




免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
黑龙江大庆市2015高考英语一轮训练(8)完形填空。阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出可以填入空白处的最佳选项。the trip to that city was eye-opening for everyone, and near its end, all the young people in our group began to reflect on what it had meant. we _1_ the first night we had arrived. we had all gone into the markets of the city _2_ the young people could experience its energy. but what we actually saw simply 3 us all the rundown houses, the children in rags, the people begging for money walking home, 4 under a low bridge, we came across 5 families of homeless people seeking a bit of dry ground to sleep on 6 he night. we had to step over bodies as we found our way through the darkness.the poverty(贫困) was 7 than anything my young companions had ever imagined. back in the hotel, an air of sadness settled over the group. many 8 and cried. spending time in this 9 moves a person to care about humanity.that evening, our group spent hours talking about what we had 10 . gently, i encouraged everyone to talk about the difficult 11 that days discoveries had inspired. sitting together 12 a circle as everyone had a chance to speak, we all began to realize that 13 of us was alone in our struggle to cope with our reactions.based on my 14 in poverty-stricken areas, i suggested that 15 the emotions we had were painful, they could also be important in helping us to move forward. we all 16 that we had seen things that should never be allowed to happen. 17 , what could we do about it? together, we began to brainstorm ways we could help to ease the 18 we had seen. as i encouraged group members to focus on 19 they could do, a sense of determination 20 the previous sadness. instead of despair, these young people began to feel a call to action.( ) 1aput up with bgot back to clooked back on dmade up for【答案】 ( ) 2anow that bso that cas if deven if 答案】 ( ) 3apuzzled bannoyed cembarrassed dshocked【答案】 ( ) 4amarching brunning cpassing dmoving【答案】( ) 5aentire bnormal caverage dgeneral【答案】( ) 6abeyond bwith ctill dfor【答案】 ( ) 7astronger bdeeper cworse dless【答案】 ( ) 8agave up bbroke down cset off dheld on【答案】 ( ) 9aenvironment bhotel chouse dbackground【答案】 ( ) 10ainspected battempted cwitnessed dchallenged【答案】 ( ) 11afeelings bdecisions cthoughts dimpressions【答案】 ( ) 12aalong baround cby din【答案】 ( ) 13aneither beither cnone deach【答案】 ( ) 14aexperiences bschedules cdata dposition【答案】 ( ) 15aonce bwhile csince dunless【答案】 ( ) 16asupposed badvised cconfirmed dagreed【答案】 ( ) 17asurely brather cnow dindeed【答案】 ( ) 18aburden bsuffering canxiety ddifficulty【答案】 ( ) 19ahow bwhere cwhat dwhen【答案】 ( ) 20areplaced bchanged ccovered dimproved【答案】1【解析】考查动词短语辨析。a忍受;b返回,恢复;d弥补均不和句意;由上句.began to reflect on what it had meant. 现在要回想一下在城市旅游的所闻所见,选c。2【解析】考查连词辨析。根据第一段第三行“我们到市场上去的目的就是让年轻人去体验”, 用so that 来引导目的状语从句,选b。3【解析】考查动词词义辨析。上文描写城市生活,按照常理城市本该是富裕繁华的景象,但后面却描写了城市里生活最艰辛的穷人,这是人们始料不及的,所以是“吃惊”之意,选d。4 【解析】现代分词用法及动词词义辨析。前有walking home , 由under a low bridge可知是从很底的桥下“经过,通过”,选c.5【解析】考查形容词词义辨析。normal 正常的;average平均的;一般的,普通的;general大体的,笼统的; entire整个的,全部的;此处意思是作者见到的是无家可归的“一满家人”,选a。6【解析】考查介词用法辨析。此处表示目的,for 表目的为了度过一晚上,选d.7【解析】考查形容词比较级。此处的关键是than,所以句意是比我们年轻的同伴想象的要更加糟糕,选c.8【解析】考查动词短语辨析。由上句an air of sadness settled over the group, 可知悲伤地气氛围绕着队员,很多同学心情低落,可知只有break down意思为“身体(情绪)等跨了”,选b符合。9【解析】考查名词词义辨析。background背景不和句意,上句an air of sadness中 air 就有”气氛,环境”的含义,选a符合语境。10【解析】考查动词词义辨析。由句子that evening, our group spent hours talking about what we had-,可知此处意思是大家在讨论白天的所见所闻,所以选witness 有见证,目睹的含义,选c。11【解析】考查名词词义辨析。此处意思是我鼓励大家讨论内心的感受,由此排除b,不可能激发决定;而c项想法,d项印象也比较勉强,选a符合。12【解析】考查介词辨析。此处为介词和名词的固定搭配;围成一个圈用in a circle.,选d。13【解析】考查代词辨析。由everyone had a chance to speak可知根据句意,大家都有机会发言,所以没有人是孤立的,大家可以彼此交流应付各自的反应“,可知选c。14【解析】考查名词词义辨析。由based on my- in poverty-stricken areas, i suggested可知他有在贫穷地区的经历,选a。15【解析】考查连词用法辨析。由the emotions we had were painful, they could also be important in helping us to move forward.两句话形成鲜明的对比, while 放句首有虽然,尽管之意,可表转折,选b。16【解析】考查动词词义辨析。依据上文意思大家围成圈一直在讨论在交流,所以最后大家达成共识,agree”同意,赞同”符合,选d。17【解析】考查副词辨析。由上文大家形成共识我们所见到的那些事不该再发生, now此处为语气词,作用稍加停顿以引起别人的注意,然后继续说话而改变话题,选c。18【解析】考查名词词义辨析。文中讲城市的部分人过得并不算好,所以有在遭罪、受苦 之意suffering.符合,选b。19【解析】考查宾语从句的连接词用法。分析动词短语focus on 和句子they could do 可知缺少宾语,abd都不能用,只能用what 引导这一宾语从句,选c.20【解析】考查动词词义辨析。此处意思为“大家有了做事的决心,先前的悲伤与沮丧也就随之被替代了”,replace代替的意思,选a。阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项。 internet dating has become one of the biggest and most successful business ventures on the internetbasically, internet dating is a way to meet people for either friendship or dating without actually having to meet them in person firstthe first thing to do it you decide to try internet dating is to build your profile (简介) which can include your hobbies, hopes for the future, and so ona photograph is optional, but many sites claim that a photograph increases the number of people who look at your profilemany internet dating sites will charge a one-lime registration fee to use their services.internet dating makes it possible to meet people from all over the worldyou can even narrow the search down to your area by zip codeanother advantage is that you can communicate by e-mail before you meet in personthousands of people have met, fallen in love, and married through internet datingit is an excellent way for shy people to meetit is also a way for people with busy lives to connect with others, and an easy way to meet people who share your interestsjust as in traditional dating and love, there are some pitfalls to be aware of in internet datingthe person you have been talking to on the net may not be who they say they are, be very aware that there are some people who misrepresent their appearance or private details, such as marital status, income, and so on, for their own reasonsit would not be the first time that someone has been taken in, and talk shows are full of cheating partners who have been caught dating over the internet in their spare timenevertheless, taking a few simple precautions should help ensure that your internet dating experience is fun1the purpose of writing the passage is to _apersuade readers to go dating on the internetbinform us how to date on the internetcwarn readers against web lovedintroduce internet dating to us2which of the following is a must to make an internet dating possible?aa photo ba profile cmoney dbusiness experience3one advantage of internet dating is that _ayou can avoid a face-to-face meeting in the beginningbyoure sure to find a partner with the same interestscyoull find absolutely dependable information of othersdyoull gain fame and money overnight4what is probably talked about following the last paragraph?atraditional datingbhidden advantagescsafety measures dromantic love5the underlined word pitfalls in paragraph 4 most probably means _arules btrends cproblems dskills【参考答案】15、dbacc 阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项。3d cinema has been around since the early 20th century, but hollywood brought the technology back in 2007. many thought it was just a trick to make more money. but then came avatar, the first mustsee movie in 3d.but since avatar, 3d cinema has struggled. in_2010,_several_3d_movies_bombed_at_the_box_office. and by late 2010, some people said the technology was dead. of course, that wasnt the first time hollywood had struggled with new technology. although sound was added to movies in the late 1920s, it took audiences time to get used to the new technology. but in the end, sound and colour became the standard. james cameron, director of avatar, thinks were going through the same process with 3d.some say cinemas are charging too much for 3d movies. in the us, seeing a 3d movie can cost up to $7.5 more than seeing it in 2d.also, a recent study at california state university finds audiences dont actually enjoy movies in 3d any more than in 2d.walter murch, a famous movie editor, wrote in 2011 that human beings have no ability to process 3d images. watching a 3d movie confuses our brain and this is why some people get headaches.but james cameron disagrees. in fact, he recently predicted that in five years all movies will be in 3d.and there are signs that 3d is fighting back. more 3d movies were put on the market in 2012 than ever before. the lion king 3d recently made over us $150 million at the box office, and camerons titanic 3d made even more.who knows what the future holds for 3d? steven spielberg recently said, “im hoping 3d gets to a point where people notice it. because then it just becomes another tool and helps tell a story.”1the underlined sentence in paragraph 2 probably means that in 2010, 3d movies_awere not successfulbbecame popularcdeveloped quicklydwere of poor quality2the example of sound and colour is used mainly to show that_ahollywood tends to absorb what is newb3d technology takes time to be acceptedch
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025河南信阳市潢川县民政局招聘公益性岗位1人模拟试卷及答案详解(有一套)
- 2025广东广州医科大学校本部第二次招聘9人考前自测高频考点模拟试题完整参考答案详解
- 2025年5月绍兴银行社会招聘15人模拟试卷及答案详解(夺冠)
- 2025江苏泰州市海陵区招聘教师50人模拟试卷及答案详解一套
- 2025桂林银行实习生招聘考前自测高频考点模拟试题及答案详解(名校卷)
- 2025贵州铜仁市妇幼保健院引进专业技术人才6人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(夺冠系列)
- 2025年西安未央区汉城社区卫生服务中心招聘(15人)考前自测高频考点模拟试题附答案详解(考试直接用)
- 2025北京航空航天大学机械工程及自动化学院聘用编科研助理F岗招聘1人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(名师系列)
- 2025福建三明市清流县金星园建设发展有限公司招聘消防驾驶员2人考前自测高频考点模拟试题参考答案详解
- 2025航天六院内蒙古航天红峡化工有限公司招聘30人模拟试卷附答案详解(模拟题)
- 企业内部控制流程培训资料
- 2026届湖南省天一大联考高三上学期阶段性检测(一)数学试题
- 中职生就业指导课件
- 2025年大队委笔试题目及答案
- 2025湖北宜昌市不动产交易和登记中心招聘编外聘用人员17人考试参考题库及答案解析
- 中药煎煮法课件
- WST524-2025医院感染暴发控制标准解读培训
- 人工智能项目落地实施方案
- 2025年sca感官考试题库
- 静电安全培训课件
- 审核评估线上评估专家联络员培训
评论
0/150
提交评论