




免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
福建厦门市2016届高考英语阅读理解二轮训练(2)【2014高考英语考试大纲调研卷二模试题】losing your luggage on a flight could soon be a thing of the past after an airline developed a bag that is impossible to lose. according to the latest industry figures, about 4 pieces of luggage will be lost on the average boeing 747 flight. passengers are most likely to lose a bag when changing flights,especially if the connection time is short. one of the major reasons for luggage being lost is that the paper tags carrying the bar code(条形码)are ripped off as cases are shunted along conveyor belts to the aircraft. it was this that led to the loss of thousands of bags at londons heathrow airport in march 2008.this luggage technology, known as bag2go, involves fixing a satellite tracker and a bar code onto the suitcase. using a smartphone, a passenger sends details of their flight to the airline which in turn sends back a bar code which is shown on the display unit of the case. each bar code is unique carrying details of the traveller, flight and destination.once on board a plane, a passenger can use a smartphone application to check that the bag is in place and inform flight crew if its not there. should the bag be loaded onto the wrong plane, satellite technology and the bar code means that it will be easily traced. it will enable the case to be delivered to the correct destination and returned to its owner.at the same time, the passenger can keep track of the bag with the help of a mobile phone application, which has a number of functions, including informing a passenger if somebody tries to tamper(胡乱摆弄)with the bag.the technology is still being developed by airbus, t-systems, a telecommunications company and rimowa, a suitcase manufacturer.passengers will be able to buy the bags, although renting them is another possibility. the advanced technology means that there may be no luggage conveyor belts in our future, as the satellite technology could mean bags are transported independently and directly from your house to the airplanes hold, and finally to your hotel.59. what problem is the luggage technology meant to solve?a.the problem of delayed flights.b. the problem of too much luggage on board.c.the problem of boarding the wrong flight.d. the problem of missing ones luggage.60. what do we know about bag2go according to the passage?a. it is equipped with a satellite tracker and a bar code.b. passengers can have their luggage at hand when boarding the plane.c. it is only designed to get the lost luggage back.d. it can transport your luggage directly to your hotel.61. what information is carried on the bar code mentioned in paragraph 3?a. the details of what is put inside the luggage.b. the details of the traveller, flight and destination.c. when and where the passenger can change flights.d. introduction of the boeing 747 flight.62. what will happen to a suitcase with the new bar code when its loaded onto the wrong plane?a. the flight crew will inform the passenger that the bag is not in place.b.no one will be able to tamper with the bag once its traced.c.the case will be delivered to the correct destination and returned to its owner.d. the satellite tracker will send out warning message to the airport.【解题导语】这是一则科技报道,介绍了欧洲的航空公司正在开发的一种新技术通过行李箱上的条形码和卫星定位技术,帮助解决乘客在乘机时造成的行李丢失问题。【长难句解读】one of the major reasons for luggage being lost is that the paper tags carrying the bar code (条形码)are ripped off as cases are shunted along conveyor belts to the aircraft.分析:本句使用了现在分词作后置定语,that引导的表语从句,as引导的时间状语从句。译文:行李丢失的一个主要原因是当行李箱沿着传送带移动到飞机上时,带有条形码的标签被扯掉了。59. d【命题意图】考查细节理解【解题思路】通读全文可知,有了这一技术,我们就能告别在坐飞机时丢失行李的情况,由此可知,该技术是为了解决乘客坐飞机时丢失行李的问题。60. a【命题意图】考查细节理解【解题思路】第三段说这项技术包括在行李上安装卫星跟踪仪和条形码,因此选a。61. b【命题意图】考查细节理解3【解题思路】第三段最后一句谈到这个条形码里面含有的信息, 应选b。62.c【命题意图】考查细节理解。【解题思路】第四段说,如果有这项技术的行李被装上了错误的飞机,卫星技术和条形码会追踪到行李,并使行李被送到正确的目的地, 送还给包裹的主人。由此可知选c,而其他项的陈述不符合文章内容。 【2014高考英语模拟试题】happy birthday! do birthday really make people happy? of course they do. birthday celebrate the day when we were born. besides, that extra candle on the cake suggest another year of growth and maturity(成熟) or so we hope. we all like to imagine that we are getting wiser and not just older. most of us enjoy seeing the wonder of growth in others, as well. for instance, seeing our children develop and learn new things makes us feel proud. for americans, like people in most cultures, growing up is a wonderful process. but growing old? that is a different story. growing old is not exactly for people in youth-oriented american culture. most americans like to look young, act young and feel young. as the old saying goes, “youre young as you feel.” older people joke about how many years young they are, rather than how many years old. people in some countries value the aged as a source of experience and wisdom. but americans seem to favor those that are young, or at least “young at heart”. many older americans find the “golden years” to be anything but golden. economically, “senior citizens” often struggle just to get by. retirement at the age of 65 brings a sharp decrease in personal income. social security benefits usually cannot make up the difference. older people may suffer from poor nutrition, medical care, and housing. some even experience age discrimination. american sociologist pat moore once dressed up like an older person and wandered in city streets. she was often treated rudely - even cheated and robbed. however, dressed as a young person, she received much more respect. unfortunately, the elderly population in america is increasing fast. why? people are living longer. fewer babies are being born. and middle-aged “baby boomers” are rapidly entering the group of the elderly. america may soon be a place where wrinkles(皱纹) are “in”. marketing experts are ready noticing this growing group of consumers.64. we can infer from the second paragraph that _.a. young people lack experience and wisdomb. american older people often joke about their old agec. american culture is very youngd. different countries have different opinions on the old age65. what does the first sentence in the third paragraph mean?a. the golden years can make the old earn lots of money and receive good medical careb. the old in america are leading a hard life without good nutrition, medical care or housingc. the old in america have to retire at the age of 65d. american social security benefits are not good66. what does the underlined word “in” in the last paragraph mean?a. seriousb. coolc. disappearing slowlyd. growing fast67. according to this passage, which of the following statement is true?a. the young are much more respected than the old in america. b. the old are much more respected than the young in america. c. growing old makes people feel proud in america. d. the young are often discriminated in america【参考答案】64-67: dbda阅读理解。heres a familiar version of the boy-meets-girl situation. a young man has at last mastered up courage to invite a dazzling young lady out to dinner. she has accepted his invitation and he is overjoyed. he is determined to take her to the best restaurant in town, even if it means that he will have to live on memories and hopes during the month to come. when they get to the restaurant, he discovers that this graceful creature is on a diet. she mustnt eat this and she mustnt that. oh, but of course, she doesnt want to spoil his enjoyment. let him by all means eat as much fattening food as he wants: its the surest way to an early grave. they spend a truly memorable evening together and never see each other again.what a miserable lot dieters are! you can always recognize them from the sour expression on their faces. they spend most of their time turning their noses up at food. they are forever consulting calorie charts; gazing at themselves in mirrors; and leaping on to weighing-machines in the bathroom. they spend a lifetime fighting a losing battle against spreading hips, protruding bellies and double chins. some wage all-out war on fat. mere dieting is not enough. they exhaust themselves doing exercises, sweating in sauna baths, being (用拳头连打) pummeled and massaged by weird machines. the really wealthy diet-mongers (商人) pay vast sums for “health cures”. for two weeks they can enter a nature clinic and be starved to death for a hundred pounds a week. dont think its only the middle-aged who go in for these fads (一时流行的风尚) either. many of these bright young things you see are suffering from long-term malnutrition: they are living on nothing but air, water and the goodwill of god. dieters venture to starve themselves of their own free will; so why are they so miserable? well, for one thing, theyre always hungry. you cant be hungry and happy at the same time. all the horrible stuffs they eat instead of food leave them permanently dissatisfied. wonder food is a complete food, the advertisement says. “just dissolve a teaspoonful in water” a complete food it may be, but not quite as complete as a juicy steak. and, of course, theyre always miserable because they feel so guilty. hunger just proves too much for them and in the end they quit and devour five huge cream cakes at a sitting. and who can blame them? at least three times a day they are exposed to temptation. what a torture (折磨人的事) it is always watching others tucking into lots of mouth-watering food while you munch a water biscuit and sip tasteless lemon juice!whats all this self-inflicted torture for? saintly people deprive themselves of food to attain a state of grace. unsaintly people do so to attain a state of misery. it will be a great day when all the dieters in the world abandon their slimming courses; when they hold out their plates and demand second helpings!16. what is the best title for this passage? a. on fat b. we should all grow fat and be happy c. many diseases are connected with fat d. diet deprives people of normal life17. what can we infer from the underlined sentence in paragraph 1?a. the restaurant offers expensive foods.b. it deserves to spend money for memories and hopes.c. the dating turned out to be a failure.d. he may not successfully impress the girl.18. why do they never see each other again? a. because it is a memorable evening. b. because she lets him eat as much fattening food as he wants. c. because she does not eat this and drink that. d. because eating fattening food is the surest way to an early grave.19. which of the following ways is not mentioned for diet? a. doing exercises. b. not eating fat. c. not eating sugar. d. taking sauna baths.20. what is the authors attitude toward diet? a. persuasiveb. criticalc. indifferentd. supportive【参考答案】b d d c b 阅读下列短文,从每题所给的a.b.c和d项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。aall ric o barry wants is to stop the dolphin-killing, so he is headed to this seaside japanese town, taijithe american activist, who is the star of a new award-winning documentary that portrays the dolphin-killing here, got an unwelcome reception when he showed up here this week for the start of the annual hunthis movie, the cove(海豚湾), directed by national geographic photographer louie psihoyos, was released in the united states a month ago but has not yet to come out in japanscenes in the film, some of which were shot secretly, show fishermen banging on metal poles stuck in the water to create a wall of sound that scares the dolphinswhich have supersensitive sonar(声纳系统)and sends them fleeing into a covethere, the fishermen sometimes pick a few to be sold for aquarium shows, for as much as $150,000they kill the others, spearing(刺)the animals repeatedly until the water turns redthe meat from one dolphin is worth about 50,000 yen, and is sold at supermarkets across japangreenpeace and other groups have tried to stop the hunt for yearsactivists hope the cove will bring the issue to more people internationallyand eventually in japanalready, the australian town of broome dropped its 28-year sister-city relationship with taiji last month, partly because of the movie“some regions have a tradition of eating dolphin meat,” said fisheries official toshinori uoya“dolphin-killing may be negative for our international image, but it is not something orders can stop”the town government in taijiwhich has made whales and dolphins its trademarkrefused to comment about the cove, or the growing international criticism
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年上半年合肥滨湖投资控股集团有限公司招聘14人考前自测高频考点模拟试题及答案详解(名师系列)
- 国家能源集团2025秋招发布网站//笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025年晋江市林业和园林绿化局公开招聘1人考前自测高频考点模拟试题及答案详解参考
- 2025贵州雍福产业发展投资(集团)有限公司第一批招聘5人模拟试卷及完整答案详解一套
- 2025贵州遵义教育发展集团实训服务有限公司招聘总环节人员及笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025福建闽侯大禹水利建设投资有限公司公开招聘25名工作人员笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025福建福州建工福厝置地有限责任公司第二批招聘1人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025福建省水利投资集团(长汀)水务有限公司招聘3人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025甘肃兰州顺丰速运有限公司招聘40人笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025湖北荆州市兴质市政园林有限公司招聘笔试历年参考题库附带答案详解
- 2025年低压电工证考试题库及答案
- 足球大单元教学计划
- 智慧酒店AI大模型数字化平台规划设计方案
- 公路应急抢险管理办法
- 广东省实验中学2025届七年级数学第一学期期末经典试题含解析
- 知识产权代持协议示范文本
- 移动支付网络安全学习心得体会
- 电力反窃查违培训
- 2025-2030中国聚酯TPU薄膜行业运营态势与前景动态预测报告
- pos机收款管理制度
- 朗格汉斯细胞病诊疗研究进展
评论
0/150
提交评论