




免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
重庆市2014高考英语阅读理解一轮(精品)训练题(16)附答案阅读下列短文,从每题所给的a、b、c、d四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。 atheodor seuss geisel was born in springfield, massachusetts in 1904. he was famous because of the books he wrote for children. they combine funny words, pictures, and social opinion.dr seuss wrote his first book for children in 1937. it is called and to think i saw it on mulberry street. a number of publishers refused to publish it. they said it was too different. a friend finally published(出版) it. soon other successful books followed. over the years, he wrote more than forty childrens books. they were fun to read. yet his books sometimes dealt with serious subjects.by the middle 1940s, dr seuss had become one of the best-loved and most successful writers of childrens books. he had a strong desire to help children. in 1954, life magazine published a report about school children who could not read. the report said many childrens books werent interesting. dr seuss decided to write books that were interesting and easy to read.in 1957, dr seuss wrote the cat in the hat. he used less than 225 words to write the book. this was about the number of words a six-year-old should be able to read.the story is about a cat who tries to entertain two children on a rainy day while their mother is away from home. the cat is not like normal cats. it talks. the book was an immediate success. it was an interesting story and was easy to read. children loved it. their parents loved it, too. today many adults say it is still one of the stories they like best.56. whats the best title for this passage?a. some of dr seuss books for children.b. what are dr seusss books mainly about?c. dr seuss a famous writer of childrens books.d. why are dr seuss books different?57. what do we know about dr seusss first book for children?a. it was dr seuss worst book. b. it dealt with a very serious subject.c. neither children nor adults like it. d. many publishers didnt take it seriously at first.58. how did dr seuss help children according to paragraph 3&4?a. by asking others to help them in magazines.b. by writing interesting and simple books.c. by changing his old books into simpler ones.d. by giving them books for free.59. adults most probably think that dr seuss the cat in the hat is _a. interesting b. serious c. difficult d. boring60. what does the underlined word “combine” mean?a. like very much b. fall in love with c. bring something together d. pay attention to参考答案- a篇56-60 cdbac *结束c82012安徽卷 welcome to your future life! you get up in the morning and look into the mirror. your face is firm and younglooking. in 2035, medical technology is better than ever. many people your age could live to be 150,so at 40, youre not old at all. and your parents just had an antiaging(抗衰老的) treatment. now, all three of you look the same age! you say to your shirt, “turn red.” it changes from blue to red. in 2035, “smart clothes” contain particles(粒子) much smaller than the cells in your body. the particles can be programmed to change your clothes color or pattern. you walk into the kitchen. you pick up the milk, but a voice says,“ you shouldnt drink that!” your fridge has read the chip (芯片) that contains information about the milk, and it knows the milk is old. in 2035, every article of food in the grocery store has such a chip. its time to go to work. in 2035, cars drive themselves. just tell your “smart car” where to go. on the way, you can call a friend using your jacket sleeve. such “smart technology” is all around you. so will all these things come true? “for new technology to succeed,” says scientist andrew zolli ,“it has to be so much better that it replaces what we have already.” the internet is one examplewhat will be the next?72. we can learn from the text that in the future _.a. people will never get oldb. everyone will look the samec. red will be the most popular colord. clothes will be able to change their pattern73. what can be inferred from paragraph 4?a. milk will be harmful to health.b. more drinks will be available for sale.c. food in the grocery store will carry electronic information.d. milk in the grocery store will stay fresh much longer.74. which of the following is mentioned in the text?a. nothing can replace the internet.b. fridges will know what people need.c. jacket sleeves can be used as a guide.d. cars will be able to drive automatically.75what is the text mainly about?a. food and clothing in 2035.b. future technology in everyday life.c. medical treatments of the future.d. the reason for the success of new technology.【要点综述】本文讲述未来随着技术的不断发展,和日常生活相关的医疗、衣服材料、食物、汽车等也发生很大的变化。72. d细节推断题。根据第三段最后一句the particles can be programmed to change clothes color or pattern.可推断衣服能够改变样式。73. c推理判断题。根据第四段中the chip (芯片) that contains information 和in 2035, every article of food in the grocery store has such a chip可推断食品店中的食物能够携带电子信息。74. d细节推断题。根据第五段中in 2035, cars drive themselves.可推断车能够自动驾驶。75. b主旨大意题。本文介绍未来随着技术的不断发展,和日常生活相关的东西也发生很大的变化。*结束 (2011宁德质检,d)with fears of a possible nuclear meltdown(核反应堆堆芯的熔毁) in japan building up, evidence has come to light that the nation received warnings over the stability of its power plants from an international watchdog more than two years ago.as the telegraph is reporting, an official from the international atomic energy agency (iaea) said in december 2008 that safety rules were out of date, and strong earthquakes would cause a “serious problem” for the power stations.a us. embassy document, by quoting(引用)an unnamed expert, states: “he (the iaea official) explained that safety guides for earthquakes have only been updated three times in the last 35 years and that the iaea is now reexamining them. also, the presenter noted recent earthquakes in some cases have gone beyond the design basis for some nuclear plants, and that this is a serious problem that is now driving earthquake safety work.”the telegraph also reports that the government responded to the warnings by building an emergency response center at the fukushima daiichi plant designed to resist magnitude7.0 earthquakes. fridays earthquake, originally named a magnitude8.9 shock, has since been upgraded to magnitude9.0.other nuclear experts state iaea officials had willingly ignored lessons from the chernobyl disaster to protect the nuclear industrys expansion, reports bloomberg. “after chernobyl, all the force of the nuclear industry was directed to hide this event, for not creating damage to their reputation,”russian nuclear accident specialist iouli andreyev tells reuters, before noting that radiation from spent fuel rods(棒)stored close to reactors at fukushima looked like an example of putting profit before safety. “the japanese were very greedy, and they used every square inch of the space. but when you have a dense(密集的) placing of spent fuel in the basin, you have a high possibility of fire if the water is removed from the basin.”日本核泄漏事故已经尘埃落定,但是人们应该从这一事故中汲取教训。13. from the passage, we know that_.a. people fear that the nuclear meltdown will possibly become more and more serious in japan b. people are becoming more and more afraid of a possible nuclear meltdown in japanc. japan made no response to the warnings over the safety of its power plants d. iouli andreyev warned japan not to store spent fuel rods close to reactors答案:b。细节理解题。由第一段第一句话“with fears of a possible nuclear meltdown(核反应堆堆芯的熔毁) in japan building up”可知,人们日益担心核反应堆堆芯的熔毁。14. which of the following is true according to the passage?a. japan was warned of the stability of its power plants when they were built over 2 years ago.b. safety guides for earthquakes should be updated three times in 35 years. c. the emergency response centre at the fukushima daiichi plant can not resist fridays earthquake.d. iaea officials advised japan to ignore lessons from the chernobyl disaster.答案:c。细节理解题。由第四段可知,福岛核电站的抗震级别是七级,而周五的地震级别最终修正为九级,所以核电站的紧急应对措施不能抵抗周五的强震。15iaea officials were willing to ignore lessons from the chernobyl disaster because they want _.a. to put profit before safetyb. the nuclear industry to developc. to protect the reputation of japand. every inch of land to be made good use of答案:b。细节理解题。由最后一段第一句话“.to protect the nuclear industrys expansion”可知,切尔诺贝利核事故后,国际原子能机构愿意忽视不理该事故的教训是因为保护核工业的扩展。16the writer develops this passage mainly by _.a. making comments b. providing factsc. quoting what experts sayd. analysing what happened答案:b。推理判断题。由全文可知,全文以列举事实为主要手法。a(2011海淀第二学期期末,a)my father was a keen baseball fan. whenever he could, dad took me out to the park and pitched balls for me to hit.one day at the park, a woman pushing a young boy in a wheelchair stopped to watch us play. my dad was over to them in a flash to ask if the child could join our game. the woman explained that her son had polio(小儿麻痹症)and wouldnt be able to get out of the chair. that didnt stop my dad. he placed the bat in the youngsters hand,pushed him out to home plate and assisted him in holding the bat. then he yelled out to me, “anne, pitch one in to us.”i saw the delight in the boys eyes, so i aimed at the bat and let the ball fly. the ball made contact with the bat with an assist from my dad and the child screamed with joy. as i turned, i heard my dad singing take me out to the ball game.an hour later we all left the field, very tired but very happy. dad told the mother to bring the boy back next saturday and we would play another game.dad and i were at the field the next saturday but the mother and son never came. twenty years passed,with my dad gone, i had very mixed emotions about leaving the neighborhood. before moving i decided to take one last walk around the park where dad and i had spent so many happy moments. two little league teams were on the field just about to start a game. i felt the sting of tears in my eyes as i watched the children play the game.“jeff, protect your base,”one coach yelled. i cheered the runner on when the ball was hit far into the outfield. the coach turned and smiled,“i never thought id ever be a coach playing on this field. you see, i had polio as a child and was restricted to a wheelchair. thanks to a mans assistance,i was able to hit the ball and hear him singing the song take me out to the ball game. i believe that experience gave me the desire to walk again. i hope that some day ill look up in the stands and see that man and his daughter again. i sure would like to thank him.”20年前的一次偶遇改变了一个人的一生,使患小儿麻痹坐在轮椅上的男孩走下轮椅,并最终成了一位棒球教练。1the author was tearful when watching the children playing the game because _.a. she hadnt recovered from the loss of her fatherb. she was reminded of her father playing with her to the parkc. she realized that her father hadnt received thanks from othersd. she was moved by the son who became a coach twenty years later答案:b。推理判断题。由第5段内容尤其是最后两句的描述可推断出我是触景生情,故选b。2which is the right order of the following events?a. the authors father died.b. the author played with the boy.c. the author left the neighborhood.d. the author waited for the boy to turn up.e. the author saw the boy coaching a team.a. dbeac b. dbecac. bdace d. bdaec答案:d。事实细节题。由文中所叙述的事情发生的先后顺序可知d项正确。3the passage conveys the message that _.a. the boy is a miracleb. the authors father is a heroc. a simple act of kindness can change a lifed. ball games have a great effect on peoples life答案:c。推理判断题。本文意在传达的信息是:一次小小的善举可能改变一个人的一生。故选c。the internet is not perfect. there are many problems with it.the internet is not organized. there is no one in charge of the internet. it is sometimes difficult to find what you are looking for. it is also easy to get the wrong information on the “net”.some businessmen cheat people on the internet. internet thieves can steal credit card numbers. some advertisers send spam to e-mail boxes. e-mail boxes are often filled with these unwanted advertisements.illegal(非法的) businesses can operate on the internet. these businesses sell x-rated materials, cigarettes and alcohol to teenagers.the internet has websites with information about making bombs, breaking the law and terrorism.criminals can fool people, especially children, in chat rooms. they can spread poisonous information and attack new members.the internet is the greatest advance in communication since human emerged. but it can also like a dark alley in a dangerous part of town. parents need to set parental controls on their children when they use the internet. this will keep some of the bad material away from their children.the internet can be dangerous to computers, too. some people who have evil intentions enjoy causing problems for other people they dont even know. they create computer viruses. a computer can get virus by downloading a program that has a virus in it. some virus come by e-mail.a virus can destroy the data a person has saved in computer files. a virus can cause a computer to cr
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 云南省中甸县2025年上半年事业单位公开遴选试题含答案分析
- 毛织品行业透视
- 河北省新河县2025年上半年事业单位公开遴选试题含答案分析
- 河北省无极县2025年上半年事业单位公开遴选试题含答案分析
- 2025版商场电工系统调试与验收服务合同
- 2025年度水泥产品质量保证与售后服务合同
- 2025年充电桩安装与电力系统接入合同模板
- 2025版影视动画设计费合作协议书下载
- 2025年度企业员工劳动合同绩效评估与薪酬调整合同
- 2025版石膏制品批发采购合同范本
- 高空证考试题及答案
- 旋挖钻机直线传动行星滚柱丝杠设计与分析
- 山东省济南市历城第一中学2024−2025学年高一下学期第一次阶段性测试(4月)数学试题(含解析)
- 2025-2030再生胶产业规划专项研究报告
- GB/T 37507-2025项目、项目群和项目组合管理项目管理指南
- 餐厅前台日常管理制度
- 国有企业绩效考核体系的问题诊断与优化路径研究
- 新时代中小学教师职业行为十项准则
- 去极端化教育宣讲
- 2023-2024学年浙江省杭州市钱塘区六年级上期末数学试卷(附答案解析)
- 2025年农村土地承包权补充协议
评论
0/150
提交评论