高考总动员高考英语一轮复习 课时提升练13 Unit 13 People 北师大版必修5.doc_第1页
高考总动员高考英语一轮复习 课时提升练13 Unit 13 People 北师大版必修5.doc_第2页
高考总动员高考英语一轮复习 课时提升练13 Unit 13 People 北师大版必修5.doc_第3页
高考总动员高考英语一轮复习 课时提升练13 Unit 13 People 北师大版必修5.doc_第4页
高考总动员高考英语一轮复习 课时提升练13 Unit 13 People 北师大版必修5.doc_第5页
免费预览已结束,剩余2页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

课时提升练(十三).单词拼写1if you do wrong,you d _ a severe punishment.2his _ (个性)left a deep impression on us.3india gained _(independent)from britain in 1947.4im so _(感激的)to you for helping me.5he g_ at the envelope and recognized his uncles handwriting.6comrade lei feng d _ all to people,and he set a nice example for us.7the ancients were _(误解) in their belief that the earth was flat.8_(judge) from his appearance,he comes from the north.9to the teachers great _(satisfy),all his students passed the exam.10_(面部的) expressions and gestures carry meaning that depends on situations and relationships.【答案】1.deserve2.personality3.independence4.grateful5.glanced6.devoted7.mistaken8.judging9satisfaction10.facial.完成句子1你结婚了吗?如果是,告诉我你太太的名字。(if)are you married? if_so,_tell me your wifes name. 2毫无疑问,钓鱼岛属于中国。(doubt)there_is_no_doubt_that the diaoyu islands belong to china. 3你读得越多,你就学得越多。(the比较级)the more you read,the_more_you_will_learn. 4正是他被指控偷钱。(accuse)it is he that was_accused_of stealing money.5这篇论文就它的语言应用而言写得非常精彩。(term)the essay is wonderfully written in_terms_of_its language application.完形填空one day, not too long ago, the employees of a large company in st. louis, missouri returned from their lunch break and were greeted with a sign on the front door. the sign said,“yesterday the person who had been hindering (阻碍) your _1_ in this company passed away. we _2_ you to join the funeral in the room that has been _3_ in the gym.”at first everyone was sad to _4_ that one of their colleagues had died, _5_ after a while they started getting _6_ about who this person might be.the excitement _7_ as the employees arrived at the gym to pay their last _8_. everyone wondered,“who is this person that was hindering my growth? well, _9_ hes no longer here!”one by one the _10_ got closer to the coffin (棺材) and when they looked inside it, they _11_ became speechless. they stood over the coffin, _12_ into silence, as if someone had _13_ the deepest part of their soul.there was a mirror inside the coffineveryone who looked inside it could see himself. there was also a _14_ next to the mirror that _15_,“there is only one person who is capable to _16_ limits to your growth:it is you.”you are the only person who can revolutionize your _17_. you are the only person who can _18_ your happiness, realization and success. you are the only person who can help yourself. your life does not change when your boss changes, your friends change, your parents change, your partner changes or your company changes. your life changes when you change, when you go _19_ your limiting beliefs and when you realize that you are the only one _20_ for your life.语篇解读文章讲述了一个故事,一个老板让员工参加一个阻碍自己发展的同事的葬礼,所有人都很好奇是谁,结果在镜子里看到了自己,由此告诫人们只有自身改变时,自己的人生才能发生改变,而改变自己的人生需要突破信仰的束缚。1a.abilitybprogressctalent dpractice【解析】根据第三段中的“who is this person that was hindering my growth?”可知是“进步;成长”。【答案】b2a.beg ballowcinvite dadvise【解析】既然是让员工参加同事的葬礼,应该是“邀请”。【答案】c3a.started bpreparedcopened dcreated【解析】葬礼是在体育馆中“准备”的。【答案】b4a.learn bobservecnotice dfind【解析】起初,每个人“得知”其中一个同事逝世后都非常伤心。【答案】a5a.for borcso dbut【解析】本句的前半部分提到众人十分难过,后半句的意思是大家想知道这个人是谁,由此可知前后部分的内容发生了转折。【答案】d6a.angry bsorryccurious dnervous【解析】由于众人不知道是谁的葬礼,因此非常“好奇”,想知道究竟是谁。【答案】c7a.grew bappearedcimproved ddeveloped【解析】当员工到达体育馆向死者告别时,更加难以抑制内心的激动,迫切想知道死者究竟是谁,此处grew表示“增加”。【答案】a8a.sights battentionscappreciations drespects【解析】参加葬礼的人前来悼念,以示“尊重”。【答案】d9a.at least bin factcat once din general【解析】众人想知道究竟是谁阻碍了自己的发展,同时也感到庆幸,“至少”此人已经不在人世。【答案】a10a.employees bmanagerscfriends dcitizens【解析】上文提到“员工”前去体育馆参加葬礼,由此可知是员工一个接一个地走近棺材并朝里面观看。【答案】a11a.quickly bfinallycobviously dsuddenly【解析】上文提到员工议论纷纷,想知道死者究竟是谁,此处则是他们鸦雀无声,显然强调的是“突然”的变化。【答案】d12a.worried bdepressedcshocked dembarrassed【解析】他们本以为是参加某个同事的葬礼,未曾想到棺材中放置的竟然是一面镜子,自然无比“震惊”,目瞪口呆。【答案】c13a.broken btouchedcstolen dchanged【解析】众人默默地站在棺材旁边,呆若木鸡,似乎有人“触及”了他们的内心最深处。【答案】b14a.letter bsigncmark dpage【解析】文章开头部分提到前门有一个“牌子”,再结合此处的also可判断b项正确。【答案】b15a.told bwarnedcwrote dread【解析】此处read表示“写着”。【答案】d16a.set btakecput dget【解析】只有一个人可以限制你的发展:那就是你。【答案】a17a.business bheartclife dsuccess【解析】上述事例引发了作者的感慨,只有自己才可以彻底改变自己的“人生”。【答案】c18a.realize bsatisfycinfluence dconsider【解析】上文提到的是阻碍自身的发展,由此可知此处用“影响”最恰当。【答案】c19a.for buponcover dbeyond【解析】上文提到别人的改变与自己的改变无关,只有自身改变时,自己的人生才能发生改变,而改变自己的人生需要突破信仰的束缚。表示“超出”。【答案】d20a.reasonable bresponsiblecsuitable dvaluable【解析】作者意在表明只有自己才可以改变自己,自己是唯一一个对自己人生“负责”的人,任何人无法取代。【答案】b.阅读理解chelsea clinton, the 31yearold daughter of former president bill clinton and secretary of state hillary rodham clinton, is stepping into her own spotlight.according to the new york times, nbc has hired clinton to become a fulltime special correspondent (记者) for nbc news. her feature stories will reportedly be used in the “making a difference” series, which runs on “nbc nightly news”. the sections attract people who volunteer to improve the lives of others in their communities.when bill clinton won the presidency in 1992, the first lady asked the press to keep chelsea out of the public eyes. as a young adult, chelsea continued to avoid media attention in order to attend college and quietly enter the business world. once her mother decided to run for the presidency in 2007, however, chelsea made hundreds of public appearances, mostly on college campuses, to support the campaign. more recently, she has worked for new york university and promoted her fathers latest book. she is currently pursuing a doctors degree at oxford.clinton is the second daughter of a president hired by nbc news; jenna bush hager, daughter of former president george w. bush, works as a correspondent for nbcs “today” show. 语篇解读美国前总统克林顿和前任国务卿希拉里克林顿两人的女儿切尔西逐渐步入公众的视野,据纽约时报报道,切尔西已经成为美国全国广播公司的一名通讯记者。1chelsea clinton continued to stay out of media attention to _.aimprove the lives of othersbhelp her father in the electioncstudy and go to the business circledsupport her mother for the presidency【解析】细节理解题。根据第三段中的“chelsea continued to avoid media attention in order to attend college and quietly enter the business world.”可知切尔西克林顿避开媒体的关注是为了上大学并进入商业圈。【答案】c2what does the underlined word “run” mean in paragraph 2?ais shown bflowscis managed dspreads【解析】词义猜测题。联系上文可知“her feature stories will reportedly be used in the making a difference series, which runs on nbc nightly news. ”的句意为“切尔西的专题报道将被应用到making a difference系列节目中,这档节目在nbc nightly news中播出。”根据句意可知此处run意为“(连续地)播出”。【答案】a3which is the right order of the events?achelsea helped to sell bill clintons latest book. bchelsea pursues her doctors degree. cchelsea supported her mothers career. dchelsea was out of the public attention. a. d, a, c, b b. c, d, b, ac. c, b, d, a d. d, c, a, b【解析】细节理解题。根据文章第三段的叙述可知d项符合题意。【答案】d4according to the text, we can conclude that _.achelsea clinton is the second daughter of bill clintonbchelsea clinton is in favour of her parents careers cchelsea clinton always follows her mothers advicedjenna bush hager is a correspondent for “nbc nightly news”【解析】推理判断题。根据文章第三段中的内容可知,2007年,希拉里竞选总统时切尔西为其助阵;近来,切尔西又为克林顿的新书做宣传。通过切尔西的这些举动,我们可推断出她非常支持她父母的事业,故选b。文中没有信息告诉我们切尔西是克林顿的第几个女儿,排除a项;虽然在第三段中我们得出切尔西支持其父母的事业的结论,但不等于她总是听从妈妈的建议,排除c项;通过最后一段可知jenna bush hager is a correspondent for nbcs “today” show,而不是“nbc nightly news”,故排除d项。【答案】b.课文语法填空(2014甘肃天水一中七模)there once lived a boy named woo sing, 1._father brought home a mirror. woo sing had never seen one before. so when he saw it for the first time, he didnt understand 2._ it was, but thought he saw 3._ boy, which made him very happy, for he thought the boy had come to play with him. he spoke to the stranger in a very friendly way, but received no reply. he laughed and waved

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论