贵州省思南县高考英语一轮复习 阅读理解训练.doc_第1页
贵州省思南县高考英语一轮复习 阅读理解训练.doc_第2页
贵州省思南县高考英语一轮复习 阅读理解训练.doc_第3页
贵州省思南县高考英语一轮复习 阅读理解训练.doc_第4页
贵州省思南县高考英语一轮复习 阅读理解训练.doc_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

贵州思南县2017高考英语阅读理解一轮训练阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。for many years, i was convinced that my suffering was due to my size. i believed that when the weight disappeared, it would take old wounds, hurts, and rejections with it.many weight conscious people also mistakenly believe that changing our bodies will fix everything. perhaps our worst mistake is believing that being thin equals being loved, being special, and being cherished. we fantasize about what it will be like when we reach the long awaited goal. we work very hard to realize this dream. then, at last, we find ourselves there.but we often gain back what we have lost. even so, we continue to believe that next time it will be different. next time, we will keep it off. next time, being thin finally fulfill its promise of everlasting happiness, self worth, and, of course, love.it took me a long while to realize that there was something more for me to learn about beauty. beauty standards vary with culture. in samoa a woman is not considered attractive unless she weighs more than 200 pounds. more importantly, if its happiness that we want, why not put our energy there rather than on the size of our body? why not look inside? many of us try hard to change our body, but in vain. we have to find a way to live comfortably inside our body and make friends with and cherish ourselves. when we change our attitudes toward ourselves, the whole world changes.1. the passage seems to emphasize the importance of .a. body size b. attitudes toward lifec. cultural differences d. different beauty standards2. what does the underlined part “in vain” in the last paragraph mean?a. without success. b. without purpose.c. in doubt. d. in trouble.3. what can be inferred about the author?a. the author is a samoan.b. the author succeeded in losing weight.c. the author has been troubled by her / his weight.d. the author probably got wounded in wars or accidents.4. according to the author, what is the common view of those who have lost some weight first and gained it back later?a. they feel angry about the regained weight.b. they pay little attention to the regained weight.c. they feel optimistic about future plans on weight control.d. they think they should give up their future plans on weight control.1、答案解析:答案为b。本题考查文章的主旨大意。文章前面的内容介绍了作者减肥的痛苦思想经历,最后一段最后一句话点出了文章的中心 “when we change our attitudes toward ourselves, the whole world changes.” 作者认为当我们改变对我们自己的态度后,整个世界就变了,因此本文在强调生活的态度,故答案为b。2、答案解析:答案为a。本题为词义猜测题。由划线部分所在的语境 “many of us try hard to change our body, but in vain.”可知,“but”后的意思应该与前面的“很多人努力地去改变身体”意思相反,因此“in vain”的意思最有可能是“没有成功”,故答案为a。3、答案解析:答案为c。本题为推理题。由第一段第一句话 “for many years, i was convinced that my suffering was due to my size.”可知,很多年以来,作者相信他/她的痛苦是因为自身的身材肥胖,因此可以推断作者很多年都受到体重的困扰,故答案为c。由最后一段首句 “it took me a long while to realize that there was something more for me to learn about beauty.”可知,作者花了很长时间才意识到关于美还有很多的要学习,因此作者减肥并不成功,故干扰项最强的b选项“作者成功减肥了”错误。4、答案解析:答案为c。本题为推理题。由倒数第二段内容可知,很多人减肥后还是长胖,即使如此,他们仍然相信下次一定会有所不同,能够变得更瘦,这就是许多人的自我安慰,从而保持快乐。可以推断,那些减肥的人对他们的减肥计划感到非常乐观,故答案为c。【2014模拟】阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。 getting to work by bicycle has never been more popular.governments and nations are transforming their cities and highways to meet the needs of this new generation of cycling enthusiasts , and in a world where green alternatives (选择) are the new must-have, average citizens are eagerly seizing their chance to help make their streets and their bodies cleaner than ever before. become an ebtc member-click here. the edmonton bicycle and touring club ( ebtc) is a recreational not-for-profit volunteer-run group devoted to promoting its members to cooperatively run bicycling trips during the spring, summer and fall, cross-country skiing trips in the winter, and social events all the year round. we welcome both road bike and mountain bike riders ! benefits of joining ebtc :opportunity to create the kinds of events you like: enjoy dozens of events all year round,organized by members like you !participation in the local cycling community.use of club bicycle tools on tour and library materials.discounts at various bicycle shops. why cycle with a group?its more fun !it encourages you to come out often and get healthy exercise without going to a gym.develop skills and gain through the experience of others.meet new and interesting people with a common interest in cycling.meet a fun-loving, energetic and different group of individuals who enjoy a healthy lifestyle.enjoy the outdoors experience with the companionship and security of a group.group atmosphere provides challenge to strong cyclists and support and confidence to the novice .for more info on the ebtc:phone the club hotline at 780-424-2453 (780-424-bike)e-mail: jprimeau edmontonbicycle. commail us at :edmonton bicycle & touring clubp. o. box 52017garneau postal stn.edmonton, ab t6g 2t5 canada64. the aim of ebtc is . a. to call for governments to produce more bicycles b. to make money by organizing bicycling trips c. to popularize cycling by attracting more members d. to look for young volunteers for sporting events65. whats the advantage of cycling with a group? a. participating in whatever events. b. meeting more new people. c. having bicycles free of charge. d. enjoying discounts in a gym.66. the underlined word novice in the passage probably means _ . a. professional cyclist b. inexperienced rider c. event organizer d. healthy individual67. apart from the website, how many other ways can people gain information from ebtc? a. two. b. three. c. four. d. five.【参考答案】64-67cbbb 阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。 its 5:00 in the morning when the alarm (闹钟) rings in my ears. i roll out of bed and walk blindly through the dark into the bathroom. i turn on the light and put on my glasses. the house is still as i walk downstairs while my husband and three kids sleep peacefully. usually i go for a long run, but today i choose my favorite exercise dvd insanity. sweat pours down my face and into my eyes. my heart races as i face my body to finish each movement. as i near the end of the exercise, i feel extremely tired, but a smile is of my face. its not a smile because the dvd is over, but a smile of success from pushing my body to its extreme limit. some people enjoy shopping, smoking, food, work, or even chocolate. but i need exercise to get through each day. some shake heads when they see me run through the town. others get hurt when i refuse to try just one bite of their grandmothers chocolate cake. they raise their eyebrows, surprised by my “no thank you,” or by my choice to have a salad. over the years, i have learned its okay to just say “no.” i shouldnt feel sorry for refusing food that i dont want to eat.so what drives me to roll out of bed at 5:00 a.m.? what gives me the reason to just say to ice cream? commitment. a commitment to change my life with a way that reduces daily anxiety, increases self confidence and energy, extends life and above all improve my body shape. this is the point where a smile appears on my face as i look at myself in the mirror or try on my favorite pair of jeans that now fit just right. its through commitment and sweat that i can make a difference within myself inside and out.( ) 1.why is there a smile on the authors face in the morning?a. because she sees her family sleeping peacefully.b. because she finishes her favorite exercise c. because she enjoys the interesting dvdd. because she feels a sense of achievement( ) 2. which of the following is true according to paragraph 2?a. she doesnt treat others politelyb. she likes to make others surprised c. others dont understand what she doesd. others try to help her by offering her food( ) 3. what does the underlined word “commitment” in the last paragraph mean?a. good health b. firm belief c.a strong power d.a regular half( ) 4. what can we learn about the author from the text?a. she acts in a strange wayb. she wants to look different from othersc. she aims to develop a good body shaped. she has difficult getting along with others【答案与解析】【要点综述】本文叙述了作者不辞辛苦地坚持锻炼,有时还不为他人所理解的故事;她只为自己的坚定信念,即通过锻炼来改变自己。1. d 细节理解题。从第一段最末一句“its not a smile because the dvd is over , but a smile of success from pushing my body to its extreme limit.”可知答案为d。24、cbc阅读理解。exploit your parking spacean unused parking space or garage can make money. if you live near a city center or an airport, you could make anything up to 200 or 300 a week. put an advertisement(广告)for free on let park or at my house park.rent(出租)a roomspare room? not only will a lodger(房客)earn you an income, but also, thanks to the government-backed “rent a room” program, you wont have to pay any tax on the first 4500 you make per year. try advertising your room on roomspare or roommateeasy.make money during special eventswont want a full-time lodger? then rent on a short-term basis. if you live in the capital, renting a room out during the olympics or other big events could bring in money, grashpadder can advertise your space. live on set renting your home out as a “film set” could earn you hundreds of pounds a day, depending on the film production company and how long your home is needed. a quick search on the internet will bring up dozens of online companies that allow you to register your home for freebut you will be charged if your home gets picked.use your roof you need the right kind of roof, but some energy companies pay the cost of fixing solar equipment(around14,000), and let you use the energy produced for nothing. in return, they get paid for unused energy fed back into the national grid. however, you have to sign a 25-year agreement with the supplier, which could prevent you from changing the roof.( ) 1. if you earn 5000 from renting a room in one year, the tax you need to pay will be based on _.a. 800 b. 500 c. 4500 d.5000( ) 2. where can you put an advertisement to rent out a room during a big event?a. on letpark. b. on roomspare.c. on grashpadder. d. on roommateeasy.( ) 3. if you want to use energy free, you have to_.a. sign an agreement with the governmentb. pay around 14,000 for the equipmentc. sell the roof to some energy companiesd. keep the roof unchanged for within 25 years( ) 4. for whom the text most probably written?a. lodgers. b. advertisers.c. house owners. d. online companies参考答案:14、bcdc【2014模拟】阅读理解阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。 the count of monte cristo ( french: le comte de monte cristo ) is an adventure novel by french author alexandre dumas. completed in 1844, it is one of the authors most popular works, along with the three musketeers. like many of his novels, it is expanded from plot outlines suggested by his co-author auguste maquet. the story takes place in france, italy, islands in the mediterranean, and in the levant during the historical events of 1815-1838. it begins from just before the hundred days period, when napoleon returned to power after his exile (流放) , and goes through to the time of louis philippe of france. the historical setting is a fundamental element (元素) of the book. it is an adventure story primarily concerned with themes of hope, justice, revenge (复仇) , mercy and forgiveness, and is told in the style of an adventure story. it focuses on a man who is wrongfully imprisoned, escapes from prison, gains a fortune and sets about getting revenge on those responsible for his imprisonment. however, his plans have terrible consequences for the innocent as well as the guilty. dumas got the idea for the count of monte cristo from a true story, which he found in a memoir (回忆录) written by a man named jacques peuchet. peuchet related the story of a shoemaker named pierre picaud, who was living in paris in 1807. picaud was engaged to a rich woman, but four envious friends falsely accused him of being a spy for england. he was imprisoned for seven years. during his imprisonment a fellow prisoner told him a treasure hidden in milan. when picaud was released in 1814, he took possession of the treasure, returned under another name to paris a

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论