(江苏专用)高考英语总复习 Unit4课后限时自测练习(含解析)牛津译林版选修7.doc_第1页
(江苏专用)高考英语总复习 Unit4课后限时自测练习(含解析)牛津译林版选修7.doc_第2页
(江苏专用)高考英语总复习 Unit4课后限时自测练习(含解析)牛津译林版选修7.doc_第3页
(江苏专用)高考英语总复习 Unit4课后限时自测练习(含解析)牛津译林版选修7.doc_第4页
(江苏专用)高考英语总复习 Unit4课后限时自测练习(含解析)牛津译林版选修7.doc_第5页
免费预览已结束,剩余2页可下载查看

下载本文档

版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领

文档简介

【课堂新坐标】(江苏专用)2016届高考英语总复习 unit4课后限时自测练习(含解析)牛津译林版选修7.单项填空1(2014徐州高三调研)if appearance did not count, why would people _ for such interviews?astay upbhold upcpick up ddress up【解析】句意:如果外表不重要的话,那么为什么人们还要精心打扮后去参加面试呢?stay up“熬夜,深夜不睡”;hold up“延迟,阻碍”;pick up“捡起,收拾,整理”;dress up“盛装打扮,精心打扮”。【答案】d2(2014江苏阜宁中学质检)should it rain tomorrow, we would have to _ the visit to the yangpu bridge.asuggest bpostponecoppose ddisobey 【解析】句意:明天要是下雨的话,我们将推迟参观杨浦大桥。postpone“推迟”,符合句意。suggest“建议,提议,暗示”;oppose“反对”;disobey“违抗”。【答案】b3(2014盐城模拟)i dont think i can go there with you as planned because something urgent has _.what a shame!acome up bcleared upcstayed up dlinked up【解析】句意:我想我不能按照计划和你一起去了,因为发生了一些紧急的事。多么遗憾啊!come up“出现”,符合句意。clear up“整理,收拾”;stay up“熬夜”;link up“连接”。【答案】a4(2014阜阳一中检测)the internet is widely used, which _ the development of english.aspeeds up btakes overcgets across dturns to【解析】句意:网络被广泛运用,这加快了英语的发展。speed up“加速”,符合句意。take over“移交”;get across“(使)被理解”;turn to“转向,求助于”。【答案】a5(2014江苏省高考名校联考信息优化卷)at the press conference, the manager _ the message that the company is trying to find possible solutions to the problem.aleft bconveyedccarried dtook【解析】句意:在新闻发布会上,经理传达了公司正努力寻找这个问题的合理解决方法的信息。convey“表达;传递”,符合句意。【答案】b6(2014合肥质检)may i have a close contact with the flowers in the garden?_.but be careful of the bees.ait just depends bits up to youcsorry you cant dglad to hear that【解析】根据“but be careful of the bees.”可知应选b, its up to you“由你来决定”。it just depends“视情况而定”;sorry you cant “对不起,你不能”;glad to hear that “很高兴听到那个消息”。【答案】b7(2014宿迁模拟)as george washington said,“dont _ what you cannot perform, but be careful to keep your promise.”aanalyse bpreservecexplore dundertake【解析】句意:正如乔治华盛顿所说,“不要承诺你完成不了的事,但一定要信守诺言。”undertake“承担,承诺”,符合句意。analyse“分析”;preserve“保留”;explore“探讨”。【答案】d8(2014溧阳高三模拟)a class with 40 kids is more likely to _ opposing groups than one with 20, which may explain why students tend to do better in smaller classes.alook into bsplit intocbreak into drun into【解析】句意:一个有40个孩子的班级比一个只有20个孩子的班级更容易分裂,这也许可以解释为什么小班的学生学得更好。split (up) into“分开(成几部分)”,符合句意。【答案】b9(2014安徽七校大联考)nowadays many new couples like to _ their wedding photos and hang them on the wall.aextend benlargecspread dstretch【解析】句意:现在,很多新婚夫妇喜欢把结婚照放大了挂在墙上。enlarge“放大”,多指放大具体物品,如相片、图画等,符合句意。extend指“范围上扩展、距离上延长、时间上延长以及能力上尽可能地发挥”等;spread指“使某物摊开、展开或消息等向四面八方传播开来”;stretch指“伸展、延伸;伸长、伸出(身体某部位)”。【答案】b10(2014武汉高三调研)in disneyland, every year about 800,000 plants are replaced because disneyland refuses to _ signs asking his “guests” not to step on them.aput down bput outcput off dput up【解析】句意:在迪士尼乐园,每年有大约80万的植物要重新栽植,因为迪士尼乐园拒绝竖起让游客不要践踏植物的牌子。put down“写下,记下”;put out“熄灭,扑灭”;put off“推迟”;put up“竖立”。根据句意可知d项正确。【答案】d11(2014泰安三模)due to the _ of this medical technology, more diseases can be treated at an early stage. aadaptation bapprovalcapplication dappreciation【解析】句意:由于这项医疗技术的应用, 更多的疾病可以在早期得到治疗。application“应用, 使用”。adaptation“改编”;approval“同意”;appreciation“感激, 欣赏”。【答案】c12in the end,he _ giving up smoking.adecided on bdecided tocwas determined to dresolved in【解析】decide on 决定;be determined to跟动词原形;resolve on doing.是固定搭配。【答案】a13tired of work through the year,she desired to _ and make an independent life for herself.adrop off bdrop incdrop out ddrop behind 【解析】句意:她厌倦了这一整年的工作,希望撤出来独自享受一下个人生活。drop out“退出,辍学”;drop off“打盹”;drop in“顺便访问”;drop behind“落后,落伍”。【答案】c14dina,_ for months to find a job as a waitress,finally took a position at a local advertising agency.astruggling bstruggledchaving struggled dto struggle【解析】考查非谓语动词。先努力找服务员的工作,然后又找到了一个地方广告代理的职位,因此用现在分词的完成时。【答案】c15obviously,we can draw the conclusion that good manners _ from politeness and respect for others.ahappen bariseccome drise【解析】考查动词辨析。句意:显然我们可以得出结论,良好的举止源于礼貌和对他人的尊重。arise from“起源于”;happen“发生”;come from“来自”;rise“上升”。【答案】b.阅读理解ain the united states, the area of study with the fewest international students is agriculture.the number was about 9,000 during the last school year.more than ten times as many studied business or engineering.but the crop of foreign students in agriculture and natural resources was 20% bigger than the year before.the institute of international education in new york says that was the biggest increase of any area of study.about one hundred colleges and universities began as public agricultural schools and continue to teach agriculture.in 1862,congress passed law that gave thousands of hectares(公顷) to each state.states were to sell the land and use the money to establish colleges to teach agriculture,engineering and military science.the state of michigan already had an agricultural college.but that college was the first to officially agree to receive support under the morrill act.it grew into what is now michigan state university in east lansing.today,michigan state has more than 40,000 students.more than 4,000 of them are international students.they come from 125 countries.the college of agriculture and natural resources at michigan state university offers 60 programs of study.richard brandenburg is the associate dean for graduate programs.he says foreign agriculture students this year are from countries including japan,the netherlands,rwanda,el salvador,turkey,sri lanka and india.in all,the college has 433 foreign students in east lansing.it also has 11 students at a campus in dubai.the only agriculture program currently offered in dubai is construction management.【语篇解读】本文列举了一些数据说明了农学正在升温的事实;又介绍了一些美国的农学院和学校。1if there were 100 students studying agriculture,there will be _ studying business or engineering last year.a10b100c120d1,000【解析】推理判断题。根据第一段的最后一句“more than ten times as many studied business or engineering.”可以看出有多达10倍多的人学习商业和工程学,计算公式可以列为:100101000。【答案】d2what time did the state of michigan open an agricultural college?abefore congress passed a law.bafter the morrill act was published.cwhen it was supported by the official.dwhen a university was needed by people.【解析】细节理解题。从第四段的第二句话“but that college was the first to officially agree to receive support under the morrill act.”可以看出michigan state university当初成立的原因是为了支持官方的法令。【答案】b3from the passage we can infer _.athe interest in agriculture is growingbabout onetenth students in michigan state are from abroadcthe united states has advanced agricultural technologydamerican government cares more agriculture than other countries【解析】推理判断题。从本文所介绍的一些情况可以看出:学习农学的人数在逐渐地增加,也就是更多的人对农学感兴趣了;b项是事实不是推断;c项从本文的内容并没有体现出来;d项事实也是依据不足。【答案】a4this passage is a(n) _.asurvey breportcinstruction dadvertisement 【解析】文章体裁题。从文章内容来看这篇文章是一篇报道,不具备说明、广告的特点。【答案】bbdoes it annoy you when your parents make you drink a carton of milk when you want a can of soda? or do you hate being told to go for a run when your favorite tv show is on?well, maybe you should listen to your parents because they are only trying to help you. without proper diet and exercise kids are at risk of developing fragile bones when they get older. thats because our bodies are very good at building bones until about the age of 30, when the process stops.dr. lawrence raisz, scientific editor of the 2004 surgeon generals report on bone health and osteoporosis(骨质疏松症), agrees. “were in bad shape, ”he says. his report predicts that by 2020, half of all americans over the age of 50 will be at risk of fractures(骨折)because of low bone mass. “kids today arewhats the expression? theyre computer potatoes. they have lots of soft drinks and not enough good calciumrich(富含钙质的)food. ”and there in(在其中)lies the problem, because calcium and exercise, along with vitamin d, are the important components for building up strong bones.if you think of your body as a house, then your skeleton(骨架)is the supporting framea frame maintained and strengthened by calcium. once we hit our 30s, our bodies start to draw from the calcium stored in our bones. if there is enough calcium, then the structure will stand firm, but if theres not? picture the frame of a house devoured(吞噬)by termites(白蚁), the wood brittle(易折的)and filled with holes”. thats what osteoporosis does to your skeleton.the second half of the skeleton building equation(等式)is exercise. for optimum(最适宜的)bone health, the surgeon general recommends that children get 60 minutes of weightbearing(负重)or strengthening exercise a day. as with muscles, bones grow stronger with use; plenty of exercise means plenty of bone health. “if you do an hour of exercise a day, it doesnt matter so much what it is, ”raisz says. “youre telling your bones theyve got to grow! ”【语篇解读】这是一篇说明文。文章主要介绍了科学饮食和锻炼有益于骨骼健康。5according to dr. lawrence raisz, why will many americans have weak bones in the future? abecause their body will stop building bones. bbecause they are not familiar with the structure of the body. cbecause they have an unhealthy diet and do not exercise enough. dbecause they cant afford a qualified doctor.【解析】细节理解题。从第三段的.half of all americans over the age of 50 will be at risk of fractures because of low bone mass. “kids today arewhats the expression? theyre computer potatoes. they have lots of soft drinks and not enough good calciumrich food. ”看出, 今天的孩子们喝的饮料多, 没有吃足够的含钙丰富的食物, 天天守在电脑旁, 不锻炼。【答案】c6which of the following is not the important factors for building up strong bones? acalcium. bexercise.cvitamin c. dvitamin d.【解析】细节理解题。从第三段的calcium and exercise, along with vitamin d, are the important components for building up strong bones看出答案。【答案】c7we can learn from the article that _. athe storage of calcium in our body doesnt change even when we grow oldbmany american parents have ignored the dangers of their kids getting fracturesca daily diet rich in calcium and vitamin d is necessary for strong bonesdhalf an hour of muscle exercise a day is enough for kids to develop strong bones【解析】推理判断题。由文章可知富含钙和维生素d的饮食对骨骼的生长是必需的。【答案】c8the main idea of the passage is that _. aproper diet and exercise are of benefit to peoples bone healthbkids in america dont like exercisingcpeople in america dont have proper dietdones body is like a house【解析】主旨大意题。文章通过调查报告, 说美国有一半的人到他们五十多岁时会骨质疏松, 是因为他们没有科学的饮食和体育锻炼。根据全文看出, 文章的主题是科学饮食和锻炼有益于骨骼健康。【答案】a.书面表达(2015南通中学高三

温馨提示

  • 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
  • 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
  • 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
  • 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
  • 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
  • 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
  • 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。

最新文档

评论

0/150

提交评论