




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
浙江嘉善县2017高考英语暑假完形和阅读自练完形填空。my mothers dream of becoming a teacher was interrupted by an unexpected child:her own._1_ my mother left the fields of_2_formally,she did not leave it entirely.on the first day of kindergarten,i_3_my lunch box,inside of which i found a note from my mother written on a_4_,saying that she loved me,that she was_5_of me and that i was the_6_kindergartener in the world! because of that napkin note i made it through my first day of kindergarten and many more school days to_7_.there have been many napkin notes since the first one.there were napkin notes in elementary school when i was_8_with math,telling me to“hang in there.you can do it!”there were napkin notes in high school,_9_my basketball team was the first team in our schools_10_ to play in a state championship,telling me,“there is no i in a team.you have got this_11_because you know how to_12_.”and there were even napkin notes which were_13_to me in college and graduate school,far away from my mothers_14_touch.despite the changes of colleges,majors,boyfriends,and the ways i looked at the world,my mothers encouragement,support and teachings_15_in years of love and napkin notes.at christmas this year,my fortyyearold mother was_16_going back to school to earn her degree in teaching.i also gave her a christmas gift for school:a lunch bag filled with her favorite foods._17_she opened up her“you can do it!”napkin note_18_me,tears began running down her face.when her eyes met mine,i knew that she_19_my unspoken message:my mother is,and has always been,a(n)_20_.从我上幼儿园的第一天起,妈妈不断给我写便条,给我鼓励和支持,是妈妈爱的便条,帮我克服了一个又一个困难。1a.now that beven thoughcas if dever since答案:b考查连词。此句考查主从句间的逻辑关系。根据此句后的left the fields和下一句did not leave it entirely可知主从句间为让步关系,故b项正确。2a.art bscienceceducation dagriculture答案:c考查名词。此题属于近义复现。根据第16空后的“ going back to school to earn her degree in teaching”可知妈妈离开的是教育行业。3a.carried bclosedcmoved dopened答案:d考查动词。只有打开午餐盒才能发现里面的纸条。4a.towel bhandkerchiefcnapkin dcloth答案:c考查名词。此题属于原词复现。根据第6空后的because of that napkin note可知。5a.proud bafraidcfrightened dashamed答案:a考查形容词。前面说she loved me,所以此空的形容词在意义上应该是褒义的,故a项正确。妈妈说她很爱我,对我感到很自豪。6a.worst bbestcluckiest drichest答案:b考查形容词。餐巾纸上写的全是妈妈鼓励我的话,因为该便条,我成功地度过了幼儿园的第一天以及接下来的学校时间。既然是鼓励的话,就应该是“妈妈认为我是世上最棒的幼儿园学生。”7a.arrive bbegincspend dfollow答案:d考查动词。days to follow相当于following days,即“接下来的学校时光”。8a.satisfied bworkingcarmed dstruggling答案:d考查动词。后面的“hang in there”意为“别气馁;坚持下去”,因此此处是指“我遇到了数学难题”,即“与数学作斗争”。9a.before baftercwhen duntil答案:c考查连词。此题属于原词复现。第8空前有when,所以此处也应该用when。此处作者回忆在小学、高中时母亲给她写的便条。10a.stadium bhistorycsystem dcampus答案:b考查名词。我所在的校篮球队有机会参加州篮球锦标赛,创造了我校的历史(history),妈妈告诉我打比赛要有团队合作精神。11a.far bhighcmuch dfast答案:a考查副词。因为你们球队的队员间知道如何分享,所以你们能够走这么远。众所周知,篮球比赛是团队运动,球队要想取胜,光靠单个队员是打不赢的,要注意团队配合。在妈妈看来,我们校篮球队之所以能创造历史,打入州决赛,是因为队员间的合作。12a.perform bbehavecshare dcompete答案:c考查动词。由上题分析可知。13a.explained bsentcexposed dhanded答案:b考查动词。此处指我上大学后,妈妈将便条寄给了我。14a.mental bmaterialcphysical dspiritual答案:c考查形容词。我离开家上了大学,距离太远,妈妈无法将便条当面给我,只好寄给我。此处的physical touch指“身体接触”。15a.ended brepeatedcfaded ddisappeared答案:b考查动词。尽管我在学业、感情及看问题的方式等方面发生了变化,但妈妈始终给我写便条,一年又一年重复她对我的爱,给我鼓励、支持和教育。16a.finally bsuddenlychardly dtotally答案:a考查副词。40岁的妈妈最后决定要回到学校拿学位。17a.before bascalthough dbecause答案:b考查连词。我也给妈妈写了便条。此处的as相当于when。18a.by btocfrom dwith答案:c考查介词。根据下文,便条当然是我写给她的。19a.invented bforgotcpassed dunderstood答案:d考查动词。母女视线相对,都彼此理解了,一切尽在不言中。20a.parent bstudentcexpert dteacher答案:d考查名词。由本文第一段可知。阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项。without most people realizing it, there has been a revolution in office work over the last ten years. before that time, large computers were only used by large, rich companies that could afford the investment. with the advancement of technology, small computers have come onto the market, which are capable of doing the work that used to be done by much larger and expensive computers, so now most smaller companies can use them.the main development in small computers has been in the field of word processors (处理器) , or wps as they are often called. 40% of british offices are now estimated to have a word processor and this percentage is growing fast.there are many advantages in using a word processor for both secretary and manager. the secretary is freed from a lot of daily work, such as re-typing letters and storing papers. he or she can use this time to do other more interesting work for the boss. from a managers point of view, secretarial time is being made better use of and money can be saved by doing daily jobs automatically outside office hours.but is it all good? if a lot of daily secretarial work can be done automatically, surely this will mean that fewer secretaries will be needed. another worry is the increasing medical problems related to work with visual display units (显示器). the case of a slow loss of sight among people using word processors seems to have risen greatly. it is also feared that if a woman works at a vdu for long hours, the unborn child in her body might be killed. safety screens to put over a vdu have been invented but few companies in england bother to buy them. whatever the arguments for and against word processor are, they are a key feature (特征) of this revolution in office practice.1. ten years ago, smaller companies did not use large computers because_.a. these companies had not enough money to buy such expensive computers b. these computers could not do the work that small computers can do today c. these computers did not come onto the market d. these companies did not need to use this new technology2. according to the writer, the main feature of the revolution in office work over the last ten years is _.a. the saving of time and moneyb. the use of computers in small companiesc. the wide use of word processorsd. the decreasing number of secretaries3. it is implied but not directly stated in the passage that with the use of word processors _. a. some secretaries will lose their jobs b. daily jobs can be done automatically outside office hours c. medical problems related to work with a vdu have increased greatly d. the british companies will make less money4. which of the following statements is not true? a. there are both advantages and disadvantages in using a word processor. b. the british companies care much for the health of the people using word processors. c. the technology in the field of computers has been greatly advanced over the last ten years. d. using word processors, secretaries can get more time to do more interesting work for their bosses.5. it can be concluded from the passage that _. a. safety screens are of poor quality b. working at a vdu for a long time is good for ones health c. more and more british offices will use word processors d. british companies will need fewer and fewer managers【参考答案】15、acabc 阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项。china has recently been faced with serious issues of product safety. in panama, it is said that medicine made with a poisonous chemical sickened some people. a chinese company had identified it as diethylamide glycol ( 化乙二醇), a low cost substitute commonly used in automobile antifreeze(防冻剂). some countries have banned chinese-made toothpaste containing diethylamide glycol. china has now told companies to discontinue its use, even though it says the toothpaste is safe. another industrial chemical, melamine, was found in wheat flour used to make pet food in north america. thousands of dogs and cats became sick. the united states has restricted some imports of chinese seafood because they contained banned substance. and questions have been raised about other products, including childrens toys covered with lead paint. chinese officials promised to provide the european union, the biggest trading partner, with detailed reports on enforcement efforts against unsafe goods. meglena kuneva, commissioner (理事) for consumer protection of the european union said china should have kept its promise. china recently closed three companies linked to the panama and the pet food scare. and it dismissed the former head of its food and drug administration. he was found guilty of corruption (腐败) for approving unsafe drugs. this week, a conference of the state council approved a proposed special measure on the supervision of food safety. the xinhua news agency said it calls for stronger controls over producers, greater responsibilities for government and more serious punishment for illegal activities. but chinese officials have accused some foreign media of overstating problems with goods made in china. they say food imports from the united states also fail inspection sometimes. next week, american and chinese food safety officials are planning to hold 5 days of meetings in beijing to discuss cooperation.16how many cases with safety problems are mentioned in the passage? asix bfive cfour dthree 17how was panama case dealt with afterwards? athree companies linked to it were closed down. bthe former head of food and drug administration was removed from his position. cmore serious punishment was conducted for leaders linked to it. dboth a and b. 18we can infer the followings except that _. achinese- made toothpaste is safe bthe safety of “made in china” is doubted cthere are safety problems with more chinese products dthe chinese government is to blame partly for the product safety problems.19the passage is mainly about _. achina is facing product safety problems bmore controls are taken of chinese goods coverstated problems with chinese goods dchina is losing its trade partners 20what does “it” refers to in the last but one paragraph? achina bthe european union cchinese officials dthe chinese company 【参考答案】1620、bdbaa阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项。valencia is in the east part of spain. it has a port on the sea, two miles away on the coast. it is the capital of a province that is also named valencia.the city is a market centre for what is produced by the land around the city. most of the citys money is made from farming. it is also a busy business city, with ships, railways, clothes
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 复习题六教学设计-2025-2026学年高中数学湘教版2019必修第一册-湘教版2019
- 2025年安徽省部分高中生物高三第一学期期末经典试题
- 临街商铺转租协议范本
- 第一节 变量也能批量用-数组说课稿-2025-2026学年初中信息技术河大音像版2020八年级下册-河大音像版2020
- 2025年工业互联网平台安全多方计算在网络安全产业市场竞争力分析预测报告
- 2025年国家农业博物馆招聘考试模拟题及答案详解
- 物理能源课件
- 2025年安全员考试政策指南
- 2025年大数据交易所运营总监面试模拟题
- 物理用电器安全知识培训课件
- 医疗器械生产企业GMP培训专家讲座
- 2023年中远海运船员管理有限公司招聘笔试题库及答案解析
- 辐射及其安全防护(共38张PPT)
- 金风15兆瓦机组变流部分培训课件
- 膀胱镜检查记录
- 沈阳终止解除劳动合同证明书(三联)
- 化工装置静设备基本知识
- 电脑节能环保证书
- 美国共同基金SmartBeta布局及借鉴
- 露天矿山危险源辨识汇总
- 国家城镇救援队伍能力建设与分级测评指南
评论
0/150
提交评论