodgates opened. over the next 48 hours, i might have cried 20 times. once or twice i crouched (蹲) on the floor with my head in my hands and tears were the only outlet. it is suggested in the book adult crying: a biopsychosocial approach that theres certain pleasure in crying. it helps ease stress when there is no other way to express ourselves. in those days after my dogs death, i remember thinking, “ive got to stop this crying”. it felt unmanly. it felt like a sign of weakness. ive since realised that tears are for everybody; theyre not genderspecific. they show we have sympathy, allow us to get rid of stress and just feel.【文章大意】本文是一篇夹叙夹议文。作者的狗遭遇车祸,作者痛哭不已,伤心欲绝。后来作者意识到哭泣是释放压力的方式。【难句分析】however, having never really experienced deaths in my life, a few weeks ago i experienced what it means to really, truly, pour my heart out in tears.(第三段第二句) 分析:该句为主从复合句。该句中what it means to really, truly, pour my heart out in tears为what引导的宾语从句;having never really experienced deaths in my life为现在分词短语作原因状语。译文:然而,我在生活中从来没有真正体会过死亡,数周前的一次体验让我知道死亡真的意味着痛哭流涕和撕心裂肺的感觉。1. what does the first paragraph mainly talk about?acrying is a raw human emotion.bcrying is an emotion beyond control.ccrying is an emotion showing sadness.dcrying is an emotion showing happiness.答案与解析:a考查段落大意。通读该段可知,该段第一句“crying is the sign of the rawest of human emotions”为该段的主题句。结合该段其他内容可知,该段主要论述“哭泣是人类最自然的情感流露”,故a项正确。2. whats the difference between men and women in crying according to dutch research?athey cry over different matters.bthey cry at different times of life.cwomen cry more often over deaths.dmen are more likely to have tears of joy.答案与解析:d考查细节理解。由题干关键词“dutch research”定位至第二段,根据第二段的“but researchers believe that men cry more often than women when it comes to positive events”可知,男女哭泣的区别是男子对于积极事物的哭泣频率要比妇女高,故d项正确。3. what did the author think of his crying over his dogs death?aa sign of strength.ba sign of weakness.cbehavior of being womanish.da way of reducing emotional stress.答案与解析:d考查细节理解。根据第六段,尤其是最后一句“they show we have sympathy, allow us to get rid of stress and just feel.”可知,作者意识到哭泣是减轻情感压力的方式,故d项正确。4. whats the best title for the text?amen, never cry like womenbmen, its ok to cry sometimesccrying solves psychological problemsdcrying explains differences between men and women答案与解析:b考查标题判断。通读全文内容尤其是第一段第一句“crying is the sign of the rawest of human emotions”和本文最后一句“they show we have sympathy, allow us to get rid of stress and just feel”可知,本文论述的中心是“哭泣是人类最自然的情感流露,是减轻情感压力的方式”,据此可以判断,b项最适合作文章标题。b(2018云南省第二次检测)several companies in europe, the us and asia have decided to change one of the processes of making chocolate and no longer roast the cacao beans. they insist that growers in africa and south america leave them outdoors to dry naturally instead. the resulting product is called “raw” chocolate. producers claim that avoiding exposure to oven temperatures allows the preservation of nutrients such as iron, zinc, copper and vitamin cits also claimed that uncooked cacao contains higher levels of antioxidants(抗氧化物) than roasted cacao used in most chocolate. “over the last 10 years, consumers have become more involved in their food and drink,” says kris mcgowan, who runs the raw chocolate company. “they care a lot more about its healthy qualities and chocolate is no exception.” but martin schweizer, professor of biochemistry at heriotwatt university, urges caution on describing raw chocolate as a super food until more research is carried out. “we have to look at this in more depth. the research is at a fairly early stage.”there are concerns that not heating them to about 150 could mean an increase in bacteria. however, producers insist that, as no animal products are involved, there is no greater risk than when dealing with vegetables such as carrots or lettuces. jennifer earle, a writer on chocolate, is unconvinced by it on taste grounds. “its the quality of the cacao that makes a difference, not whether the chocolate is raw or not,” she says. “and if youre talking about health, id rather eat some topquality ordinary chocolate and have a plate of vegetables afterwards.”【文章大意】本文是一篇说明文。许多生产商在制作巧克力时不再对可可豆进行加热烘干,并宣称这样做可以保护可可豆中的营养物质,但是一些研究人员对此有不同的看法。【长难句分析】however, producers insist that, as no animal products are involved, there is no greater risk than when dealing with vegetables such as carrots or lettuces.(第五段第二句)分析:本句是一个主从复合句。that引导的是宾语从句,作insist的宾语;在宾语从句中含有as引导的原因状语从句。译文:然而,生产者坚持认为,因为没有涉及动物制品,所以不加热到150 时的风险与处理胡萝卜和生菜这类蔬菜时存在的风险一样小。5chocolate bean growers in africa _.adry the beans outdoors naturallybroast the beans at a low temperatureccook the beans in pots instead of in ovensdstore the beans with uncooked vegetables答案与解析:a考查细节理解。【关键句】they insist that growers in africa and south america leave them outdoors to dry naturally instead.(第一段第二句)译文:他们坚称非洲和南美的种植者是将可可豆放在户外自然晾干。【解题思路】根据关键句可知,非洲的可可豆种植者是将可可豆放在户外自然晾干。故选a。6producers of raw chocolate claim that _.ait can fight bacteriabit is very ecofriendlycit preserves more nutrients dit contains less antioxidants答案与解析:c考查细节理解。【关键句】producers claim that avoiding exposure to oven temperatures allows the preservation of nutrients such as iron, zinc, copper and vitamin c(第二段第一句)译文:生产商称不在烤炉上烘焙可可豆可以让可可豆保持其原有的营养,例如铁、锌、铜和维生素c。【解题思路】根据关键句可知,生巧克力的生产商声称不烘焙可可豆所生产出的生巧克力可以保留更多营养物质。故选c。7jennifer earle, the writer on chocolate, thinks that _.aroasted cacao is cleanerbraw chocolate is healthiercraw chocolate tastes better dcacao quality matters more答案与解析:d考查细节理解。【关键句】“its the quality of the cacao that makes a difference, not whether the chocolate is raw or not,” she says.(最后一段第二句)译文:她说:“重要的是可可豆的质量,而不是巧克力是生的还是不生的。”【解题思路】根据关键句可知,jennifer earle认为可可豆的质量更重要。故选d。8we can infer from the text that _.anot much research has been done on raw chocolatebraw chocolate has become the most popular varietycchildren face the risks from bacteria when eating raw chocolatedall consumers have turned to raw chocolate for health concerns答案与解析:a考查推理判断。【关键句】“we have to look at this in more depth. the research is at a fairly early stage.”(第四段第二、三句)译文:“我们还需要对此做更深入的研究。这个研究还处于一个相当初级的阶段。”【解题思路】根据关键句可知,对生巧克力的研究还处于初级阶段,由此可推断,针对生巧克力的研究还没有做。故选a。.完形填空(2018湖北省八校高三第一次联考)two years ago, dubuque, iowa, started its first annual “backtoschool bash” program. it offered needy families an opportunity to learn about free _1_ in the community. holmes decided to _2_ by providing help to kids. he was _3_ two jobs at the time, one of which was working as a barber. saturday was his _4_ day, but he chose to _5_ his time and gave free haircuts to lowerclass kids on condition that the kids should _6_ their free haircuts by having to read a book to him.the idea was so _7_ that he continued it for the next two years. many kids would _8_ a favorite book, settle into the barber chair, and read aloud _9_ holmes was doing their hair. after the haircuts, theyd review the book, from the _10_ and vocabulary to the themes just like in school, only more fun.holmes, who is married _11_ two sons, recognizes that not every parent has the time to _12_ with their kids. so he hopes to offer some _13_ in this way. and he admits he, _14_ , benefits from doing that.there was a sevenyearold kid who _15_ stuttered (结巴) over words while reading. he had the boy take the book home and _16_. when the child came back a few days later, he read it with no problems. that _17_ holmes to do more. holmes and his family have recently moved to a chicago suburb. when they get _18_, he plans to restart his _19_ as the storybook barber. “todays world is full of guns and violence,” he says. “the barbershop is a _20_ place for the kids to come and read books.”【文章大意】本文主要分享了holmes做公益的故事。1a.materials bresources cmethods dconnections答案与解析:b根据上下文可知,社区给孩子们提供学习的免费资源。material“材料”;resource“资源”;method“方法”;connection“连接”。2a.participate bperform cdevelop dwithdraw答案与解析:a根据下文的“by providing help to kids”可推知,holmes决定参与这项活动。3a.faced with bcaught in cpresented with dengaged in答案与解析:d根据语境可知,holmes同时从事了两份工作。be faced with “面临”;be caught in“处于困境”;present with“把交给”;be engaged in“从事于”。4a.happiest bworst cbusiest dbest答案与解析:c根据上文的“as a barber”和空前的“saturday”可推知,holmes周六最忙。5a.spend bwaste csave ddonate答案与解析:d根据空后的“gave free haircuts”可知,holmes把自己的时间捐献出来,免费给贫穷人家的孩子理发。donate“捐献”。6a.receive bearn cdemand drequest答案与解析:b根据下文“their free haircuts”的提示可推知,孩子们要通过读书才能挣得免费理发的权利,故选b,earn“挣得”。7a.popular bordinary ccomplex drigid答案与解析:a根据下文的“he continued it for the next two years”可推知,这项活动很受欢迎,因此holmes在接下来的两年也坚持了下来。popular“受欢迎的”;ordinary“普通的”;complex“复杂的”;rigid“死板的”。8a.put away btake over cpick up dgive out答案与解析:c根据语境可知,许多孩子会拿起书,坐在理发椅上,开始大声朗读。9a.before bafter cwhile duntil答案与解析:c根据语境可知,孩子们读书是在holmes理发期间。while“在期间”。10a.kids bheroines cbarbers dcharacters答案与解析:d根据语境“theyd review the book”和“and vocabulary”可推知,孩子们回顾书中的角色和词汇。character“角色”。11a.with bto

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论