湖南省双峰县高考英语一轮复习 完形和阅理提升训练1.doc_第1页
湖南省双峰县高考英语一轮复习 完形和阅理提升训练1.doc_第2页
湖南省双峰县高考英语一轮复习 完形和阅理提升训练1.doc_第3页
湖南省双峰县高考英语一轮复习 完形和阅理提升训练1.doc_第4页
湖南省双峰县高考英语一轮复习 完形和阅理提升训练1.doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

湖南双峰县2017高考英语一轮完形和阅理提升训练完形填空。阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出可以填入空白处的最佳选项。i have been in love with china since 2010. after one year in zhejiang university, i got a great 1 to work as an assistant manager in a big hotel. the best part of this job was that i was the only 2 , so i got a good chance to understand chinese culture and practice my 3 .actually, i have got 4 i supposed to. i have got valuable experience, devoted friends and the feeling that i am not laowai anymore.guests were pleasantly surprised to see me there, because i was an interpreter, trip adviser, and 5 guide at the same time, which made their life much 6 . i met people from all over the world, who came to china for the first time, 7 who knew china better than me. 8 my chinese colleagues, who had answers to all the questions about 9 , i could explain why you should 10 before you buy, why chinese dont let guests 11 dinner, why it is not common to book a taxi and why it is better to catch 12 on the street. i also had chances to 13 the development of china.the waiters and managers were not only my teachers, but 14 my friends. if i needed help, they were 15 to help me. i enjoyed our small conversations 16 they were kind and educated. i was very proud and happy of the fact that all of them 17 me and i dont feel 18 anymore.the best part of my job was to see people coming 19 the hotel. when they recognized me, they 20 share their adventures, burdens, even thoughts with me. it means the world to me.i spent there 8 months and it was a period when i was proud to be who i am.1. a. scholarship b. degree c. job d. entertainment2. a. manager b. stranger c. guest d. foreigner 3. a. judgment b. cooking c. english d. chinese 4. a. more than b. as much as c. less than d. as little as 5. a. restaurant b. tour c. school d. family6. a. tougher b. easier c. sharper d. safer7. a. but b. then c. or d. so8. a. but for b. thanks to c. in addition to d. except for9. a. weather b. language c. direction d. culture 10. a. weep b. disappear c. pray d. bargain 11. a. give up b. pay for c. leave out d. take away12. a. one b. them c. it d. that13. a. overlookb. discuss c. design d. prevent14. a. never ever b. now and then c. most of the time d. at times15. a. curious b. delighted c. afraid d. lucky16. a. unlessb. althoughc. when d. because 17. a. trust b. envy c. ignore d. represent18. a. annoyed b. embarrassed c. addicted d. amazed19. a. out of b. from c. back to d. off20. a. passively b. awfully c. unwillingly d. happily 【参考答案】完形填空120、cddaa 4145 bcbdd 4650 babcb 5155 dabcd 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。 (2014濮阳模拟)our world natural park is one of the most famous parks in the world. millions of visitors from different countries visit this park every year. in order to protect it, please do as follows: protect the natural and cultural heritage. dont damage or deface any buildings, displays and other facilities. take care of all plants. put rubbish in the bins provided. take care when you are going up and down steps or stairs and when you are walking nearby the waters. please buy tickets before entering the scenic spot. one ticket is only for one person. adult: $60 per ticket. children over 6 and under 18, half price. people over 60 and children under 6 are free. if you are going into the wooded and hilly lands, for your own safety, please go with three people at least and dont take any tinder(易燃物)along with you. the hill is steep, so please take care of yourself. this scenic spot is the reserve of water source: no fishing, swimming, washing and any behaviors that are harmful to the water source. meanwhile, please follow the management rules of the scenic spot conscientiously. opening time: from monday to friday, 8: 00 a. m. -18: 00 p. m. ; from saturday to sunday, 6: 00 a. m: -24: 00 p. m. small animals such as rabbits, peacocks, squirrels, frogs must be taken care of: none of them shall be killed. if you have any trouble in visiting our world natural park, please call 4778667044. our staff will do our best to help you. 【文章大意】在世界自然公园中游玩时, 应该注意些什么呢? 1. how much will be paid for a 65-year-old man with his 8-year-old grandson? a. free. b. $30. c. $60. d. $120. 【解析】选b。细节理解题。根据游客须知: 60岁以上老人和6岁以下儿童免费, 6岁以上18岁以下孩子半价, 成人价60美元。可知b项正确。2. on weekends, the opening time ishours longer than weekdays. a. 4b. 6c. 8d. 10【解析】选c。细节理解题。根据“from monday to friday, 8: 00 a. m. -18: 00 p. m. ; from saturday to sunday, 6: 00 a. m. -24: 00 p. m. ”可知, c项正确。3. from the passage, we can infer that the water in this park is. a. cleanb. pollutedc. dangerousd. colorful【解析】选a。推理判断题。根据游客须知第五条第一句话可以推断选项a正确。该风景区是饮用水的水源, 因此可以推断这里的水是清洁的。4. which of the following is true according to the passage? a. tourists can hike alone in the hilly lands. b. small animals are under protection in the park. c. children can play with small animals. d. tourists can have a swim in the water. 【解析】选b。细节理解题。根据游客须知最后一条“small animals such as rabbits, peacocks, squirrels, frogs must be taken care of: none of them shall be killed. ”可知, 小动物受到保护。阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的a、b、c、d四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。i didnt realize how short i was until i started school. there, a few kids picked on(欺负)me, calling me names. then i knew. after that, i began to hate the first day of school each year. i didnt know who was new and would stare at me as i struggled to climb the school bus stairs. some of the kids would point and say, “look at that kid. look at her.”as time went on, i just tried to smile and accept the fact that i was going to be noticed my whole life. i was determined to make my uniqueness an advantage rather than a disadvantage. my friends became increasingly protective. theyd help me up the bus steps. if people were cruel, they would take them aside and correct them. what i lacked in height, i made up for in personalitymy ability to laugh, even at myself. for example, one time i was reaching into the washing machine at my parents house to grab the wet clothes. i fell all the way in and yell for mother, who was sitting nearby reading the paper. watching feet flying everywhere, she laughed quietly and said, “i should leave you there.”i laughed with her. im 47 now, and the stares have not decreased as ive grown older. people ask my friends if i live in a dollhouse. they look in disbelief when they see me get out of my car on the drivers side. during those times, i try to keep a good attitude. when people are rude, i remind myself, “look what else i havea great family, nice friends. . .”1. what is the main idea of the second and third paragraphs? a. how the writer changed her disadvantage to advantage. b. the writers friends and mother loved her deeply. c. the writer had many friends helping her. d. the writer had the ability to laugh. 2. by saying “the stares have not decreased”in the last paragraph, the author suggests that_.a. she is able to live a happy life like a normal personb. she isnt afraid of being noticed by others any morec. some people still dont treat her as a normal persond. more and more people treat her with respect now3. how is the author feeling now about her situation? a. quite optimistic. b. very satisfied. c. deeply upset. d. rather anxious. 4. we can infer that the author believes that_.a. society should help the disabled as much as possibleb. only your parents and friends can help youc. what people say about you is none of your businessd. all people should be treated with respect【参考答案】35.acad 阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。once, the paiter-surui tribe(部落)lived a happy life in the heart of the amazon rainforest in brazil. but after the tribes first meeting with westerners several decades ago, they were nearly wiped out; diseases brought by outsiders reduced the suruis numbers from 5, 000 to about 250. today, some 1, 300 tribe people live in 23 villages across 600, 000 acres. though they are as likely to wear t-shirts and jeans as feathered headdresses, the surui are determined to preserve and protect the tribal culture of their homeland. now they are under threat again, from illegal logging and deforestation(滥伐), but this time its different. the surui have put aside their bows and arrows and taken up a new weapon: the internet. the tribe people learned to use the web from their leader, chief almir narayamoga. “we decided to use computers and technology to bring attention to our situation, ”says narayamoga, 36. the first in his tribe to attend college, chief narayamoga learned how to use computers at the federal university of gois in goinia, a city of 1. 2 million. in 2007, he fled the surui homeland after his fight against loggers who placed a $100, 000 reward on his head. he traveled to the united states and paid a visit to google headquarters in california. he came armed with a big idea. narayamogas visit to google was considered a great success. and google sent teams to the amazon to train the surui in using computers, cameras, and smart phones to photograph logging sites, which could be pinpointed using gps technology and then uploaded to google earth. the surui have now mapped the entire reserve and recorded the biodiversity and the rainforest within it. 【文章大意】本文主要讲了巴西土著居民正在利用因特网让世人知道他们的处境, 并开始保护他们的家园。1. what caused the population of the amazon tribe to reduce greatly? a. the change of their lifestyles. b. deforestation. c. diseases. d. fighting. 【解析】选c。细节理解题。从文章第一段最后一句可知, 由外来者带来的疾病导致土著人口剧减。2. chief narayamoga fled his homeland because. a. he owed a large debtb. the loggers wanted to kill himc. he wanted to learn computersd. he failed to fight against logging【解析】选b。细节理解题。从文章倒数第二段可知, 酋长逃离家乡的原因是伐木者悬赏捉拿他并置他于死地。3. what kind of idea did chief narayamoga have after he returned to his homeland? a. he could ask the us government for help. b. he could negotiate with the loggers. c. he could save their land with the internet. d. he could make a map of their land. 【解析】选c。推理判断题。联系文章最后两段可知, 酋长从美国回来, 开始用“谷歌”搜索和全球定位技术来引发世人关注, 从而利用社会舆论来保护自己的家园, 由此可知c项正确。4. what can we learn from the last paragraph? a. deforestation has been stopped in amazon. b. narayamogas efforts are paying off. c. the internet is still something new to the tribe people. d. logging has been stopped due to the use of gps technology. 【解析】选b。推理判断题。文章最后一段说明, 酋长的美国之行获得了成功, 现在土著民族正运用高科技来测量自己的领地, 由此推断, 他们的努力正在获得回报。阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的a、b、c、d四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。the other day at a supermarket, i saw a naughty child of about six crying loudly, falling to the floor and refusing to move. all the while the troubled mother was trying to persuade him to behave well but failed. a little smack(打)on his bottom would have done the job, i thought. teenagers also cause discipline (纪律)problems. as a teacher i had a 16-year-old student who had fallen in love with a waiter at a fast-food restaurant. in fact, she had left home to stay with him. so we decided to put her in the school hostel. she refused. when she heard her mother begging her to stay in the hostel, she turned round and said, “why dont you stay in the hostel if you like it so much?”my palms were itching to slap her for being so rude but the poor mother continued to cajole her, hoping the gentle persuasion would work wonders. it did not. later i heard that she had run away from home again. the list goes on and on. could it be that todays parents are softer and believe that they must not rod (棍棒惩罚) their children for fear of the bad result?or do they actually believe that the children will get rid of the bad habits and behave well naturally as they grow older?i beg t

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论