湖南省长沙市高考英语二轮复习 阅读理解训练(54).doc_第1页
湖南省长沙市高考英语二轮复习 阅读理解训练(54).doc_第2页
湖南省长沙市高考英语二轮复习 阅读理解训练(54).doc_第3页
湖南省长沙市高考英语二轮复习 阅读理解训练(54).doc_第4页
湖南省长沙市高考英语二轮复习 阅读理解训练(54).doc_第5页
免费预览已结束,剩余4页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

湖南长沙市2016高考英语(二轮)阅读理解训练(54)2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。 eating too much fatty food, exercising too little and smoking can raise your future risk of heart disease. but there is another factor that can cause your heart problems more immediately: the air you breathe. previous studies have linked high exposure to environmental pollution to an increased risk of heart problem, but two analyses now show that poor air quality can lead to heart attack or stroke (中风)within as little as a few hours after exposure. in one review of the research, scientists found that people exposed to high levels of pollutants (污染物)were up to 5% more likely to suffer a heart attack within days of exposure than those with lower exposure. a separate study of stroke patients showed that even air that the u. s. environmental protection agency (epa) considers to be of “moderate” quality and relatively safe for our health can raise the risk of stroke as much as 34% within 12 to 14 hours of exposure. the authors of both studies stress that these risks are relatively small for healthy people and certainly modest compared with other risk factors such as smoking and high blood pressure. however, it is important to be aware of these dangers because everyone is exposed to air pollution regardless of lifestyle choices. so stricter regulation by the epa of pollutants may not only improve environmental air quality but could also become necessary to protect public health.1.the text mainly discusses the relationship between.aheart problems and air quality bheart problems and exercisingcheart problems and smoking dheart problems and fatty food2.the underlined word “modest” in paragraph 3 most probably means.arelatively high bextremely lowcrelatively low dextremely high3. what can we learn from the text?aeating fatty food has immediate effects on your heart.bthe epa conducted many studies on air quality.cmoderate air quality is more harmful than smoking,dstricter regulations on pollutants should be made.4.theauthorspurposeofwritingthetextismostlikelyto.a.informb.persuadec.described.entertain参考答案14、acda 2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。 my daughter is three-and-a-haft years old, but has been speaking in full sentences since she was 18 months oldchildren usually start connecting words fluently between the ages of two and three. she now has the language skills of a five-year-old and happily tells long stories, using different tenses. so why is my child so precocious(超常)? well, i believe her remarkable gift is down to my great friend and language expert, nicola lathey. when minnie was just ten weeks old, nicola came to meet her. nicola said to me, “minnie is very chatty. weve just been having a lovely long conversation.” then she showed me how she was keeping eye contact and waiting for minnie to make a noise. when minnie paused, nicola would utter something about the same length back to her, pause again, look at minnie and wait for her to respond. she went back and forth in this way for about five minutes. apparently, this is an early form of conversation.in fact, nicola told me that minnie would have been able to start talking with me like this from around four weeks. not only that, but babies even start learning language in the womb too. so, we should begin chatting to our baby, while looking into their eyes, as soon as they are born. the earlier we talk to them, the more in tune with our language theyll be and the quicker theyll learn it. the sooner you get started, the better.researchers studied the impact of a childs early environment(before they are two)on their language, and found that children whose parents talked to them a lot at home went on to achieve higher scores in tests of languages, reading and maths when they entered school. so by giving your child the gift of conversation, you really are giving them the best possible start in life.1. why does the author mention her daughter minnie in para. 1 ? a. to introduce the theme by an example. b. to show a very happy life with a daughter. c. to persuade people to protect childrens gifts. d. to talk about the development of children.2. according to ms nicola lathey, _. a. any child has their own advantages b. minnie is lucky to receive training on language skills c. parents should spend more time with their kids d. its better to start talking with children at an early age3. which statement is not tree, according to the text? a. parents can have a big impact on how children learn to talk. b. giving children the gift of conversation will boost their brainpower for life. c. theres no need to push children to learn languages when theyre young. d. the better children are talking before two, the better theyll do when starting school.4. who would be most interested in the text? a. parents to be. b. parents with teenagers. c. teachers at primary school. d. the young baby-sitters.参考答案14、adca 阅读下列四篇短文,从每小题后所给的a,b,c或d四个选项中,选出最佳选项。you know how wonderful you are,and you know that others know how wonderful you are,but what do you do when admiration crosses over the line into jealousy?for most teens there will come a day when you realize that one of your friends is jealous and that this jealousy is hurting your friendship.when this happens it can seem like there is nothing that you can do,but the good news is that there is.dont let jealousy spoil your relationships.tackle it head on and you might be back to normal much sooner than you think.it can be hard to walk up to a friend and ask them what the problem is,but if you want to save your friendship youll have to do just that.dont approach them and ask why they are jealous of you (unless of course you want to appear totally conceited),just take some time alone with them and let them know that youve been feeling like theres been something coming between you.if they refuse to respond,then use the opportunity to explain how you have been feeling.chances are that something you say will strike a nerve and your friend will open up as well.when you figure out what is annoying your friend,ask him or her what (s)he thinks would make the situation better.if,for example,(s)he says that (s)he feels like (s)he doesnt get to spend any time with you because of your being off with your new friends from the swim team then maybe you could invite her along the next time or block off one day a week for just the two of you.remember,though,that whatever solution you decide on should be a compromise.dont limit your own talents or opportunities simply because your friend is unhappy.try instead to include him or her in your new life and see how that works out.even the best of friendships can be tinged by jealousy.this destructive emotion is rarely productive and can turn best friends into worst enemies.before taking extreme action,chat with your jealous friend to see if the two of you can work out a compromise.if you cant,be prepared to know exactly how far you will go to keep your friend and how far you wont.【语篇解读】 本文是关于人际关系的话题。尤其是青少年朋友之间会因为嫉妒而使相互间的友谊被破坏,本文着重讲述如何处理被朋友嫉妒及处理过程中可能遇到的困难。1according to the author,the jealousy emotion is _.anormal bproductivecdestructive dextreme解析细节理解题。由第一段第二句.that this jealousy is hurting your friendship.可知。答案c2which of the following is not mentioned as a way to confront your friend when jealousy happens?awalking up to him/her and asking him/her why he/she is jealous of you.bwalking up to him/her and asking him/her what the problem is.cspending some time with him/her and letting him/her know how you feel.dspending some time with him/her and letting him/her know you think theres something coming between you.解析细节理解题。由第二段第二句dont approach them and ask why they are jealous of you可知。答案a3what can be inferred from the last two paragraphs?atheres always a solution to solve the problem of jealousy.bjealousy can turn best friends into worst enemies.cyou may lose a friend to keep your own gifts,chances or selfdevelopment.dyou should go a long way with your friend to work out a solution解析推理判断题。答案c4the purpose of the passage is _.ato explain what causes jealousybto offer some advice on making friendscto introduce the way to cope with a jealous frienddto explain how destructive the jealous emotion is解析作者意图题。通读全文可知,本文的写作目的是介绍处理有嫉妒心朋友的方法。答案c2016高考训练题。阅读理解。阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。in science fiction tv programs such as star trek , tractor beams (光线) are used to draw spaceships and move objects for years, scientists have labored to reproduce this feat(技艺). in 2013. they succeeded a team of british and czech scientists, led by dr tomas cizmar. say they have created a rea-life tractor beam. like the kind from star trek . which uses a line of light to attract objects. at least at a microscopic level light control techniques have existed since the l970s. but this is thought to be the first time a beam has been used to draw objects towards a light source usually when microscopic objects are hit by a line of light. they are forced along the direction of the beam after many years research. dr cizmars team discovered a technique that allows for the radiant force(辐射力) of light to be changed and to use the negative force to draw out certain particles(小颗粒) dr cizmar says that even though it is a few years away from practical use. the technology has huge potential for medical research in particular. the tractor beam is highly selective in the particles it can attract. so it can pick up particles that have specific characteristics. such as size or composition. in a mixture eventually, this could be used to separate white bloodcells. for example, dr cizmar told bbc news it has been a primary plot design in science fiction tv programs and movies to allow objects like spaceships to be trapped in a line of light but dr cizmar said this particular technique would not eventually lead to that a transfer of energy happens in the process on a microscopic level that is ok. but on a large level it would cause huge problems a large objectcould be destroyed by the heating, which results from the massive amount of energy necessary to pull it.1. what is this passage mainly about? a the application of light control techniques in modem society. b the uses and limitations of a scientific invention by a research team c. the adoption of light control techniques in medical treatment. d. the influences and effects of scientific developments on science fiction2. which of the following is true about dr cizmars tractor beam? a it moves big objects as the tractor beam did in star trek. b it is the first beam that pushes objects forward c. it relies on negative force to pull out specific kinds of particles. d. it is currently being used for separating blood cells in medical research3. what does that in the last paragraph refer to? a transferring a massive amount of energy. b. making science fiction programs and movies. c. burning a large object into ashes. d. catching spaceships in a beam of light4. what is the tone of this passage? a objective b. suspicious c. admiring. d. pessimistic.参考答案14、bcda 阅读下列四篇短文,从每小题后所给的a,b,c或d四个选项中,选出最佳选项。some years ago, writing in my diary used to be a usual activity.i would return from school and spend the expected half hour recording the days events, feelings, and impressions in my little blue diary.i did not really need to express my emotions by way of words, but i gained a certain satisfaction from seeing my experiences forever recorded on paper.after all, isnt accumulating memories a way of preserving the past?when i was thirteen years old, i went on a long journey on foot in a great valley, wellequipped with pens, a diary, and a camera.during the trip, i was busy recording every incident, name and place i came across.i felt proud to be spending my time productively, dutifully preserving for future generations a detailed description of my travels.on my last night there, i wandered out of my tent, diary in hand.the sky was clear and lit by the glare of the moon, and the walls of the valley looked threatening behind their screen of shadows.i automatically took out my pen.at that point, i understood that nothing i wrote could ever match or replace the few seconds i allowed myself to experience the dramatic beauty of the valley.all i remembered of the previous few days were the dull characterizations i had set down in my diary.now, i only write in my diary when i need to write down a special thought or feeling.i still love to record ideas and quotations that strike me in books, or observations that are particularly meaningful.i take pictures, but not very oftenonly of objects i find really beautiful.im no longer blindly satisfied with having something to remember when i grow old.i realize that life will simply pass me by if i stay behind the camera, busy preserving the present so as to live it in the future.i dont want to wake up one day and have nothing but a pile of pictures and notes.maybe i wont have as many exact representations of people and places; maybe ill forget certain facts, but at least the experiences will always remain inside me.i dont live to make memoriesi just live, and the memories form themselves.1before the age of thirteen, the author regarded keeping a diary as a way of_.aobserving her school routinebexpressing her satisfactioncimpressing her classmatesdpreserving h

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

评论

0/150

提交评论