高考英语一轮复习 第一部分 教材课文要点 Module 4 Which English夯基提能作业 外研版选修8.doc_第1页
高考英语一轮复习 第一部分 教材课文要点 Module 4 Which English夯基提能作业 外研版选修8.doc_第2页
高考英语一轮复习 第一部分 教材课文要点 Module 4 Which English夯基提能作业 外研版选修8.doc_第3页
高考英语一轮复习 第一部分 教材课文要点 Module 4 Which English夯基提能作业 外研版选修8.doc_第4页
高考英语一轮复习 第一部分 教材课文要点 Module 4 Which English夯基提能作业 外研版选修8.doc_第5页
免费预览已结束,剩余2页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

module 4which english?.阅读理解阅读下面短文,从每题所给的a、b、c和d四个选项中,选出最佳选项。(2017辽宁重点校协作体模拟,c)about 30 years ago, i left cuba for the united states with my son. after getting settled finally in brunswick, new jersey, i enrolled(注册)my son in kindergarten. several weeks later, my sons teacher asked me to meet him at his office. in the teachers office, an exchange of greetings was followed by his questions:“is your son mentally retarded(弱智的)? does he suffer from any kind of mental disability?”was he talking about my wonderful scola? no, no, it cant be. what a helpless, lonely moment! i told him that scola was a quiet, sweet little boy, instead. i asked him why he was asking me all these questions. my son could not follow the teachers directions, he told me, and thus, scola was disrupting the class. didnt he know my son did not speak english yet?he was angry:“why hasnt your son been taught to speak english? dont you speak english at home?”no, i didnt speak english at home, i replied. i was sure my son would learn english in a couple of months, and i didnt want him to forget his native language. well, wrong answer! what kind of person would not speak in english to her son at home and at all times? “are you one of those people who come to this country to save dollars and send them back to their country, never wanting to be a part of this society?”needless to say, i tried to tell him i was not one of “those people”. then he told me the meeting was over, and i left. as i had expected, my son learned to speak english fluently before the school year was over. he went on to graduate from college and got a job, earning close to six figures. he travels widely and leads a well-adjusted, contented life. and he has benefited from being bilingual(双语的). speaking more than one language allows people to communicate with others;it teaches people about other cultures and other placessomething very basic and obviously lacking in the “educator” i met in new jersey. 1.the teacher asked the author to his office.a.to discuss scolas in-class performanceb.to get scola enrolled in kindergartenc.to find a language partner for scolad.to work out a study plan for scola2.what does the underlined word “disrupting” in paragraph 4 probably mean?a.breaking.b.following. c.attending. d.disturbing.3.the authors attitude towards being bilingual may best be described as.a.critical b.casual c.positive d.passive4.this text is likely to be selected from a book of.a.medicine b.education c.geography d.history.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。a few things to consider before booking a flightsince you cant drive to all your dream destinations, flying is the only way to go sometimes and, undoubtedly, it is the fastest. luckily, there are plenty of ways to find the most affordable fares and also avoid paying as many extra charges as possible when you plan ahead.fly during the least popular time. tuesday, wednesday and saturday are the slowest days to fly, which means cheaper deals than the rest of the week.1since many people dont like to get up before the sun to get to the airport.2. some airlines charge you to pick your seat when you book online, adding even more to the bottom line of your ticket cost. if you show up early on your travel day, you can still get suitable seats. some of the best seats get held back until the flight day, unless others are willing to pay extra for them ahead of time, so you still have the chance at one of those.dont wait until the last minute to book. many travelers dont know that theres a sweet spot for booking and getting the best price on your tickets. book too early or too late and you could end up paying more than you need to.3.fly with carry-on baggage only. baggage fees vary wildly, but almost all airlines charge them and charge a lot. why pay for your clothes to fly with you? if everyone in your travel party checks a bag, your bill can be astronomical before you ever even get to your destination.4. for example, make sure all your clothing suitable, so you can take less and still make more outfit combinations, take only two pairs of shoes, plan to do a bit of laundry on your trip and bring only travel-sized clothing.5. unless youre flying internationally, its rare that your flight comes with a free meal. snacks on the plane are not cheap and almost never healthy. dont rely on whats on the small menu and instead tuck some of your own snacks into your bag.a.pack your own snacksb.choose your seat laterc.so reduce the amount of stuff you packd.eat a lot better, and cheaper than other passengerse.you can also find reduced rates on early morning flightsf.the best time to book is between three months and six weeks from when you want to travelg.save a lot if youre willing to travel on major holidays, such as thanksgiving and christmas.5.完形填空阅读下面短文,从短文后各题所给的a、b、c和d四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。i will never forget the night in 1946 when disaster and difficulty visited our home.my brother, george, came home from football practice and fell1with a temperature of 40. after an2, the doctor informed us that it was polio(脊髓灰质炎). polio was well known in webster groves, missouri, having killed and3many children there.the doctor felt duty-bound(义不容辞的)to inform george of the4truth.“i hate to tell you this,”he said,“but the polio is so bad that you will probably never5again without a limp(跛行), and your left arm will be useless.”george had always6himself as a championship wrestler in his senior year after just missing it as a junior.7able to speak, george whispered,“doctor.”“yes,”said the doctor8the bed.“what is it, my boy?”“go to hell(见鬼去吧),”said george in a voice filled with9.the doctor seemed shocked. mom and dad10us that just like you would never like someone else to come into your house with an axe and break up your furniture, you should never let a11thought come into your mind and break up your dreams.the next day, the nurse walked into georges room to find him lying flat on his12on the floor.“whats going on?”asked the13nurse.“im walking.”george14replied.sometimes it would take george 20 minutes just to get out of the chair, but he15any offers of help. i remember seeing him lift a tennis ball with as much16as a healthy man would need to lift a 100-pound barbell.i also remember seeing him, six months later, step out on the mat as captain of the17team. georges return from the horrible effects of polio was written about in18all over the state of missouri. no one had ever been known to19so quickly or so completely from this disease. he had been through hell and he came out of it with a20as strong as steel.1.a.illb.asleepc.senselessd.silent2.a.assessmentb.analysisc.examinationd.investigation3.a.seizedb.disabledc.injuredd.discouraged4.a.terribleb.simplec.unpleasantd.scientific5.a.standb.wrestlec.practiced.walk6.a.dressedb.defendedc.picturedd.awarded7.a.barelyb.wellc.finallyd.not8.a.making upb.staring atc.turning tod.leaning over9.a.anxietyb.determinationc.admirationd.pride10.a.comfortedb.warnedc.taughtd.reminded11.a.positiveb.pleasantc.damagingd.disturbing12.a.faceb.headc.sided.knees13.a.curiousb.shockedc.amusedd.sensitive14.a.brieflyb.carefullyc.gentlyd.calmly15.a.consideredb.acceptedc.refusedd.missed16.a.effortb.enthusiasmc.timed.energy17.a.footballb.wrestlingc.weightliftingd.tennis18.a.novelsb.booksc.magazinesd.newspapers19.a.fleeb.arisec.recoverd.survive20.a.feelingb.desirec.bodyd.soul答案精解精析.阅读理解语篇解读作者和儿子搬到美国新泽西州, 儿子上幼儿园时因不会说英语,他的老师找作者谈话,认为作者应该和孩子在家用英语交流,而作者不这么认为,她觉得学多种语言是为了与人交流,为了多了解别国的文化。1.a细节理解题。根据作者与老师的对话可知,他们谈论的都是关于作者的儿子在课堂上的表现,故选a。2.d词义猜测题。根据这一句话的前半部分可知,作者的儿子不听老师的指令,因此可推断这样做会扰乱课堂秩序。break打破;follow遵循,遵守;attend参加;disturb打搅,扰乱。故选d。3.c观点态度题。根据倒数第二段最后一句可知,作者的儿子从中受益匪浅,因此作者是支持的。critical挑剔的,批评的;casual随意的;positive积极的,肯定的;passive消极的,否定的。故选c。4.b推理判断题。本文谈论的是与教育有关的语言学习的问题,所以选b。.七选五1.e下文提到人们不愿早起赶飞机, 可知早晨的航班会便宜。2.b后面提到有些航空公司会收取乘客提前挑选座位的费用, 故应迟些挑选座位。3.f上一句提到太早或太晚订票都会多花钱, 故此处作者应建议合适的订票时间。4.c后句提到应少带些衣服, 故此处作者建议减少所带的东西。5.a后句提到除非乘坐国际航班, 否则你很少有免费餐饮。故此处作者

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论