




免费预览已结束,剩余2页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
湖南省衡阳市珠晖区2017高考英语一轮完形填空阅读类选编一完形填空。susan was a shy but clever girl.she couldnt see too well and had worn glasses for many years.some of her classmates began to_1_at her big glasses.lewis started calling her“four eyes”she acted like she didnt mind,but in fact susan couldnt_2_it.one day,the class went to visit some famous caves,when lewis put his foot in a hole and slipped.while_3_,he grabbed onto susan,who was walking next to him,and both fell down the hole and landed in a very big_4_cave.all that could be seen was a single ray of light coming from the cave roof,and some_5_which had fallen through the hole.susan and lewis shouted for help,but no one came.he used the_6_light to look for a way out.but after hours of_7_,he found nothing,and started feeling_8_.it must have been_9_,when susan noticed that the ray of light was descending from the hole in a straight line,and_10_on the floor in front of her._11_,she took a piece of_12_that had fallen into the cave,and,using her_13_as a magnifying glass,she_14_the ray of light onto the wood until a little_15_sprang up.now they had a torch.lewis watched all this with surprise and_16_.he grabbed some more branches,and off they went together,to_17_the cave.it took them some time,and they had to_18_quite a few torches,but finally they found a way out.he now_19_having given her that name,_20_seeing that it was her glasses that had saved them both.【语篇解读】 本文是一篇记叙文。聪明而腼腆的susan因为戴眼镜而受到同学的嘲笑。但在一次班级出游中,嘲笑她的同学lewis和susan一同掉进了一个漆黑的洞穴中,是susan用自己的眼镜聚集太阳光点燃了洞里的枯树枝两人才得以走出洞穴。1a.shout blaugh cpoint dglance解析从后一句“lewis started calling herfour eyes”可知,同学们开始嘲笑susan戴眼镜。laugh at“嘲笑。”答案b2a.stand bunderstand cresist dstop解析根据前句和转折词可知,susan表面不在乎别人的嘲笑,但事实上难以忍受。stand“容忍,忍受”,符合语境。答案a3a.passing bwalking ccrying dfalling解析lewis在滑倒的时候抓住了走在他旁边的susan。由语境可知d项正确。答案d4a.narrow bempty cdark dcold解析从下句只能看到从洞顶射进来的一束光和后文两人用火把照明可知,山洞里非常黑。答案c5a.branches bstones cleaves dfruits解析从后文susan用树枝做火把可知,有些树枝掉到了洞中。答案a6a.natural bstrong cartificial dweak解析从前文可知,只有一缕阳光照进洞中,由此可知光线很微弱。答案d7a.waiting bsearching cplanning dtalking解析lewis试图借着光亮寻找出去的路,但是经过几个小时的寻找,并没有找到出口。答案b8a.annoyed bstarved cfrightened dpuzzled解析经过几个小时的寻找仍未找到出口,他开始感到害怕。答案c9a.noon bsupper timecearly morning dlate afternoon解析阳光直射在洞中,由此判断此时已经是中午了。答案a10a.shining breflecting cspreading dlanding解析从时间到了中午这一细节可知,阳光从洞口射入,落在地面上。land“落下,掉下”,符合语境。答案d11a.slowly bquickly cquietly dfinally解析susan很快拿起了一块掉在山洞里的木头。故b项正确,其他三项均不符合语境。答案b12a.rock bgrass cwood dpaper解析后文有提示,susan用树枝做成了火把,因此此处指“木头”。答案c13a.keys bshoes cglasses dknives解析从本文最后一句可知,正是susan的眼镜救了两人的命,因此此处指她将眼镜用作放大镜来点燃木头。答案c14a.collected bfocused cplaced dpoured解析由语境可知,此处指她用眼镜把阳光聚集在木头上。focus“集中(光束于)”,符合语境。答案b15a.air bsmoke clight dflame解析在阳光的照射下,木头点燃了,出现了小火苗。答案d16a.excitement bshockcwonder dpride解析看到眼前发生的一切,lewis感到既吃惊又兴奋,因为两人可以借助火把找到洞穴的出口了。答案a17a.explode benlarge cexplore ddig解析他又捡了一些树枝,他们一起去探索洞穴。答案c18a.break bburn chold dmake解析两人花费了很长时间,烧掉了好几根火把,但是最终他们找到了出口。答案b19a.preferred brememberedcenjoyed dregretted解析susan的眼镜救了两人的命,因此lewis后悔当初给susan起那个外号。regret doing sth“后悔做了某事”。答案d20a.especially bactuallyccarefully dthoroughly解析尤其是当他看到正是她的眼镜救了两人的命。especially“尤其”,符合语境。答案a阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。“luck is a matter of preparation meeting opportunity,” said the american talk show host oprah winfrey. ive never watched her show, but when a selfmade billionaire gives life advice, its probably worth listening to.her point is that blind luck is very rare. you may have to be lucky to find a good job these days but that does not mean you should sit at home waiting for the opportunity to come to you. if youre a chinese,you may already be familiar with the tale of a farmer waiting by a tree stump (树桩) for a rabbit to run out and break its neck.a book written by the uk psychologist richard wiseman, called the luck factor, argues we can all make ourselves luckier. its not about going to a temple to burn some incense (香) in hopes that the gods will give you good fortune;its practical advice you can follow each day.wiseman conducted an experiment as part of his studies. first he separated volunteers into two groups:those who said they were lucky in life and those who said they were not. he gave everyone a newspaper and asked them to look through it to count how many photographs it had inside. on average, the unlucky people took about two minutes to count the photographs while the lucky people took just seconds. why? on the second page of the newspaper, a command, “stop counting. there are 43 photographs in this newspaper,” was written in big letters. the unlucky people mostly did not spot the message.its easy to compare this situation to a young person looking for jobs in a local paper. they might search so hard for one type of position that they miss an even better opportunity. people who are “lucky”, in fact, keep an open mind and dont go through the same routine every day.i first came to china in 2002 when it was considered a rather strange thing to do. like many foreigners,my plan was to teach english for one year. seven years later, and still here, ive had many great opportunities such as writing for newspapers and magazines. i did not dream these would have been possible. ive also never been sick, had an accident, got into a fight or had problems with the police. coincidence? after reading about professor wisemans studies i think not.as wiseman advises, i usually trust my own judgment. your friends and parents may give you advice based on rational thinking, but its important to consider how you feel about each choice you make. your feeling acts as a warning for a potential problem.finally, try to turn bad luck into good.even if you do fall down and break a leg, the time spent at home can be used wisely to study english.1. which of the following proverbs most agrees with the writers point?amake the best of a bad job.brome was not built in a day.call that glitters is not gold.da good heart conquers ill fortune.2. what do you know about oprah winfrey?ashe became famous through her family background.bshe was very lucky and seldom suffered setbacks in her life.cshe is a british talk show host.dshe became successful by her own effort.3. the writer quoted the chinese tale of a farmer in order to show_.a. luck is in your own handbbad luck can turn into goodcyou should not sit at home waiting for the opportunity to come to youdman can conquer nature4. the underlined word “spot” is the closest in meaning to“_”.arecognize bmarkclocate dreceive解题导语本文为议论文。作者认为命运只垂青那些有所准备的人。身处逆境,不要怨天尤人,要想方设法化厄运为好运。每个人都可以做自己命运的主人。1. 解析:选a。 推理判断题。make the best of a bad job意为“身处山穷水尽,力争柳暗花明”,与最后一段作者的观点“try to turn bad luck into good(把厄运变好运)”最为接近。故答案为a。rome was not built in a day意为“伟业非一日可成”;all that glitters is not gold意为“闪光的东西并不都是金子”;a good heart conquers ill fortune意为“善心克厄运”。2. 解析:选d。 细节理解题。根据第一段中的a selfmade billionaire可知美国talk show主持人oprah winfrey是从白手起家,通过自我奋斗而成功的。3解析:选c。 推理判断题。根据第二段的内容可以判断,作者引用中国“守株待兔”的故事是为了说明“人们不应该待在家里等待机会的降临”的观点。4解析:选a。 词义猜测题。根据上文语境及the unlucky people mostly did not spot the message. 可知spot在句中用作及物动词,是“发现,识别”之意。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。【2013届广东省六校第二次联考】the flag, the most common symbol of a nation in the modern world, is also one of the most ancient. with a clear symbolic meaning, the flag in the traditional form is still used today to mark buildings, ships and other vehicles related to a country.the national flag as we know it today is in no way a primitive artifact. it is, rather, the product of thousands of years development. historians believe that it had two major ancestors, of which the earlier served to show wind direction.early human beings used very fragile houses and boats. often strong winds would tear roofs from houses or cause high waves that endangered travelers. peoples food supplies were similarly vulnerable. even after they had learned how to plant grains, they still needed help from nature to ensure good harvests. therefore they feared and depended on the power of the wind, which could bring warmth from one direction and cold from another.using a simple piece of cloth tied to the top of a post to tell the direction of the wind was more dependable than earlier methods, such as watching the rising of smoke from a fire. the connection of the flag with heavenly power was therefore reasonable. early human societies began to fix long pieces of cloth to the tops of totems (图腾) before carrying them into battle. they believed that the power of the wind would be added to the good wishes of the gods and ancestors represented by the totems themselves.these flags developed very slowly into modern flags. the first known flag of a nation or a ruler was unmarked. the king of china around 1000 b.c. was known to have a white flag carried ahead of him. this practice might have been learned from egyptians even further in the past, but it was from china that it spread over trade routes through india, then across arab lands, and finally to europe, where it met up with the other ancestor of the national flag.41. the best title for the passage would be “_”.a. development of the national flagb. power of the national flagc. types of flagsd. uses of flags【答案】a【解析】标题归纳题。“it is, rather, the product of thousands of years development.”说明国旗是几千年发展的产物。而且整片文章从旗帜最初用于表示风向,一直讲到它演变为现代的旗帜。所以本文说的是国旗的发展。故选a。42. the underlined word “vulnerable” in paragraph 3 means _.a. impossible to make sure ofb. likely to be protectedc. easy to be damagedd. difficult to find【答案】c【解析】词义猜测题。本段第一句“early human beings used very fragile houses and boats.”说早期人类使用非常易坏的的房屋和船只。而本句 “peoples food supplies were similarly vulnerable.” 中“similarly”意为“同样地”,所以vulnerable”也表示“易损坏”。故选c。43. the earliest flags were connected with heavenly power because _.a. they could tell direction b. they could bring good luck to ancient fightersc. they were handed down by the ancestorsd. they were believed to stand for natural forces【答案】d【解析】细节理解题。本段第一句“using a simple piece of cloth tied to the top of a post to tell the direction of the wind was more dependable than earlier methods,”“用一块布系到标杆顶部来判断风向比早期的办法更可靠。”因此,最早的旗帜与天的力量有关。故选d。44. what does the author know of the first national flag?a. he knows when it was sent to europe.b. he believes it was made in egypt.c. he thinks it came from china.d. he doubts where it started.【答案】d【解析】细节理解题。最后一段“the first known flag of a nation or a ruler was unmarked.。”说明第一个国家的旗帜未被标明,所以作者不知道第一面国旗是从哪儿诞生的。45. what will the author most probably talk about next?a. the role of china in the spread of the national flag.b. the second ancestor of the national flag.c. the use of modern flags in europe.d. the importance of modern flags.【答案】b【解析】推理判断题。结尾处“this practice might have been learned from egyptians even further in the past, but it was from china that it spread over trade routes through india, then across arab lands, and finally to europe, where it met up with the other ancestor of the national flag.”说明中国国王树立旗帜的做法遍及到了贸易行路,通过印度,穿过阿拉伯大陆,最终到达欧洲。在那与另一个国旗的原型结合。所以,接下来最可能讨论的是过国旗的第二个始祖。故选b。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。【2013界广东珠海市高三上期末质量监测】-astockholm, oct11 (xinhua) - chinese writer mo yan has won the 2012 nobel prize in literature, announced peter englund, permanent secretary of the swedish academy in stockholm on thursdaythe nobel prize in literature 2012 is awarded to chinese writer mo yan who with hallucinatory realism merges folk tales, history and the contemporary, said englund at a press conferencemo yan, a pseudonym for guan moye, was born in 1955 and grew up in gaomi in shandong province in eastern chinahis parents were farmersas a 12-year-old during the cultural revolution he left school to work, first in agriculture, later in a factoryin 1976 he joined the peoples liberation army and during this time began to study literature and writehis first short story was published in a literary journal in 1981in his writing, mo yan draws on his youthful experiences and on settings in the province of his birththis is apparent in his novel hong gaoliang jiazu (1987, in english red sorghum 1993), said the academy in a statement of mos biographythe book consists of five stories that unfold and interweave in gaomi in several turbulent decades in the 20th century, with depictions of bandit culture, the japanese occupation and the harsh conditions endured by poor farm workers, according to the biographyred sorghum was successfully filmed in 1987, directed by famous chinese director zhang yimouthrough a mixture of fantasy and reality, historical and social perspectives, mo yan has created a world reminiscent in its complexity of those in the writings of william faulkner and gabriel garcia marquez, at the same time finding a departure point in old chinese literature and in oral tradition, the academy commented in the biographical statementin addition to his novels, mo yan has published many short stories and essays on various topicsin spite of his social criticism, he is seen in his homeland as one of the foremost contemporary authors, the statement addeddozens of his works have been translated into english, french and japanese and many other languageslast years literature prize went to swedish poet tomas transtromeralfred nobel, a swedish industrialist who invented dynamite, established the nobel prizes in his will in 1895the first awards were handed out six years later文章大意:本文叙述了中国作家莫言摘取2012年诺贝尔文学奖,他出生于农民家庭,他在军队里时开始从事写作,写作的主要的素材就是来自他的农村的生
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年甘肃陇南事业单位预计将于5月中旬发布考前自测高频考点模拟试题及完整答案详解一套
- 2025年福建省宁德市霞浦县实验幼儿园招聘若干人考前自测高频考点模拟试题附答案详解(完整版)
- 2025年浙江宁波市卫生健康委部分直属事业单位公开招聘高层次人才69人(第二批)考前自测高频考点模拟试题及一套答案详解
- 2025年福建南平武夷有轨电车有限公司招聘1人模拟试卷参考答案详解
- 2025年甘肃省兰州大学土木工程与力学学院聘用制(B岗)人员招聘模拟试卷及一套答案详解
- 保定市人民医院胸腔镜食管癌切除术技术考核
- 2025广西南宁市江南区翠湖路小学春季学期临聘教师招聘1人模拟试卷及完整答案详解1套
- 衡水市人民医院大量输血方案理论与实践考核
- 秦皇岛市中医院淋巴瘤病理分型与治疗方案选择考核
- 沧州市中医院胰腺术后长期随访考核
- 第二届“强国杯”技术技能大赛-工业大数据管理与分析赛项考试题库(含答案)
- 徐州市城市轨道交通1号线一期工程电动客车运营、修理及维护手册
- 制作并观察植物细胞临时装片教学设计(五篇模版)
- 导游证《中国古代建筑》知识考试(重点)题库(含答案)
- 《大气的组成和垂直分层》
- GB/T 2423.17-2024环境试验第2部分:试验方法试验Ka:盐雾
- 第一次月考试卷(月考)-2024-2025学年三年级上册数学人教版
- 新高考生物综合复习《稳态与调节》高考真题汇编(图片版含答案)
- CJT 399-2012 聚氨酯泡沫合成轨枕
- 中小微企业FTTR-B全光组网解决方案
- 第七单元单元任务“视频拍摄脚本写作”统编版高中语文必修上册
评论
0/150
提交评论