




免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
浙江遂昌县2017高考英语一轮阅读理解巩固编选【2015高考复习】完形填空armed with two overpacked suitcases,we arrived at the airport just in time for my flight.as i watched her unload my luggage,i could see the_1_in her eyes.one last hug and a final goodbye,and i would be on my way to a new life_2_.“youd better go or youll miss your flight,”she said.“ill_3_ you,”i replied,and with those words i_4_.by the time i reached the customs i was_5_.while boarding the plane i was still crying.i did not have the_6_to put my bag in the overhead locker,so i put it on the empty seat next to mine.born barely fifteen months_7_,we not only looked alike,we were alike.we both had that same mix of_8_and fear of all things unknown to us.one sunny summer day i was playing outside when she came_9_to me and said,“what to come to the attic(阁楼)?”the answer was always“_10_”we were frightened of the attic but also_11_by its smells and sounds.together we would flight many spiders and battle through the numerous boxes_12_we found what we needed.the plane shook_13_and my bag fell on the floor.my aspirin,hairbrush and some other things were_14_on the floor.i_15_over to gather them up when i saw a(an)_16_little book in the middle of my belongings.it was a diary.immediately i_17_my sisters handwriting.“hi sis.what a day it has been today.you let me know that you are moving abroad.”only_18_did i realize that my sister had been_19_a diary for the past month.i read about my sisters comings and goings during the flight.even though a large ocean_20_us,at some point it felt like she was actually there.1a.honesty bconcerncsadness dsatisfaction解析姐妹俩在机场分别,眼中应该充满忧伤。sadness“忧伤”;honesty“诚实”;concern“关注”;satisfaction“满足,满意”。答案c2a.abroad bhome cagain dalong解析根据倒数第二段中“you let me know that you are moving abroad.”可知答案。答案a3a.remember bremind cmiss dthink of解析句意:我会想你的。remember“记住”;remind“提醒”;think of“想起”;miss“想念”。答案c4a.was out bwas offcleft off dleft away解析句意:说完这些话,我离开了。be off“离开”;be out“外出”。答案b5a.smiling bsneezing csighing dsobbing解析分别时心情难过,所以在抽泣。由后一句“i was still crying”也可知答案。sob“呜咽,抽噎”;smile“微笑”;sneeze“打喷嚏”;sigh“叹气”。答案d6a.courage benergy cidea dspirit解析她还在伤心地哭,所以没有精力去把行李放到头上方的架子上。energy“精力”;courage“勇气”;idea“想法”;spirit“精神,灵魂”。答案b7a.before bafter cbetween dapart解析句意:出生只相差15个月。apart“分开”。如:the 2 buildings are 200 meters apart.两座建筑相距200米。答案d8a.curiosity banxiety csympathy dworry解析对未知的事物既好奇又害怕。curiosity“好奇”;anxiety/worry“焦虑”;sympathy“同情”。答案a9a.about bacross cdown dup解析come up to“走到跟前”。答案d10a.no byes csorry dcertain解析回答总是“好的”。这也说明两人的性格很相像。答案b11a.surprised bboredcattracted dinterested解析前文说两人对未知事物既好奇又害怕,所以她们既害怕阁楼又被它的气味和声音所吸引。答案c12a.until bunless cthough dsince解析句意:我们会一起赶走许多蜘蛛,在无数的箱子间作战“直到”找到我们想要的东西。答案a13a.hardly bslightly cweakly dheavily解析句意:飞机猛烈地晃动。heavily“猛烈地”。答案d14a.spread bthrown cdropped dpushed解析我的东西散落在地上。spread“摊开,铺开”。答案a15a.turned bwent cbent dlooked解析我弯下身把东西捡起来。bend over“弯下腰”。答案c16a.familiar bunfamiliarcimportant dunimportant解析我看到了一本小小的不熟悉的本子夹在我的东西里,从下文知道这是姐姐的日记,所以“我”不熟悉。答案b17a.knew bsawcobserved drecognized解析句意:我马上就认出了姐姐的笔迹。recognize“认出”;observe“观察”。答案d18a.when bthat cthen dthis解析句意:直到“那时”我才意识到姐姐在过去的一个月里一直在记日记。答案c19a.keeping bwriting cusing dmaking解析keep a diary“记日记”。答案a20a.faced bseparatedcsurrounded dblocked解析句意:即使大洋把我们隔开,此时我觉得她就在这儿。答案b。(2016高考训练)阅读下列材料,从每题所给的选项中选出最佳选项。体裁:说明文话题:能源安全词数:319时间:5nuclear powers danger to health, safety, and even life itself can be summed up in one word: radiation.nuclear radiation has a certain mystery about it, partly because it cannot be detected by human senses.it cant be seen or heard, or touched or tasted, even though it may be all around us.there are other things like that.for example, radio waves are all around us but we cant detect them, sense them, without a radio receiver.similarly, we cant sense radioactivity without a radiation detector.but unlike common radio waves, nuclear radiation is not harmless to human beings and other living things.at very high levels, radiation can kill an animal or human being immediately by killing masses of cells in vital organs.but even the lowest levels can do serious damage.there is no level of radiation that is completely safe.if the radiation does not hit anything important, the damage may not be serious.this is the case when only a few cells are hit, and if they are killed immediately, your body will replace the dead cells with healthy ones.but if the few cells are only damaged, and if they reproduce themselves, you may be in trouble.they can grow into cancer.sometimes this does not show up for many years.this is another reason for some of the mystery about nuclear radiation.serious damage can be done without the victim being aware at the time that damage has occurred.a person can be irradiated(辐射)and feel fine, then die for cancer five, ten, or twenty years later as a result.or a child can be born weak as a result of radiation absorbed by its grandparents.radiation can hurt us.we must know the truth.【语篇解读】核能源对健康、安全、甚至是生命本身的危害都能用一个词来概括:辐射。1what is the most dangerous factor of nuclear power?aamount. bquantity. cradiation. dplace.答案c由第一段,可知c正确。2which of the following statements is true?anuclear radiation can do little harm to human beings.bnuclear radiation can do harm to human beings.cnuclear radiation can be detected by human senses.dnuclear radiation is just like common radio waves.答案b由第一段,以及第三段第一、二、三句, 可知b正确,那么a就错了。根据第二段,可知c、d错误。3how can nuclear radiation kill an animal?aby damaging its heart.bby killing a few cells in its body.cby hitting any place in its body.dby killing many cells in important organs.答案d由第三段第一句,可知辐射通过大量破坏重要器官的细胞,导致动物死亡。4nuclear radiation has a certain mystery because _ait can do harm to a person while the victim doesnt knowbhuman beings learn its harmfulnesscnuclear radiation can kill a person very easilydhuman beings have no effective machine to detect nuclear radiation答案a由第二段第一句可知,辐射神秘之处在于,受害者在毫不知情的情况下就受到辐射的伤害了。5if a human being is hit by nuclear radiation, he may _adie of cancer after many yearsbdie immediatelychave a child who may be born weakdall of the above答案d由倒数第二段最后两句可知,若人被辐射了,会因此患上癌症,并于几年后死亡。【2015高考复习】阅读理解“the us.food and drug administration(fda)is considering to put stricter limits over tanning salons(晒黑廊)and wants to ban anyone younger than 18 years of age from using a tanning bed,”an advisory panel(专家团)announced last week.the panel is calling for tighter controls on the industry such as requiring teenagers to get the approval from their parents before using tanning beds or limiting the use of artificial tanning to a certain age.“given the absence of any demonstrated benefits,i think it is an obligation for us to ban artificial tanning for those under 18,”said panelist dr.michael olding.along with a possible ban for teenagers,the panel also recommended that visible warning labels should be placed either on the tanning machines or in the salons in order to caution tanners of the possible dangers.in addition,the committee decided that stricter regulations and classifications were critical to make the machines safer.at this time the machines are categorized as fda class 1 devices,the ones that are least likely to cause harm.in case the fda decided to change their classification from class 1 to class 2,as advised by the panel,the fda could limit the levels of radiation the machines emit.class 2 devices include xray machines and powered wheelchairs.getting a tan,whether from a tanning bed or the sun,increases the risk of developing skin cancer.last year,the world health organizations international agency for research on cancer (iarc)declared tanning beds as “carcinogenic(致癌的)to humans”it was discovered that young individuals in their teens and 20s who use tanning beds on a regular basis have a 75 per cent higher risk of suffering from melanoma(黑素瘤),the deadliest form of skin cancer.according to the american cancer society,melanoma accounted for nearly 69,000 cases of skin cancer in 2009 and will account for most (about 8,650)of the 11,590 mortality cases due to skin cancer each year.【语篇解读】 随着人们审美观的变化, 越来越多的人希望自己拥有健康的古铜色皮肤。于是日光浴和晒黑廊相应而生。晒黑真的能使人拥有健康的皮肤吗?专家告诉我们并非如此。针对这种情况,美国食品药物管理局又会做何行动呢?20according to the passage,what measures will us.fda most probably take?abanning tanning salons.bposing heavier tax over tanning salons.chaving tighter controls over tanning salons.dlimiting the number of tanning salons in every state.答案c事实细节题。由第一段第一句可知,fda正在考虑对晒黑廊设置更严限制,并禁止18岁以下的青少年使用晒黑床。21which of the following suggestions for making tanning salons safer is not mentioned?avisible caution.bsetting age limit.cprofessional personnel.dparental approval for teenagers.答案c事实细节题。第二段的第一句提到了征得父母同意和年龄限制的规定。第三段第一句提到了visible warning labels。只有专业人士(professional personnel)没有被提出来使晒黑廊成为更为安全的场所。22what does the writer want to express in the last paragraph?atanning in ones youth may mean death.btanning in the sun is safer than on the tanning bed.cpeople should get tanned without getting melanoma.dgetting tanned is only a good idea for those above thirty years old.答案a推理判断题。作者在最后一段中显示,不管是日光浴还是使用晒黑床,都极易生长黑素瘤最致命的皮肤癌。所以a项正确。23what will most probably happen,if the advisory panels suggestions are adopted and put into practice?afewer people will suffer from skin cancer.btanning salons will have more customers.cgetting a tan in a tanning salon will cost less.dparents will be more anxious about their tanning children.答案a推理判断题。由文章可知,专家团的建议是禁止18岁以下的青少年使用晒黑床,并在机器上或晒黑廊里张贴晒黑可能导致的危害的警告。这些建议一旦被接受并实现,自然使进行日光浴或使用晒黑床的人数会减少,这也相应减少了患皮肤癌的人数。【2015高考复习】阅读理解youre riding in the car on this family vacation. suddenly your dad slows down. and you may see the following:1bubblegum alleysan luis obispo, californiasome call it art; others call it just plain gross. bubblegum alley is covered from top to bottom with wads of chewed gum, a tradition that was started mysteriously by locals in the 1950s. some artists even created images of funny faces and the american flag.2blue whalecatoosa, oklahomanot ready to dive the depths of the ocean to see a blue whale? no problem. just visit this 80footlong cement beast, which even has a slide and diving board so visitors can take a dip in the pond. when the artist died, the whale fell into disrepair. neighbors couldnt stand to see the grinning whale fall apart, so they fixed it and now keep it bright with gallons of blue paint. 3.lonesome legsamarillo, texasjust what are these large legs doing in a cow pasture? according to artist lightnin mcduff, they represent a poem about a traveler who finds a bodiless statue of an egyptian pharaoh (法老) called ozymandias.using concrete over a steel frame, mcduff constructed the legs to appear as if they were made of weathered sandstone. and the socks? a prankster (恶作剧的人) keeps adding themeven though mcduff always removes the unwanted addition. 4.giant penguincut bank, montanabundle up (使穿暖)when you visit this statue, because temperatures here can get as low as 47 degrees below zero. as a nod to the frosty conditions, a local businessman built the 27foottall penguin o
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 游泳方面培训课件图片
- 无损检测技术应用-第1篇-洞察及研究
- 英语教研培训课件下载
- 慢性阻塞性肺疾病诊疗与护理考核试题及答案
- 2025年官方网站及移动应用界面翻译服务协议
- 2025版金融行业高级管理人员聘用合同
- 2025第狞部分智慧农业项目合作协议
- 2025年度高级管理人员聘用合同封面设计模板
- 2025年采矿设备安全性能检测与采购合同
- 2025房产中介服务合同-新房销售代理
- 2025四川省公安厅招聘辅警(448人)笔试参考题库附答案解析
- 湖北省圆创高中名校联盟2026届高三第一次联合测评 语文试卷(含答案)
- 2025秋苏教版(2024)小学科学二年级上册(全册)课时练习及答案(附目录)
- 巡察整改工作课件模板
- 医务人员职业道德准则理论试题
- 2025年城镇燃气条例竞赛题库
- GB/T 22030-2025车用乙醇汽油调合组分油
- 肺癌的护理新进展
- 2025年煤炭矿山职业技能鉴定考试-综采考试历年参考题库含答案解析(5套100道单选题合辑)
- 车务段安全培训课件
- DB42T 1891-2022 人防工程防护及防化通风设备安装标准
评论
0/150
提交评论