



免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
活页综合提升练(六)完形填空+阅读理解(限时40分钟).完形填空(2015江西上饶高三第三次模拟考试)people often lose their driving license because of driving after drinking.i have always 1 myself that i will never drive if i have drunk alcohol 2,no matter the 3.still,half a year ago i made this 4 of driving after having drunk two beers at my friends.then i drove home,since it wasnt very 5.i thought that there would be no 6,because it was very late at night.however,to my surprise,i was 7 and left without my driving license for three months.i told my parents nothing 8,but then i had to invent a lie,because i did not have the 9 to tell them that i had drunk alcohol and that was the real reason for which i was left without my driving license.those three months seemed to pass very 10 for me,because i had got into the 11 of driving almost daily and i really needed my car quite often.i had to take a 12 and i didnt like it as i spent lots of money.it was,indeed,a(n) 13 for me not to have my driving license and i told myself never to repeat this mistake.14 this,being drunk while driving 15 a real danger not only for the driver,but also for 16.car accidents caused by alcoholism are very 17 nowadays.teenagers especially use alcohol 18 going out with friends and then return home driving their cars.they are very irresponsible as they put their lives and health 19 and,therefore,i advise people to 20 drinking alcohol before driving.1.a.promisedb.taughtc.settledd.prepared2.a.possiblyb.recentlyc.graduallyd.previously3.a.colorb.tastec.quantityd.brand4.a.decisionb.mistakec.conclusiond.prediction5.a.farb.longc.high d.fast6.a.postmanb.spacemanc.cavemand.policeman7.a.movedb.stoppedc.followed d.forgotten8.a.in the endb.from then onc.at the beginningd.after a while9.a.timeb.patience c.strengthd.courage10.a.slowlyb.quicklyc.closelyd.peacefully11.a.wayb.habitc.race d.trouble12.a.busb.bikec.taxi d.boat13.a.questionb.opportunity c.competitiond.punishment14.a.apart fromb.instead ofc.along withd.due to15.a.escapesb.reducesc.representsd.changes16.a.lookers-onb.passers-by c.grown-upsd.baby-sitters17.a.strange b.completec.necessaryd.frequent18.a.beforeb.thoughc.whend.whether19.a.in danger b.in doubtc.in advanced.in difficulty20.a.enjoyb.avoid c.keep d.consider.阅读理解(a)【社会文化类】on countless mornings over the past year,i stood with my son,james,in our driveway,watching our neighbors hurry off to kindergarten. my wife and i wanted to give james the best education,but that meant wed have to change our jobs and spend less time with our kid. i asked myself,“would this trade-off be worth it?” when i look at the research on child development,i think it might not. where our kids go to school might matter less than most american parents think.social scientists have long tried to determine why some children grow up to be successful. in a 2001 study,greg duncan,a professor of education at the university of california,measured the influence that the people in a childs life have on how well the child does in school. duncan and his team found almost no relationship between how students did on the test and whom they sat beside in class,whom they hung out with after school and who lived in their block. the only meaningful link they found was between siblings (兄弟姐妹) and twins in particular.for a long time,scholars thought that a familys income heavily affected how well kids did in life. but that might not be the case. when susan mayer at the university of chicago looked at the relationship between family income and lifetime achievement,she ran a series of experiments to measure it,finding such outcomes werent caused by income. she argued that the things that make a difference are relatively inexpensive:the number of books a kid has or how often his family goes to museums.lareau,another scholar began one of the most in-depth observations of american parenting. he concluded that success is much more related to the amount of time parents spend with their children. he said “many parents i interviewed are anxious about their childrens future. but they have exaggerated (夸大) the sense of the risks involved if they dont give their children the best of everything.”so at last,we decided to leave things as they were. more time with our kid is the best we can provide.1.the first paragraph is intended to .a.confirm the result of a researchb.introduce the topic of the passagec.stress the importance of good educationd.support a research on child development2.from the passage we know that most american parents .a.spend a lot of time with their childrenb.like to buy a variety of books for their childrenc.think childrens achievement largely depends on schoolsd.believe their income cannot afford childrens education3.who believes childrens brothers and sisters may influence their academic performance?() a.lareau.b.james.c.susan mayer.d.greg duncan.4.which of the following can be the best title of the passage?()a.parents time matters to childrens futureb.school education determines childrens futurec.family income counts on childrens achievementsd.less education means more risks for childrens success(b)(2015内蒙古赤峰高三最后一模)【社会文化类】as wild animal lovers are not content with watching tigers and gorillas (大猩猩) during the day,a growing number of zoos in the us are offering a more thrilling after-dark experienceovernight stays.the philadelphia zoo is americas first zoo and home to more than 1,300 animals.it has been running its roars and snores overnight programs for about 20 years.the most popular theme program is the night flight overnight program where children aged 5 to 12 sleep in the zoos tree house.the overnight stays are not only popular with young children.most overnight stays include a night tour during which youngsters experience the mysterious sights and unusual sounds of the zoo.a midnight snack and breakfast are also served.“it is a unique experience to be at the zoo without the crowds and additional noise,”explained patterson,director of the denver zoo,which has been running its bunk with beasts program since many years ago.with nearly 4,000 animals and 700 species the zoo attracts more than 1.8 million visitors a year.“the things you hear and see in the zoo are completely different,”said patterson.on the two-hour tour of the zoo,night vision scopes (范围) are provided so guests can see nocturnal (夜间活动的) animals such as owls,and indoor educational games increase the learning experience.patterson said parents tend to be more worried about leaving their children than the children themselves.they have rarely had to call up a parent in the middle of the night.“they love it,”patterson said about the children.“for many,its their first overnight stay away from home.they are so excited that by the end of the day they are so tired that they have no opportunity to worry.”“guests at the new overnight program at the queens zoo make breakfast treats for animals,and watch the keepers feed them to the animals,”said education curator tome hurtubise.the growing popularity of overnight programs has caused zoos that only serve daytime visitors to think again.the queens zoo,which started their program this year,is so pleased with its success that they want to continue it next year.5.what can overnight visitors in the zoo do at midnight?()a.they can sleep only.b.they can watch videos.c.they can eat something.d.they can take care of animals.6.the visitors go to the zoo at night mainly because .a.they have no time during the day b.they can have a quite different experiencec.there are too many visitors during the dayd.they want to make their dull life exciting7.which of the following words best describe the children who stay in the zoo overnight?()a.excited and worried.b.worried and amused.c.excited and tired.d.amused and frightened.8.what can we conclude from the passage?()a.the philadelphia zoo is americas biggest zoo.b.the overnight stay program is only for children.c.roars and snores overnight programs are the most popular.d.there will be more and more zoos with overnight programs.活页综合提升练(六).完形填空语篇解读:作者用亲身经历向我们讲述了酒后开车的种种危害。1.a由下文的i will never drive if i have drunk alcohol可知,这里是说“我”总是向自己许诺(promised):如果喝酒了绝不开车。2.d这里是说酒后驾车,所以喝酒在前,故填previously。3.c因为要开车,所以一点酒都不能喝,这里着重表示数量,故填quantity。4.b由下文内容可知,作者因酒后驾车受到了处分,所以这里是说犯了错误(mistake),下文的repeat this mistake为提示。5.a“我”之所以酒后驾车回家是因为觉得自己的家离朋友家并不远(far)。6.d由下文的because it was very late at night可知,因为已经很晚了,所以“我”觉得路上没有警察(policeman)了。7.b由下文的left without my driving license for three months可知,“我”被警察拦下了,故填stopped。8.c由下文的but then i had to invent a lie可知,刚开始(at the beginning)“我”什么也没跟父母说。9.d由上文的i told my parents nothing.,but then i had to invent a lie可知,“我”之所以这样做是因为自己没有勇气(courage)说出真相。10.a对“我”来说,驾照被扣的这三个月过得很慢(slowly)。11.b由下文的i really needed my car quite often可知,“我”已经养成了几乎天天开车的习惯(habit)。12.c由下文的i didnt like it as i spent lots of money可知,“我”不得不打车,故填taxi。13.d“我”因为酒驾而驾照被扣,这对“我”来说算是一种惩罚(punishment)。14.athis在此指上文提到的驾照被扣,这里是说除了驾照被扣外,故填apart from。15.c16.b酒驾对司机本人和路人(passers-by)来讲都意味着(represents)是一种危险行为。17.d由酗酒而引发的交通事故现在已经非常普遍(frequent)。18.c由下文的going out with friends可知,当青少年们和朋友外出的时候往往会喝酒,故填when。19.a他们把自己的生命和健康置于危险中(in danger)。20.b因此,“我”建议人们开车的话就不要喝酒,故填avoid。.阅读理解(a)语篇解读:文章介绍了使孩子成长为成功人士的主要因素。1.b篇章结构题。第一段用作者和儿子看着邻居匆忙送孩子去幼儿园的情形引出“儿童成长(child development)”话题,所以答案为b项。2.c推理判断题。根据第一段最后一句“where our kids go to school might matter less than most american parents think.”可知,答案为c项。3.d细节理解题。根据第二段内容特别是最后一句“the only meaningful link they found was between siblings (兄弟姐妹) and twins in particular.”可知,答案为d项。4.a主旨大意题。根据文章内容特别是倒数第二段第二句“he concluded that success is much more related to the amount of time parents spend with their children.”可知,父母陪伴孩子的时间和孩子未来的成功有很大关系,所以答案为a项。【疑难词汇解读】 1.run vt. 开办(服务项目、课程等);举办the college runs summer courses for foreign learners of english.这所学院为学习英语的外国人开设了暑期班。2.make a/no,etc. difference (to sb./sth.)(对某人/某事物)有/没有作用或影响;重要/不重要等;要紧/不要紧等the rain didnt make much difference to the game.这场雨对比赛没多大影响。the sea air has made a difference to her health.海上的空气改善了她的健康状况。it makes no difference (to me) what you say;im not going.不管你怎么说(对我来说)都无所谓,反正我不去。it wont make much difference whether you go today or tomorrow.你今天去也好,明天去也好,关系不大。does that make any difference?那要紧吗?yes,it makes all the difference.是的,非常重要。【长难句子分析】 in a 2001 study,greg duncan,a professor of education at the university of california,measured the influence that the people
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年新型城镇化建设项目房场地租赁合同范本
- 2025年度智能车间租赁服务合同范本
- 2025年度能源设备监造服务合同范本
- 2025年度消费信贷担保合同代理服务条款
- 2025年城市综合体玻璃幕墙安装与检修承包合同
- 2025年房建泥工班组劳务分包及建筑废弃物填埋场建设合同
- 2025年度房产买卖合同范本(含违约金计算)
- 2025年度旅游行业实习生就业协议
- 2025版跨国自愿离婚合同示范文本
- 2025年度旅游景点场地租赁专项合同
- 无人机原理课件
- 1.1 精微广大-绘画的功能和种类 教学设计-2023-2024学年高中美术人美版(2019)选择性必修1 绘画
- 音响设备消费行为预测-洞察及研究
- 手术部(室)医院感染控制标准WST855-2025解读课件
- 医院信息化系统管理办法
- 2025广西来宾宾信投资集团有限公司招聘拟聘人员考前自测高频考点模拟试题及答案详解一套
- 2025年安徽演艺集团有限责任公司招聘20人笔试备考题库及完整答案详解
- 医学人文与医患沟通能力
- 安全生产施工管理方案(3篇)
- 2025年河北高考生物试卷真题答案详解及备考指导
- 宁德新能源verify测试题库
评论
0/150
提交评论