免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
黑龙江双鸭山市2017高考英语一轮阅读理解选编阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。us researchers have found traces of an ancient lake on mars recently,increasing hopes of discovering evidence that billions of years ago the red planet hosted life.the lake,which dates back some 3.4 billion years,appears to have covered as much as 80 square miles and was up to 1,500 feet deep,said the team from the university of colorado.“this is the first clear evidence of shorelines on the surface of mars,”said boulder s research associate,gaetano di achille,in a study published in the latest edition of geophysical rese arch letters.“the identification of the shorelines and accompanying geological evidence allows us to calculate the size and volume of the lake,which appears to have formed about 3.4 billion years ago.”analysis of the images has shown the water carved out the canyon(溪谷)in which it was found,which then opened out into a valley depositing(使淤积)sediment(沉积)which formed a delta(三角洲)“finding shorelines is a great discovery to us,”said assistant professor brian hynek,adding it showed the lake existed at a time when mars was thought to have been cold and dry.scientists believe the oldest surfaces on mars formed during the wet and warm era known as the noachan epoch,about 4.1 billion to 3.7 billion years ago.the newly discovered lake is believed to date from the hesperian era and postdates the end of the warm and wet period on mars by 300 million years,according to the study.scientists believe deltas next to the lake may well hold secrets about past life on mars as such places on earth have become the natural deposits of organic carbon and other markers of life.1. the size of the lake found on mars is_.a80 square milesb1,500 square milesc3.4 billion square milesd300 million square miles答案:a细节理解题。根据第二段中“the lake,which dates back some 3.4 billion years,appears to have covered as much as 80 square miles”一句,可推知答案。2. when the lake existed,the weather on mars was _.ahot and wet bwet and warmccold and dry dcold and wet答案:c细节理解题。根据第六段中it showed the lake existed at a time when mars was thought to have been cold and dry知,答案为c。3. why do scientists think deltas near the lake may hold secrets about past life on mars?a. because similar places on earth have become natural deposits of markers of life.bbecause someone has put secrets about past life on mars there.cbecause past life has been found in other deltas on mars.dbecause some people are said to have already seen life marks there.答案:a 细节理解题。由原文最后一句可直接找到答案。4. which of the following statements is not true according to the passage? athe noachan epoch was a wet and warm era.bthe lake might have existed 3 .4 billion years.cthe discovery can t fully prove that the mars once hosted life.dthe lake traces prove that there exists life on mars now.答案:d 推理判断题。由第一段内容可知火星上湖岸线的发现只是增加了人们发现亿万年前火星上曾经存在生命证据的可能性,但并不能推出火星上现在有生命。黑龙江省大庆市喇中2016高考英语阅读练习科普环保类many gardeners believe that “talking” to their plants helps them grow-it turns out that they may not be crazy after all. according to the scientists from the university of exeter, plants may keep communicating with each other through a secret “unseen” language. for their experiment, the scientists picked a cabbage plant that is known to send out a gas when its surface is cut. in order to get video evidence of the communication, they changed the cabbage gene by adding the protein-luciderase(虫荧光素酶), which is what makes fireflies(萤火虫) glow in the dark. when the changed cabbage plant was in full bloom, they cut a leaf off with a pair of scissors, and almost immediately, thanks to the luciderase, they could see the plant sending out “methyl jasmonate(茉莉酸甲酯)”. while this was a known fact, what was surprising was the fact that the minute this gas began to give out, the nearby cabbage plants seemed to sense some kind of danger and started to send out a gas that they normally have to keep predators(捕食者) like caterpillars(毛虫) away. what the scientists are not sure is whether the plants are trying to warn the other leaves or the near plants about the danger-something that will require further research however, the team, which is led by professor nick smirnoff, is quite excited about the findings because this is the first time it has been proved that plants do not live a passive life, but actually move, sense and even communicate with each other. however, before you get all concerned, they are quite sure that plants do not feel the pain when they are cut, since they do not have nerves-so go ahead and bite into that juicy carrot!【小题1】whats the best title of the passage? a plants can send some gasb plants can communicate with each otherc the “unseen” language of plantsd plants cant feel pain【小题2】what does the underlined word “they” in paragraph 1 mean? a gardenersb plantsc scientistsd fireflies【小题3】when the plant sent out methyl jasmonate, which of the following statements is not true? a the nearby cabbage plants seemed to sense some kind of danger.b the nearby cabbage plants started to send out a gas.c the nearby cabbage plants tried to warn the near plants.d the nearby cabbage plants communicated through a secret language.【小题4】according to the experiment, plants _. a dont live a passive lifeb can feel pain when they are cutc can warn the other leaves about dangerd can talk with each other【浙江省金华十校2014高考英语模拟试题】d for years i fought with the birds nest that sat on top of my head-my medusa(神话中的蛇发女妖) hairno matter what i did and how hard i tried, in no way could i make my unruly (乱蓬蓬)hair to my satisfaction growing up in a russian-jewish home with parents who thought north american styling products were something illegal such as drugs, i was never allowed to put them in :my hair why buy hair gel? your hair is so beautiful naturally, my mother would saythe teens at school did not agreefrom boys not wanting to kiss me when we played spin the bottle in grade 7 to being called the mop, i suffered from my hair when i got to university, i believed my hair was a wall that stood between me and everything-finding a part-time job, getting a boyfriend, etc if only i could find a way to manage the curls and put it behind bars, i told myself, i would feel secure and sexyi tried everything: rollers, hairspray, gels and, at one point, an ironthen, in my second year, a miracle happenedi was asked to be a hair model for japanese hair straightening, a process by which the molecules(分子)of my curls would be broken and reset in a bone-straight positioni was the perfect candidate, the hairdresser told me although they said how hair relaxing could damage the :scalp (头皮),for the next five years i didnt find them to be true all of the hairdressers promises were fulfilled: with my hair straight and smooth, i was no longer the mop however, there was extreme damage done to my wallet to keep up the straightening cost $ 700 every six months, and that was considered cheapwhile some people thought i was crazy, i was willing to do anything to never again feel like that anxious, curly-headed girl in grade 7but when i moved out of my parents house at age 26 and rented an apartment, the upkeep of my new image became too costly i couldnt hide from my inner medusa any longerit was time to hug her and let her flyseeking a choice, i turned to the internet, googleafter hours of searching, i hit upon a“ curly haired salon, a place designed for girls like mei doubted these so-called “curl ambassadors could do anythingwithout using machine of some sort, and though i bought the service called the “curly-doo, i suspected id have the same unruly mop at the end of the appointment i dragged my feet so hard getting there that i arrived 45 minutes late i secretly hoped they would turn me awayinstead, my stylist simply said :you are very late let me see your hair at that moment, my world and beliefs about myself were turned upside down along with my hair as my head was in a basin full of freezing-cold water, then covered with a jelly-like jam, i wondered what i had got myself into do you really think this will work? i asked the stylist, jones“ my curls are a disaster“no curly hair is hopeless, she replied“they just havent found a way to work with it, thats all after the hour was over, jones had completed her work she had styled my hair using only her hands, water and a mixture of organic jam i couldnt believe what i was seeing in the mirror: a naturally curly, medusa-free meyou could argue that hair is just hair yet, it is just such physical features that have such a large influence on how we view ourselves according to jones,75 percent of the population have a wave or curl in their hair and dont know what to do with it men cut theirs short women flat-iron theirs to death when i read through a beauty magazine or take the subway to work, it makes me sad to see so many people repressing their natural beauty since then, my world has changed i have always been outgoing, but these days i seem to be more outspoken and confident than ever on top of that, friends and co-workers tell me i am looking better than ever, but they dont know the source of the change i dont need to tell them* my medusa hair speaks for herself55what can we learn about the writers hair in the first place? a her parents considered it was birds nest b teens at school laughed at it as medusa hair c she hated it because it couldnt be straightened d north american styling products harmed her hair56japanese hair straightening caused a problem for the writer that a her wish to feel secure and sexy didnt come true b her hair was seriously damaged after the straightening c the cost to keep her hair straight was too high for her d she was called the mop with her hair straight and smooth57the writer was when she went to the “curly haired salon a hesitatedb excitedc disappointed d determined58what was the reaction of the stylist in the salon when she saw the writer? a she was very angry because the writer was late b she thought totally the writers hair was a disaster c she was calm and sure of her work d she thought there was no way to fix the writers hair59the writers world has changed because she a has removed her inner medusab has removed her curls on her headc has found a way to straighten her hair in the stylish salond has found the admiration for her from her friends and co-workers60the best title of the passage can be a a successful stylist c road to beautyb my medusa haird accept the way we are【参考答案】55、c 5660、cacab 【浙江省2014高考英语模拟冲刺卷】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该选项标号涂黑。change is everything in the case of mobile phones. recent research indicates that the mobile phone is changing not only our culture, but our very bodies as well. first, lets talk about culture. the difference between the mobile phone and its parent, the fixed-line phone, is that a mobile number corresponds to a person, while a landline goes to a place. if you call my mobile, you get me. if you call my fixed-line phone, you get whoever answers it. this has several implications(含义). the most common one, however, and perhaps the thing that has changed our culture forever, is the “meeting” influence. people no longer need to make firm plans about when and where to meet. twenty years ago, a friday night would need to be arranged in advance. you needed enough time to allow everyone to get from their place of work to the first meeting place. now, however, a night out can be arranged on the run. it is no longer “see you there at 8”,but “text me around 8 and well see where we all are.” texting changes people as well. in their paper, “insights into the social and psychological effects of sms (short message service) text messaging, two british researchers distinguished between two types of mobile phone users: the “talkers” and the “texters”those who prefer voice to text messages and those who prefer text to voice. they found that the mobile phones individuality and privacy gave texters the ability to express a whole new outer personality. texters were likely to report that their family would be surprised if they were to read their texts. this suggests that texting allowed texters to present a self-image that differed from the one familiar to those who knew them well. another scientist wrote of the changes that mobiles have brought to body language. there are two kinds that people use while speaking on the phone. there is the “speakeasy”: the head is held high, in a self-confident way, chatting away. and there is the “spacemaker”: these people focus on themselves and keep out other people. who can blame them? phone meetings get cancelled or reformed and camera- phones intrude(侵入)on peoples privacy. so, it is understandable if your mobile makes you nervous. but perhaps you neednt worry so much. after all, it is good to talk.41. the “meeting” influence of a mobile phone refers to the fact that _.a. people can arrange their meeting place and time more flexiblyb. people have to make a firm plan about when and where to meetc. people are able to meet someone at any place and any timed. people have to attend phone meetings than ever before42. according to the two british researchers, the social and psychological effects are most likely to be seen on _. a. talkersb. the “speakeasy”c. the “spacemaker” d. texters43.wecaninferfromthepassagethatthetextssentbytextersare_. a. showing or making known b.wellwrittenc.unacceptablebyothersd.shockingtoothers44. according to the passage, who is afraid of being heard while talking on the mobile?a. talkersb. the “speakeasy”c. the “spacemaker” d. texters45. which of the following can be the best title of the passage?a. the influence of short message serviceb. changes caused by mobile phone usec. changes in the use of the mobiled. body language and the mobile phone41. a 从第三段people no longer need to make firm plans about when and where to meet.可知。42. d 从第四五段可知43. a 从第五段可知。44. c 从第六段最后一句可知45. b 从第一段可知黑龙江省大庆市喇中2016高考英语阅读练习科普环保类technological change is everywhere and affects every aspect of life, mostly for the better. however, social changes are brought about by new technology are often mistaken for a change in attitudes. an example at hand is the involvement of parents in the lives of their children who are attending college. surveys (调查) on this topic suggests that parents today continue to be “very” or “somewhat” overly-protective even after their children move into college dormitories. the same surveys also indicate that the rate of parental involvement is greater today than it was a generation ago. this is usually interpreted as a sign that todays parents are trying to manage their childrens lives past the point where this behavior is appropriate.however, greater parental involvement does not necessarily indicate that parents are failing to let go of their “adult” children. in the context (背景) of this discussion, it seems valuable to first find out the cause of change in the case of parents involvement with their grown children. if parents of earlier generations had wanted to be in touch with their college-age children frequently, would this have been possible? probably not. on the other hand, does the possibility of frequent communication today mean that the urg
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- (2025年)经济法的合同法试题及答案
- 木材初级加工安全生产管理体系创新创业项目商业计划书
- 负离子空气净化SPA室创新创业项目商业计划书
- 美发造型定制创新创业项目商业计划书
- 羊肉品牌营销策划行业跨境出海项目商业计划书
- 紫外线强度感应太阳镜行业跨境出海项目商业计划书
- 大学生实习就业合同协议范本
- 建筑施工质量监督管理制度汇编
- 起重机维护操作规程全集
- 金融机构客户身份识别措施
- 2025年山东省招聘社区工作者考前冲刺卷(附答案)
- 2024北森图形推理题
- (正式版)HGT 6313-2024 化工园区智慧化评价导则
- 麻精药品培训课件
- 土壤微量元素含量分级与评价
- GB/T 4688-2020纸、纸板和纸浆纤维组成的分析
- GB/T 19638.1-2014固定型阀控式铅酸蓄电池第1部分:技术条件
- 隧道工程施工技术及质量控制要点培训
- 社区营养学-第二章营养调查与监测课件
- 食品加工操作流程图
- 文书档案的收集与整理
评论
0/150
提交评论