免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
浙江嘉善县2017高考英语一轮综合完形和阅读训练(二)完形填空。my son brendan cried on his first day of school.even mrs phillips,a _1_,softspoken master of the sixyearold boy,could not put him to a _2_.his eyes streamed,his nose ran and he _3_me tightly.i pushed him off and _4_.it wasnt that brendan didnt like school.he just didnt like being _5_ me.wed had some _6_times in those preschool years.we played at the pool.we skated on quiet morning _7_.now in grade one,brendan was _8_with five hours of wondering _9_i was doing with my day.brendan always came home for _10_,the only one of his class not to eat at his desk.i walked him back,_11_until he saw someone he knew,then left.he told me once that he _12_me until he couldnt see me any more.so i always walked_13_and never looked back.one day when i _14_brendan back after lunch,he saw a friend,kissed me goodbye,and _15_.thinking of his new independence,i went,feeling _16_ for him.theni didnt know whyi looked back.and there he was.brendan was watching me go.no book on mothering could have _17_me for that quick look into my childs soul.my _18_ went 15 years ahead to him packing boxes and his dog grown _19_and him saying,“dry up,mom.its not like im leaving the country.”i looked at my brendan and thought,“ok,youre six for me forever.”with a smile i had to really dig for,i blew him a kiss,_20_and walked away.本文记述的是一位母亲的深情回忆:儿子brendan刚上小学时,不愿和我分开,午饭也不像其他孩子那样在学校吃而是回家吃,然后由我送他回学校,分开时仍恋恋不舍地看着我的背影。终于孩子开始独立,然后长大,然后离开家。虽然不舍,但我知道,每个母亲都必须微笑着送孩子离开。文章字里行间浸透着浓浓的母爱,感人至深。1a.strange bspecialcpretty dkind答案:d根据even的语气暗示和后面的softspoken(说话柔和的)可知,mrs phillips是一个易让孩子们接受的好老师,故用kind来修饰。2a.bed bseatcbook dschool答案:b由上下文可知,因为brendan是第一天上学,所以他不愿意让妈妈离开,因此没有人能够让他坐到“座位”上去。3a.held onto blooked atcsearched for dworried about答案:a本句意为:他泪流满面,鼻子抽搭着,紧紧抓住我。由下一句的pushed him off(推开他)可推断出,孩子因为不愿意让妈妈走而紧紧抓着她。hold onto意为“紧抓不放”。4a.smiled bfellcescaped dhurt答案:c作者把儿子推开,然后逃脱(escape)了。5a.afraid of bapart fromcthankful for dproud of答案:b不是brendan不喜欢上学,而是他不想和妈妈分开。be apart from sb.表示“和某人分开”。be afraid of sb.“害怕某人”,be thankful for sb.“感谢某人”,be proud of sb.“为某人而骄傲”,都不符合文章。6a.good btoughchard dterrible答案:a下一句描述了他们在一起玩耍的情景,由此可推知,他们以前的时光应该是愉快的。good times“美好时光”。7a.water bsunlightcice dwind答案:c由前面的skated(滑冰)可知,此处应用ice。8a.filled bdelightedcexcited dfaced答案:dbrendan上一年级了,每天有5个小时要待在学校而不再是整天和妈妈待在一起。因此,在这5个小时里,他会猜想妈妈在做什么。be faced with意为“面对”,这里指面对5个小时的瞎琢磨。9. awhat bhowcwhich dthat答案:abrendan用5个小时的时间来猜测作者在做什么。此处what引导宾语从句并在从句中作宾语。10. abreakfast blunchcsupper dsleep答案:b根据语境以及下一段第一句中的after lunch可知,此处表示brendan总是回家吃午饭(lunch)。11. alived brodecpromised dwaited答案:d由上下文可知,作者一直陪着儿子走,等(wait)到他遇到认识的人后再离开。12. anoticed bobservedcwatched dfound答案:c此处表示儿子注视着作者离开。watch“注视,观看”,侧重于观察事物的变化、移动和发展。observe“观察”,指长时间地看并研究,不符合语境。13. afast bslowlychappily dnervously答案:a由下文的never looked back可知,作者不想让儿子一直注视着自己,因此她应该加快步伐,从不回头,故用fast。14a.fetched btookcreceived dheard答案:b上一段提到儿子回家吃饭,此处表示午饭后带儿子回学校。take sb.back意为“带某人回去”。15. alaughed brancplayed dcame答案:b根据下句中的i went可知作者走开了,由此推断brendan遇到朋友后和妈妈吻别,然后“跑”开了。16a.sad bluckycinterested dpleased答案:d儿子开始独立,作者应该会为儿子感到“高兴”。17a.asked bcalledcleft dprepared答案:d本句意为:从来没有哪本育儿书教过我,这样的匆匆一瞥竟使我看到儿子的灵魂深处,我对此毫无准备。prepare sb.for sth.意为“使某人为某事做好准备”。18. amind bheadchand dbrain答案:a此处表示作者的思绪(mind)跳到了15年之后。19a.young boldctall dstrong答案:b15年之后,儿子的狗当然是变老(old)了。20. acried bshoutedcturned dnodded答案:c由本段第三句可知,作者回头看儿子,因此此时作者应该是转过身(turn),然后走了。2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。 to begin your expedition of wonder, get yourself a drivers license at your local department of motor vehicles, then rent a car and take off fornew hampshirescrawfordnotchstate park. this beautiful park is abundant in wildlife, natural vegetation and running rivers falling from high cliffs. it is a place of spectacular mountain views, hiking trails, waterfalls and fishing locations. all you need to do is jump in your rented car or suv and head for the sunset!okay, so youve just finished those crazy summer final exams and youre exhausted from all of the stress. thats okay becausenew hampshires state park also offers a perfect way to recover at coneysflumeparkwhere visitors can ride all the rapids in a hollowed out log, eat hotdogs and play on the amusement tides.good times will be had no matter what your preference at dry river campground, which offers wood cabins, showers, electricity, flush toilets, laundry and fire rings. its like a home away from home, so gather your camping gear and head for the journey!if youre stuck on figuring out how to access your own wheels, how about finding a bus to take you toweirsbeach? there are fall leaves tours running in the fall through the end of october. let the captain do the driving while you enjoy the colors along the shoreline and the mountainsides.if you cant find some peace of mind from those nasty final exams while relaxing in your lakeside cottage, take a cruise and go fishing, go bird sightseeing, or just kick back in a rented boat and let the coo of the birds wash your troubles away.no matter where you go innew hampshire, youll meet the most friendly people you can imagine. do dive into that rental car or suv, take off for a vacation to new hampshireand treat yourself to one ofamericas most beautiful states. enjoy!1. who is this passage mainly intended for?a. school students. b. bird lovers.c. driving learners. d. trouble makers.2. where can you enjoy riding on logs?a. at weir s beach. b. in your lakeside cottage.c. at coneysflumepark. d. atdryrivercampground.3. what type of writing is this text?a. a tour introduction. b. a travel diary.c. an announcement. d. an official report.参考答案13、aca 阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项。napoleon bonaparte died on may 5, 1821, on the island of st. helena off the coast of africa. he was 51 years old at the time. when doctors examined napoleons body, they said that the former emperor of france had died from cancer of the stomach. that was the cause of death recorded in the official report. however, other doctors disagreed. one doctor who was present during the examination of the body said that napoleon died of hepatitis(肝炎). other historians and medical experts have suggested that napoleon died of syphilis(梅毒), tuberculosis(肺结核), or perhaps malaria. now, after careful research, a british chemist thinks that napoleon might have been poisoned - not by a person, but by his wallpaper. napoleon was sent to the island of st. helena in 1815 after he lost the battle of waterloo. he was a prisoner on the island. although he had servants to attend to him, he had to live in one small building. st. helena is a very wet island, so the walls of the building were always covered with mold. napoleon became ill from spending too much time inside his house. almost constantly he had a fever, chills, and felt sick to his stomach. he often felt pain in his shoulders and in his side. his skin turned yellow. he got frequent headaches, and he would become dizzy and vomit. none of the medicine that the doctors gave napoleon seemed to help. they were not sure what was the matter. finally, napoleon was too weak to leave the house. one night, while he was sleeping, he went into a coma (昏迷)and died.many doctors who later reviewed the reports of napoleons illness found that the symptoms did not show a man who suffered from stomach cancer. it seemed obvious that napoleon had died from some other cause. in 1961, a swedish doctor examined some of napoleons hair and found a high level of arsenic(砒霜), a chemical poison. was napoleon murdered? it is doubtful. arsenic was used in many types of medicine during napoleons time, so he might have taken the arsenic as a cure for his illness. then, in 1982, dr. david jones from england began to look into the mystery and suggested that napoleon might have breathed in arsenic which was in the air of his house. in the 1700s and 1800s, arsenic was used to make a kind of green paint used on cloth and wallpaper. if the paint was used on a wet wall, the arsenic would go into the air. a person in the room might breathe that air. after studying the wallpaper in the room where napoleon died, dr. jones found high levels of arsenic in the green paint on the walls.6. the passage says that . a. a british doctor thinks he has found the cause of napoleons death b. many doctors have tried to guess the cause of napoleons death c. napoleon could have died from poison d. all of the above7. why did napoleon live on st. helena? a. he owned the island. b. he was a prisoner there. c. his family lived there. d. he liked the island.8. napoleon suffered from the following symptoms except _. a. chills b. fever c. dizziness d. bleeding9. the official report said that napoleon died of_. a. cancer b. a coma c. mold d. poison10. according to dr. jones, how did the arsenic probably get into napoleons body? a. he ate it. b. he breathed it in. c. he touched it. d. he drank it.【参考答案】610、dbdab 阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项。one reaction to all the concern about tropical deforestation is a blank stare that asks the question, since i dont live there, what does it have to do with me? the answer is that your way of life, wherever you live in the world, is tied to the tropics in many ways. if you live in a house, wash your hair, eat fruits and vegetables, drink soda, or drive a car, you can be certain that you are affected by the loss of tropical forests. biologically, we are losing the richest regions on earth when, each minute, a piece of tropical forest, the size of ten city blocks, disappears. as many as five million species of plants, animals, and insects (40 to 50 percent of all living things) live there, and are being lost faster than they can be found and described. their loss is immeasurable. take rubber for example. for many uses, only natural rubber from trees will do. synthetics are not good enough. today over half the worlds commercial rubber is produced in malaysia and indonesia, while the amazons rubber industry produces much of the worlds four million tons. and rubber is an important material in making gloves, balloons, footwear and many sporting goods. thousands of other tropical plants are valuable for their industrial use. many scientists strongly believe that deforestation contributes to the greenhouse effect - or heating of the earth from increased carbon dioxide in the atmosphere. as we destroy forests, we lose their ability to change carbon dioxide into oxygen. carbon dioxide levels could double within the next half-century, warming the earth by as much as 4.5 degrees. the result? a partial melt-down of polar ice caps, raising sea levels as much as 24 feet; even 15 feet could threaten anyone living within 35 miles of the coast. unbelievable? maybe. but scientists warn that by the time we realise the severe ef
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025广西壮族自治区公安厅招聘警务辅助人员11人备考题库及答案详解(典优)
- 2026中国人民银行直属事业单位招聘60人备考题库附答案详解(培优)
- 2025重庆万盛经开区党工委政法委公益岗招聘备考题库及答案详解(历年真题)
- 2026中国建设银行大连市分行校园招聘90人备考题库附答案详解(黄金题型)
- 2025重庆奉节县社会保险事务中心公益岗招聘2人备考题库含答案详解(培优)
- 2025年舟山岱山县东沙镇人民政府招聘编外人员1人备考题库及答案详解(基础+提升)
- 个性化防控方案的保险定制服务
- 2026中国银行四川省分行校园招聘备考题库及答案详解(典优)
- 个性化护理方案在终末期便秘中的应用
- 2025年四平市总工会公开招聘工会社会工作者拟聘备考题库有完整答案详解
- 中国传统服饰 英文
- 冀教版五年级英语上册第三单元测试题
- 活动房屋建设设工程施工组织设计方案
- 佛堂水厂2xnt-l竣工文件合格证
- GB/T 26811-2011离子选择电极
- GB/T 20721-2006自动导引车通用技术条件
- OM管理流程培训课件
- 晟大石方静力爆破施工方案
- 食品辐照加工技术简介课件
- 人才强国战略课件
- AUX空气源热泵热水机组说明书
评论
0/150
提交评论