免费预览已结束,剩余2页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
(新课标)2016高考英语短文语法填空和阅读一轮选练(7)语法填空。阅读下面材料,在空白处填入适当内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。【全国新课标卷题型】 once a manager wanted to test his people about their values of life. he announced_1_in their folder (文件夹), there was a pvc pouch (袋) and in it a seed. when they return, they must put the seed in a pot with good soil and look_2_it very well. he would hold a competition at the next years seminar and that the best plants would be awarded_3_(suitable). everyone did what was told. a year passed quickly. and the next year in a big hall was a great scene! there were hundreds of pots and a great_4_(various) of plantsall except one. in this pot was soil,_5_no plant! the owner of the pot was standing quietly and seemingly ashamed_6_himself.the general manager called him on the stage. he asked him what happened and he told him the truth. he planted the seed,_7_he was given, and did what was to be donebut nothing happened.the general manager declared him the winner!everyone was_8_(shock)it was announced, “gentlemen! the seeds i gave you were_9_(boil) seeds. you planted them and nothing happened! you acted smartly and used some other seeds. this man was honest to his work and therefore, he did not cheat me or_10_!” 1_ 2._ 3._ 4._ 5._6_ 7._ 8._ 9._ 10._答案:1thatthat引导宾语从句。2afterlook after“照顾”。3suitably做状语应该用副词suitably。4varietya(great) variety of“多种多样的”。5but前后意思为转折关系。在这个盆里只有土,没有植物。6ofbe ashamed of“感到羞愧,感到惭愧”。7which引导定语从句,在从句中做given的宾语。8shocked表示人因某事“震惊”用shocked。9boiled过去分词表示动作已发生,意为“煮熟的”。10himself由前句“这个人对自己的工作很诚实”可推断经理是说“他没有欺骗我和他自己”。广东省语法填空阅读下面短文,按照句子结构的语法性和上下文连贯的要求,在空格处填入一个适当的词或使用括号中词语的正确形式填空。people around the world may feel that the climate _1_ (get) steadily warmer and warmer in recent years. places _2_ used to be abundant in snowfall have frequently experienced snow-free (无雪的) winters. droughts last _3_(long) in some dry areas. people find that _4_ air conditioners they could hardly work or fall asleep in hot summer days.the side effects of global warming are alarming. _5_ warming global climate melts the ice caps,_6_ (raise) sea levels. what is more,_7_ disturbs weather patterns, causing droughts, severe storms and hurricanes. people suffer a lot from disasters relevant to global warming. _8_ (stop) global warming we should make immediate and _9_(continue) efforts. we hope the situation will soon change. global warming catches and holds our concern,_10_ it affects us and will affect our later generations. we cannot wait any longer. do it right. do it right now.1解析现在完成进行时表示气温变暖了,而且会一直持续下去。答案has been getting2解析引导定语从句,并在从句中作主语,故填which/that。答案which/that3解析由语境可知此处应该用形容词的比较级。答案longer4解析人们在没有空调的情况下几乎不能工作或睡觉。答案without5解析前面多次提到气候变暖,是特指,故用定冠词。答案the6解析现在分词作结果状语。答案raising stop7解析用it指代上文的the warming global climate。答案it8解析不定式作目的状语。答案to stop9解析由前面的immediate可知,此处也是用形容词,两个形容词并列作定语,修饰名词efforts。注意continual指的是“多次重复的动作”,而continuous指的是“动作继续不停或不间断地进行下去”。答案continuous10解析连词表原因。答案for/because阅读理解。阅读下列短文, 从给的四个选项 (a、b、c和d) 中, 选出最佳选项。(2014泰安复习质量检测)university of maryland student ben simon and his friends couldnt stand to see good food thrown out on their campus.“we basically noticed that some of the extra food from the dining hall was going to waste at the end of the day.and we met with the dining services and asked them whether it would be okay if instead of throwing out the food we would donate it.and they were on board,” he said.so 18 months ago,the students began what they call the food recovery network.each night,volunteers would show up at a campus dining hall to pick up leftovers and deliver them to area shelters and food banks.so far,they have donated more than 23 000 kilos of food that would otherwise have been thrown out.nationwide,$165 billion worth of food is wasted each year,according to the national resources defense council.spokesman bob keefe says that is about 40% of the countrys entire food production.“if we can reduce our waste in this country by 15%,we can feed 25 million hungry americans.that is a huge benefit.that is what programs like this food recovery network are doing,” he said.christian life center is one of the beneficiaries (受益者) of the students efforts.ben slye,the senior pastor (牧师),said,“it has been just amazing to see these students take their own time,their own vehicles and own gas money and be able to make an effort like this.each week we are able with this food probably to feed over hundred people.”the university of marylands food recovery network now has 200 volunteers and the program has expanded to 18 schools across the country.“i want to grow 18 chapters to a thousand chapters within five years.and once we get to the food recovery nation being at every college campus in america,we want to expand to restaurants and farms.” said simon.the volunteers are committed to making that happen.1the dining services in university of maryland_.athrew out good food on the campus bsupported the volunteers jobcenjoyed the talk with the students ddonated their leftovers to the poor2volunteers from the food recovery network_.astarted the food recovery network two years agobdelivered leftovers as well as money to shelterschelped to solve the hunger issues in americaddonated leftovers to avoid food waste3ben slyes attitude toward the volunteers effort was that of_.aunconcern bdoubt cappreciationdopposition4we can learn from the text that_.aover 40% of the countrys entire food is wasted each yearbaltogether 25 million americans suffer from hunger nowadayscsimon aims to expand the program to restaurants and farmsdevery college has started the food recovery network5what can be the best title for the text?acollege students rescue leftover foodbbattles against the problem of hungerchow to pick up leftovers on college campusesdwaste problems in university of maryland语篇解读本文是一篇新闻报道。每天都有人在浪费粮食,如果把这些粮食收集起来,供给那些需要的人,那将会帮助很多饥饿的人们。美国一所大学的学生们正在做这样的事情。他们建立了“食物回收网络”,收集学校餐厅里的残羹剩饭,将其送到有需要的地方。1解析:细节理解题。根据文章第一段最后一句中的“and they were on board”可知,学校的餐饮服务部参与其中。此处on board为短语“take sth.on board”的简写,意为“采纳,接纳(主意、建议)”。答案:b2解析:推理判断题。根据对文章第二段的整体理解可知,志愿者们到学校餐厅去收集剩菜,然后把它们运到收容所等,以避免浪费。答案:d3解析:观点态度题。根据文章第四段第二句“ben slye,the senior pastor (牧师),said,it has been just amazing to see these students take their own time,their own vehicles and own gas money and be able to make an effort like this.”可知,ben slye对志愿者们的努力是持“支持,赞许,欣赏”的态度。答案:c4解析:细节理解题。根据文章倒数第二段最后一句中的“and once we get to the food recovery nation being at every college campus in america,we want to expand to restaurants and farms”可知,答案c符合文意。 答案:c5解析:标题概括题。根据文章第一段的开篇点题和对文章的整体理解可知,本文主要介绍了美国大学生建立组织,收集学校餐厅里的剩饭,身体力行把它们运到收容所的事。由此可知,答案a最适合做文章的标题。答案:a.【江苏省苏锡常镇四市2014模拟调研】 in many american schools the holiday celebrating dr. martin luther king jr.s birthday is used as an opportunity to teach children about his life and legacy. but in too many of those same schools, black childrens extraordinary talents are still being wasted today. nearly three-quarters of black fourth and eighth grade public school students cannot read or compute at grade level.black students made up only 18 percent of students in public schools in 2009-2010 but were 40 percent of students who received one or more out-of-school suspensions(暂被停学)a blackpublic school student is suspended every four seconds. black students are more than twice aslikely to drop out of school as white students. each school day 763 black high school students drop out.so i applaud the us. departments of education and justice for their recent action toaddress harmful school discipline policies that push so many thousands of black children out of school each year and into the juvenile(青少年)justice and adult prison pipeline. if the education system is to do its part in replacing it with a cradle to college, career and success pipeline, we must end the current practice where children in the greatest need are suspended from school mostly for nonviolent offenses. these resources, officially known as guidance, will help schools and districts meet their legal responsibility to protect students from discrimination on the basis of race, color or national origin as required under title vi of the civil rights act of 1964. as we recognize the 50th anniversary of the civil rights act of 1964 and so many other important hard-won victories in the civil rights movement this year, we must remember those victories could be lost without meaningful enforcement of the laws advocates fought so hard to win half a century ago. while the guidance does not prohibit schools or districts from using any particularnondiscriminatory policy, it does call into question some policies that have historically excludedblack students and are of questionable educational value including zero tolerance disciplinepolicies which require mandatory(强制的)consequences for certain infractions(违反),and policies that prevent students from returning to school after completion of a court sentence. information of the new guidance recommendations is available at this government website for almost every school and district in the country. check your own school district now to see whether the discipline policy is focused on creating a positive school climate and preventing misbehavior, whether consequences are clear, appropriate and consistent, and whether there is a commitment to fairness in the application of discipline.67. what does the first paragraph mainly talk about? a
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年浙江省建筑领域现场专业人员网络继续教育考试题及答案
- 2026年废弃塑料回收协议
- 劳动合同违约金条款适用界限
- 2025年电子商务运营师职业资格考试电商平台管理备考题库附答案
- 科室网瘫应急预案演练脚本
- 银行业金融反假货币知识测试题及答案
- 2025药品质量管理制度培训题库及答案
- 学生学习动机的心理统计测度
- 企业知识管理系统的创新与优化
- 编程语言的多范式特性
- 通信卫星热控系统仿真修正与轨道验证研究
- 1.《2025年制造业数字化转型新型学徒技能考核试卷》
- 《红岩》第07章+带读课(课件)
- 车载饮水机行业深度研究报告
- 国开2025年《资源与运营管理》形考任务1-4答案
- 氨水泄漏知识培训课件
- 2025年大型医院巡查自查报告
- 纪念抗战胜利 坚定民族信念
- 2025年及未来5年中国贵阳市写字楼市场竞争格局及投资战略规划报告
- 2025年智能制造行业工业机器视觉技术应用研究报告
- 设备线路老化安全培训课件
评论
0/150
提交评论