




免费预览已结束,剩余3页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
贵州江口县中学2017高考英语一轮阅读理解校本题(2016高考阅读理解)阅读下列短文,从每题所给的选项中选出最佳选项。every day is a gift,and if you look forward to spending each day with happiness,wake up every morning with a positive attitude and enjoy a beautiful day!set up a daily plan for yourself and ensure that you reserve enough time for your homework.also,dont forget to spare some time for play!stop being lazy and start participating in your life instead of just watching it pass by.try to do something fun and constructive every day.read a book,write something interesting in your diary,try a new hobby,spend time with your friends,or just watch your favorite show on television,and you will see how every moment of your day untelevision,and you will see how every moment of your day unfolds.youll achieve better results,and ultimately greater success.however,every day will not be the way you want it to be.some days will be good,while some will be bad.you wont be always happy and smiling.you may come across many challenges.dont forget to remind yourself to slow down and take care of yourself.in todays busy lifestyle,it is necessary to relax to bring balance and joy back into your life.so,take charge of your life.enjoy and appreciate the small things around you.do a good deed and make others happy.sometimes,doing something as simple as having a cup of tea with an old friend or a family member,listening to a cheerful song,or just writing down all the things that make you happy could indeed turn your day around!review and analyze your day before you sleep at night.reward yourself for completing the set goals and prepare the stage for the next day.this will impact your sleep and overall happiness levels.plan for the next day,take a good rest,and wake up fresh the next morning!if you are doing the same things every day,step out of your comfort zone and set aside some time to do things you have never done before.stretch your limits.not only will it make a boring day exciting but it will also build your confidence.1who are the intended readers of the passage?ateachers. bstudents.cworkers. dpeople in general.2why is “read a book” mentioned in the second paragraph?ato show readers how to make themselves happy.bto tell readers to learn hard for their future.cto supply readers with ways of killing time.dto offer readers suggestions on hobbies.3what can we infer from the third paragraph?aevery day is beautiful and worthremembering.byour future is up to yourself and your friends.ca good start is definitely good for the future.dyou should make a difference in your day.4what would be the best title for the passage?ahow to make the most of your daybhow to lead a happy and satisfying lifecact now without delay to change your lifedspare time to focus on daily responsibilities1b细节理解题。根据文章中出现的your homework,in your diary等信息可知,这篇文章针对的对象应该是学生。2a细节理解题。根据第二段中的“try to do something fun and constructive every day.”可知,作者提到read a book的目的就是告诉读者怎样愉快地度过每一天。3d推理判断题。结合第三段中的“so,take charge of your life.or just writing down all the things that make you happy could indeed turn your day around!”可知,这一段主要讲述了怎样使你的每一天过得有意义。4a标题归纳题。综合全文的信息可知,本文主要介绍了怎样可以充实地度过每一天,因此选a项。2016高考英语阅读理解-政治经济文化类 cheaters called “pirates” often use camcorders(便携式摄像机) and cell phones to make illegal copies of blockbusters in the local theater. these pirates then sell those recordings on the street or over the internet for very low prices. some share them for free. “its unfair for people to pirate movies,” says 15-year-old hadaia azad ezzulddin. movie piracy “takes money out of the pockets of thousands of people in the movie industry,” she notes. victims include famous actors and directors as well as local theater owners and their employees. hadaia came up with an idea that could help stop movie piracy. hadaias idea uses infrared(红外线的) light. this range of light is invisible to the human eye. it is visible, however, to many types of cameras. theater owners could place small infrared lights on their movie screens. the lights would not disturb people watching the movie. it would, however, distort the recordings made by many types of cameras. to test her idea, hadaia built a box with a movie screen inside. then, she projected images on that screen through a hole in the box. she took recordings of those images, using nine different types of cameras. these included the types found in cell phones as well as camcorders. during some tests, she also turned on light emitting diodes(发光二极管), or leds. the leds were embedded(植入的)in a certain place behind the movie screen. they gave out infrared light. sure enough, she showed, a pirated movie included odd stripes or spots if it had been recorded while the leds were on. it might be possible to use the leds to flash the date and time on the movie screen. the information would then appear in the illegal recordings. theater owners or police might use the information to track down the pirates. cutting down on piracy might get more people into theaters to watch the real movie instead of an illegal copy. six out of every ten films now produced arent profitable. they dont make enough money to recover how much was spent to make and market them. such a poor payback can discourage filmmakers from producing anything but the types expected to become blockbuster hits. it might also keep smaller theaters from showing a wider variety of movie types.【小题1】from what hadaia says in paragraph 2, we can infer that _. amost people spend less money on pirates movesbthe pirates dont have to pay for the movie ticketsctheater owners will increase the price of movie ticketsdshe strongly criticizes those who video movies in the theater【小题2】infrared lights are put on the movie screens to _. aadjust the brightness of the movie screensbmake sure the images of movies are darkcmake illegal copies of movies unpleasant to seedprotect the eyesight of viewers in the darkness【小题3】what is the correct order of the steps in hadaias test?a. she projected pictures on the screen.b. she used cameras to record the pictures.c. she turned on the leds placed behind the screen.d. she made a special box with a movie screen inside. ad c a bbd b a ccb a c ddb c a d【小题4】according to the last paragraph, we can know that _. aforty percent of movies now are profitablebsmall theaters often choose to show low-cost moviescmore and more people go to theaters to fight movie piracydfilmmakers prefer to produce ordinary movies than blockbusters 2016高考英语阅读理解-政治经济文化类kompong phhluk private tourdepart the city for an unspoiled floating community called kompong phhluk which is astonishing for its stilted-house villages and flooded forest. stop on the way for the rolous market tour. this is a great chance for you to take the photos of locals selling vegetables, different fish species and other local produce. after this market tour well all have a boat trip to the floating community of kompong phhluk, visit an island pagoda, a school and houses standing on 8 or 10m high stilts, fish farms and learn about the village life. stop and have lunch in a familys house before getting into a row boat and venturing into the flooded forest, the habitat to some famous water-bird species. eventually we jump back into the big boat and set off for the largest fresh water lake in se asia, tonle sap. tour details departs 8:30am returns around 2pm a picnic lunch with sandwiches and drinks is provided. we cannot provide local food from the area due to poor sanitation(卫生), lack of hygiene standards and refrigeration. no passes required rates these rates are based on an english speaking guide. rates include all transport, water and a picnic lunch. children 11 years and under are 50%. children 4 years and below are free. if your group is larger than 5 people, please email us for the best rate.number of people price per person1 person$652 people$453 people$404 people$355 people$32 what to wear please be mindful of your clothing and try to avoid anything too revealing.we strongly recommend a sunglasses, hat and sunscreen. general information this is a poor rural village, please be mindful of the environment. please do not hand things out to villagers, for this contributes to creating a begging cycle and can create jealousy. we recommend heading to the toilet before you go on this trip as facilities are very basic.【小题1】kompong phhluk is famous for its _. alocal vegetables and different fish speciesbstilted-house villages and flooded forestcrolous market and an island pagodadwater-bird habitat and fish farms【小题2】a private trip for two parents and a 3-year-old boy costs _. a$40b$80c$90d$120【小题3】which of the following is not included in the rates? aa tourist guide.btransport.cdrinks.dlocal food.【小题4】we can conclude from the passage that _. athe living standard in the village is quite lowbthe tourist facilities along the way are quite goodcrevealing clothes are appropriate in the hot weatherdgiving local children small gifts is strongly recommended 2016高考英语阅读理解-政治经济文化类while working in southeast asia in the mid 1990s, i became a branch manager in a factory. at the beginning, i used human relations principles, such as putting myself into the others place to help gain trust. after a few months, i was told that the factory team members liked and trusted me. then the owner, seeing how everyone thought well of me, believed that i could become an instrument of change to carry out his several unpopular programs. the factory members resisted and eventually saw me as a puppet controlled by the owner. the more i insisted that they follow orders the more they found ways to weaken the new changes. finally, i was replaced by a manager who knew enough to please both masters. even though the owner did not like the fact that his new changes were not immediately applied, the new manager gained his power by the support received from his team together with an intention to find a way. what i learned was that your team must always see you as supportive of their needs, even to the extent that the owner may not be pleased that you are unable to follow their wishes. at the end of the day, if your people do not follow you then you are no longer in charge and will be replaced. at first i blamed my boss for putting me in such a position. then in honest reflection, i began to realize that he had probably hoped that i would have found
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 中国广电渭南市2025秋招笔试行测题库及答案供应链采购类
- 中国广电黄南藏族自治州2025秋招计算机类专业追问清单及参考回答
- 国家能源鹰潭市2025秋招面试专业追问及参考法学岗位
- 特勤人员考试试题及答案
- 大庆市中石化2025秋招笔试模拟题含答案法律与合规岗
- 国家能源固原市2025秋招心理测评常考题型与答题技巧
- 中国移动济南市2025秋招笔试行测题库及答案技能类
- 中国移动无锡市2025秋招笔试行测题库及答案通信技术类
- 中国联通眉山市2025秋招行业解决方案岗位专业追问清单及参考回答
- 国家能源德宏自治州2025秋招化学工程类面试追问及参考回答
- 2025年“国学小名士”知识线上竞答题库500题(含答案)
- 脏腑手法调理培训课件
- 2025年度宁波法院面向全市基层法院公开遴选员额法官5人考试参考题库及答案解析
- 酒店消防安全培训课件
- 2025年人工智能市场渠道拓展策略方案
- 气血两虚日常护理常规
- Unit 6 A Day in the Life 大单元整体教学分析教案-2025-2026人教版七年级英语上册
- GJB827B--2020军事设施建设费用定额
- GB/T 20716.1-2025道路车辆牵引车和挂车之间的电连接器(7芯)第1部分:24 V标称电压车辆的制动系统和行走系的连接
- 2025年第十七届广东省中学生天文知识竞赛试题(含答案)
- 小学生新能源汽车
评论
0/150
提交评论