




免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
营口市2014高考英语阅读理解、完形填空二轮精品训练(39)含答案 words:330难度系数:建议用时:8分钟as some of you already know, i will be helping to launch the tales of beedle the bard with a beedle tea party at the national library of scotland in edinburgh on 4th december.im delighted that the book will now be available to everyone, with the net proceeds of sales going to the childrens high level group, the charity i helped found which works with vulnerable children across eastern europe.im afraid we do have to limit the attendance to the launch, so it will be for 811 yearolds from primary schools in the edinburgh area,who will be chosen by a random ballot run by the local newspaper.also,some tickets are available via competitions being run by scholastic,bloomsbury and amazonsee their websites for details.one of the seven original handwritten copies of the tales of beedle the bard, kindly loaned by my first editor barry cunningham, will be going on show for a month at the national library of scotland from 5th december to 4th january 2009, so anyone visiting edinburgh will be able to see it.hundreds of thousands of vulnerable children in eastern europe are living in horrifying conditions in large, residential institutions.contrary to popular belief, fewer than 4% of them are orphans, but are in care because they are considered disabled or their families are poor or from ethnic minorities.the childrens high level group is publishing the tales of beedle the bard,in cooperation with my english language publishers bloomsbury and scholastic, my foreign publishers throughout the world and also the online bookseller amazon, who are producing a special limited edition version, all of them to raise money to fund our work in helping these children out of institutions and into loving families or community care homes.i hope that the tales of beedle the bard will not only be a welcome christmas present to harry potter fans, but an opportunity to give these abandoned children a voice.【解题导语】本文是一篇发言稿,作者介绍了自己新作的首发仪式及其相关准备情况。5how many ways can you get to the beedle tea party?a1.b2.c3.d4.解析:选b。细节理解题。文章第二段讲到参加the tales of beedle the bard的首发仪式的两种方式,即:chosen by a random ballot和via competitions。6it can be inferred from the text that the author is _.afantastic bhelpfulcadventurous dpessimistic解析:选b。推理判断题。文章第一段谈到作者资助慈善团体the childrens high level group,倒数第二段也讲到作者的出版商为他的工作筹集资金来帮助孩子。由此可知作者乐于助人。7which of the following is true according to the text?alarge numbers of people will attend the beedle tea party.breaders can buy the special limited edition version online.cthe tales of beedle the bard will be published after christmas.doriginal handwritten copies of the tales of beedle the bard will be displayed.解析:选b。正误判断题。倒数第二段谈到“and also the online bookseller amazon,who are producing a special limited edition version”,由此可知b项内容正确。其他选项均与原文内容不符。8what does the text talk about?athe vulnerable children across eastern europe.bhow the childrens high level group works.ca beedle tea party at the national library.dthe launch of the tales of beedle the bard.解析:选d。主旨大意题。文中作者主要介绍了自己的作品the tales of beedle the bard的发行仪式及相关准备情况,故d项正确。【长难句解读】im afraid we do have to limit the attendance to the launch,so it will be for 811 yearolds from primary schools in the edinburgh area,who will be chosen by a random ballot run by the local newspaper.本句为复合句,so连接两个表因果关系的分句。第二分句中who引导定语从句。语意:恐怕我们不得不对发布会做出席限制,因此与会人员将主要是来自于爱丁堡区小学的8到11岁的学生们,他们将由当地的报纸以抽签的方式随机选出。*结束 words:299难度系数:建议用时:9分钟as an aidfashioned as it sounds, doctors say the best way to lose weight is to eat less and exercise more.for women who are middleaged or older, experts say an hour of daily exercise is necessary just to keep weight.but for most women, fitting in an hour of exercise in an already busy day is difficult, and it is even impossible.especially for many women, most hours are already filled with a fulltime job and raising a family.at the end of the tiring day, at least in the us., there is little incentive to prepare a dinner when fast food is so availableand so much more fattening.nearly twenty million women in the us.have the problem of obesity.the united nations report notes that america is one of the countries that have the most obese people in the world and mississippi has more overweight women than any other state in the us.the us.center for disease control says the number of overweight women increased by 60% between 2004 and 2009 in america.the world health organization says more than one billion women in other nations are in the same shape.while there is plenty of advice on how to lose kilograms, a new study is carried out on middieaged and older women who keep normal body weight, or bmi (body mass index)“we found that physical activity was effective in controlling weight only among women who started to gain weight from a normal bmi ,”imin lee and her colleagues found more exercise did not help.“once a woman is obese, there was no relation between physical activity and weight change among these women,”lee said.the researchers say the only way that obese women can lose weight is to simply cut calories.9what makes it difficult for most women to have an hour of exercise every day?alosing confidence in exercising.bpaying all attention to their jobs.chaving no interest in exercising.dbeing too busy to find spare time.解析:选d。由第二段内容可知,工作和家庭占据了妇女们的大多数时间,因此她们很难找到业余时间锻炼。10the third paragraph shows us that _.amore and more women are caring about their weightbthe problem of woman obesity worldwide is seriouscmany organizations are built to care about fat womendamerica has more overweight women than any other country解析:选b。由第三段内容特别是最后一句话可知,世界范围内的妇女肥胖问题十分严重。11what should an obese woman do to lose weight according to lee?aeat more vegetables and fruit and less fat.bkeep busy all day long and do a lot of exercise.cfind a high energy costing and tiring job.dsleep less, eating less and exercising more.解析:选a。由最后一段最后一句话可知,肥胖妇女只能靠减少食物中的热量来减肥,也就是说她们应该多吃水果和蔬菜,少吃含高热量的东西。12from the passage,we know an hour of daily exercise can _.ahelp people to lose weight bmake people put on weightcmake people keep weight dkeep people busy解析:选c。由第一段最后一句话可知,每天一小时的锻炼只能使人保持体重。 维a1 阅读理解(每题2分,满分8分)选材相似度:设题相似度:难度系数:c is the worlds fastest growing online recruitment solution.here job seekers and employers are growing very fast on the daily basis.the site was successfully launched on january 2008 in worldwide.c provides an opportunity to job seekers where they can search jobs in their field of interest.site contains a complete directory of jobs posted throughout the world.you can find job anywhere in the world from .it provides a complete listing of countries like jobs in uk,jobs in pakistan and other countries as well.and above all it also provides the option of advance search through which a user can find more customized jobs for him,even for his city as well.at it is simple to find your ideal careerstay uptodate with new career opportunitiesstay connected with family of for development of your professionnow its more easier to have and develop career which suits your personalityguaranteed jobs and secure the futurein the previous years it was difficult for job seekers to find a good match of their skills but solve the problem.the site contains a complete list of jobs posted which are categorized on the basis of industries and location as well so that it will be easy for users to find exact industry and locality.job seekers must create their account and register them freely with the best online recruitment site worldwide.the site also provides ease for the employers as well,they can post free jobs,filter resumes,download resumes for free.besides,it is quick,easy and gives you better chance of success.there are lots of multinational companies registered with which provides an opportunity to job seekers to visit and find exact jobs for them.note:recruitment n招聘【语篇解读】 本文介绍了一个招聘网站,这个网站主要为寻求工作的人们和用人单位发布信息。1the intended readers of the passage are _.aforeigners bemployers and employeescstudents dmanagers答案b推理判断题。由文章首句可知这是一个招聘网站,当然会有雇佣者和求职者,故他们是预期的读者,b项符合题意。2what is the purpose of the passage?ato introduce an online recruitment site to us.bto tell us how to use the internet to look for things.cto tell us which company we should choose.dto explain to us why was successfully launched on january 2008 in worldwide.答案a主旨大意题。归纳全文大意可知这是介绍一个招聘网站,文章首句就点明了主旨。3which of the following words can replace the underlined word “categorized” in paragraph 5?aorganized. bsatisfied. cmentioned. drecognized.答案a词义推测题。根据此词后的“on the basis of”和“to find exact industry and locality”可推测此处表示“分类”的意思,选项中只有a项有此含义。b项表示“满意”;c项表示“谈到,提到”;d项表示“识别,认出”。4the site has the following advantages except _.ait is easy to find jobs because it contains a complete list of jobs to choose.bit can provide latest career opportunities.cit can provide lots of jobs but you should be careful because they are not guaranteed.dit is also convenient for employers to post free jobs,filter resumes and download resumes free of charge.答案c推理判断题。文中第三段最后一点提到的是“guaranteed jobs”,即有保证的,故c项错误。*结束高考预练第一部分:英语知识运用(共两节,满分45分)第一节:单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)从每题所给的a、b、c、d四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。1. exploring _space is exciting, yet dangerous. there is _need for both robots and humans for space exploration.a. the; a b. a; a c. /; a d. /; the2. scientific research results can now be quickly _ to factory production.aused bappliedctried dpracticed3. computer has become a(n) _ part of my life, without which i can hardly deal with my job.aspecial bspecificcessential despecial4. i _ on a sofa because my grandparents have been here for the weekend.a. slept b. was sleeping c. have slept d. am sleeping5. im interested in a onebed room. do you have any _?aconvenient bavailable cpossible dpersonal6. the further falling of the stock market as reported today has _ a fresh wave of selling.agiven off bset off cput off dgot off7. the incomes of skilled workers went up. _, unskilled workers saw their earnings fall.a. moreover b. thereforec. meanwhile d. otherwise8. you may imagine what great difficulty i had_complicated ideas in simple english.aexpressing bto expresscexpressed dexpress9. thanks to mr. smith the father and the son eventually_after ten years cold relationship between them.atook up bmade upclooked up dturned up10he _ whether the articles exhibited at the back of the department store were for sale.ademanded b. decided crequired drequested 11shirley, can i have a look at your photos?_.here you are.aby any means bby no means cby this means dby all means12. i hadnt seen him for 10 years but i _ him at first sight.a. realized b. spotted c. watched d. observed13. _while writing, he locked himself in his study.anot to interrupt bnot being interruptedcnot to be interrupted dbeing not interrupted14. if we keep wasting so much energy, _are that our oil wells will dry up and the environment will be destroyed.a. problems b. difficultiesc. questions d. chances15. andrew wont like it, you know._? i dont care what andrew thinks!a. so what b. so where c. so why d. so which 1c 该题考查冠词的用法。本题中space是不可数名词,此前不加冠词;need是可数名词,此处表示泛指,所以要用不定冠词。因此该题答案是c。2b句意为:如今科研结果可以很快用于工厂生产。3c本题考查形容词辨析。由后面的分句“没有电脑我几乎无法工作”,可知“电脑已成为我生活中必不可少的(essential)一个组成部分”,故选c项。 special / especial 特别的; specifi
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 租房协议书怎么
- 电火花成形机床操作工区块链溯源应用考核试卷及答案
- 拆迁假协议书
- 沥青装置操作工岗位合规化技术规程
- 江西省抚州市临川区2026届数学七年级第一学期期末监测试题含解析
- 公司消防设施监控操作员职业健康技术规程
- 2025型材买卖合同样本
- 2025关于索取合同缺失的劳动合同证明事宜
- 2026届广东省中山市名校数学七上期末经典模拟试题含解析
- 2026届河南省洛阳市东方二中学数学九上期末教学质量检测模拟试题含解析
- 2025年专转本计算机真题答案
- 江西省赣州市赣县区实验学校2025-2026学年高一上学期9月月考物理试题(含解析)
- 酒店众筹项目方案
- 高一上学期《早读是需要激情的!》主题班会课件
- 我国公务员制度中存在的问题及对策
- 高中英语新课标3000词汇表(新高考)
- 《小狗钱钱》完整版
- 《酒类鉴赏威士忌》课件
- 各种奶茶配方资料
- 【MOOC】《中国马克思主义与当代》(北京科技大学)中国大学MOOC慕课答案
- 八年级语文下册-专题08-语言表达与运用-(中考真题演练)(原卷版)
评论
0/150
提交评论