




免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
福建光泽县2017高考英语完形和阅理九月新编【四川省成都七中2014三诊考试】 完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从1130 各题所给的四个选项(a、b、c、d)中,选出最佳答案。it was her giggling(咯咯的笑)that drew my attention. note taking really wasnt all that funny.walking over to the offender, i asked for the 1 . frozen, she refused to give it to me. i waited, all attention in the classroom on the quiet 2 between teacher and student. when she finally 3 it over, she whispered, “okay, but i didnt draw it.”it was a hand-drawn 4 of me, teeth blackened and the words “im stupid” coming out of my mouth. i managed to fold it up calmly. my mind, 5 , was working angrily as i struggled not to 6 . i figured i knew the two most likely candidates for drawing the picture. it would do them some 7 to teach them a lesson, and maybe it was high time that i did it! thankfully, i was able to keep myself 8 .when there were about six minutes remaining, i showed the class the picture. they were all silent as i told them how 9 this was for me. i told them there must be a reason 10 and now was their chance to write down anything they needed to tell me. then i let them write silently while i sniffed in the back of the classroom. as i 11 the notes later, many of them said something like, “ive got nothing against you.” or “im sorry you were hurt.” some kids said, “were 12 of you.” but two notes, from the girls who i 13 were behind the picture, had a list of issues. i was too 14 , too strictreading those notes, i realized that over the course of this year, instead of 15 my students, i had begun commanding them to 16 . where i thought i was driving them to success, i was 17 driving them away.i had some apologies to make. but the next day in the classroom, one boy and one girl each handed me a card. the one 18 by all the boys expressed sincere regret for the ugly joke. the one from the girls asked for 19 . this was a lesson for both the kids and me. forgiveness does not change the past, but it does enlarge the 20 .1. a. note b. advice c. reason d. help2. a. battle b. competition c. argument d. conversation3. a. tookb. thoughtc. turned d. handed4. a. statue b. graph c. picture d. poster5. a. otherwiseb. however c. therefore d. besides6. a. leave b. cry c. explain d. argue7. a. good b. harm c. favor d. punishment8. a. amused b. controlled c. uninterested d. relaxed9. a. meaningful b. forgetfulc. regretful d. hurtful10. a. aside b. above c. beneath d. behind11. a. wroteb. finished c. readd. collected12. a. proudb. fondc. afraidd. ashamed13. a. figuredb. promisedc. concluded d. saw14. a. talkativeb. meanc. clumsy d. considerate15. a. forcingb. encouragingc. comforting d. teaching16. a. appreciateb. apologizec. compromise d. achieve17. a. actuallyb. normallyc. immediately d. generally18. a. decoratedb. offeredc. signed d. bought19. a. thankfulnessb. forgiveness c. compensation d. communication20. a. friendshipb. educationc. knowledge d. future【参考答案】完形填空1-5 aadcb 6-10 babdd 11-15 ccabb 16-20 dacbd(2016高考训练)阅读下列材料,从每题所给的选项中选出最佳选项。体裁:影评话题:电影故事词数:370时间:8few of us havent read cinderella,the story of a young woman living in poverty who meets the prince of her dreams.some might not want to admit it,but there is a hidden cinderella in everyones heartwe all wish we could achieve recognition or success after a period of obscurity(默默无闻)mary santiago has that secret dream,too.her story is featured in another cinderella story,a film set in a us.high school.mary is shy but loves to dance.compared with other girls,she is invisible.however,her world changes completely when a famous teenager pop singer,joey parker,appears.joey is everything the rest of the boys in her class are notkind,handsome and desirable.mary and joeys paths cross at a ball.they meet and fall in love with each other.but when mary has to rush back home,she leaves behind her mp3 player,which becomes the only clue joey has to find the girl of his dreams.of course,there is a wicked stepmother,who turns out to be dominique blatt and she takes in mary after her dancer mother dies.dominique treats mary like a maid and does everything she can to make sure mary doesnt get into the top dance school.her two daughters are equally determined to stop joey falling for mary,even if that means embarrassing her.the story,though it mostly follows cinderella,does add a few modern day twists to the classic fairy tale.refreshingly,the film,unlike many high school films,does not focus on looks,although the actors are all beautiful.there is also a lot less materialism in another cinderella story than in many similar movies.“the movie takes the cinderella fairy tale as its jumpingoff point,” writes the movie critic amber wilkinson.“yet the focus is firmly on following your dream.”【语篇解读】本文是一篇影评。讲述的是一部以灰姑娘的童话故事为蓝本的新电影灰姑娘之舞动奇迹。1in the movie,mary santiago is the main character who _ais brave in expressing her lovebis badly treated by the stepmotherchas a dream of meeting a princedis embarrassed by the pop singer答案b细节理解题。根据第四段第五句中的.there is a wicked stepmother.可知答案为b项。2what can we infer from the passage?ajoey is just like other boys in marys class.bthe mp3 player helps joey in finding mary.cnot many people have a dream to be realized.dmarys mother influences her a lot in singing.答案b推理判断题。根据文章第四段第四句中的.mp3 player,which becomes the only clue joey has to find the girl.可知答案。由第四段第一句可排除a项;由第一段可排除c项;由第四段第五句可排除d项。3what does the movie critic amber wilkinson mean by his words about another cinderella story?athe movie is exactly another copy of the cinderella fairy tale.bthe movie is as good as the story cinderella.cthe movie and cinderella both focus on following your dream.dthe movie is based on the story cinderella while a little different from it.答案d细节理解题。在安伯威尔金森所说的话:the movie takes the cinderella fairy tale as its jumpingoff point.yet the focus is firmly on following your dream.中,jumpingoff point意为“出发点”。说明了这部电影源于灰姑娘的故事,都以追逐梦想为主题,但这部新电影又略有不同。4the passage is mainly about _aan introduction to mary santiagoba review about a filmcan essay about dreamsdan advertisement of cinderella答案b主旨大意题。通读全文可知这是一篇影评。【2015高考复习】阅读理解 a mother was devastated,crying,yelling all she can in that dark corner.there was nobody to hear her yell and not a soul to calm her,because outside her house is a long winding lonely road.the wind was at rest and the leaves didnt rustle,silence filling the air.loneliness was already killing her,but no one knows what made her cry!losing something you love with all your heart isnt really the pain you can ever overcome.radha lost her baby,her only means to live.she saw her child getting killed and the accident was terrible.one lonely night,she was walking down the street to get a breath of fresh air with her child hugged tight in her arms.the whole time she walked with her child in her arms,the only thing that worried her was aryans future.she was imagining and feeling every day of the childs growth,and figuring what she would have in store for him.but who knows whats in store for us tomorrow,life can change in a second. on that deserted road,were a few streetlights barely enough?it was this light that could be seen from a disktance,but as it came closer it got brighter and brighter.that light changed radhas life into darkness forever.a speeding car came down that road.the driver came at a speed of 110 kmph throwing beer bottles out of his half open window.he was definitely drunk,and the speed took everything in its path.just then,there was a loud cry,and silence set in again. but the mother wasnt hurt.she opened her eyes,unable to focus her eyes,and didnt see aryan.after a few minutes when her sight cleared up she looked all over in a panic for her baby,but alas.the child hadnt even seen life.simply,dont drink and drive.you_could_take_a_life,but_kill_a_number_of_people.【语篇导读】一位司机酒后驾车发生事故,夺去了一个充满活力的孩子的生命和一位母亲的全部希望16the underlined word“devastated”in paragraph 1 would probably mean“_”aworried bscaredcheartbroken dweatherbeaten答案c词义猜测题。从该词所在句的“crying,yelling all she can.”可知,这位母亲伤心欲绝,所以devastated语义同heartbroken,选c项。17which of the following statements is true of radha?ashe had expected much of aryan.bshe got her eyes injured in the accident.cshe was hit by one bottle on the arm.dshe had everything ready for aryans future.答案a推理判断题。从第三段的前两句可知,这位母亲对孩子的期望很高,故答案选a项。18the underlined sentence implies that_.adrunk driving is absolutely forbiddenbdrunk driving is certain to kill a lot of peoplecthe driver killed aryan and his motherdthere is more than one victim in a car accident答案d推理判断题。从文章中这位母亲撕心裂肺的哭喊及常识可推知,酒后驾车的受害者不止一个,答案选d项。19what would be the best title for the passage?athe death of a miserable child.ba sad mother on a windy night.cthe price for another mans mistake.dspeeding from drunk driving.答案c主旨大意题。文章主要讲述了一位司机酒后驾车发生事故导致一个孩子死亡,孩子的母亲伤心绝望的故事,所以c项“另一个人的错误的代价”能较好地概括全文,答案选c项。【2015高考复习】阅读理解a survey sponsored by an international temporary service agency found that us.executives believe that people with a sense of humour do better at their jobs,compared with those who have little or no sense of humour.in fact,a whopping 96 percent of those surveyed said people with a sense of humour do better.the survey went on to point out that the results suggest that a sense of humour may help lighthearted employees keep their jobs during tough times.and,whats more,it may propel them up the corporate ladder past their humourless colleagues.why?it seems that those with a sense of humour are better communicators and better team players.studies have shown that happy workers are more productive.in fact,a researcher at california state university found that humour could help the employees to release tension.consequently,they can concentrate on their work more efficiently.whats more,employees who enjoy interacting with their coworkers arent as likely to be distracted,or absent from work.research conducted by psychologist dr ashton trice at mary baldwin college in virginia showed that humour helps us think.when people feel stuck on important projects,they tend to feel angry or depressed.this negative mood can interfere with subsequent performance.according to dr trices research,taking time out to laugh can help us to get rid of negative feelings and allow us to return to a task or move on to another project unaffected by past defeat.if humour is really this important,then why dont we use it more often on the job?most likely,the main reason is that many people are unaware of the positive effects of humour in the workplace.they tend to think humour and laughter are unproductive or unprofessional,perhaps bot
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年漳州能源社会招聘模拟试卷及答案详解(各地真题)
- 消费行业产品安全与品质保证承诺书5篇
- 科技智能产品迭代服务承诺函3篇
- 2025广东湛江经济技术开发区建设投资发展集团有限公司招聘党群工作部副经理1人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(必刷)
- 所有人员生产安全风险控制承诺书(8篇)
- 2025广东江门市蓬江区教师招聘23人模拟试卷及答案详解(必刷)
- 2025年海南澄迈县专职社区工作者招聘以(第4号)考前自测高频考点模拟试题及答案详解(名校卷)
- 2025年阜阳市临泉华源医院导诊人员招聘15人考前自测高频考点模拟试题附答案详解(黄金题型)
- 2025年4月广东深圳光明区政务服务和数据管理局招聘一般类岗位专干5人模拟试卷及答案详解(全优)
- 2025广东依顿电子科技股份有限公司招聘高级经理岗模拟试卷及参考答案详解1套
- CJJ-T 135-2009 (2023年版) 透水水泥混凝土路面技术规程
- 高教社马工程人力资源管理教学课件unit1
- 因离婚给孩子申请改姓协议书
- 用车登记表(标准模版)
- GB/T 9871-2008硫化橡胶或热塑性橡胶老化性能的测定拉伸应力松弛试验
- GB/T 12190-1990高性能屏蔽室屏蔽效能的测量方法
- 01第一章-稻谷的加工汇总课件
- 六年级LOGO小海龟编程
- 非ST段抬高心肌梗塞指南课件
- 驻足思考-瞬间整理思路并有力表达
- Unit 2 Lesson 3 Running and Fitness 课件 高中英语新北师大版必修第一册(2022-2023学年)
评论
0/150
提交评论