免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
贵州省遵义市2017高考英语一轮阅读理解统练二(2016高考英语阅读理解精练)阅读下面短文,选择最佳答案。 children spend more time messaging each other on phones and websites than talking in person ,a survey has revealed. text messages and social networking sites have become the common mode of youngsters aged 8 to 14. a survey of modem childhood found that many youngsters are conscious that they are spending too much time on their computers and enjoy themselves the most when playing outside. but the lure of electronic products proves too strong for a quarter, while a fifth say their parents dont like them playing outside because they are worried about strangers and injuries. the igeneration report suggested that youngsters are increasingly health-conscious and skeptical(特怀疑态度的) of commercialization, including gender-based labelling on toys and pop videos released by singers. more than half of those questioned care about eating healthily and one in 10 lectures their own parents about the food they are eating or buying. 42 percent of those questioned own a smartphone , with 36 percent admitting to spending more time communicating with friends via instant messaging, such as texts or networking websites, than talking in person only one child in 100 said that being happy, having a loving family and being clever were taken as the most crucial(决定性的) elements in their lives. cary cooper, the professor of organizational psychology and health at lancaster university , said social media were contributing to youngsters becoming more independent. they had a sense of individuality due to exposure to a range of media. the survey follows major statebacked research which found that youngsters are turning their back on drink, drugs and smoking. it found a dramatic drop in the number of secondary school students trying and regularly using drugs, alcohol and tobacco. some analysts said that thanks to the rise of social media, millions of teenagers are spending their time at home in their rooms rather than out on the streets.1. why cant 25 percent of the children get away from electronic products? a. they are not allowed to hang out long. b. they are protected from strangers and injuries. c. they enjoy themselves most when playing outside. d. they cant resist the temptation of the products.2. the survey of modem childhood found that many youngsters _. a. are fans of the pop videos released by singers b. message each other more rather than chat in person c. are doubtful about possessing the latest smartphones d. pay no attention to their lifestyle nowadays .3. the attitude of cary cooper towards social metlia is_. a. objective b. negative c. supportive d. unclear4. the last paragraph is written to show_. a. the benefits of social media b. the drop of taking drugs in youngsters c. the exposure to a range of media d. youngsters are becoming more conscious【参考答案】1-4dbca 【吉林省松原市油田高中2016届高三上学期第三次模拟】the prisoner had waited many months for help, but none had come. now he felt he would do something to gain his freedom, to be free again to go about the world as he wished. but he could think of no way to run away.he spent many hours thinking of his life before he was captured, regretting the mistakes he had made and dreaming of the joys he had known. and over and over he said to himself that he was being punished for no reason. he was guilty of no crime, but he had not been given a chance to explain the events which made him guilty.then one night the guard who sat outside the prisoners door fell asleep. when he noticed this, the prisoner was struck by a feeling of hope. perhaps he could steal the keys while the guard was sleeping.silently the prisoner moved toward the guard. very gently he lifted the ring of keys from the guards belt. then he turned and crawled toward the door. could he work the lock from the inside? the key turned and the door was opened. within two minutes he had crossed the yard and climbed the wall. then he ran across the field, free at last, a smile of joy beginning to spread across his face.21the prisoner had a wish .ato be excusedbto go away freely with his familycto be a free man in the prisondto be helped out of the prison22he thought he .awas not a killer bwas being treated wellchad done nothing wrongdwould be guilty23in the third paragraph, “the prisoner was struck by a feeling of hope” means that ahe felt hopelessbhe was unable to moveche kept on hopingdhe was very excited【答案】 21d22c23d22. c 推理判断题。根据第二段第二句and over and over he said to himself that he was being punished for no reason.可知他认为自己被惩罚是没有理由的。也就是说他认为自己并没有做错事情就被抓起来。故c正确。23. d 推理判断题。根据第三段最后一句perhaps he could steal the keys while the guard was sleeping.可知他当他看到监狱里的卫兵睡着的时候,他很高兴,因为他可以偷盗钥匙以后离开了。故该句指d项含义。考点:考查记叙文阅读由 (2013浙江嘉兴高三一模)改编one day,mr.arnold was teaching a lesson,and things were going as normally as ever.he was explaining the story of mankind to his pupils.he told them that,in the beginning,men were nomads; they never stayed in the same place for very long.instead ,they would travel about,here and there,in search of food,wherever it was to be found.and when the food ran out,they would move off somewhere else.he taught them about the invention of farming and keeping animals.this was an important discovery,because by learning to cultivate (耕作)the land,and care for animals,mankind would always have food steadily available.it also meant that people could remain living in one place,and this made it easier to set about tasks that would take a long while to complete,like building towns,cities,and all that were in them.all the children were listening attracted by this story,until lucy jumped up:“and if that was so important and improved everything so much,why are we nomads all over again,mr.arnold?”mr.arnold didnt know what to say.lucy was a very intelligent girl.he knew that she lived with her parents in a house,so she must know that her family were not nomads; so what did she mean?“we have all become nomads again,” continued lucy,“the other day,outside the city,they were cutting the forest down.a while ago a fisherman told me how they fish.its the same with everyone: when theres no more forest left the foresters go elsewhere,and when the fish run out the fishermen move on.thats what the nomads did,isnt it?”the teacher nodded,thoughtfully.really,lucy was right.mankind had turned into nomads.instead of looking after the land in a way that we could be sure it would keep supplying our needs,we kept developing it until the land was bare.and then off we would go to the next place! the class spent the rest of the afternoon talking about what they could do to show how to be more civilized.the next day everyone attended class wearing a green t-shirt,with a message that said “i am not a nomad!”and,from then on,they set about showing that indeed they were not.every time they knew they needed something,they made sure that they would get it using care and control.if they needed wood or paper,they would make sure that they got the recycled kind.they ordered their fish from fish farms,making sure that the fish they received were not too young and too small.they only used animals that were well cared for,and brought up on farms.and so,from their little town,those children managed to give up being nomads again,just as prehistoric men had done,so many thousands of years ago.14.why would early humans travel about in the beginning?()a.to experience different lifestyles.b.to go sightseeing in different places.c.to find what they could to feed themselves.d.to do more exercise to build themselves up.15.from paragraph 2,we can know that .a.people got tired of living in the same placeb.people gradually got used to living in citiesc.people spent a long time in learning to keep animalsd.people tended to settle down after learning farming16.in the teachers opinion ,lucys argument was .a.reasonableb.ridiculousc.puzzlingd.shocking17.which of the following agrees with the message “i am not a nomad” (paragraph 7)?()a.people eat young fish for its delicious taste.b.people use recycled materials as much as possible.c.fishermen move elsewhere when there is no fish left.d.foresters leave the place where wood is not available.语篇解读:如果人们不懂得保护我们的生活环境,珍视我们赖以生存的资源,那么当我们身边的资源用光之后,我们就不得不搬到别的地方去,这样的话,我们不又回到多年前的游牧生活了吗?答案及剖析:14.c细节理解题。由第一段的.they would travel about,here and there,in search of food,wherever it was to be found.and when the food ran out,they would move off somewhere else可知,过去人们常搬迁是为了寻找食物,故选c项。15.d细节理解题。由该段的.because by learning to cultivate (耕作)the land,and care for animals,mankind would always have food steadily available.it also meant that people could remain living in one place可知,人们学会耕作之后,有了稳定的食物来源,就不再到处搬家了,故选d项。16.a推理判断题。由第五段lucy所说的内容和由第六段的第一句话the teacher nodded,thoughtfully可知,老师认为lucy说的话有道理,故选a项。17.b细节理解题。由倒数第二段的if they needed wood or paper,they would make sure that they got the recycled kind可知,b项不属于nomads的行为,故选b项。由倒数第二段的they ordered their fish from fish farms,making sure that the fish they received were not too young and too small.可知a项属于nomads的行为;由第五段的内容可知c、d两项都属于nomads的行为。【长难句子分析】it主语 also meant谓语 that people could remain living in one place,宾语从句 and this主语 made谓语 it形式宾语 easier补语 to set about tasks(真正的)宾语that would take a long while to complete,定语从句 like building towns,cities,and all that were in them.状语这意味着人们能一直生活在同一个地方了,这使得他们更加容易去做一些需要很长时间才能完成的事情,如建造小镇,城市以及城镇里面的设施。【甘肃省天水市第一中学2016届高三上学期期末】tired of all the pushing in supermarkets? fed up with waiting in endless lines to pay for what you have bought? angry at wasting time in traffic jams only to find no parking spaces when you eventually arrive at the store? if this is you, then online shopping is the answer to your dreams of trouble-free shopping. or is it?online shopping brings its own challenges. here are a few things to bear in mind when browsing (浏览) various websites. the claim made by online sites is that shopping online is a safe and secure way to make purchases. the evidence challenges this. in any case, you only have to be the victim of fraud (诈骗) once to experience all the problems that come with this form of stealing. use only sites that have a trusted history and an excellent reputation.another problem is the appearance of items in reality is often quite different from what you see on your computer screen. this might not be a problem if you are buying washing up powder but could be a major disappointment when that beautiful blue dress you ordered turns up in green. also, product descriptions are sometimes simply untrue. perhaps the wisest plan is to purchase items where design and color are not essential to customer satisfaction.some even argue that online shopping indirectly contributes to global warming. yes, your car can stay parked but how are online goods delivered? often by some large vans pouring out carbon monoxide and adding to our already desperate traffic problems. you are also by now becoming increasingly irritated (使烦恼) by the fact that the delivery is late and you have wasted the leave from work you have taken to receive it!without question, online shopping is here to stay and it has its benefits. however, perhaps it is not as wonderful as some of its supporters claim it to be.9. the author lists several questions in para. 1 to .a. su
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 医疗设备工程师的日常工作计划与优化
- 项目设计经理如何做好设计与执行双翼的管理规划
- 广大用电客户通知书
- 广州水电费整顿通知书
- 广饶职业中转入学通知书
- 庙山街道停电通知书
- 延安学校高中招生通知书
- 开封小学提前开学通知书
- 张二庄镇停电通知书
- 张店快速路封路通知书
- 石家庄市社区工作者招聘笔试真题2024
- 红色物业培训课件
- DG-TJ08-2134-2024 建筑装饰工程石材应用技术标准
- 理解当代中国 大学英语综合教程1(拓展版) B1U1课件 Unit1 Youth on the rise
- 车站候车厅停电应急预案和处理流程
- 英语介词课件
- 国家自然科学基金申请基金项目申请策略与技巧
- 2024-2025学年上海市市东实验学校高二下学期3月月考数学试卷
- 货物装卸操作规程及安全操作规范
- 尿毒症患者饮食健康宣教
- 假劣药题目及答案
评论
0/150
提交评论