黑龙江省海伦市2017高考英语一轮复习 九月阅读类综合选练(四).doc_第1页
黑龙江省海伦市2017高考英语一轮复习 九月阅读类综合选练(四).doc_第2页
黑龙江省海伦市2017高考英语一轮复习 九月阅读类综合选练(四).doc_第3页
黑龙江省海伦市2017高考英语一轮复习 九月阅读类综合选练(四).doc_第4页
黑龙江省海伦市2017高考英语一轮复习 九月阅读类综合选练(四).doc_第5页
免费预览已结束,剩余3页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

黑龙江海伦市2017高考英语九月阅读类综合选练(四)完形填空。susan was a shy but clever girl.she couldnt see too well and had worn glasses for many years.some of her classmates began to_1_at her big glasses.lewis started calling her“four eyes”she acted like she didnt mind,but in fact susan couldnt_2_it.one day,the class went to visit some famous caves,when lewis put his foot in a hole and slipped.while_3_,he grabbed onto susan,who was walking next to him,and both fell down the hole and landed in a very big_4_cave.all that could be seen was a single ray of light coming from the cave roof,and some_5_which had fallen through the hole.susan and lewis shouted for help,but no one came.he used the_6_light to look for a way out.but after hours of_7_,he found nothing,and started feeling_8_.it must have been_9_,when susan noticed that the ray of light was descending from the hole in a straight line,and_10_on the floor in front of her._11_,she took a piece of_12_that had fallen into the cave,and,using her_13_as a magnifying glass,she_14_the ray of light onto the wood until a little_15_sprang up.now they had a torch.lewis watched all this with surprise and_16_.he grabbed some more branches,and off they went together,to_17_the cave.it took them some time,and they had to_18_quite a few torches,but finally they found a way out.he now_19_having given her that name,_20_seeing that it was her glasses that had saved them both.【语篇解读】 本文是一篇记叙文。聪明而腼腆的susan因为戴眼镜而受到同学的嘲笑。但在一次班级出游中,嘲笑她的同学lewis和susan一同掉进了一个漆黑的洞穴中,是susan用自己的眼镜聚集太阳光点燃了洞里的枯树枝两人才得以走出洞穴。1a.shout blaugh cpoint dglance解析从后一句“lewis started calling herfour eyes”可知,同学们开始嘲笑susan戴眼镜。laugh at“嘲笑。”答案b2a.stand bunderstand cresist dstop解析根据前句和转折词可知,susan表面不在乎别人的嘲笑,但事实上难以忍受。stand“容忍,忍受”,符合语境。答案a3a.passing bwalking ccrying dfalling解析lewis在滑倒的时候抓住了走在他旁边的susan。由语境可知d项正确。答案d4a.narrow bempty cdark dcold解析从下句只能看到从洞顶射进来的一束光和后文两人用火把照明可知,山洞里非常黑。答案c5a.branches bstones cleaves dfruits解析从后文susan用树枝做火把可知,有些树枝掉到了洞中。答案a6a.natural bstrong cartificial dweak解析从前文可知,只有一缕阳光照进洞中,由此可知光线很微弱。答案d7a.waiting bsearching cplanning dtalking解析lewis试图借着光亮寻找出去的路,但是经过几个小时的寻找,并没有找到出口。答案b8a.annoyed bstarved cfrightened dpuzzled解析经过几个小时的寻找仍未找到出口,他开始感到害怕。答案c9a.noon bsupper timecearly morning dlate afternoon解析阳光直射在洞中,由此判断此时已经是中午了。答案a10a.shining breflecting cspreading dlanding解析从时间到了中午这一细节可知,阳光从洞口射入,落在地面上。land“落下,掉下”,符合语境。答案d11a.slowly bquickly cquietly dfinally解析susan很快拿起了一块掉在山洞里的木头。故b项正确,其他三项均不符合语境。答案b12a.rock bgrass cwood dpaper解析后文有提示,susan用树枝做成了火把,因此此处指“木头”。答案c13a.keys bshoes cglasses dknives解析从本文最后一句可知,正是susan的眼镜救了两人的命,因此此处指她将眼镜用作放大镜来点燃木头。答案c14a.collected bfocused cplaced dpoured解析由语境可知,此处指她用眼镜把阳光聚集在木头上。focus“集中(光束于)”,符合语境。答案b15a.air bsmoke clight dflame解析在阳光的照射下,木头点燃了,出现了小火苗。答案d16a.excitement bshockcwonder dpride解析看到眼前发生的一切,lewis感到既吃惊又兴奋,因为两人可以借助火把找到洞穴的出口了。答案a17a.explode benlarge cexplore ddig解析他又捡了一些树枝,他们一起去探索洞穴。答案c18a.break bburn chold dmake解析两人花费了很长时间,烧掉了好几根火把,但是最终他们找到了出口。答案b19a.preferred brememberedcenjoyed dregretted解析susan的眼镜救了两人的命,因此lewis后悔当初给susan起那个外号。regret doing sth“后悔做了某事”。答案d20a.especially bactuallyccarefully dthoroughly解析尤其是当他看到正是她的眼镜救了两人的命。especially“尤其”,符合语境。答案a【2016高考训练】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。beijing opera is also called peking opera. it came into being after 1790 when the famous fouranhui opera troupe(戏班) came to beijing. its music and singing came from xipi and er-huang in anhui and hubei. its costtumes are all fascinating and artistic. it is the highest expression of the chinese culture. its full of famous stories, beautiful facial paintings, and wonderful gestures and fighting. this kind of opera is very popular with chinese people. there are four main roles in beijing opera: sheng ,dan, jing and chou. sheng is the leading male actor。for example, a wusheng is a soldier or fighter .a xiaosheng is a young man. a laosheng is the comedy actor or clown. dan is the female role. jing,mostly male , is the face-painted role and chou is the comedy actor or clown. stories in beijing opera are very interesting. some of them are from the history book, but most of them are from the literature, especially famous novels. the people in the story usually have some disagreements. they become angry and unhappy. they are sad and lonely. sometimes they are nervous and worried. then they find a way to make peace. the stories usually end with happiness and laughter and people are all happy in the end.1beijing operas singing is from _. a.the literature and novels b. beijing and anhui c. the history book d. anhui and hubei 2the second paragraph (段落) of the reading is about the _of beijing opera. a. roles b. stories c. gestures d. paintings3from the reading, we know the chou most probably has a(n) _feature. a. honest b. dull c. funny d. serious4which of the following statements is ture? a. there are only four roles in beijing opera. b. peking opera is full of different gestures. c. beijing opera is the most popular in the world. d. the people in the story usually are in agreement.参考答案14、dacb 【黑龙江省哈尔滨师大附中、东北师大附中、辽宁省实验中学2016届三高第一次三校联合模拟】tu youyou has become the first chinese woman to win a nobel prize, for her work in helping to create an anti-malaria(疟疾) medicine. the 84-year-olds route to the honour has been anything but traditional. in china, she is being called the three nos winner: no medical degree, no doctorate, and shes never worked overseas.in 1967, malaria, a then deadly disease, spread by mosquitoes was decimating chinese soldiers fighting americans in the jungles of northern vietnam. a secret research unit “mission 523 “was formed to find a cure for the illness. two years later, tu youyou was instructed to become the new head of “mission 523”. “mission523” read ancient books carefully for a long time to find historical methods of fighting malaria. when she started her search for an anti-malarial drug, more than 240,000 compounds(化合物) around the world had already been tested, without any success. finally, the team found a brief reference to one substance, sweet wormwood(青蒿), which had been used to treat malaria in china around 400 ad. the team took out one active compound in wormwood, and then tested it. but nothing was effective until tu youyou returned to the original ancient text. after another careful reading, she changed the drug recipe one final time, heating the compound without allowing it to reach boiling point.after the drug showed promising results in mice and monkeys, tu youyou volunteered to be the first human recipient of the new drug. “in any case, tu youyou is consistently praised for her drive and passion. one former colleague. lianda li, says ms tu is “unsociable and quite straightforward”, adding that “if she disagrees with something, she will say it.” another colleague, fuming liao, who has worked with tu youyou for more than 40 years, describes her as a “tough and stubborn woman”. stubborn enough to spend decades piecing together ancient texts, she applies them to modern scientific practices. the result has saved millions of lives.25. according to para. i, we can learn that_.a. tu is the first woman to win a nobel prize b. tu has a medical degreec. tus road to success is not traditional d. tu discovered a cure for malaria26. the underlined word “decimating” can be replaced by_.a. encouraging b. killing c. annoying d. benefiting27. which of the following statements is true?a. tu first invented the idea of using sweet wormwood as a cure.b. tu was inspired by medical textbooks published in northern vietnem. c. the compound needs to be heated to the boiling point to be effective.d. over 240,000 compounds were proved ineffective before tus seareh.28. tu youyou can be best described as a _ person.a. devoted and stubborn b. straightforward and meanc. considerate and tough d. sociable and generous【答案】 25c26b27d28a【解析】试题分析:本文介绍了中国第一个诺贝尔医学奖获得者屠呦呦并讲述了她利用青蒿素治疗疟疾的研究过程以及周围的人对她的评价。25. c 细节理解题。根据本段第二句the 84-year-olds route to the honour has been anything but traditional.句中的“anything but”意为“绝不.”,可知屠呦呦的成功之路和传统的成功之路完全不一样。故c正确。26. b 猜测词义题。根据句中a then deadly disease可知当时疟疾是一种致命的疾病,这种并可以导致人死亡。所以本句in 1967, malaria, a then deadly disease, spread by mosquitoes was decimating chinese soldiers fighting americans in the jungles of northern vietnam.中的下划词意为“killing”,指这种疾病正在杀死在越南作战的中国士兵。故b正确。27. d 细节理解题。根据第三段第二句when she started her search for an anti-malarial drug, more than 240,000 compounds(化合物) around the world had already been tested, without any success.屠呦呦实验了二十四万多种化合物,但是都没有成功。结果证明这些化合物对于疟疾这种病是无效的。故d正确。考点:考查人物传记类阅读阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。 【2016高考训练】 theatre the kenney centertheatre lab cabarettonight at 8tomorrow at 5&8“very funny! shrieks of laughter night after night.”- the washington postshear madnessticket: $ 38added showsthur, june 15, 5pm tues, june 20, 5pmmon, june 19, 8pm thur, june 22, 5pmschedule: tuesfri at 8sat at 6 & 9; sun at 3:30 & 7tkts/info: (202)467-4600groups: (202)416-8400k/shearmadnessshakespeare theater companyno show tonight!wednesday at 7:30 loves labors lost by william shakespearedirected by michael kahntkts/info: (202)547-1122shakespearetsu/tu/we 7:30; th/fr/sa 8; mat 2450 7th st., nw1. shear madness _.a. is amusing b. will make you crazyc. is about a labd. is about a mad man2. which of the following statements is not true about the first advertisement?a. the ticket of shear madness is $38.b. shear madness will be put on in kennedy center. c. if you and ten of your classmates are going to see shean madress,youd better dial (202)467-4600to order ticketsd. shear madness will be shown 7 times at least. 3. love labors lost is a movie _.a. written by william shakespeare b. adapted from william shakespearec. directed by william shakespeared. starred by michael kahn4. from the two advertisements we can infer that it is most probably _.a. mondayb. wednesday c. saturday d. sunday参考答案14、a c b a 【2016高考训练】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。let us suppose it is now about a.d. 2060. lets make believe it is about 47 years from now. of course, things have changed and life is very different. voyages to the moon are being made every day. it is as easy to take a holiday on the moon today as it was for the people in 1960 to take a holiday in europe. at a number of scenic spots on the moon, many hotels have been built. in order that everyone can enjoy the beautiful scenery on the moon, every room has at least one picture window. everything imaginable is provided for entertainment of young and old. what are people eating now? people are still eating food. they havent yet started to take on heir(继承) supply of energy directly as electrical current or as nuclear power. th

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论