免费预览已结束,剩余6页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
(江西卷)2014年高考英语分类汇编(2014高考真题+模拟新题)r2014江西卷 阅读下面短文并回答问题(请注意问题后的词数要求)。1a safari park is a park in which wild animals are kept. they are mainly located in east or central africa. they often occupy a very wild area, with mountains and rivers. to visit the park and look at the animals, people have to drive around in a car for a few hours because the park is huge.2in south africa there is a safari park, which contains all sorts of wild animals like lions, elephants, rhinoceroses(犀牛), zebras, wild pigs, deer and giraffes.3there is a wild road leading through the park, but nobody is permitted to walk on the road. anyone travelling in the park has to go in a car because wild animals may fiercely attack people. from the car he may see almost every type of african wildlife. some of these are getting scarce(稀有的) because people kill them for various reasons. for example, rhinoceroses are killed for their horns(角), which are used in traditional chinese medicines for colds and headaches. perhaps they will be seen only in museums and books one day.4travellers may purchase food for the animals. they can feed them when they tour the park. of course, they should not feed them in a close distance because the wild animals may attack people. in addition, they should only give proper food to the animals.5a traveller may carry a gun with him in his journey. the gun is given to him by the government. however, it is not used for hunting. in fact, a seal is fixed to it. the traveller may fire at a wild beast to defend himself in case he is attacked. however, he has to prove to the government that he has been attacked and that he has not fired at a harmless animal.76. list one of the reasons why travellers have to stay in a car during their visit.(no more than 6 words)_77. why are rhinoceroses getting scarce?(no more than 7 words)_78. what warnings are given to travellers when they feed the animals?(no more than 15 words)_79. how does the government know the gun is fired?(no more than 10 words)_80. what is the passage mainly about?(no more than 6 words)_【要点综述】 本文为一篇说明文。文章主要介绍了南非的野生动物园,并提醒参观者在这个公园一些可以做的事情以及禁止做的事情。 76the park is huge. 或 animals may attack people. 根据第一段最后一句“because the park is huge.”和第三段第二句“because wild animals may fiercely attack people.”可总结出要待在车里的原因。77. people kill them for their horns.根据第三段倒数第二句“rhinoceroses are killed for their horns(角), which are used in traditional chinese medicines for colds and headaches.”可知犀牛变得稀少的原因。78staying away from the animals and giving them proper food. 根据第四段最后两句“they should not feed them in a close distancethey should only give proper food to the animals.”可知,游客不能近距离喂动物,并应给动物适当的食物。79by checking the seal. 根据第五段第四句“a seal is fixed to it.”可知,枪口贴了封条,故封条破了的话,就应该是开过枪了。80a safari park in south africa. 综观全文可知,本文主要介绍了去南非的野生动物园参观的一些注意事项。(一)2014江西六校联考 imagine a magical forest where the trees touch the sky. due to enough rainfall, the trees grow huge and spread wide. their tallest branches are so thickleaved that they create a thick curtain. even the wind does not find enough space to blow as it pleases. the climate is good for life forms of all kindsfrom trees to animals, birds and insects.these forests are called tropical rainforests. most of them are located near the equator, in asia, africa and south america. the rainforest of the amazon basin in south america is one of the lushest(茂盛的) rainforests in the world. you will find more varieties of trees and animal life here than anywhere else in the world.the tropical rainforests are called the green lungs of the planet. they absorb carbon dioxide from around them to process their food and release oxygen into the air. they also contain the largest number of trees with medicinal value.but now human beings are out to destroy the rainforests. many companies all over the world, especially in the west, have been attacking these rainforests for a variety of reasons. some want to make profits by cutting down trees and selling wood; others are trying to be the only ones to make profits out of medicinal plants.to the outside world, the rainforest has always seemed a very dangerous place. generations of films and literature have shown the people who live in the rainforests as dangerous and violent people who have a strange way of life.but actually, these people have a better understanding of their relationship with their environment than modern man has. greed for profit by destroying the planets resources is a unique quality of societies that have become modern and used technology. one should then ask, who is more violent? 1what is the best title for the text?(no more than 5 words) _2where do the tropical rainforests mainly lie? (no more than 10 words)_3what will be found in the tropical rainforests? (no more than 6 words)_4how do people destroy the rainforests? (no more than 8 words)_5why are the tropical rainforests called the green lungs of the planet?(no more than 12 words)_【解析】1the magical tropical rainforest根据第一段中的a magical forest和第二段首句“these forests are called tropical rainforests.”可以概括出答案。2. near the equator, in asia, africa and south america. 根据第二段中的“most of them are located near the equator, in asia, africa and south america.”可知答案。3varieties of trees and animal life.根据第二段中的“you will find more varieties of trees and animal life”可知答案。4by cutting down trees and selling wood.根据第四段的“some want to make profits by cutting down trees and selling wood”可知答案。5because they absorb carbon dioxide and release oxygen into the air.根据第三段中的“they absorb carbon dioxide from around them to process their food and release oxygen into the air.”可知答案。 (二)2014江西南昌调研 teenage depression isnt just a bad mood or occasional sadness. depression is a serious problem that impacts on every aspect of a teenagers life. left untreated, teenage depression can lead to many problems. fortunately, teenage depression can be treated, and as a concerned parent, teacher or friend, there are many things you can do to help. you can start by learning the symptoms of depression and expressing concern when you spot warning signs. talking about the problem and offering support can go a long way towards getting your teenager back on track. there are as many misconceptions about teenage depression as there are about teenagers in general. the teens are tough, but most teenagers balance the trouble with good friendship, success in school or outside activities, and the development of a strong sense of self. an occasional bad mood or acting out is to be expected, but depression is something different. depression can destroy the very nature of a teenagers personality, causing a great sense of sadness, despair or anger. if youre unsure whether an adolescent in your life is depressed or just “being a teenager”, consider how long the symptoms have been present, how severe they are, and how different the teenager is acting from his usual self. while some “growing pains” are to be expected as teenagers fight with the challenges of growing up, dramatic and longlasting changes in personality, mood and behaviour are red flags of a deeper problem. if you suspect that a teenager in your life is suffering from depression, take action right away. depression is very damaging when left untreated, so dont wait and hope that the symptoms will go away. even if youre unsure that depression is the issue, the troublesome behaviour and emotions youre seeing in your teenager are signs of a problem. whether or not that problem turns out to be depression, it still needs to be addressedthe sooner, the better. 1whats the best title for the passage? (no more than 3 words)_2how should we cure teenage depression according to paragraph 2? (no more than 15 words)_3what effect does depression cause a teenager? (no more than 10 words)_4what do dramatic and longlasting changes include? (no more than 5 words)_5what should you do if you find a teenager suffering from depression? (no more than 4 words)_【解析】1teenage depression通读全文可知文章主要讲的是青少年的压力。2by learning the symptoms, expressing concern, talking about the problem and offering support.根据第二段第二、三句可知答案。3a great sense of sadness, despair or anger.根据第三段中的“depression can destroy the very nature of a teenagers personality, causing a great sense of sadness, despair or anger.”可知答案。4personality, mood, and behaviour.根据第四段中的“dramatic and longlasting changes in personality, mood and behaviour are red flags”可知答案。5take action right away.根据第五段首句可知答案。(三)2014江西宜春上高二中月考 sixyearold ethan was a smart, active boy who had been, until very recently, easy to get along with. but lately, ethan has changed greatly, being rude to others. his mum, fiona, was working hard to figure out what was bothering ethan, and talking to him about what it means to play well with others. but in the meantime, she got the sense that other mums were blaming her for ethans bad behaviour. she felt embarrassedbut she couldnt really fault them. who else, she thought, could possibly be responsible?weve long held a tendency to blame parents for how their children behave and develop. though we most often fault mothers more than fathers, the idea is the same. if we are good parents, our children will turn out okay. if were bad parents, well, they wont. though research has proven that childhood development owes itself to many influences, we cant seem to help but assign blame to usand it has created a generation of parents who judge themselves, and each other, by how their children do.but to what extent are children really reflections of us? to some degree, they are, certainly. but not to the fullest degree we often assume.once kids reach school age they are away from us many hours a day. we have less control over the things. people and behaviour that they latch on will have a great effect on them. of course, its always important to take note of and work to prevent the bad effects, but being away from parents is a good thing. it gives kids room to grow and explore in new ways. we will still be the most influential people in our childrens lives and there is no doubt that theyll pick up some of our ideas, habits, prejudices, and talents. but they dont have to beshouldnt beour mirror image.1for what purpose does the author mention the example of ethan? (no more than 10 words)_2what do parents tend to be blamed for? (no more than 8 words)_3why is it a good thing to be away from parents? (no more than 13 words)_4what will greatly affect children according to paragraph 4? (no more than 8 words)_5whats the main idea of the text? (no more than 10 words)_【解析】1to introduce the topic and arouse the readers interest.文章开头通过实例引出话题,激发读者兴趣。2the way children behave and develop./how children behave and develop.根据第二段首句可知答案。 3because the kids can do whatever they like in their own ways./it gives kids room to grow and explore in new ways.根据第四段中的“it gives kids room to grow and explore in new ways.”可知答案。4people and behaviour that they latch on.根据第四段第二句可知答案。5children shouldnt be the fullest reflection of their parents.通读全文尤其是文章最后一句,可以概括出文章的主旨。(四)2014江西修水一中模拟 when living out our daily lives, were often filled with too many choices from different things around us, telling us how we can improve ourselves. the key to growing and becoming a better person is knowing what you want clearly.too many choices are never ideal.were often told that having more would lead to happiness. when in actual face, the opposite occurs. the key to avoiding this would be to remove everything thats currently distracting you.get rid of distractions.looking back, the time in which i was the most confused and frustrated was when i had an abundance of choices. life and routine suddenly became distractions and i found myself going through the motions every day, rather than stopping and reviewing my current circumstances. i knew that i had to remove these distractions.create goals and milestones.after you gain clarity about your current issues, it is now necessary to write milestones for yourself. having a higher purpose will drive us to improve ourselves better. look to creating larger goals for yourself firmly as it will help guide you in the direction youve always wanted.appreciate what you currently have.people often lose sight of the things around them and that causes them to be worried from time to time. its human nature to overlook the things we currently have and to feel dissatisfied with them due to having obtained them. find appreciation in the things you have and in the life you currently lead.be willing to fail.it is often said that if youve never failed, youve never lived. and this is something i definitely agree with. dont let fear stop you and learn to challenge yourself. it is an opportunity to grow and to become the person youve always wanted to be.1what is the main idea of the passage? (no more than 7 words)_2according to paragraph 2, what is the key to avoiding having too many choices? (no more than 8 words)_3what makes you confused and frustrated? (no more than 3 words)_4why should we have a higher purpose according to paragraph 4? (no more than 15 words)_5how many ways are mentioned in the passage to become a better person? (no more than 2 words)_【解析】1tips on being a better person./how to be a better person./how to improve ourselves.根据第一段中的“the key to growing and becoming a better person is knowing what you want clearly.”可知文章的主题。2removing everything thats currently distracting us.根据第二段中的“the key to avoiding this would be to remove everything thats currently distracting you.”可知答案。3life and routine./distractions.根据第三段中的“life and routine suddenly became distractions”可得出答案。4because having a higher purpose will drive us to improve ourselves better.根据第四段中的“having a higher purpose will drive us to improve ourselves better.”可得出答案。5four./4.第三至第六段分别介绍了一种方法,共4种方法。 (五)2014江西宜春上高二中月考 it is believed that in such a competitive age, art education is close to an unnecessary part in schools today. however, most of the advantages that a student would gain out of the basic education in art are almost unbelievable.there have been years of research involved in the importance of art education and what art education goals are. the studies prove that what students gain out of art education is almost unbeatable, where any other course is concerned.motivation, inspiration and concentration are some of the most prominently recorded benefits that a young student can get from taking education. for a young persons personal growth and development, the education in art is something that is considered to be very important as it changes the way one looks at the world.a child whose parents are rich will naturally and very often be exposed to art, whether it is in the form of art pieces hanging at home or visits to fashionable art museums. this has again been seen over the years by researchers. at the same time, it has been noticed that exposure to art is something that is very distant for children who belong to families with little money and they end up spending their childhood without forming any connection with art.art education goals in schools therefore should be that equal exposure to the wonders of art should be given to all students, whatever age groups and whatever their family backgrounds are, because one never knows where talent might be hidden.however, art education goals have been slipping away from our education system for more than twenty years as people have begun to pay less attention to the requirements of art in their childrens lives. the reasons for this could be stressful budgets as well as stuffing of curriculum in classrooms. whatever these unfortunate reasons are, people have to once again realize art education goals and ho
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年小学四年级数学上学期单元练习卷
- 2025年个人借款合同范本(含借条、收据)
- 2025年报关员职业资格考试试卷历年真题详解及解析
- 2025广电行业年度总结(3篇)
- 2025年下半年喀什市属事业单位招聘易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 2025年下半年吕梁市交城县政府招聘工作人员65人易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 2025年下半年吉林森工集团松江河林业限公司泉阳林业限公司面向社会公开招聘易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 2025年下半年吉安市道路运输管理处招考易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 2025年下半年台州市路桥区财政局招考编制外工作人员易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- 2025年下半年厦门航空秋季校园招聘易考易错模拟试题(共500题)试卷后附参考答案
- MOOC 颈肩腰腿痛中医防治-暨南大学 中国大学慕课答案
- 安全防护用品采购合同
- 无能力抚养孩子委托他人抚养委托书
- 2023年石家庄市社区工作者招聘考试真题
- 啤酒厂全套安全生产操作规程
- 全国各省市中小学使用教材版本目录
- 【知识解析】光武帝刘秀主题图集
- 新媒体数据分析与应用完整PPT全套教学课件
- 青海省干部履历表实用文档
- 电瓶车维修费用明细
- 高中生良好习惯养成教育主题班会PPT
评论
0/150
提交评论