高三英语一轮复习 第1部分 基础知识解读 课时提能练24 Unit 17 Laughter(B)北师大版选修6.doc_第1页
高三英语一轮复习 第1部分 基础知识解读 课时提能练24 Unit 17 Laughter(B)北师大版选修6.doc_第2页
高三英语一轮复习 第1部分 基础知识解读 课时提能练24 Unit 17 Laughter(B)北师大版选修6.doc_第3页
高三英语一轮复习 第1部分 基础知识解读 课时提能练24 Unit 17 Laughter(B)北师大版选修6.doc_第4页
高三英语一轮复习 第1部分 基础知识解读 课时提能练24 Unit 17 Laughter(B)北师大版选修6.doc_第5页
免费预览已结束,剩余2页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 17laughter(b).阅读理解(2017长春七校第一次联考)the media has negative effects on the physical and psychological wellbeing of society.people spending hours in front of a television or surfing the internet experience eye problems.lack of physical activity leads to obesity problems.the media influences public opinions and impacts the choices that people make.the media has led to a general opinion that thin is in and fat is out.this makes the overweight feel out of place.they are ready to starve themselves to lose weight,which has led to increasing cases of eating disorders.the media has,in its own way,changed peoples outlook on life.it is the interface(界面)through which millions look at the world outside.the media claims to describe the“today”, but not all types of media show the truth.with the intention of stressing their points or grabbing greater attention from the masses,the media exaggerates(夸大)things to a certain degree.not everyone is able to filter out that element.most believe everything to be real,especially kids and teenagers.media sources are so many in number and all of them so convincingly make their points that it is hard to distinguish between right and wrong.thus while a certain amount of exposure to the media is essential for introducing ourselves to the world outside,excessive exposure,uncontrolled access and belief without thought wont lead us anywhere.they will only make the negative effects of the media more obvious.media descriptions give rise to stereotypes,affecting your mindset. advertisements carry subliminal(潜意识的)messages influencing buyers psychology,or carry direct messages that bear a negative influence.its not possible to protect yourself completely from the effects of the media,even if you limit the exposure.and there are so many things you see around you,without choosing to watch them.the only way to protect yourself from them is to not allow them to influence you.dont take media descriptions at their word.dont believe in them without thinking.think twice before following or falling for anything.【语篇解读】媒体为了达到某一目的,往往会误导人们,其负面影响很大,因此人们对媒体所传达的信息要进行理智的思考和判断,绝不能盲目相信。1how does the media affect peoples health?ait misshapes peoples concept of beauty.bit disturbs peoples sleeping routines.cit makes people addicted to junk food.dit raises peoples awareness of exercise.a考查细节理解。根据第一段中的“the media influences public opinions and impacts the choices that people make.the media has led to a general opinion that thin is in and fat is out.”可知,媒体影响公众的观点以及人们所做出的选择,媒体导致公众认为“瘦是时尚,胖是落伍”,这使得肥胖的人觉得自己格格不入,于是他们准备饿肚子来减肥,从而导致饮食紊乱。由此可知,媒体会使人们形成有关美的错误观念。故选a。2which word can replace the underlined part“filter out”in paragraph 2?aaccept.bconvey.cremove.dinterpret.c考查词义猜测。根据文章第二段中的“with the intention of stressing their points or grabbing greater attention from the masses,the media exaggerates(夸大)things to a certain degree.”和“most believe everything to be real,especially kids and teenagers.”可知,为了强调他们的观点或是吸引大众更多的关注,媒体会在一定程度上夸大事物,而不是每个人都能够过滤掉“夸张”这种因素的影响。大部分人认为一切都是真的,尤其是孩子和青少年。由此可推知画线部分的意思是“过滤掉,去除”,与remove 的意思相近。故选c。3what message does the author convey in paragraph 3?amore haste,less speed.bevery coin has two sides.ca watched pot never boils.dlearn to walk before you run.b考查推理判断。根据第三段中的“while a certain amount of exposure to the media is essential for introducing ourselves to the world outside,excessive exposure,uncontrolled access and belief without thought wont lead us anywhere.they will only make the negative effects of the media more obvious.”可知,适度接触媒体对我们了解外面的世界是完全必要的,但过多的、毫无节制的接触对我们则无益处,会对我们产生消极的影响。由此可知,b项“事物都有两面性”符合题意。4what does the author advise people to do in the last paragraph?alimit their exposure to the media.bdont be too curious about things around.cdevelop their selfconfidence and selfcontrol.duse their own judgment properly in face of the media.d考查推理判断。根据最后一段中的“the only way to protect yourself from them is to not allow them to influence you.dont take media descriptions at their word.dont believe in them without thinking.think twice before following or falling for anything.”可知,作者建议人们不要被媒体的描述欺骗,不要盲目相信媒体所报道的,要有自己的判断,也就是说人们在媒体(信息)面前,要恰当运用自己的判断力。故选d。.阅读七选五(2017陕西省高三教学质量检测)how to choose a topic for your paperno matter what research paper you write,the first and most important step is to choose the topic. 1 here are some tips for you to follow.to choose a good topic,youll have to ask yourself some important questions.is there enough research available on this topic?is the topic new and unique enough that i can offer fresh opinions?is it related to my subject and future occupation? 2 writing about something you enjoy certainly shows in the final product,making it more likely that you will be successful in writing a paper about something you enjoy.if you are writing a research paper for a class,consider the other students. 3 how can you keep your paper unique and interesting if everyone is writing about the same thing?ask your professor or classmates for advice,if youre struggling to come up with a “right”topic. 4 sometimes asking professors for help may seem frightening,but if they are worth anything as a professor,they want you to be successful in your work,and will do what they can to make that happen.if you choose a topic,begin researching,and realize that it isnt the right decision for you for some reason,dont worry! 5 although it requires a bit more time,yet changing your topic will make your writing more efficient.ahave a clear picture of organization in mind.bbe courageous and change it.cis it likely that they will also be writing about your topic?dhowever,many students are discouraged by this first step.etake a trip to your local library or university library.fchoose a topic that you have very strong emotion in.gthey are likely to have great ideas.【语篇解读】本文主要介绍了如何选择论文主题。1d根据上文的“the first and most important step is to choose the topic”可推知,此处应表示“可是很多学生在第一步就受挫”,所以选d项。2f根据下文的“writing about something you enjoy certainly shows in the final product,making it more likely that you will be successful in writing a paper about something you enjoy.”可知,本段主要讲要对自己的选题有兴趣,这样才有可能写好,所以选f项。3c根据上文的“consider the other students”及下文的“how can you keep your paper unique and interesting if everyone is writing about the same thing?”可知,论文选题要考虑到其他学生是否也会选同一话题,所以选c项。4g根据上文的“ask your professor or classmates for advice,if youre struggling to come up with a righttopic.”可推知,老师或同学可能会给你一些好的建议,所以选g项。5b根据上文的“it isnt the right decision”及下文的“changing your topic will make your writing more efficient”可知,发现选题不合适时要有足够的勇气去替换它,所以选b项。.语法填空(2017陕西西北大校二模)more than 1,250 little stalls(货摊)brighten the center of thailands capital city, 1 (provide)a multicolored sight.the shelter, 2 is designed for the thousands of traders and shoppers at bangkoks night market,has become an 3 (attract)itself.the market,which 4 (call)train night market ratchada in english,was opened in january 2015 and has become 5 popular spot for locals and tourists.software engineer prasad ambati visited the market and took the landscape photographs from a nearby car park.“those 6 (color)tents and people shopping,eating at stalls and the flashing lights were great.the tents made me think of a giant painting.”this is 7 (primary) a market that sells yesteryear(旧时)goods,oldfashioned 8 (collection)of clothes,motorbikes,and secondhand toys.there are also plenty of general market things for sale, 9 cheap clothes,shoes,bags,and other fashion items.but above all,its one of the best places for street food,openair bars with live music frequently 10 (perform)all over.【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了位于曼谷的夜市train night market ratchada。1providing考查非谓语动词。分析句子结构可知,此处应用非谓语动词;provide与其逻辑主语stalls之间为主谓关系,故用现在分词短语作状语。2which考查定语从句。先行词是the shelter,空处引导非限制性定语从句,且在从句中作主语,故用which。3attraction考查词性转换。根据空前的an可知,此处应填名词attraction“游览胜地,具有吸引力的事物”。4is called考查时态和语态。定语从句说的是现在的客观事实,应该用一般现在时;which(指代the market)与call之间是动宾关系,故用被动语态。5a考查冠词。spot表示“地点”,是可数名词,且此处为泛指,故填不定冠词a。6colo(u)rful考查词性转换。根据语境可知,此处指的是“颜色鲜艳的,五彩缤纷的”,故填colo(u)rful。7primarily考查词性转换。此处修饰谓语动词,应该用副词,故填primarily。8collections考查名词复数。空前无冠词或者形容词性物主代词,加之collection“收藏物,收藏品”是可数名词,故填collections。9like考查介词。like意为“像,如”,用来列举事物。10performed考查非谓语动词。此处是“with宾语宾补”复合结构。宾语music和perform之间是逻辑上的被动关系,故用过去分词作宾补。 【导学号:33220196】.短文改错(2017湖南十三校第一次联考)my neighbor jackie is always consideration to others.one day,i was going to deliver a speech at an institute while i found my car wouldnt get starting.i rushed to the street to hire a taxi.just at that time,i come across jackie.he was hurried going to attend his sick mother in hospital.furthermore,when he learned about my problems,he didnt hesitate to give me a lift.i arrived at the lecture hall in time,when the audience had been present.i owe my great thanks to my neighbor jackie,who is a person ready to help the others at any time.【答案】my neighbor jackie is always to others.one day,i was going to deliver a speech at an institute i found my car wouldnt get .i rushed to the street to hire a taxi.just at that time,i across jackie.he was going to attend his sick mother in hosp

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论