(山东专用)高考英语Module1BasketballModule2HighlightsofMySeniorYear题型组合训练十九(A)外研版.docx_第1页
(山东专用)高考英语Module1BasketballModule2HighlightsofMySeniorYear题型组合训练十九(A)外研版.docx_第2页
(山东专用)高考英语Module1BasketballModule2HighlightsofMySeniorYear题型组合训练十九(A)外研版.docx_第3页
(山东专用)高考英语Module1BasketballModule2HighlightsofMySeniorYear题型组合训练十九(A)外研版.docx_第4页
(山东专用)高考英语Module1BasketballModule2HighlightsofMySeniorYear题型组合训练十九(A)外研版.docx_第5页
已阅读5页,还剩4页未读 继续免费阅读

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

题型组合训练十九(A)阅读理解阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2018河南六市一次联考)The following are advertisements for books from Amazon. com. If you are interested in one of them,you can contact us. Surely, youll find every penny of yours is worth it, because they are all bestsellers.The Silent Wife:An emotional page-turner with a twist that will take your breath awayFeb. 24, 2017 by Kerry FisherPaperback$6.64Save:$4.35FREE Shipping on qualified ordersIn StockMake Your Bed:Little Things That Can Change Your Life And Maybe the WorldApr. 4, 2017 by William H.McRavenHardcover$10.40Save:$7.6FREE Shipping on qualified ordersMore Buying Choices $6.16Furiously Happy:A Funny Book About Horrible ThingsFeb. 7,2017 by Jenny LawsonPaperback$5.95Save:$10.04 FREE Shipping on qualified orders More Buying Choices $5.52Hardcover$15.19Save:$11.80FREE Shipping on qualified orders Magpie Murders:A Novel:this brilliant, attractive thriller weaves a classic mystery story worthy of Agatha Christie into an original modern-day mystery.Mar. 27, 2018 by Anthony Horowitz Paperback$11.59Save:$5.4FREE Shipping on qualified ordersAvailable for pre-order. This item will be released on March 27, 2018.1.Which of the following books saves you the most?A.Furiously Happy.B.Make Your Bed.C.The Silent Wife.D.Magpie Murders.2.Which of the following books can be ordered in advance?A.The Silent Wife.B.Make Your Bed.C.Furiously Happy.D.Magpie Murders.3.What do all the books have in common?A.They are all bestsellers of the same year.B.They all have hardcover and paperback.C.They are all mystery stories.D.They all have discounted prices.答案语篇解读本文为应用文,是亚马逊网站销售图书的广告。1.A事实细节题。本题题干意为“下面哪本书使你省钱最多?”。根据四本书介绍中的“Save”部分可知,Furiously Happy这本书无论是平装版本(Save:$10.04)还是精装版本(Save:$11.80)都比其他三本书省更多钱,故答案为A项。2.D事实细节题。本题题干意为“下面哪本书可以被预订?”。根据对Magpie Murders这本书介绍中的“Available for pre-order.”可知,Magpie Murders这本书可以被预订,故答案为D项。3.D事实细节题。本题题干意为“这些书的共同之处是什么?”。这四本书的出版年份(除Magpie Murders在2018年出版,其他三本都是2017年出版的)与A项中的“the same year”相悖,故排除A项;Furiously Happy这本书有平装和精装两个版本,Make Your Bed只有精装版本,其他两本书都是平装版本,这与B项(它们都有精装和平装两个版本)相悖,故排除B项;根据Magpie Murders中的“this brilliant, attractive thriller weaves a classic mystery story worthy of Agatha Christie into an original modern-day mystery”可知,只有Magpie Murders这本书是mystery story,这与C项中的“.all.”相悖,故排除C项;四本书都有折扣价格,故答案为D项。B(2018甘肃兰州二模)Mark is always engaged in his work. But this time he felt that it was time for him to take part in his community, so he went to the neighborhood meeting after work. The area city council woman was leading a discussion about how the quality of life was on the decline. The neighborhood faced many problems. Mark looked at the charts taped on the walls. There were charts for parking problems, crime, and for problems in empty buildings. Mark read from the charts, “Police patrols cut back, illegal parking up 20%.” People were supposed to suggest solutions to the council woman. It was too much for Mark. “The problems are too big,” he thought. He turned to the man next to him and said, “I think this is a waste of my time. Nothing I can do would make a difference here.”As he neared the bus stop on his way home, Mark saw a woman carrying a grocery bag, and a baby. As Mark got closer, her other child, a little boy, suddenly ran into the street. The woman tried to reach for him, but as she moved, her bag shifted, and groceries started to fall out. Mark ran to take the boys arm and led him back to his mother. “You gotta stay with Mom,” he said. Then he picked up the stray groceries and the woman smiled in relief. “Thanks,” she said. “Youve got great timing.” “Just being neighborly,” Mark said. As he rode home, he glanced at the walls of a bus. On one of them was “Small acts of kindness add up.” Mark smiled and thought, “Maybe thats a good place to start.”4.What was being discussed when Mark arrived at the neighborhood meeting?A.The high price of groceries.B.The education problem of children.C.The worsening of the quality of life.D.The housing conditions in the community.5.Whats Marks opinion about the community problems according to the first paragraph?A.People could solve the problems by themselves.B.He didnt have the ability to solve such problems.C.He didnt have enough time to solve the problems.D.People were too selfish to help others solve the problems.6.What do the underlined words “Small acts of kindness add up.” mean in the last paragraph?A.All small acts will add up to kindness.B.Everyone should try his best to do good deeds.C.All small kind acts can make people grow up quickly.D.Everyone can play his own part to make things better.7.What can we learn from this passage?A.Mark always played an active part in community activities.B.Visual aids were used to display the seriousness of problems.C.Many people were discouraged by the problems facing them.D.The city council woman was responsible for the falling of life quality.答案语篇解读马克本来认为自己对社区的问题无能为力,他后来却对一位邻居伸出了援手。他看到了公交车上的标语,意识到自己应该从小事做起。4.C细节理解题。根据第一段中的The area city council woman was leading a discussion about how the quality of life was on the decline.可知,马克到会时,邻居们正在讨论生活质量怎么下降了,C项符合文章内容。5.B细节理解题。根据第一段最后马克所说的话I think this is a waste of my time. Nothing I can do would make a difference here.可知,他认为这是在浪费时间,他不能做出什么改变,故B项正确,他认为自己对问题的解决无能为力。6.D词义猜测题。他伸手帮助了一位邻居,这只是举手之劳,由此可推断公交车上的标语号召每个人从小事做起,这样就可以积少成多,D项符合文章内容。7.B推理判断题。根据第一段中的Mark looked at the charts taped on the walls.可知,墙上有说明生活问题的图表,第二段最后又提到了公交车上的标语“Small acts of kindness add up.”,因此B项正确,为了说明问题的严重性,采用了很多可视材料。C(2018湖南衡阳二模)“Rosie the Riveter(铆工)” is the name of a fictional character who came to symbolize the millions of real women who filled Americas factories during World War .After the Japanese bombing of Pearl Harbor in December 1941, the male workforce was called to fill the ranks of the U.S. military. The U.S. government conducted extensive campaigns to encourage women to join the workforce.Saturday Evening Posts cover artist, Norman Rockwell, is generally credited with creating one of the popular “Rosie the Riveter” images used to encourage women to become wartime workers. Rockwells image features a strong woman taking her lunch break with a rivet gun on her lap. Her lunch box reads “Rosie”. Rockwells “Rosie”poster appeared on the cover of the May 29th, 1943 edition of the Post, which was then one of the nations most popular magazines. In addition to Rockwells “Rosie”, however, another image was to become the more commonly known “Rosie the Riveter” image.In 1942, J. Howard Miller was hired by the Westinghouse Company to create a series of posters to motivate female employees. One of these posters became the famous “We Can Do It!” imagean image that in later years would also become known by many as “Rosie the Riveter”. The poster used exclusively within Westinghouse factories was only displayed for two weeks in February 1943. It was only in 1982some 40 years laterthat this image began to be associated with “Rosie the Riveter”. Both images,Rockwells and Millerswere used to help motivate the World War workforce, but in Millers case, perhaps only at Westinghouse factories. And in later years, up to the present time, both of the images have become iconic(偶像的)symbols of womens struggles for rights and are occasionally adapted for other causes and political campaigns as well.8.According to the passage, what problem was the USA faced with after the Japanese bombing of Pearl Harbor?A.Shortage of food.B.Economic crises.C.Population boom.D.Lack of workforce.9.Which of the following posters was created by Norman Rockwell?10.What does the underlined word “exclusively”mean?A.Quite.B.Only.C.Perhaps.D.Often.11.Compared with Millers image, Rockwells.A.is more meaningful at the present timeB.was more practical in recruiting soldiersC.was more popular during the wartimeD.was more realistic in describing women答案语篇解读本文为记叙文,介绍了二战期间两幅海报的由来。8.D细节理解题。本题题干意为:根据本文,在日本轰炸珍珠港后,美国面临什么问题?根据第二段内容可知:1941年在日本轰炸珍珠港后,男性劳动力被应征入伍,美国政府鼓励女人成为劳动力。由此可见本题答案为D项(劳动力短缺)。A:食物短缺;B:经济危机;C:人口激增。9.A细节理解题。本题题干意为:下面海报中哪张海报是Norman Rockwell创作的?根据第三段对海报的描述“Rockwells image features a strong woman taking her lunch break with a rivet gun on her lap. Her lunch box reads Rosie.”(在Rockwell所创作的那幅图上,一个强壮的女人在午饭休息时,大腿上还放着一支铆钉枪。她的餐盒上写着“Rosie”。)可知图A为正确答案。10.B词义猜测题。本题题干意为:画线词“exclusively”的意思是什么?根据画线词所在句子中的“only”可推知exclusively意为“仅仅”,故答案为B项。11.C推理判断题。本题题干意为:与Miller的画作相比,Rockwell的画作。结合第三段中的“Rockwells Rosieposter., which was then one of the nations most popular magazines.”和第四段中的“The poster used exclusively within Westinghouse factories was only displayed for two weeks in February 1943. It was only in 1982some 40 years laterthat this image began to be associated with Rosie the Riveter.”可推知:在二战期间Rockwell的画作比Miller的画作更流行。故答案为C项。D(2019山西忻州二中高三上学期期中)Saving money is a golden rule in everyday life. And in the western countries it is especially obvious. As prices and building costs keep rising, the “do-it-yourself” (DIY) trend in the US continues to grow.“We need furniture for our living room,” says John Rose, “and we just didnt have enough money to buy it. So we decided to try to make a few tables and chairs.”John got married six months ago, and like many young people these days, they are struggling to make a home at a time when the cost of living is very high. They took a 2-week course for $ 280 at a night school. Now they make all their furniture and repairs around the house.Jim Hatfield has three boys and his wife died. He has a full-time job at home as well as in a shoemaking factory. Last month, he received a car repair bill for $420. “I was deeply upset about it. Now Ive finished a car repair course, and I should be able to fix the car by myself.”John and Jim are not unusual people. Most families in the country are doing everything they can do to save money so they can fight the high cost of living. If you want to become a DIY, you can go to DIY classes. And for those who dont have time to take a course, there are books that tell you how you can do things yourselves.12.It can be inferred that many newly married people.A.find it hard to pay for what they needB.seldom go to a department store to buy thingsC.have to learn how to make their own furnitureD.must take some courses to better their life13.John and his wife went to DIY classes to learn how to.A.make furnitureB.improve the quality of lifeC.make or repair thingsD.save money and time14.What does the un

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论