




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
湖北通城县2017高考英语完形和阅读综合练习完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,从每题给出的a、b、c、d四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。on a cold november afternoon,my mother and 1 were walking home from a 1 we were dressed 2 1 was feeling a little 3 as 1 was carrying our shopping,and decided to throw away somethingso i started to walk towards a 4 when i noticed a poor man walking out of the restaurant in front of ushe 5 over to another nearby dustbin and started looking through iti suddenly felt very guilty because 1 was about to throw away a new drink just because it was 6 1 walked up to him and handed the 7 and some snacks over to himthe man looked up 8 and took what i gave hima huge smile 9 across his face and this 10 me to feel indescribable satisfactioni felt i couldnt be happier 11 myselfbut then he said:“wow,this is my sons lucky day!”with that,he thanked me happily and started off on his bike,i 12 heard him whistling a song as he rode awayi got a warm 13 insidei now understand 14 is meant by the saying “giving is getting”although it only 15 a little action and a few words,i gained and learned more in those two minutes than i did in the rest of the montheveryone in the world needs 16 ,everyone can 17 help and everyone will be helped by 18 kindnessthe image of that mans happiness caused by my small gift appears in my mind every 19 i have the chance to do something nicethis is the 20 of charity1astore bschool chospitaldfactory2apoorly bcoldly cwarmlydexpensively3aglad binterested cboreddtired4astreet bdustbinctoiletdcorner5awalked blooked cthoughtdtook6acheap bheavy ctastelessdfull7amoney btoys cdrinkdclothes8ain silence bin surprise cin interestdin a hurry9aspread bcame cwentdran10aforced bhelped cmadedcaused11awith bto catdfor12astill bnever cevendever13aopinion bmind cideadfeeling14awhich bwhat cthatdit15acost btook cspentdasked16a1ove bmoney chelpddrink17agivebsend cofferdhave18ashowingbexpressing c1endingdsaying19amoment bday cminute dtime20aaimbmeaning cstrengthdpower【参考答案】15、acdba 610、bcbad 1115、acdbb 1620、caadd阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。 (2014山东省济南名校高三第四次诊断性测试)there was a sweet smell of incense (香) in the air as the wellmuscled man moved his legs into a position well behind his head.it was something that the human body really should not be able to do.but what else would you expect at the first world yoga championships?on september 25,the worlds leading yoga experts arrived in the us to find out who was the best.but the real prize was to turn yoga into a proper olympic event.“yoga is a combination of bodybuilding,miss world,mr universe and gymnastics,” said championship organizer bikram choudhury.“there are some 70 people from more than 20 countries competing in this event.why not have yoga at the olympics?”the public cannot decide whether or not choudhurys dream will come true.but he is right about one thing:yoga has become popular with young and old people all over the world.in the us alone,15 million people practise yoga.everyone is at it,including madonna and ricky martin.yoga started in india more than 5,000 years ago.the name means “to join together”that is to bring the body and mind together into one pleasing experience.the whole system of yoga is built on three things:exercise,breathing and meditation (沉思)the yoga that we know today is mostly physical yoga.its seen as a type of exercise,but is different from sports like football or running.when we do yoga,we move our body into positions that stretch the muscles and joints,making them stronger.one of the best things about yoga is the fact that everyone can do it.to women,it means a flat stomach,more shapely legs and a graceful body.to men,it is a way of becoming stronger and more athletic.there are also speciallydesigned yoga classes for pregnant women or children suffering from mental disabilities,such as autism (孤独症)as for teenagers,meditation and simple breathing exercises can help them learn to calm down,relax and concentrate better.but teenagers under 16 are not supposed to do the body exercises as it could have a bad effect on their natural growth.1what does the first paragraph mainly tell us?asomething sportsmen should not do in practising yoga.bbasic skills that are required in performing yoga.cthe performance of the sportsmen at the first world yoga championships.dthe unique setting where yoga is performed.2what is choudhurys dream in the passage?aturning yoga into a proper olympic event.bmaking all americans practise yoga.c winning the first world yoga championships.dgetting the public support for promoting yoga.3why does the author mention madonna and ricky martin in the fourth paragraph?ato compare the differences between the young and the old.bto describe the extensive popularity of yoga in the us.cto emphasize the importance of practising yoga.dto explain the strong influence of public figures in the us.4which statement is not true about yoga?ait is a type of exercise which benefits the body and mind.bit makes muscles and joints stronger by stretching.cit contains exercise,breathing and meditation.dit is similar to the sports like football or running.5according to the passage,who does not need to pay special attention in practising yoga?awomen to be mothers. bteenagers under 16.cadult men. dchildren with autism.语篇解读瑜伽是一项集锻炼、呼吸和沉思于一身的健身运动,练习瑜伽将会给人带来不可思议的改变。 1解析:考查段落大意。根据第一段最后一句“but what else would you expect at the first world yoga championships?”可知,此段主要描写的是运动员在瑜伽比赛中的情景。答案:c2解析:考查细节理解。根据第二段最后一句“真正的奖是让瑜伽成为奥运会的一个项目”和第三段最后一句“为什么奥运会没有瑜伽呢?”可知,choudhury的梦想就是使瑜伽成为奥运会的项目之一。答案:a3解析:考查推理判断。作者在文中提到,在美国有一千五百万人练习瑜伽,紧接着作者特别提到两名公众人物madonna和ricky martin,其目的是以此来说明瑜伽在美国很受欢迎。答案:b4解析:考查细节理解。根据第六段第二句话可知,瑜伽不同于足球、赛跑这些运动。答案:d5解析:考查细节理解。根据倒数第二段可知,人人都可练瑜伽,但最后一段提到,怀孕妇女和患有孤独症的孩子有特别设计的瑜伽课程,沉思和简单的呼吸训练有助于青少年静心和集中精力,但十六岁以下的青少年不适宜做这种身体锻炼。因此c项“成年男子”练瑜伽时没有需要特别注意的事项。答案:c。阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。选材相似度: 设题相似度: 难度系数: “snakes in the gutter” can make an interesting game that can be played in school.for this,you need to make some of the children snakes.they have to stand in a line widely distanced from each other.to begin the game,you need to say,“snakes in the gutter.” after your announcement,the children try to get through the line of the snakes without getting caught.the kids who are caught by the snakes have to join the snakes team.the one who keeps free till all the others are caught,is the winner.if your school has a big enough playground,you can organize basketball,football and other such outdoor team games.online games that help kids get skills in using the mouse and the keyboard are excellent games in modern times.to do well in image tracking games,kids need to decide quickly and correctly when clicking a moving thing.vocabulary games are those of the best games to play in school.one of the exciting word games is building words from the disordered letters.another game could be that of finding the spelling mistake in a given word.a game known as “hangman” is played by giving a piece of information about the meaning of a word to the kids and telling them the number of letters in the words. there can be many such games to play in school.remember to design games that are interesting as well as educative.games in school serve as the best way to develop certain skills in children,and they are also full of fun and excitement.so,get going!note:click vt.点击长短句分析:a game known as “hangman” is played by giving a piece of information about the meaning of a word to the kids and telling them the number of letters in the words.【句法点晴】这是个简单句。a game known as “hangman” is played为主句,be giving a piece of information about the meaning of a word to the kids and telling them the number of letters in the words为by的短语,表示方式,其中and连接的是两个并列的动名词短语,作by的宾语。句意:一个叫“绞刑吏”的游戏玩法是,给孩子一张写有某一单词的含义的字条,并且告诉他们这些单词有多少个字母。【语篇解读】 本文为说明文。文章主要介绍了孩子们在学校可以玩的多种游戏,这些游戏既充满了乐趣,又能锻炼孩子的能力。1in order to win the game “snakes in the gutter”,one should _.abe caught as soon as possiblebstand in a line to act snakesckeep himself/herself free till the enddsay “snakes in the gutter” before the others答案c细节理解题。根据第一段的“the one who keeps free till all the others are caught,is the winner.”可知,在“snakes in the gutter”游戏中,胜者应该尽力保持不被“捉到”。到游戏最后,其他人都被捉到了,那么剩下的最后一个没有被捉到的人就是这次游戏的胜利者。2by playing the image tracking games online children can improve their skills in _.afinding out different picturesbdescribing a moving thing correctlyccommunicating with each otherdmaking a quick and right decision答案d细节理解题。根据第三段的“to do well in image tracking games,kids need to decide quickly and correctly when clicking a moving thing.”可知, 这种网络游戏可以提高孩子们迅速、准确地作出判断的能力。3what can we learn according to the introduction of vocabulary games?athey are usually played at home.bthey are used to improve kids translation skill.cthey can help kids learn more words.dthey can help kids make sentences.答案c细节理解题。第四段介绍了三种词汇游戏,由此可推知,这种游戏旨在帮助孩子识记更多的单词。4the authors attitude towards games in school is _.aunknown bpositivecuncertain dnegative答案b推理判断题。由“games in school serve as the best way to develop certain skills in children,and they are also full of fun and excitement.so,get going!”可推知,作者对于学校内的游戏是持肯定态度的。 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。friday, dec5, 2008college students who think all-night study sessions will help them remember facts might want to get some sleep insteadthats the message from a new study that finds that as you sleep, the mind consolidates the things you learn during the day study participants who learned how to play a video game in the morning or evening did a better job the next day after a nights rest, apparently because their brains were actively absorbing what theyd learned as they sleptthe finding shows that sleep is not just a passive state when no information is coming in, said howard nusbaum, a professor of psychology at the university of chicagofor the study, the researchers recruited 200 college studentsmost of them werent very familiar with playing video gamessome of the participants learned how to play the games in the morning, while others learned in the eveningthe researchers then tested the subjects on the video games 12 hours later and 24 hours laterthose who took part in the morning training sessions showed an average eight-percentage-point improvement in their performance immediately after trainingthey performed more poorlyscoring four percentage points better12 hours laterbut they scored 10 percentage points better the next morningif we train you in the morning and come back at the end of the day, you forget some of what you learned, nusbaum saidbut if you sleep after that, it restores some of what you learned the students who took part in the evening training sessions performed better the next morning after sleeping, than they did after being trainedthe role that dreams play in the learning processif anyisnt clearbut some dreams could serve as a kind of practice for the brain, nusbaum saidif you play a video game a lot, and youre playing in your dreams, maybe that could help you learnjerry siegel, professor at the center for sleep research at the university of calfornia, los angeles, said going without sleep hurts performance, but hes not convinced that sleep itself actively contributes to learning if you take a break for a few hours, it can easily be shown that le
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 停车位合同补充协议模板
- led拆除安装合同范本
- 60岁农民工劳务协议书
- 公司派遣员工的合同范本
- 公司集资购买资产协议书
- it咨询规划类合同范本
- 合作合同范本洁模板模板
- 商铺购买协议合同书模板
- 公司破产土地分割协议书
- 临安区房产买卖合同范本
- GB/T 6728-2017结构用冷弯空心型钢
- GB/T 35147-2017石油天然气工业机械动力传输挠性联轴器一般用途
- GB/T 32911-2016软件测试成本度量规范
- GB/T 10125-2021人造气氛腐蚀试验盐雾试验
- T-JSYLA 00007-2022 江苏省智慧公园建设指南
- 员工宿舍的整改方案
- 《压力容器安全技术监察规程》
- 数控加工中心培训课件
- 《思想政治教育专业导论》课程教学大纲
- 自动控制原理全套ppt课件(完整版)
- 智慧燃气安全监管平台建设方案
评论
0/150
提交评论