高考英语一轮复习 第一部分 教材重点全程攻略 Unit 5 Theme parks限时规范特训 新人教版必修4.doc_第1页
高考英语一轮复习 第一部分 教材重点全程攻略 Unit 5 Theme parks限时规范特训 新人教版必修4.doc_第2页
高考英语一轮复习 第一部分 教材重点全程攻略 Unit 5 Theme parks限时规范特训 新人教版必修4.doc_第3页
高考英语一轮复习 第一部分 教材重点全程攻略 Unit 5 Theme parks限时规范特训 新人教版必修4.doc_第4页
高考英语一轮复习 第一部分 教材重点全程攻略 Unit 5 Theme parks限时规范特训 新人教版必修4.doc_第5页
免费预览已结束,剩余1页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

unit 5 theme parks .阅读理解aa famous magazine, amusement today, does a survey among park lovers every year both in the us and overseas, based on which, “top 5 list of the best amusement parks in the world” has come out as follows:disneyland, californiadisneyland is a theme park in anaheim california, the us. more than 515 million guests have traveled to this american landmark from around the world since the park first opened to guests on july 17, 1955. the park consists of many worldfamous sections, such as main street, adventureland, new orleans square, and so on.magic kingdom, disney world, floridamagic kingdom is a theme park within the walt disney world resort in lake buena vista, florida, near orlando opened on october 1, 1971. it is the most famous theme park in florida. the parks design and attractions dont make much difference from disneyland park in anaheim.epcot, disney world, floridaepcot is the second theme park built at the walt disney world resort near orlando, florida. the park opened on october 1,1982, and was named epcot center from 1982 to 1993. it was the largest disney theme park in the world until 1998, when disneys animal kingdom opened.disneymgm studios, floridamgms streets are the home for some great moviethemed attractions with a history of less than 30 years. with the addition of the twilight zone tower of terror and the rock and roller coaster, the park is now home to disney worlds most thrilling rides.universal studios, floridago behind the scenes, beyond the screen and jump right into the action of your favorite movies at universal studios, the number one movie and tv theme park in the world.篇章导读:本文是一篇说明文。今日娱乐杂志进行了一项调查,选出了世界上排名前五的游乐园。本文介绍了这五个游乐园的相关信息。1whats the purpose of the passage?ato attract tourists to these theme parks.bto introduce worlds best amusement parks.cto increase the sales of amusement today.dto compare attractions in different theme parks.答案:b推理判断题。本文主要介绍了调查结果中五个最好的游乐园,包括各自的历史、特点等。因此,本文的目的是介绍世界上最好的游乐园。另外文章的中心段首段最后一句也点出了文章的主旨大意。故选b项。2which of the following theme parks have similar attractions?adisneyland & universal studios.bepcot & disneymgm.cdisneyland & magic kingdom.dmagic kingdom & universal studios.答案:c细节理解题。根据文章magic kingdom, disney world, florida部分最后一句“the parks design and attractions dont make much difference from disneyland park in anaheim.”可知,神奇王国迪士尼世界的设计和吸引人的地方与阿纳海姆的迪士尼公园差别不大。因此disneyland和magic kingdom在诸多方面相似。故选c项。3which park has the longest history?adisneyland, california.bmagic kingdom, disney world, florida.cepcot, disney world, florida.ddisneymgm studios, florida.答案:a细节理解题。根据文章内容,加利福尼亚州的迪士尼乐园开放于1955年7月17日,佛罗里达州的神奇王国迪士尼世界开放于1971年10月1日,佛罗里达州的epcot迪士尼世界开放于1982年10月1日,而迪士尼米高梅影城的历史不足30年。由此可知,这些游乐园中历史最悠久的是加利福尼亚州的迪士尼乐园。故选a项。bdrayton manor in the uk first opened its gates to the public in october, 1949, as an inland pleasure resort and was originally just a normal park with tea rooms, boat rides and a pets corner. since then it has grown to become the uks leading familyrun theme park and the fourth most popular theme park in the uk. the parks motto is “family run for family run”drayton manor theme park stands in an area of 280 acres and boasts 36 rides in total, including 4 roller coasters and 3 water rides. within the park is a 15acre zoo which houses over 100 species of animals. drayton manor is proud to be the first in the world for some of its rides. for instance, the apocalypse is the worlds first standup tower drop ride and g force is the worlds first x car coaster (apart from its original design is germany)if you fancy a camping holiday at drayton manor, there is a 75pitch camping and caravan (宿营拖车) site with onsite facilities such as toilets, showers (for the disabled, too), and security. not only are you situated on the park itself, but you are also close to a large number of other local attractions and facilities.a day at drayton manor is fun for all the family. unfortunately, there are height restrictions on some of the rides. children over 1.4 m can ride on all the rides by themselves. children between 1.4 m and 1 m must be accompanied by an adult to enjoy some rides. there are several rides which children shorter than 1 m are not allowed to ride on. there are numerous places to eat and drink, so you will never need to go hungry. and for the smaller children at drayton manor, there is robinsons land which had some big events happening in 2010.all in all, drayton manor has something for the whole family and is well worth a family day trip this summer. for opening times and ticket prices, check out drayton manor home page.篇章导读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了一个英国著名的主题公园。4whats the best title for this passage?athe zoo at drayton manorba family day trip to drayton manorcthe first x car coaster in the worldddrayton manora popular theme park in the uk答案:d标题判断题。通读全文,本文主要是介绍英国的一个受大众喜爱的主题公园,故选d。5we can know from the passage that .athere are no camping sites at drayton manorbdrayton manor is very considerate when designing its camping sitecthere are no local attractions and facilities around drayton manordrobinsons land is specially designed for disabled people答案:b细节理解题。根据第三段第一句中的“(for the disabled, too)”可知,drayton manor在设计宿营地时考虑到了残疾人,可见其考虑周全。6you are most likely to find the passage in a .abiology textbook btravel brochurechealth report dfashion survey答案:b推理判断题。通读全文可知本文主要是介绍英国的一个主题公园,最有可能出现在旅游小册子上,故选b。.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。whether you are at disneyland or another disney park, you will usually find a nighttime show that will be showing. 1read this article to find out how you can get a good seat for an evening event at any disney park.plan on seeing the show in advance.usually, if you decide an hour beforehand that youre going to see a show, you will likely end up not getting a good seat, unless the park is not very busy. 2do your research.research online:“the best places to view .” _3_ some of them may even be less known, so you may not deal with such a big crowd.arrive to the event early._4_ possibly even earlier if the park is more crowded on that day. if you arrive ten minutes before the event starts, youre a lot less likely to get a good spot.5if you must leave to do something, make sure that its extremely quick, and try to have another member of your party stay in your spot while you are away.astay in the same area.benjoy the show with a friend.cits usually much more enjoyable if you can get a good seat.dthis is especially important if you arrive closer to the event time.ein order to get a good spot, plan on arriving an hour before the event.ftherefore, look at the schedule before your trip, or at least the day before.gyoull see a list of places in the park that are the best for viewing that event.篇章导读:本文是一篇说明文,主要介绍了在迪士尼公园举办的晚会上找到好座位的方法。1c空处用来引出本文的话题,在这里起到承上启下的作用。由空后一句中的“how you can get a good seat”可以判断,c项与此处对应。2f根据该段标题“plan on seeing the show in advance.”并结合空前一句的内容可知,该段主要介绍选好位置的方法之一:提前做好观看演出的计划,故f项与此处匹配。3g根据空前一句中的“the best places to view”可知,选g项“你将会看到公园里观看演出的最佳位置的列表”。4e根据该段标题“arrive to the event early.”和空后一句的内容可知,空处主要介绍提前到达演出现场这一方法,关键词是arrive。故e项符合文意。5a根据空处所在位置可知,空处为该段小标题,是该段的主旨。根据该段中的“make sure that its extremely quick, and try to have another member of your party stay in your spot while you are away”可知,该段主要介绍“要待在座位上,如需出去,可由伙伴占座”的方法,故a项最适合作该段标题。.语法填空阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。 immigrants hope to renew ancient chinese artthe chinese art of paper cutting has _1_ long history. the united nations educational, scientific and cultural organization has recognized the art, called jianzhi, on its intangible cultural heritage list. voyo woo, a chinese immigrant to the us, hopes to bring the art back _2_ life. on a recent saturday, ms woo _3_ (hold) a paper cutting show at a shopping center near washington. she demonstrated the art for hours to crowds at the center. the people _4_ (strike) by the finely detailed nature of the work. voyo woo began to study the art of jianzhi as a 14yearold in her hometown in southeastern china. later, she _5_ (win) second prize in a national painting and calligraphy _6_ (compete). ms woo came to the us after she finished college in 2008. soon after, she became involved in an event _7_ (support) and expand understanding of chinese paper cutting. “i saw so many people coming to me and asking me. they were _8_ (amaze). i think it is important to promote the art form to american people or anyone who is interested. maybe it will lead to another thriving (兴盛) of this art form back in china.” ms woo says paper cutting represents chinese _9_ (culture) values, history and stories of peoples lives. she uses the art as a tool to present chinese culture to people _10_ know little about it. 12. 3. 4. 56. 7. 8. 910. 篇章导读:本文是一篇说明文。一位中国移民致力于把中国的一项传统艺术剪纸介绍到美国,并使之发扬光大。1a考查冠词。固定短语have a long history “拥有悠久的历史”。2to考查介词。bring sb./sth.back to life “使复活,给以活力”。3held考查动词的时态。根据时间状语“on a recent saturday”和下一句中的谓语动词“demonstrated”判断,该句应用一般过去时。4were struck考查动词的时态和语态。根据上下文判断,此处是介绍近期举行的一次剪纸展览的情况,故应用一般过去时。句子主语the people与strike(打动,使产生印象)之间为被动关系,故用一般过去时的被动语态were struck。5won考查动词的时态。此处叙述过去发生的事情,用一般过去时,win的过去式为won。6competition考查词性转换。空格处是介词短语中的中心词,应为名词,in a . competition表示“在一场的比赛中”。7to support考查非谓语动词。此处填动词不定式表目的。8amazed考查非谓语动词。they指代上一句中的“so many people”,所以用amazed作表语表示“感到惊讶的”。9cultural考查词性转换。句中的values是名词,应用形容词修饰。culture的形容词形式为cultural。10who/that考查定语从

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论