浙江省遂昌县高考英语一轮复习 阅读理解巩固编选(四).doc_第1页
浙江省遂昌县高考英语一轮复习 阅读理解巩固编选(四).doc_第2页
浙江省遂昌县高考英语一轮复习 阅读理解巩固编选(四).doc_第3页
浙江省遂昌县高考英语一轮复习 阅读理解巩固编选(四).doc_第4页
浙江省遂昌县高考英语一轮复习 阅读理解巩固编选(四).doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

浙江遂昌县2017高考英语一轮阅读理解巩固编选(四)2016高考英语阅读理解集训。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳选项。sure, its good to get along with your teacher because it makes that time you spend in the classroom more pleasant. and yes, its good to get along with your teacher because, in general, its smart to learn how to relate to the different types of people youll meet throughout your life. but really, theres one super-important reason why you should get along with your teacher. kids who get along with their teachers not only learn more, but theyre more comfortable asking questions and getting extra help. this makes it easier to understand new material and do your best on tests. when you have this kind of relationship with a teacher, he or she can be someone to turn to with problems, such as problems with learning or school issues, such as bullying. as a kid in elementary or middle school, youre at a wonderful stage in your life. youre able to take in lots of new and exciting information. apart from that, youre able to think about all this information in new ways. your teacher knows that, and in most cases, he or she is thrilled to be the person whos giving you all that material and helping you put it together. remember, teachers are people, too, and they feel great if youre open to what theyre teaching you. thats why they wanted to be teachers in the first place to teach! some kids may be able to learn in any situation, whether they like the teacher or not. but most kids are sensitive to the way they get along with the teacher, and if things arent going well, they wont learn as well and wont enjoy being in class.1. paragraph 2 mainly talks about_. a. new materials learned from teachers b. ways to develop relationship with teachers c. benefits in getting along with teachers d. avoiding problems happening around kids2. whats the writers attitude towards getting along with teachers? a. doubtful. b. objective. c. uncaring. d. favorable.3. what can we know from the passage? a. kids are unable to understand lots of exciting information. b. kids are bullied while communicating with others in schools. c. kids will leave the class when not doing quite well with their teachers. d. kids will leave the class when not satisfied with teachers teaching methods.4. the passage is most probably taken from_. a. childrens literatureb. an education magazine c. a science reportd. an advertisement参考答案1-4: c d c b 阅读理解-cthe television news feature about ben heckmann, an eighth grader from farmington, minn, was breathless in its praise. “at 14, he has accomplished something many adults cant achieve,” the reporter said, “ben is a twice-published author.” but bens two “velvet black” books, describing a fictional rock band, were not picked from a pile of manuscripts(手稿)by an eagle eyed publisher. they were self-published, at the cost of $400 by bens parents.over the past five years, print-on-demand technology and a growing number of self publishing companies whose books can be sold online have inspired writers of all ages to avoid the traditional gatekeeping system for determining who could call himself a “published author.”the mothers and fathers who foot the bill say they are simply trying to encourage their children, in the same way that other parents buy equipment for a promising baseball player. but others see self-publishing as a lost opportunity to teach children about hardship and perseverance. mr. robbins, a critic, thinks it is wonderful to start writing at a young age, but worries self-publishing sends the wrong message. “there are no prodigies(神童) in literature,” he said. “literature requires experience, in a way that mathematics and music do not.” alan rinzler, a publishing industry veteran, suggested parents hire a professional editor like him to work with their child to tear a manuscript apart and help make a better. bens father, ken, said bens ambitions “werent to knock harry potter off the list,” but “to get that good feeling inside that youve done something.”ajla dizdarevic, 12, who has self-published two books of poetry, has been on television and in local newspapers. “being a published author,” she said, “was always a dream of mine.” her new dream: three books by age 15.36. which of the following is true of ben?a. he has achieved something unusual for his age.b. his self-published books were well received.c. his manuscripts were favored by the publisher.d. he was thought little of by the public media.【答案】a 【解析】细节理解题。根据细节理解题。根据at 14, he has accomplished something many adults cant achieve, 14岁时,他已经完成了一些许多成年人不能实现,的目标,故选a。37. what makes it possible for writers of all ages to self-publish their works?a. the rapid increase of online readership.b. the increasing number of publishers.c. the immediate access to marketing agencies.d. the development of printing and publishing.【答案】d【解析】细节理解题。根据print-on-demand technology and a growing number of self publishing companies whose books can be sold online have inspired writers of all ages to avoid the traditional gatekeeping system for determining who could call himself a “published author.印刷和出版业的发展,使他们出书有了可能,故选d。38. why do some parents pay the self-publishing bill?a. they want to offer opportunities to their children.b. they want to give encouragement to their children.c. they want to help their children avoid hardship.d. they want to show love and care for their children.【答案】b【解析】细节理解题。根据the mothers and fathers who foot the bill say they are simply trying to encourage their children,父母为了鼓励孩子,故选b。39. what dose alan rinzler suggest that children should do?a. be forbidden to write booksb. start writing at an early agec. be professionally guidedd. learn from experience【答案】c【解析】细节理解题。根据alan rinzler, a publishing industry veteran, suggested parents hire a professional editor like him to work with their child to tear a manuscript apart and help make a better.孩子们应受到专业指导,故选c。40. why do some children self-publish works according to the last part?a. just to achieve their dreams.b. just to earn more money.c. just to gain self-confidence.d. just to satisfy their parents.【答案】a【解析】细节理解题。根据bens ambitions “werent to knock harry potter off the list,” but “to get that good feeling inside that youve done something 孩子们为了实现自己的梦想。故选a。阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项。 “today is the day i start the big healthy diet,” i told my wife as i raised my hand and promise,“no chocolate today!” “oh, has the hospital gift shop stopped selling it?” she asked. “no,” i said. “ill just have to depend on my strong determination.” but when i arrived at the hospital, my little friend benton had been there again. i knew my promise would quickly disappear. because if benton had things his way, id always be eating a piece of candy from the bottomless bag he often shared with me.benton was an eight-year-old boy who was blind because of a kind of cancer, which caused him to live in the darkness, when he was fifteen months old. for the next twenty-six months, he was in and out of our hospital. for nearly four years, it seemed as though benton could beat the disease, until one friday afternoon in april 2011, when he developed a headache and lost movement on his right side. his mom rushed him to the hospital. over the next several months, benton came to our hospital many more times. each time he came, we would say hello, while benton answered the greeting by holding out a candy from his bag. so, on that first day of my diet, i went to his room and found benton lying in his bed, his eyes opened but not looking into this world. “we brought his candy bag with us. would you like to have some?” his mother asked. without thinking of my diet, i reached into the bag and pulled out the first piece my fingers touched. it was my favorite as if benton had saved one last piece for me. at home that evening, i answered a phone about bentons death. as i hung it up, i opened the candy and ate it.6. what did the writer promise to do?a. to begin a healthy diet without chocolate.b. to go on selling candy.c. to share chocolate with his wife.d. to eat a piece of candy.7. on what condition would the writers promise be gone?a. if the shop had stopped selling chocolate.b. if he had reached hospital to see benton.c. if he had shared chocolate with benton.d. if his wife had seen him.8. which of the following shows the correct order of the events about benton?a. he lived in the darkness b. he lost movement on his right side c. he was in and out of the hospital. d. his eyes opened, not looking into this worlda. a d c b b. d c b a c. a c b d d. d b a c9. what might the writer be?a. a doctor. b. a patient.c. a teacher.d. a cook.10. from the passage, it implies that _.a. the writer was kind to bentonb. benton preferred sweets rather than his lifec. the writer loved candy befored. the writer has been aware of the danger of chocolate【参考答案】610、abcad 阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项。success does not belong to a select group of individuals; success belongs to those who are willing to go after it. success belongs to those who are willing to look fear in the face, eyeball to eyeball, and then do what they have to do. success belongs to those who realize that there is something more important than their fear.“desire is the key to motivation.” desire is the longing to achieve a vision; without desire you have nothing. if youve lost your vision, or if your desire is not strong, work to clarify your vision, use pictures, write the vision down. habakkuk said, “write the vision, and make it plain, ” before you can run with desire, your vision must be plain, it must be clear, it must be exciting.“seventy percent of success in life is showing up.” you cant get your dream job, if youre scared to turn in an application. you wont get the sale, if you dont try. showing up doesnt guarantee success, but rest assured if you dont show up, you wont succeed. when it comes to your dreams, and the things you desire to achieve in this life, you have to show up.thomas j. watson said, “would you like me to give you a formula(公式)for success? its quite simple, really. double your rate of failure. you are thinking of failure as the enemy of success. but it isnt at all. you can be discouraged by failure or you can learn from it, so go ahead and make mistakes. make all you can. because remember thats where you will find success.” never fear failure, it is failure that will bring you success. embrace failure, become a student of failure, learn from failure, and soon you will succeed.success is not about doing what the average person cant do, its about doing what the average person is unwilling to do. and on a deeper level, its about creating habits that the average person is unwilling to create. its the habit of doing things with excellence that cause success. success is the enjoyment of the journey. you have to enjoy the journey!someone once said, “unless you change how you are, you will always have what youve got.” you have to changeyou will change, you will succeed.11. if you want to succeed, you should _.a. make efforts to achieve itb. be a special personc. face it with feard. do everything important12. whats habakkuks opinion?a. we should make our aims common.b. we should set up a clear target.c. we should have motivation.d. desire is the key to motivation. 13. the main idea of the third paragraph is that _. a. success needs showing upb. 70% of people can succeedc. you should show your hoped. you should fight for success14. thomas j. watson encourages us to _.a. retire from failure b. escape from failurec. make double mistakesd. grow from failure15. which is the best title of the passage? _.a. success and failure b. keys to successc. several critical steps to success d. importance of success【参考答案】1115、abadc 阅读理解-d an “apple polisher” is one who gives gifts to win friendship or special treatment. it is not exactly a bribe(贿赂), but is close to it. all sorts of people are apple polishers, including politicians and people in high officesjust about everybody. oliver cromwell, the great english leader, offered many gifts to win the support of george fox and his party, but failed. there are other phrases meaning the same thing as “apple-polishing”“soft-soaping” or “buttering-up”. a gift is just one way to “soft-soap” somebody, or to “butter him up”. another that is just as effective is flattery, giving someone high praisetelling him how good he looks, or how well he speaks, or how talented and wise he is. endless are the ways of flattery. who does not love to hear it? only an unusual man can resist the thrill of being told how wonderful he is. in truth, flattery is good medicine for most of us, who get so little of it. we need it to be more sure of ourselves. it cannot hurt unless we get carried away by it. but if we just lap it up for its food value and nourishment, as a cat laps up milk, then we can still remain true to ourselves. sometimes, however, flattery will get you nothing from one who has had too much of it. a good example is the famous 12th century legend of king canute of denmark and england. the king got tired of listening to endless sickening flattery of his courtiers(朝臣). they overpraised him to the skies, as a man of limitless might. he decided to teach them a lesson. he took them to the seashore and sat down. then he ordered the waves to stop coming in. the tide was too busy to listen to him. the king was satisfied. this might show his followers how weak his power was and how empty their flattery.41. which of the following activities has nothing to do with “apple-polishing”?a. a boy tells his girlfriend how pretty she looks.b. an employee tells her boss how good he is at management.c. a knight is said to be of limitless power by his followers.d. a teacher praises her students for their talent and wisdom.【答案】d【解析】细节理解题。根据another that is just as effective is flattery, giving someone high praisetelling him how good he looks夸奖别人的长相是多么地好,是其中的阿谀奉承之一,符合原文;故选d。42. what does the writer want to prove with cromwells example?a. everybody can be an apple-polisher.b. cr

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论