




免费预览已结束,剩余13页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
模块综合检测试题 i . 语言知识及应用(共两节,满分45分)第一节: 完形填空 (共20小题; 每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从 115各题所给的a、b、c和d项中选出最佳选项,并在答题卡上将该题涂黑。 出处:2016年福建省福州文博中学高三1月份考试新鲜度难度话题 努力尝试走向成功 关键词success体裁 夹叙夹议 短文词数346建议时间 17分钟正确率 /20a few years ago, my younger brother and i went to norfolk, virginian by plane. 1 , before we took off, we heard the pilots voice throughout the plane, “sorry, ladies and gentlemen. we have no 2 on the plane. we have a generator (发电机), and we are going to 3 the engines with it. we will 4 in the air and head to norfolk, and see what happens. ”see what happens? we are going to get up in the air, and see what happens? at this point, one woman started crying. “oh, no! we are going to 5 !” there were sighs of 6 and anxiety quickly spreading throughout the plane, and we hadnt even 7 yet. thirty minutes passed and we were still 8 there. then the voice of the pilot came over again,“ ladies and gentlemen, i know you are 9 , so are we. we only have one engine going right now, and it is working double time. ”there was crying 10 we had walked in to grave. but the pilot told us our one engine was working double time, and his 11 was to get up in the air and see what would happen! then we did. we got up in the air and 12 happened. we arrived in norfolk and everyone 13 for still being alive.although i do sincerely like to have a plan 14 “see what happens”, it really isnt such a bad life strategy. all too often, i would see people pursuing their goals 15 with inaction just because they dont have 16 success. actually, success will never be guaranteed. the 17 thing that you can do is just get up in the air, and see what happens.if you are planning to learn a new skill, “get up in the air, and see what happens!” it might not be as 18 as you thought. you might be smarter than you thought, and the result could be very 19 ! so dont stay there trying nothing just because there is no 20 of guaranteed success.1a. hopefullyb. excitedly c. unfortunately d. thankfully2a. serviceb. powerc. waterd. fuel3a. shutb. fixc. changed. start4a. get upb. pack upc. light upd. speed up5a. waitb. delayc. crashd. suffer6a. rumorb. desperationc. diseased. pain7a. looked overb. gone outc. got acrossd. taken off8a. sittingb. checkingc. watchingd. boarding9a. puzzledb. patientc. anxiousd. embarrassed10a. even ifb. as ifc. what ifd. only if11a. commentb. complaintc. promised. plan12a. everythingb. somethingc. nothingd. anything13a. escapedb. cheeredc. sighedd. praised14a. less thanb. other thanc. better thand. more than15a. frozenb. annoyedc. concernedd. satisfied16a. realisticb. organizedc. potentiald. guaranteed17a. sameb. commonc. bestd. last18a. interestingb. challengingc. surprisingd. encouraging19a. rewardingb. disappointing c. sorryd. troubling20a. meaningb. signc. actiond. result【读后反馈】. 靓词generator n. 发电机guarantee v. 保证. 难句1. but the pilot told us our one engine was working double time, and his plan was to get up in the air and see what would happen!本句是复合句。told和see后面跟宾语从句。2. the best thing that you can do is just get up in the air, and see what happens. 本句是复合句。that you can do为定语从句,修饰thing;just get up in the air, and see what happens为不定式短语作表语。当系动词be前有do时,后面作表语的不定式省略to;what happens为see后的宾语从句。. 拓展练1.单句语法填空he caused his parents great _ (anxious) by cycling long distances alone.2. 句式仿写(1)我们明天早上7点在学校大门口集合。(be to结构) _(2)我们唯一能做的就是不要放弃,努力尝试。(不定式作表语) _【语篇解读】文章讲述了作者一次乘飞机的经历,因为故障问题,飞机只能用发电机发电,但是飞行员还是计划起飞,期望能安全抵达。虽然乘客非常绝望,但是结果却令人庆幸。从这件事作者想到在生活中有计划固然不错,但是有时在没有十足把握的时候去尝试一下,也未必是错误的选择。【答案解析】1. c下文语境题。根据下文中的sorry, ladies and gentlemen. we have no 2 (power) on the plane可知飞机上没有电这种事情,是很不幸的(unfortunately)。hopefully有希望地; excitedly激动地;thankfully感谢地。2. b下文语境题。从后文we have a generator(发电机), and we are going to .the engines with it.可知飞机上没有电(power),将用发电机来发电。service服务;water水;fuel燃料。3. d上下文语境题。此处指我们要用它来启动(start)发动机。shut关闭;fix修理;change改变。4. a下文语境题。根据下文中的we are going to get up in the air, and see what happens?可知这里指升入(get up)天空。pack up收拾行李; light up点亮; speed up加速。5. c常识推断题。从情理可知因为飞行员说飞机没有电了,但是想飞起来看看能否到达目的地,所以乘客们会害怕飞机坠毁(crash)。wait等待;delay延误;suffer遭受。6. b上文语境题。从上文内容可知人们感到害怕,所以在飞机里蔓延着绝望(desperation)的叹气和焦虑。7. d上文语境题。从上文we are going to get up in the air和,before we took off可知作者乘坐的飞机还没有起飞(taken off)。look over俯瞰; go out熄灭; get across传达。8. a上文语境题。从上文可知当飞行员宣布消息的时候飞机还没有起飞,根据still一词可以判断30分钟过去了,飞机还没有起飞,人们还是坐(sitting)在那里。checking检查;watching观看;boarding登机。9. c上下文语境题。根据当时的情景可以推测乘客和机组成员都很焦急(anxious)。puzzled困惑;patient耐心的;embarrassed窘迫的。10. b下文语境题。后句we had walked in to grave中使用了虚拟语气(过去完成时),由此判断此处用as if“仿佛”。有人在哭泣,好像(as if)我们已经走进了坟墓。其他选项中,even if即使; what if倘若又如何? only if但愿。14. c常识推断题。从常理可知有计划要比没计划好,虽然作者希望有个计划要比看到所发生的要好(better than)。其他选项中,less than少于; other than除了;more than多于。15. a上下文语境题。从上下文推断作者经常看到追逐目标的人们因为不作为而停滞(frozen)。annoyed恼火的;concerned担心的;satisfied满足的,16. d上下文语境题。仅仅是因为他们没有确保的(guaranteed)成功。realistic现实的;organized有组织的;potential有潜力的。17. c上文语境题。根据上文内容可以推断作者认为在某些情况下最好的(best)方法是尝试一下。same相同的;common常见的;last最后的。18. b上下文语境题。从作者讲述的故事可知在这次意外中人们安全抵达目的地,所以在这里指的是发生的事情,或者要应对的情况可能不会像人们认为的那样有挑战性(challenging),那么难以做到。interesting有趣的;surprising令人吃惊的;encouraging鼓舞人的。19. a上下文语境题。根据作者经历的事情的结局和上文it might not be as .as you thought. you might be smarter than you thought.可知这种偶然出现的状况可能是一件有回报的(rewarding)事情。disappointing 令人失望的;sorry令人难过的;troubling麻烦的。20. b上下文语境题。通过这件事作者意识到遇到意外情况不要因为仅仅没有确保成功的迹象(sigh)就感觉束手无策,坐以待毙。meaning意思;action行为;result结果。【读后反馈】iii. 1. anxiety2. (1)we are to meet at 7 at the school gate tomorrow morning. (2)the only thing we can do is never give up and try hard. 第二节 语法填空(共10小题; 每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空,并将答案填写在答题卷标号为16-25的相应位置上。on oct. 6th, 2011, a piece of breaking news hit the world: steve jobs, the founder of the apple company, 16 (pass) away after years of battle against pancreatic cancer. i as well as many people 17 (be) sad at the news. we saw him make miracles again and again, and we hoped that he would always give us a surprise. we enjoy using an ipod to listen to music and we like to play games with 18 ipad. we love to communicate with our friends by iphone. 19 seemed that jobs always understood what we really wanted. so he could devote himself to his career by creating the amazing products constantly. but now he quietly left, 20 (leave) us a great pity.u.s. president barack obama called jobs a visionary 21 (lead) and one of the greatest u.s. innovators. he said in a statement, steve was brave enough to think differently, bold enough to believe he could change the world, and 22 (talent) enough to do it. steve jobs family said in a statement, “steve died 23 (peace) today surrounded by his family. we are grateful for the support and kindness of those 24 share our feelings for steve. we know many of you will mourn with us, and we ask that you respect our privacy during our time 25 grief.”【答案】16.passed 17. was 18. an 19.it 20. leaving 21. leader 22.talented 23. peacefully 24. who 25. of 阅读(共两节,满分50分)第一节阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的a、b、c和d项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。asoaping up your hands may do more than just get rid of germs. it may wash away the inner confusion you feel right after being forced to make a choice between two appealing choices, according to a new study. the study builds on past research into a phenomenon known as the macbeth effect. it turned out that shakespeare was really onto something when he imagined lady macbeth trying to clear her conscience by rubbing invisible bloodstains off her hands. a few years ago, scientists asked people to describe a wrong deed in the past. if people were then given a chance to clean their hands, they later felt less guilty than people who hadnt cleaned. this finding fascinated w. s. lee, a researcher. anything from the past, any kind of negative emotional experiences, might be washed away, ”said lee. he decided to test hand washings effect on one kind of bad feeling the tension we feel after being forced to choose between two attractive choices, because picking one choice makes us feel that weve lost the other. people usually try to resolve this inner conflict by later exaggerating the positive aspects of their choice. he had students rank different music cds. then he offered them one cd as a gift. some students then used liquid soap. others only looked at the soap or sniffed (闻) it. actually, you do not have to use water or soap, said lee. later, the students again had to rank all the cds. those who didnt wash their hands had the normal response they scored their take-home cd higher, suggesting that they saw it as even more attractive than before. but this wasnt true for the hand washers. they ranked the music cds the same as before. “whey feel no need at all to justify the choice, said lee. but the implications of it arent just clear. lee says its too soon to know whether people should head for a sink after making a tough choice. he says washing may help decision-makers clean away mental disorder. but perhaps if they dont go through the usual post decision process of justifying their choice, they might feel more sorrow in the long run.26. the macbeth effect refers to the fact that_.a. shakespeare used to wash hands before writing macbethb. lady macbeth had a habit of washing handsc. macbeth knew about the importance of cleaning handsd. people feel less ashamed after washing their hands27. according to lee, after people make the choice,_.a. they will comfort themselves by making their choice seem better b. they will never feel regretful for not choosing another onec. they will realize how negative their chosen choice is d. they will not think over their chosen choice nay more 28. the hand washers considered the judgment of choice _.a. more scientific b. unnecessaryc. a little convincing d. absolutely useful29. what is lees further research probably about?a. whether people need water and soap to wash hands.b. whether people feel more sorrow after washing hands. c. whether washing hands helps in the long run.d. whether washing hands is helpful in making a choice.30. what would be the best title of the text?a. washing hands is a good habit in our daily lifeb. washing hands is more than to keep hands cleanc. washing hands will help you make a better choiced. washing hands could reduce the stress of decision洗手不仅仅是洗掉了手上的细菌它还可以减轻我们作出选择时的心理压力。26. d细节理解题。根据第二段第一句对莎士比亚笔下人物麦克白妻子的描述和第三段可知答案为d。27a推理判断题。从第五段最后一句people usually try to resolve this inner conflict by later exaggerating the positive aspects of their choice可推出人们夸大他们所选择东西的好的方面。 28b细节理解题。结合倒数第二段最后一句t they ranked the music cds the same as before. “whey feel no need at all to justify the choice, said lee可知答案为b。29c细节理解题。由最后一段第一句but the implications of it arent just clear和最后一句话but perhaps if they dont go through the usual post-decision process of justifying their choice, they might feel more sorrow in the long run可知答案为c。30d主旨大意题。本文主要介绍了洗手对于心理的影响,研究人员发现洗手可以减轻我们作出决定后所受到的心理困扰,所以d符合文章主题。bsome people make art with paint, and others use pencil or clay (粘土). but italian artist maurizio savini prefers to use bright pink bubble gum after it has been chewed. savini makes huge statues of bears, alligators (短吻鳄), and even people out of used chewing gum. each sculpture (雕刻) requires thousands of sticks of gum. “i like to use chewing gum because it seemed to me an amazingly versatile (多用途的) material compared with those used by the traditional arts like painting,” said savini. how does he do it? the process is a lot like sculpting with clay. “i work the chewing gum when it is warm and shape it with a knife,” said savini. then, he coats each gum creation with a chemical that makes the gum stay in place. savinis gummy art has been shown in cities such as london, paris, and rome, where he lives today. savini isnt the only artist to work with gum. his pink statues have inspired artists all over the world to get creative with the sticky substance.london artist ben wilson paints tiny paintings onto flat pieces of chewed gum he finds stuck to streets and sidewalks. in canada, jason kronenwald uses different colored gum to make portraits of famous people. kronenwald rarely chews the gum himself. instead, his friends help chew gum for him while he is working. “at times it can disgust me, but i just focus on the colors i need and get the portrait going,” he said. in america, jamie marraccinis art relies on color, so he tests different gum varieties before using them. to find out what color the chewed gum will become once hardened, he lets it age for up to six months. “ive created 30 works totaling more than 35,000 pieces of gum,” said marraccini. thats a lot of gum! so think twice the next time you throw away a wad of gum. maybe what seems like trash could actually be the beginning of a great piece of art.31. the gum savini used to make art is _.a. expensive b. second-hand c. hard d. tasteless 32. what is the most important to savini when making gum art? a. equipment. b. environment. c. temperature. d. imagination. 33. whose gum art is beautifying the environment? a. maurizio savinis b. jason kronenwalds c. jamie marraccinis d. ben wilsons. 34. why does marraccini leave the chewed gum aging for six months? a. to see what color it will become. b. to judge how hard it will become. c. to examine what chemicals it contains. d. to find out whether it will still be sweet. 35. what is the text mainly about? a. strange art. b. sticky sculptures. c. famous art. d. useful chewed gum. 文章介绍了一些艺术家们利用嚼过的口香糖来进行雕刻,从而使嚼过的口香糖成为艺术品的原料,制作出各种艺术品的情况。chundreds of years ago in a small italian town, a merchant had the misfortune of owing a large sum of money to the moneylender. the moneylender, who was old and ugly, fancied the merchants beautiful daughter so he proposed a horrifying bargain.the moneylender told them that he would put a black pebble (鹅卵石) and a white pebble into an empty bag. the girl would then have to pick one pebble from the bag. if she picked the black pebble, she would become the moneylenders wife and he would forgo her fathers debt. if she picked the white pebble, she would need not to marry him and her fathers debt would still be forgiven. but if she refused to pick a pebble, her father would be thrown into jail.as they talked, the moneylender bent over to pick up two pebbles. the girl noticed that he had picked up two black pebbles and put them into the bag. he then asked the girl to pick a pebble from the bag.what would you have done if you were the girl? careful analysis would produce three possibilities: 1. the girl should refuse to pick up a pebble. 2. the girl should show that there were two black pebbles in the bag, and expose the moneylender as a cheat. 3. the girl should pick up a black pebble and sacrifice herself in order to save her father fromhis debt and imprisonment. the above story is used with the hope that it will make us appreciate the difference betweenlateral (横向的) and logical thinking.read on! the girl put her hand into the bag and drew out a pebble. without looking at it, she fumbled(胡乱摸找) and let it fall onto the pebble-strewn path where it immediately became lost among all the other pebbles.oh, how clumsy of me, she said. but never mind, if you look into the bag for the one that is left, you will be able to tell which pebble i picked.since the remaining pebble is black, it must be assumed that she had picked the white one. and since the moneylender dared not admit his dishonesty, the girl changed what seemed an impossible situation into an advantageous one.36. the underlined word forgo in paragraph 2 means _.a. give up b. pay offc. run up d. take over 37. according to the text, what will be the best choice for the girl? a. marrying the moneylender. b. picking up the white pebble. c. rejecting the moneylenders proposal. d. picking up the black pebble.38. the girl dropped the pebble onto the pebble-strewn path_. a. by accident b. out of fear c. because of carelessness d. on purpose39. what lesson can we learn from the story? a. think about complex problems in a different way. b. keep calm in the face of a hard situation. c. think twice before making a final choice. d. a bright idea hits one in an emergency.40. what would be the best title of the text? a. a clever girl and her stupid father b. a poor girl and her unfortunate father c. think out of the box d. a greedy and bad moneylender本文以一个女孩的故事说明了如果人的思维受阻,太遵守常规和逻辑,就会在生活中陷入困境。36. a词义猜测题。从第二段这个债主提出的建议可知,只要这个女孩和他结婚,那么他就免除她父亲的债务,所以这里的forgo是“放弃”的意思。37. b细节理解题。根据第二段倒数第二句if she picked the white pebble, she would need not to marry him and her fathers debt would still be forgiven可知,如果她捡起了白色的石子,那么既可以不用和债主结婚,而且还会免去她父亲的债务,所以选b。38. d推理判断题。根据倒数第三段可知,这个女孩是故意把石子丢在地上的,所以选d。39. a推理判断题。本文讲述了一个女孩在面临困境时作出的聪明选择,从而告诉人们遇到复杂问题时,要学会从不同的角度来解决问题,所以选a。 40. c主旨大意题。通读全文可知选项c更符合文章主题。dwhen someone is not fortunate enough to graduate from high school the first time around and earn his diploma in the traditional way, then he has to earn an adult high school diploma which is really not that much different than a diploma earned through traditional methods. the only difference is the means through which those individuals go in order to achieve their goals. thats it!online programs can be less expensive than programs at a local educat
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 模拟考试科目一卷子及答案
- 张家口一中考试试卷及答案
- 青岛初一数学考试题型及答案
- 2025零售药店医保培训试题库及答案
- 模糊场景处理策略-洞察与解读
- 五金供应链区块链应用-洞察与解读
- 2025年事业单位招聘考试电子商务类综合能力测试试卷全真模拟及答案
- 环保设备研发与销售合作项目协议
- 2025年事业单位招聘考试综合类专业知识试卷及答案
- 2025年事业单位招聘考试综合类无领导小组讨论面试真题模拟试卷(高原与盆地交通)
- GB/T 44578-2024热塑性塑料隔膜阀
- 《国家学生体质健康标准》登记卡
- 统编版语文三年级上册第三单元习作我来编童话 公开课一等奖创新教案(共两课时)
- 张燕芳《国际贸易实务》(第5版)-参考答案示例-已认证老师可下载
- 2025电力建设工程绿色建造评价规范
- (正式版)JB∕T 14666-2024 钢质汽车转向节臂锻件 工艺规范
- 沥青路面修复施工方案
- MOOC 野生动物识别与鉴定-南京森林警察学院 中国大学慕课答案
- 《客舱安全与应急处置》-课件:客舱释压的处置程序
- 婴幼儿托育服务与管理职业生涯规划书
- 《星际穿越》电影赏析
评论
0/150
提交评论