




免费预览已结束,剩余16页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2016-2017学年度高三级第六次诊断考试英语试卷绝密启用前本试卷分第卷和第卷两部分。满分120分,考试时间100分钟。注意事项:1答题前填写好自己的姓名、班级、考号等信息。2全部答案在答题卡上完成,答在本试卷上无效。第i卷(选择题)第卷第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项。athough the political field is still ruled by men, we can still see another splendid scene those women with high heels and makeup are playing an active role on the political stage.theresa may the iron lady who cleans up the messshe is the second female prime minister and conservative party leader after margaret thatcher. the mess left by men is finally for women to clean up. after the worldwideshocking “brexit”, cameron has successfully thrown theresa into trouble. a remain campaigner as she was, theresa insists that “brexit means brexit”. since taking office, she has already shown her calmness, humbleness, efficiency and powerful leadership.merkel the unquestioned “big sister”from a phd in physics to a role on the political stage, she is merkel, the first female chancellor(总理)in german history. facing the european migrant crisis, she advocated the policy of “open the door” and put forward the slogan “we are able to manage it”. however, the coming of refugees not only caused serious social security problems but also brought terrorism and political tsunami.hillary a womans presidential dreamborn in a wealthy business family and graduating from law school of yale university, hillary struggled for thirty years on the us political stage and was once the first lady, federal senator and secretary of state. she is an outstanding but controversial woman in this day and age, since she is rich in not only political experience but also scandals. hillary, early 70 years old now, ran for the us president twice, only ending up with a broken dream.park geun-hye a woman who married the countryin december, 2012, the 60-year-old park geun-hye was elected the first female president of south korea. she once pledged: “i dont have parents, nor do i have a husband and children, and the country is the only one i wish to serve.” yet the “confidante(红颜知己)scandal” was undoubtedly a political earthquake for her, ending her presidency and forcing her out of office in march, 2017.1. what does theresa may mean by saying brexit means brexit?a. she will carry on brexit. b. she will postpone brexit.c. she will oppose brexit. d. she will think twice about brexit.2. who ran for presidency twice but in vain?a. merkel b. theresa mayc. hillary d. park geun-hye3. what can we infer about the four women?.a. theresa may is better than the former prime minister.b. merkel is doubtful about her policy towards the refugees.c. hillary is the most successful first lady.d. park geun-hye was in office for not more than five years.【答案】1. a 2. c 3. d【解析】本文介绍世界政坛四位女领导人。1. a2. c细节理解题。根据hillary a womans presidential dream中hillary, early 70 years old now, ran for the us president twice, only ending up with a broken dream.可知希拉里两次竞选美国总统都以失败告终,故选c。3. d推理判断题。根据park geun-hye a woman who married the country中in december, 2012, the 60-year-old park geun-hye was elected the first female president of south korea.和a political earthquake for her, ending her presidency and forcing her out of office in march, 2017.可推知朴瑾惠在韩国执政之多五年,故选d。bforeign drivers will have a pay on-the-spot fines of up to 900 for breaking the traffic law to be carried out next month.if they do not have enough cash or a working credit card, their vehicles will clamped(扣留)until they payand they will face an additional fee of 80 for getting back their vehicles.the law will also apply to british citizens. the fines will be described officially as “deposits” when the traffic law takes effect, because the money would be returned if the driver went to court and was found not guilty. in practice, very few foreign drivers are likely to return to britain to deal with their cases.foreign drivers are rarely charged because police cannot take action against them if they fail to appear in court. instead, officers often merely give warnings.three million foreign-registered vehicles enter britain each year. polish vehicles make up 36 percent, french vehicles 10 percent and german vehicles 9 percent.foreign vehicles are 30 percent more likely to be in a crash than british-registered vehicles. the number of crashes caused by foreign vehicles rose by 47 percent between 2003 and 2008. there were almost 400 deaths and serious injuries and 3,000 slight injuries from accidents caused by foreign vehicles in 2008.the new law is partly intended to settle the problem of foreign lorry drivers ignoring limits on weight and hours at the wheel. foreign lorries are three times more likely to be in a crash than british lorries. recent spot checks found that three quarters of lorries that failed safety tests were registered overseas.the standard deposit for a careless driving offence such as driving too close to the vehicle in front or reading a map at the wheelwill be 300. deposits for speeding offences and using mobile phones will be 60. foreign drivers will not get points as punishment added to their licenses, while british drivers will.4. the first paragraph serves as a(n)a. explanation b. introductionc. comment d. background.5. the foreign drivers who break the traffic law and do not pay on the spot are likely to be fined up to .a. 60 b. 300c. 900 d. 9806. we can learn from the passage that .a. many foreign drivers have been fined by britain police.b. 300,000 german vehicles enter britain every yearc. 25 percent of foreign vehicles entering britain have failed safety testsd. british drivers will be punished with points and fines for breaking the traffic law7. the new traffic law is mainly intended to _.a. limit the number of foreign vehicles entering britainb. increase the britain governments additional incomec. reduce the rate of traffic accidents and injuriesd. get foreign drivers to appear in court【答案】4. b 5. d 6. d 7. c【解析】本篇文章为说明文,介绍了英国实行的一种新的交通法规。文章大意为:从下个月起,英国将实行一种新的交通法规:当外国司机在英国违反了交通法,将被处以900英镑的罚款。如果被罚款的外国司机向法院申诉获胜,这笔罚款将被退还。4. 推理判断题。本文第一自然段是简单介绍英国的新交通法规 。a选项为“解释” c选项为“评论”d为“背景”故选b“介绍”5. 计算题。由第一和第二自然段的大意可知本题选d,即违反交通法规缴纳900英镑罚款和当场不能交罚款的外国司机罚款80英镑。故总共缴纳900+80=980英镑6. 细节理解题“foreign drivers will not get points as punishment added to their licenses, while british drivers will.”故选d7. 推理判断题。第六段第一句“foreign vehicles are 30 percent more likely to be in a crash than british-registered vehicles.”外来车辆比英国本地车辆多了百分之三十的事故率第七段第一句“the new law is partly intended to settle the problem of foreign lorry drivers ignoring limits on weight and hours at the wheel. ”这套新法规主要是想解决外国重型车驾驶者忽略车重限制和停车时间。故选ccfor many parents, raising a teenager is like fighting a long war, but years go by without any clear winner. like a border conflict between neighboring countries, the parent-teen war is about boundaries: where is the line between what i control and what you do?both sides want peace, but neither feels it has any power to stop the conflict. in part, this is because neither is willing to admit any responsibility for starting it. from the parents point of view, the only cause of their fight is their adolescents complete unreasonableness. and of course, the teens see it in exactly the same way, except oppositely. both feel trapped.in this article, ill describe three no-win situations that commonly arise between teens and parents and then suggest some ways out of the trap. the first no-win situation is quarrels over unimportant things. examples include the color of the teens hair, the cleanliness of the bedroom, the preferred style of clothing, the childs failure to eat a good breakfast before school, or his tendency to sleep until noon on the weekends. second, blaming. the goal of a blaming battle is to make the other admit that his bad attitude is the reason why everything goes wrong. third, needing to be right. it doesnt matter what the topic is -politics, the laws of physics, or the proper way to break an egg-the point of these arguments is to prove that you are right and the other person is wrong, for both wish to be considered an authority-someone who actually knows something-and therefore to command respect. unfortunately, as long as parents and teens continue to assume that they know more than the other, theyll continue to fight these battles forever and never make any real progress.8. why does the author compare the parent-teen war to a border conflict?a. both can continue for generations.b. both are about where to draw the line.c. neither has any clear winner.d. neither can be put to an end.9. what does the underlined part in paragraph 2 mean?a. the teens blame their parents for starting the conflict.b. the teens agree with their parents on the cause of the conflict.c. the teens accuse their parents of misleading them.d. the teens tend to have a full understanding of their parents.10. parents and teens want to be right because they want to _.a. give orders to the other.b. know more than the otherc. gain respect from the otherd. get the other to behave properly11. what will the author most probably discuss in the paragraph that follows?a. causes for the parent teen conflicts.b. examples of the parent teen war.c. solutions for the parent teen problems.d. future of the parent-teen relationship.【答案】8. b 9. a 10. c 11. c【解析】试题分析:父母与子女之间的冲突是一个普遍的难以解决的难题,这篇文章主要介绍了父母与子女之间冲突的几种情况,并针对此作者想要提出一些自己的建议。8. 细节分析题。根据第一段第二句like a border conflict between neighboring countries, the parent-teen war is about boundaries: where is the line between what i control and what you do? 可知父母与子女之间的矛盾与国界一样很难划清楚边界,故选b。9. 推理判断题。根据第二段第二句in part, this is because neither is willing to admit any responsibility for starting it.可知父母和子女都不愿意为开启冲突负责人,父母亲不愿承认,子女也是一样,故选a。10. 细节分析题。根据最后一段的第三点the point of these arguments is to prove that you are right and the other person is wrong, for both wish to be considered an authority someone who actually knows something and therefore to command respect.可知,父母和子女认为自己是对的,最终目的都是得到对方的尊重,故选c。11. 细节分析题。根据第三段第一行in this article, ill describe three no-win situations that commonly arise between teens and parents and then suggest some ways out of the trap.可知作者在分析父母与子女间冲突的状况的同时,还想提出一些解决的建议,故选c。考点:考查社会现象类阅读da guide to the universityfoodthe twu cafeteria is open 7 a.m. to 8 p.m. it serves snacks, drinks, ice cream bars and meals. you can pay with cash or your id cards. you can add meal money to your id cards at the front desk. even if you do not buy your food in the cafeteria, you can use the tables to eat your lunch, to have meetings and to study.if you are on campus in the evening or late at night, you can buy snacks, fast food, and drinks in the lower caf located in the bottom level of the gouglas centre. this area is often used for entertainment such as concerts, games or tv watching.relaxationthe globe, located in the bottom level of mcmillan hall, is available for relaxing, studying, cooking and eating. monthly activities are held here for all international students. hours are 10 a.m. to 10 p.m, closed on sundays.healthlocated on the top floor of douglas hall, the wellness centre is committed to physical, emotional and social health. a doctor and nurse is available if you have health questions or need immediate medical help or personal advice. the cost of this is included in your medical insurance. hours are monday to friday, 9 a.m. to noon and 1:00 to 4:30 p.m.academic supportall students have access to the writing centre on the upper floor of douglas hall. here, qualified volunteers will work with you on written work, grammar, vocabulary, and other academic skills. you can sign up for an appointment on the sign-up sheet outside the door, two 30-minute appointments per week maximum. this service is free.transportationthe twu express is a shuttle service. the shuttle transports students between campus and the shopping center, leaving from the mattson centre. operation hours are between 8 a.m. and 3 p.m. saturdays only. round trip fare is $1.12. what can you do in the twu cafeteria?a. have meals and meet with friends.b. buy drinks and enjoy concerts.c. do homework and watch tv.d. add money to your id and play chess.13. where and when can you cook your own food?a. the lower caf, sunday. b. the globe, friday.c. the twu cafeteria, friday. d. the mcmillan hall, sunday.14. how can you seek help from the writing centre?a. by applying online b. by calling the centerc. by going to the center directly d. by filling in a sign-up form15. what is the function of twu express?a. to carry students to the lecture halls.b. to transport students to and from the stores.c. to take students to the mattson centre.d. to provide students with campus tours【答案】12. a 13. b 14. d 15. b【解析】本文是广告类的文章。介绍了大学部分服务项目的情况。一是介绍了自助餐厅、咖啡馆,它们营业的项目及时间、地点等。二是可以让学生放松娱乐的地方,可以在这里自己做饭,组织一些活动等。三是关于健康保健卫生,学生可以去咨询有关健康保健的问题。四是学术支持中心。学生有什么写作、语法、词汇或其他学术问题可以填表登记预约。五是学校有班车来回接送学生往来于学校和商场之间,很是方便。12. 细节理解题,题目中提到twu自助餐厅故在第一段中寻找答案,“ even if you do not buy your food in the cafeteria, you can use the tables to eat your lunch, to have meetings and to study.”即使你不在里面买饭你也可以在桌子上吃饭或者和朋友聊天、学习 。其他选项文章中未提到,故选a13. 细节理解题。在什么时间和什么地点可以自己做饭?根据relaxation部分叙述的可知可以在这里clobe作饭,时间是除了周日,所以周五可以在这里做饭,故选a。14. 细节理解题。在什么时间和什么地点可以自己做饭?根据relaxation部分叙述的可知可以在这里clobe作饭周日,所以周五可以在这里做饭,故选a。15. 细节理解题。twu班车什么作用?根据the shuttle transport students between campus and the shopping centre.可知主要接送学生往来于学校与商场之间,故选d。第二节阅读填空 (共5小题,每题2分, 满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。noticing the signals that people send out with their body language is a very useful social skill._16_fortunately, with a little extra effort, you can learn to read body language, and with enough practice itll become second nature._17_the closer they are, the warmer they are thinking of you. the farther away that someone is, the less they actually care about the situation or person. if you move slightly closer to them, do they move slightly further away? that means they dont want your communication to be any more personal than it already is._18_and if they respond by getting even closer to you, they probably really like you or are very comfortable around/by you.it is worth noting that personal space is culturally different; keep in mind that what is considered close in one country is far away in another.check their arms._19_though some people just cross their arms as a habit, it may indicate that the person is slightly reserved, nervous or embarrassed about their appearance and trying to cover it, or just trying to hide something on their shirt. if their arms are crossed while their feet are wider apart, this is a position of toughness or authority. if someone rests their arms behind their neck or head, they are open to what is being discussed or just easy-going in general. if their hands are on their hips(双手叉腰), they might be waiting, impatient or just tired._20_a. if they dont move further away, then they are willing to listen and accept.b. how to read body language needs to be learned.c. some of us can read it naturally and some of us cant at all.d. if their hands are closed, they may be angry, or nervous.e. people with crossed arms are closing themselves to social influence.f. pay attention to how close someone is to you.g. some people tend not to move further away.【答案】16. c 17. f 18. a 19. e 20. d【解析】试题分析:注意人们的肢体语言是一门非常重要有用的社交技能。虽然有的人善于识别肢体语言所透露的信息,有的人不善于揣测人们的内心,但是只要稍微留意和练习,人们也会自然地掌握这种技能。16. c 后句内容提出读懂人们肢体语言的方法,而且根据fortunately一词由此判断空格处应该提出了读懂人们肢体语言的困难,由此判断选c。17. f 后句内容涉及到人们接触时距离的远近所能反应的情况,由此判断f选项内容pay attention to how close someone is to you.符合语境,可以作为概括句,故选f。18. a 前句内容是介绍人们在交流时身体靠近所暗示的信息,由此判断该空应该介绍身体离的远会表明什么,信息提示词closer和further,由此判断选a。19. e 该段介绍人们胳膊的动作所给人们的暗示,信息提示词arms,故判断选e。20. d 空前内容都是介绍胳膊的不同姿势所反映出的人们内心的情况,而且几个if从句构成了类似的排比句式,故选d。考点:考查逻辑推理及语境理解第二部分 语言知识运用第一节 完形填空 (共20小题;每小题l.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出可以填入空白处的最佳选项。evelyn glennie was the first lady of solo percussion in scotland. in an interview, she talked about how she became a percussion soloist (打击乐器独奏演员) in spite of her disability.“early on i decided not to allow the _21_ of others to stop me from becoming a musician. i grew up on a farm in northeast scotland and began _22_ piano lessons when i was eight. the older i got, the more my passion (酷爱) for music grew. but i also began to gradually lose my _23_. doctors concluded that the nerve damage was the _24_ and by age twelve, i was completely deaf. but my love for music never _25_ me.“my _26_ was to become a percussion soloist, even though there were none at that time. to perform, i _27_ to hear music differently from others. i play in my stocking feet and can _28_ the pitch of a note (音调高低) by the vibrations (振动). i feel through my body and through my _29_. my entire sound world exists by making use of almost every _30_ that i have.“i was _31_ to be assessed as a musician, not as a deaf musician, and i applied to the famous royal academy of music in london. no other deaf student had _32_ this before and some teachers _33_ my admission. based on my performance, i was _34_admitted and went to _35_ with the academys highest honors.“after that, i established(使立足) myself as the first full-time solo percussionist. i _36_ and arranged a lot of musical compositions since _37_ had been written specially for solo p
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年短视频平台内容风险识别与防范策略研究报告
- 现场发泡包装机知识培训课件
- 2025年基因治疗药物临床研发人才需求分析:市场前景与人才培养报告
- 吉林省永吉县实验高级中学2026届化学高二上期中监测试题含解析
- 炮车中学2026届高三上化学期中学业水平测试模拟试题含解析
- 2026届山西省大同市铁路一中高一化学第一学期期中联考试题含解析
- 2025年注册环保工程师考试 环境保护与可持续发展专项训练试卷
- 2025年注册化工工程师考试化工原理专项训练试卷:巩固化工基础知识
- 2026届浙江省温州树人中学高二化学第一学期期末教学质量检测试题含答案
- 民法典普法课件
- 2025-2026年秋季第一学期学校“蒲公英”广播稿(22周):第1周 从烽火岁月里“穿越”来的青春答案
- 无菌物品有效期课件
- 新媒体礼仪知识培训总结
- 2025 年小升初成都市初一新生分班考试语文试卷(带答案解析)-(部编版)
- 人教版七年级上册数学教学计划
- 护理事业十五五发展规划(2026-2030年)
- 重庆市七校联盟2024-2025学年高一下学期期末考试物理试卷(含解析)
- 2024年河北科技师范学院招聘真题
- 2025版网络直播临时促销员劳务合同
- 培训班校长述职报告课件
- 传染病信息报告管理规范2025年版培训试题及答案
评论
0/150
提交评论