




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
湖北钟祥市2017高考英语完形和阅读一轮训练(二)完型填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从所给的a、b、c和d项中,选出最佳选项。i used to walk my dog every morning. later when we got back home, i would give it some food. this usually caught the 1 of a mynah bird. the most 2 feature of this bird was its brightly-coloured 3 mouth, so i found it a bit strange.later i read a book and found that the colour yellow 4 “communication, optimism and inspiration”. i took the “c” from 5 , “o” from optimism, and “in” from inspiration to form the word “coin”. this became the birds 6 .every time when my dog finished his 7 , coin would look at me and sing , “raack! raack!” after singing, she would start picking up the food left by the dog. when winter came, coin 8 . it was the longest winter that we had ever had. when spring 9 came, it was the time for the birds to fly back and i often 10 what had happened to coin. one day after i had given my 11 its food , a mynah bird flew down. it was then that i heard the 12 “raack! raack!” coin was back! sometimes, i wondered how coin knew to come back to the same 13 she had left.each morning coin would come with her sweet 14 . both i and my dog accepted her as a member of our family. now, i understand that if we have optimism and inspiration in our life, and if we communicate often with others, we are sure to be 15 by everyone.1. a. realizationb. viewc. sight d. attention2. a. specialb. commonc. centrald. possible3. a. black b. white c. yellow d. sad4. a. stands forb. achievesc. organizes d. changes5.a.communicationb. festival c.celebrationd.custom6. a. foodb. cage c. named. story7. a. song b. communicationc. meal d. walk 8. a. died b. hidc. disappeared d. escaped9. a. suddenly b. finally c. happily d. luckily10. a. complained b. recordedc. wonderedd. wished11. a. doorb. bird c. daughter d. dog12. a. strange b. familiar c. crazy d. terrible13. a. placeb. cat c. persond. sky14. a.songb. face c. appearanced. voice15. a.confirmed b. acceptedc. agreed d. impressed1.【答案】d【解析】考查名词及语境的理解。a. realization实现; b. view观点; c. sight视力; d. attention注意力。根据after singing, she would start picking up the food left by the dog.可知这引起八哥的注意,故选d。 2.【答案】a【解析】考查形容词及语境的理解。a. special特别的; b. common共同的; c. central 中心的;d. possible可能的。因为它的喙的颜色令人注意。根据这种鸟最特别的(special)特征非常亮的黄色的喙,故选a。3.【答案】c【解析】考查形容词及语境的理解。a. black黑色的; b. white 白色的;c. yellow 黄色的;d. sad伤心的。根据下文found that the colour yellow可知,这种鸟最特别的(special)特征非常亮的黄色(yellow)的喙,故选c。4.【答案】a【解析】考查动词短语及语境的理解。a. stands for 代表;b. achieves获得; c. organizes组织; d. changes改变。根据句意黄色是这几个单词中的字母。后来我读过一本书发现黄色代表“交流、乐观、灵感”,故选a。5.【答案】a【解析】考查名词及语境的理解。a.communication 交流;b. festival 节日;c.celebration 祝贺;d.custom习惯。因为只有communication的首字母是c。我从communication取一个字母c,故选a。6.【答案】c【解析】考查名词及语境的理解。a. food食物; b. cage笼子; c. name名字; d. story故事。根据coin would look at me and sing , “raack! raack!” 可以推测这是它的名字,这就形成了鸟的名字,故选c。7.【答案】c【解析】考查名词及语境的理解。a. song歌曲; b. communication交流;c. meal 一餐;d. walk步行。根据she would start picking up the food left by the dog.每一次等狗完成了它的大餐(meal)以后,故选c。8.【答案】c【解析】考查动词及语境的理解。a. died死; b. hid躲藏; c. disappeared消失; d. escaped逃离。根据常识咱们知道鸟有迁徙的习惯。冬天来了八哥就消失(disappeared)了,故选c。9.【答案】b【解析】考查副词及语境的理解。a. suddenly突然; b. finally终于, 最后;c. happily 高兴地;d. luckily幸运地。这里用最后表示作者盼着鸟的归来。当最后春天来时,鸟又都回来了,故选b。10.【答案】c【解析】考查动词及语境的理解。a. complained 抱怨;b. recorded 记录;c. wondered纳闷; d. wished希望。根据what had happened to coin可知我常常纳闷我的小八哥怎么样了,故选c。11.【答案】d【解析】考查名词及语境的理解。a. door门; b. bird 鸟;c. daughter 女儿;d. dog狗。根据上文可知作者常常喂狗。有一天当我喂狗的时候,小八哥飞了下来,故选d。12.【答案】b【解析】考查形容词及语境的理解。a. strange 奇怪的;b. familiar熟悉的; c. crazy疯狂的; d. terrible可怕的。根据上文可知作者非常了解八哥的叫声。就在那时我又听到了熟悉的声音,故选b。13.【答案】a【解析】考查动词及语境的理解。a.place地方; b. cat 猫;c. person人; d. sky天空。有时我纳闷鸟怎么会又回到它以前离开的同一个地方,故选a。14.【答案】a【解析】考查动词及语境的理解。a.song 歌曲;b. face 脸c. appearance外貌; d. voice声音。根据上文可知八哥爱唱歌。每天早晨八哥就带着甜甜的歌曲来了,故选a。15.【答案】b【解析】考查动词及语境的理解。a.confirmed 确认;b. accepted 接受;c. agreed同意; d. impressed给人印象。根据both i and my dog accepted her as a member of our family.可知如果我们经常能和其他的人交流,我们肯定能被接受其他的每一个人,故选b。【参考答案】完型填空 115、dacaa cccbc dbaab【2016高考训练】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。you are what you eat genetic(基因的)engineering is the scientific change of the genetic material in a living organism it allows scientists to identify specific genes, to remove them from an organisms chromosomes (染色体), improve them, analyze them, and possibly clone them, and to then reinsert the changed gene into the original organism, or a completely different organismunlike traditional breeding (繁殖), where a desired quality would be bred within the same species, genetic engineering can insert desired ones into organisms of different specieswow-did you catch that? genetic engineering creates many positive contributions to agriculture for example, by genetically engineered(ge) foods, anti-cancer agents, minerals and vitamins can be increasedimproved taste, shelf life, and better transport are all possiblealso, ge plants can increase pest and bacterial resistance, therefore, making the food safe for consumers but some argue that the possible negative effects outweigh the positives, and critics are starting to voice their concerns unlike europe, in the united states labeling is not required on genetically engineered foods or on foods that contain genetically engineered products most americans do not realize that they are, in fact, eating ge foods the public is also concerned about the unknown health riskswith limited understanding of genes, scientists cannot predict possible effectsbecause most genes introduced into ge plants come from sources not introduced into the human body, it is impossible to know if they will cause reactions moreover, due to the lack of labeling if allergies develop, it will be extremely difficult to find the origin of them there is also a major moral question in many mindsfor many, the conflict is not if it is safe or not, but it disturbs them because it is unnatural and unnecessarywe are currently producing one and a half times the amount of food needed to feed the world, yet one in seven people are starvingge food is unnecessary, and fails to address the root of hunger many believe that the only people who will benefit are the corporations that produce it scientists cannot foresee the possible effects of ge foods, yet we eat them every day without even knowing itwe already have enough food, so why create more that could be potentially harmful to us, to the earth and to all wildlife? i think that the benefits are amazing, but until we know for sure how these foods will affect us, they are not worth the risk1、according to the passage, traditional breeding is different from genetic engineering because _.atraditional breeding changes the genes in the same speciesbtraditional breeding changes the genes in different speciesctraditional breeding takes place within the same speciesdtraditional breeding is more scientific2the lack of labeling in paragraph 4 indicates _.ainformation concerning gene sources is unavailable to customersbit is currently possible to find the origins of some allergiescscientists try to hide potential dangers from customersdthe us government is responsible for ge food3according to paragraph 5, ge food is unnecessary because_. ait wont help solve the problem of hunger in the world bthere are potential dangers in producing ge food cwere now producing more food than before dcustomers will benefit from ge food4what is the authors attitude towards genetic engineering?awelcoming bdisapproving cunconcerned doptimistic参考答案14、caab【广东省汕头市金山中学2016届高三上学期期末考试】why you should celebrate your mistakeswhen you make a mistake, big or small, cherish(珍视) it like its the most precious thing in the world, because in some ways, it is. most of us feel bad when we make mistakes, beat ourselves up about it, feel like failures, get mad at ourselves.and thats only natural: most of us have been taught from a young age that mistakes are bad, that we should try to avoid mistakes. weve been scolded when we make mistakes at home, school and work. maybe not always, but probably enough times to make feeling bad about mistakes an unconscious reaction. yet without mistakes, we could not learn or grow. if you think about it that way, mistakes should be cherished and celebrated for being one of the most amazing things in the world: they make learning possible; they make growth and improvement possible. by trial and error-trying things, making mistakes, and learning from those mistakes-we have figured out how to make electric light, to paint the ceiling of the sistine chapel, to fly. mistakes make walking possible for the smallest toddler, make speech possible, make works of genius possible. think about how we learn: we dont just consume information about something and instantly know it or know how to do it. you dont just read about painting, or writing, or computer programming, or baking, or playing the piano, and know how to do them right away. instead, you get information about something, from reading or from another person or from observing usually.then you construct a model in your mind.then you test it out by trying it in the real world.then you make mistakes.then you revise the model based on the results of your real-world experimentation and repeat, making mistakes, learning from those mistakes, until youve pretty much learned how to do something. thats how we learn as babies and toddlers, and how we learn as adults. mistakes are how we learn to do something new, because if you succeed in something, its probably something you already knew how to do. you havent really grown much from that success-at most its the last step on your journey, not the whole journey. most of the journey was made up of mistakes, if its a good journey. so if you value learning, if you value growing and improving, then you should value mistakes. they are amazing things that make a world of brilliance possible.12. why do most of us feel bad about making mistakes?a. because mistakes make us suffer a lot.b. because its a natural part in our life.c. because weve been taught so from a young age.d. because mistakes have ruined many peoples careers.13. according to the passage, what is the right attitude to mistakes?a. we should try to avoid making mistakes.b. we should owe great inventions mainly to mistakes.c. we should treat mistakes as good chances to learn.d. we should make feeling bad about mistakes an unconscious reaction.14. the underlined word toddler in paragraph 6 probably means _.a. a small child learning to walkb. a kindergarten child learning to drawc. a primary school pupil learning to readd. a school teenager learning to write15. we can learn from the passage that _.a. most of us can really grow from successb. growing and improving are based on mistakesc. we learn to make mistakes by trial and errord. we read about something and know how to do it right away【答案】 12
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 【正版授权】 ISO 21921:2025 EN Oxidized starch in food applications - Specifications and test methods
- 2025河南新乡新华医院新乡市中西医结合医院招聘考前自测高频考点模拟试题及答案详解一套
- 2025湖南农业大学第二批招聘14人模拟试卷及完整答案详解
- 浙江国企招聘2025宁波市奉化中国旅行社有限公司公开招聘工作人员现场笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025贵州贵安新区开发投资有限公司公开招聘10人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025贵州水投都匀水务有限公司面向社会招聘拟录用人员笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025航天恒星招聘笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025福建莆田市湄洲湾北岸经济开发区山亭国有资产运营管理有限公司文员岗位招聘1人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025甘肃兰州新区返聘离退休人员800人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025年甘肃省武威市事业单位招聘628人【医疗岗57人】考前自测高频考点模拟试题(含答案详解)
- 口腔疾病的预防与治疗措施
- 中医护理操作并发症预防及处理
- 《混凝土结构耐久性电化学修复技术规程》
- 桥式起重机Q2练习测试题附答案
- 哈里伯顿Sperry定向钻井介绍专题培训课件
- 2021年江苏省徐州市中考生物试卷(附详解)
- JJF 1704-2018 望远镜式测距仪校准规范
- 石油化工设备维护检修规程通用设备12
- 《三角形的面积》教学设计方案
- GB/T 14667.1-1993粉末冶金铁基结构材料第一部分烧结铁、烧结碳钢、烧结铜钢、烧结铜钼钢
- 带状疱疹及带状疱疹后神经痛
评论
0/150
提交评论