黑龙江省双鸭山市2017高考英语一轮复习 阅读理解选练(二).doc_第1页
黑龙江省双鸭山市2017高考英语一轮复习 阅读理解选练(二).doc_第2页
黑龙江省双鸭山市2017高考英语一轮复习 阅读理解选练(二).doc_第3页
黑龙江省双鸭山市2017高考英语一轮复习 阅读理解选练(二).doc_第4页
黑龙江省双鸭山市2017高考英语一轮复习 阅读理解选练(二).doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

黑龙江双鸭山市2017高考英语阅读理解(一轮)选练(二)阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。i suppose that the most basic and powerful way to connect to another person is to listen. just listen. perhaps the most important thing we ever give each other is our attention. and especially if its given from the heart. when people are talking,theres no need to do anything but receive them. listen to what theyre saying. care about it. most times caring about it is even more important than understanding it. most of us dont value ourselves or our love enough to know this. it has taken me a long time to believe in the power of simple saying “im so sorry” ,when someone is in pain.one of my patients told me that when she tried to tell her story people often interrupted to tell her that they once had something just like that happening to them. her pain became a story about themselves. eventually she stopped talking to most people. we connect through listening. when we interrupt what someone is saying to let them know that we understand,we move the focus of attention to ourselves. when we listen,they know we care.i have even learned to respond to someone crying by just listening. in the old days i used to reach for the handkerchiefs,until i realized that passing a person a handkerchief may be just another way to shut him down,to take them out of their experience of sadness. now i just listen. when they have cried all they need to cry,they find me there with them.this simple thing has not been that easy to learn. it certainly went against everything i had been taught since i was very young. i thought people listened only because they were too shy to speak or did not know the answer. but now i know that a loving silence often has far more power to heal than the kindest words.1what does the author value most in the communication with each other?adeep understanding.bsaying “im sorry”cattention from heart.ddoing nothing.2the woman patient stopped telling her story to most people because_.ashe didnt get enough respect from othersbshe was discouraged by being often interruptedcpeople often told her their own opinionsdpeople couldnt understand her sad situation3if you hand a handkerchief to someone crying,you may_.ahurt his feelingsbmake him embarrassedcencourage him to continue to crydstop him from letting out his sorrow4it can be inferred from the passage that while communicating,_.alistening is a perfect way to respond to othersbpeople keep silent because they dont know the answerckeeping silent means being too shy to speakdit is easy to form the habit of listening silently解题导语全身心地聆听别人倾诉是帮助别人排解忧伤的最好方式。1解析:选c。细节理解题。从第一段第三、四句可知答案为c。2解析:选b。细节理解题。从第二段前三句的内容可知这位女病人之所以不再向别人倾诉是因为她总是被打断,故选b项。3解析:选d。细节理解题。从第三段第二句中的until i realized that passing a person a handkerchief may be just another way to shut him down,to take them out of their experience of sadness可知选d。4解析:选a。推理判断题。通读全文可推知a项正确。【2014模拟】阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。federal child labor standards for teenagersteenage labor in the united states federal law sets child labor standards affecting teenage workers in the private companies and in federal, state, and local governmentshow can injuries be prevented?demand training insist on adequate supervision(监督)and easy access to a supervisor at all times demand sufficient training on equipment and chemicals you are required to use refuse to use unknown materials or machinery that is broken or improperly set upwear protective equipment always use whatever protective equipment is supplied protective clothing includes non-slip shoes, gloves and other specific job-related protective gear request reasonable protective equipment if it is not provided automaticallyknow your environment ask about workplace hazards and precautions(预防措施)that can help prevent injuries workplace hazards are objects and situations present at your job that could potentially hurt yourecognize safety hazards such as slippery floors, unsafe ladders, sharp knives, and heavy liftingknow the law learn about federal and state laws governing employment for teenagers and make youre your supervisor enforces themhow many working hours are allowed? teenagers (ages 14-15) may total no more than 3 hours on a school day 18 hours in a school week(a school week is any week in which school attendance is required for any part of four or more days) 8 hours on a non-school day 40 hours m a non-school weekwhat are the responsibilities? employers and employees share the responsibility for keeping the workplace safe and healthy as a teenage worker, you can do your part by taking these steps: follow rules use safety equipment keep your work area clean report all injuries inform a supervisor if you feel sick report safety problems29if a teenager is asked to work with equipment out of order, he or she should _ a demand enough training b refuse to work with the equipment c ignore the instructions on the machine d ask for necessary protective tools30all of these are examples of workplace hazards except . a sharp knives b heavy lifting c slippery floors d steady ladders31according to the passage, which of the following should a teenage worker do in the workplace? a depend on his own in any case b deal with his injuries himself c contact a supervisor when feeling uncomfortable d use any tool in hand【参考答案】29-31 bdc 【四川省凉山州2014第二次诊断性测试】d阅读下面五篇短文,从每题所给的四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 even while in a deep sleep, people can still learn brand new information. sleepers soak innew associations between smells and sounds, knowledge that lingers(逗留)into the next wakingday, researchers report online august 26 in nature neuroscience. the new study is the first to show that entirely new information can get into the sleepingmind, says anat arzi of the weizmann institute of science in israel. the brain is not passivewhile you sleep. its quite active. you can do quite a lot of things while you are asleep. but the results dont mean that spanish vocabulary tapes now have a place on the nightstand. l,researchers have tried but largely failed to find evidence that complicated information, such asnew pairs of words, can make its way into the brain during sleep. instead of trying to teach people something complicated like a new language, arzi and hercolleagues relied on the sense of smell and hearing. as anyone who has walked by a dumpster(垃圾车)in july knows, smells can cause a nose-jerk reaction. catching a bad smell automaticallymakes people inhale(吸气)less, reducing the size of the inhale. but。scent of fresh bread causesa long, deep inhale.、rzi and her team took advantage of this reaction for their experiment. as people slept in the laboratory, the researchers delivered pleasant scent, such as shampoo.as this nice smell got into the sleepers noses, the researchers played a particular music. later, adisgusting smell, such as rotten fish or meat, was paired with a different music. neither the smellnor the sound woke people up. after just four exposures to the smell-music pair during a singlenight, the sleepers started to automatically respond to the tones without the accompanying smells,taking in bigger breaths when the shampoo-associated tone played and smaller breaths when playedthe sound linked to the rotten fish smell. this new learned association lingered into the next waking day, too. even though the sleepershad no idea they had been exposed to smells or sounds, their behavior proved that their brain hadactually learned something during sleep. as before, the shampoo sound stimulated a long, deepinhale, while the rotten fish tone caused more shallow breaths.43. we can infer from the passage that a. while sleeping, we can learn whatever we want to learn b. we will increase the size of inhale if we catch a pleasant smell c. the knowledge we learned while sleeping will be forgotten in the next waken day d. when walking by a bakery, the fresh bread will cause a nose-jerk reaction44. what is paragraph 3 mainly about? a. one cant acquire complicated knowledge during the sleeping hours. b. spanish vocabulary tapes now have a place on the nightstand c. researchers have tried to find evidence that the new words can be learned during sleep. d. complicated information can make its way into the brain during sleep45. how do arzi and her team do their research? by a. giving instructions b. analyzing human brains c. following the guides of others d. doing experiments46. in which part of a website may this passage most likely appear? a. culture. b. science. c. history. d. economy. 【参考答案】4345、bad 46、b 【四川省凉山州2014第二次诊断性测试】e阅读下面五篇短文,从每题所给的四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 art museums are places where people can learn about various cultures. the increasinglypopular design museums that are opening today, however, perform quite a different role. unlikemost art museums, the design museum shows objects that are easily found by the general publicthese museums sometimes even place things like fridges and washing machines in the center ofthe hall pe叩le have argued that design museums are often made use of as advertisements for newindustrial technology. but their role is not simply a matter of sales-it is the honoring ofexcellently invented products. the difference between the window of a department store and theshowcase in a design museum is that the first tries to sell you something, while the second tellsyou the success of a sale. one advantage of design museums is that they are places where people feel familiar with theexhihits. unlike the average art museum visitors, design museum visitors seldom feel frightened orpuzzled. this is partly because design museums clearly show how and why mass-produced productswork and look as they do, and how design has improved the quality of our lives. art museumexhibits, on the other hand, would most probably fill visitors with a feeling that there is somethingbetween their understanding. in recent years, several new design museums have opened their door. each of these museumshas tried to satisfy the publics growing interest in the field with new ideas. londons designmuseum, for example, shows a collection of mass-produced objects from zippo lighters to electrictypewriters to a group of italian fish-tins. the choices open to design museums seem far less strictthan those to art museums, and visitors may also sense the humorous part of our society whilewalking around such exhibits as interesting and unusually attractive toys collected in our everydaylife.47. showcases in design museums are different from store windows because they a. show more technologically advanced products b. help increase the sales of productsc. show why the products have sold well d. attract more people than store windows do48. the author believes that most design museum visitors a. do not admire mass-produced products b. are puzzled with technological exhibits c. dislike exhibits in art museums d. know the exhibits very well49. the choices open to design museums a. are not as strict as those to art museums b, are not aimed to interest the public c. may fail to bring some pleasure to visitors d. often contain precious exhibits50. the best title for this passage is“” a. the forms of design museums b. the exhibits of design museums c. the nature of design museums d. the choices open to design museums【参考答案】4750、cdac 【2014模拟】阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。 it is a wonderful morning, as i write this: hot, but without being too hotoutside my window, i can see the sunniest sky of the year reflected in a huge natural expand of water it is the kind of sun that makes you well aware of summers temporary nature a reminder that if i am ever to go around to book this years holiday, time is running out it is now close to four years since i last took a holidaythis is because i have come to the conclusion, over the course of my adult life, that i am not very good at ityou might say this sounds like saying you are not very good at drinking tea or listening to musicwhat could possibly be difficult about the natural act of putting your working life on hold for a couple of weeks and going somewhere to do nothing? so what is my problem? on the surface, im probably a bit of homebodyand i just find the pressure of being on holiday too severe: it always feels like having a gun held to my head and being forced to have fun somehow, packing a carefully itemized (详细列举的 )list of possessions and meeting a scheduled flight has none of the excitement of suddenly deciding to take a day off and driving somewhere for the fun of it thankfully, i am not alone this summer, most of my friends have decided not to have a break and a recent survey highlighted the downside(负面)of holidays, with the results showing that nearly two thirds of people found that the calming effects of a holiday wore off within 24 hours, as stress levels returned to normaland this years the idler magazine published its hook, awful holidays here you will find a list of the five most ecologically-damaging vacations its possible to take, along with 50 h

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论