免费预览已结束,剩余2页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
辽宁省沈阳市2015阅读理解一轮训练(1)及答案阅读理解awareness weeks (认知宣传周)have become a regular part of britains cultural landscape over the past few years . they started back in 1957, when one charity (慈善机构), christian aid, decided to make all its money-raising efforts on one time of year. it was thought that by doing this they would get more publicity for their cause.they were right, and soon other charities and campaign (活动)groups followed them. these days , most donations(捐款)to charity are not collected on the streets. so instead of just asking for money, charities prefer to spend their time “raising awareness” spreading knowledge of the work they do or the cause they support . they also compete with businesses and trade groups who use awareness weeks as marketing campaigns for their products.there are now 500 awareness weeks held every year in the uk. no week goes by without one group or another trying to make the british public aware of something, with most held in may or october.the danger with all these awareness weeks is that people start to become cynical(不信任). take national smile week; it seems like a great idea. lets all make each others life a little bit happier with a friendly smile. but really its just a group of dentists and cosmetics companies trying to sell us toothpaste. its enough to make you want to start national forget about it week.“people feel that many awareness campaigns are just marketing exercises,” says ms ormiston , who edits the awareness campaign register, a news letter which encourages people who run awareness weeks to become more aware of each other . “but 90 per cent of campaigns are run by traditional charities or not for groups to make money.”“theres still no official group for awareness campaigns,” says ms ormiston. “people can do what they like, whatever the size of their budgets(经费)or their public relations machines allows .”this situation has led to calls for laws to stop real charities having their efforts overshadowed by marketing campaigns. this could be done by making the two groups hold their weeks at different times or stopping businesses running imitation(模仿) charity campaigns.but there is another way. maybe its time for national weak awareness week, especially for people whose awareness of awareness weeks is weak.1. whats the main purpose of awareness weeks run by charities in britain?a. to raise money for charities.b. to spread knowledge of charities.c. to take up marketing campaigns.d. to advertise their goods for sale. 答案解析:答案为a。本题为细节题。从第一段第二句话 “decided to make all its money-raising efforts on one time of year.”可知,答案为a。2. why do people start to become cynical about awareness weeks?a. too many awareness weeks make people feel bored.b. people feel many awareness weeks are just for marketing exercises.c. people have a weak awareness of awareness weeks.d. awareness weeks are held too often and too much money is raised. 答案解析:答案为b。本题为细节题。第四段中提到了人们开始对认知宣传周不满意,第五段中首句 “people feel that many awareness campaigns are just marketing exercises”可知,答案为b。3. what does ms ormiston think about awareness weeks?a. most of the awareness weeks should not be for making money.b. official groups should take the place of charities in awareness campaigns.c. people can do what they like in awareness weeks.d. people can get larger budgets through awareness campaigns.答案解析:答案为a。本题为细节题。从第五段的最后一句话 “but 90 per cent of campaigns are run by traditional charities or not for groups to make money.”可知,答案为a。在第六段中ms ormiston提到认知宣传活动没有正式的群体(no official group for awareness campaigns),因而人们可以做他们想做的,不考虑到活动经费或者公共关系机器所允许的范围。故b,c,d都与文意不符。4. which of the following is the right measure to be taken to solve the problems in awareness campaigns?a. laws should stop awareness weeks run by real charities.b. there should be large public relations departments in awareness campaigns.c. business and awareness campaigns should not be held at the same place.d. marketing campaigns should not be in the name of charity ones.答案解析:答案为d。本题为推理题。从倒数第二段首句 “this situation has led to calls for laws to stop real charities having their efforts overshadowed by marketing campaigns.”可知,要解决前面提到的问题就要制定法律来阻止真正的慈善活动被市场营销活动所过度遮蔽,言外之意就是市场营销活动不应在慈善活动的名义下进行。故答案为d。a选项与文意不符;b选项未提及。倒数第二段的第二句话 “this could be done by making the two groups hold their weeks at different times or stopping businesses running imitation charity campaigns.”可知,文中提到了 “different times”,而非c 选项的 “not be held at the same place”, 故c选项不正确。5. whats the writers view on awareness weeks?a. national forget about it week should be held to stop awareness weeks.b. national smile week is a great idea to improve peoples life.c. national weak awareness week can help people better understand awareness weeks.d. awareness weeks should be stopped because of marketing campaigns.答案解析:答案为c。本题考查作者的观点态度。最后一段中,作者提到 “maybe its time for national weak awareness week, especially for people whose awareness of awareness weeks is weak.”,由此可知,作者认为对那些认知宣传周意识薄弱的人要进行宣传,言外之意就是national weak awareness week可以帮助人们更好的理解认知宣传周。故答案为c。 a,b, d 都与文意不符。社会生活类spring is coming, and it is time for those about to graduate to look for jobs. competition is tough, so job seekers must carefully consider their personal choices. whatever we are wearing, our family and friends may accept us, but the workplace may not.a high school newspaper editor said it is unfair for companies to discourage visible tattoos (纹身) , nose rings, or certain dress styles. it is true you cant judge a book by its cover, yet people do “cover” themselves in order to convey (传递) certain messages. what we wear, including tattoos and nose rings, is an expression of who we are. just as people convey messages about themselves with their appearances, so do companies. dress standards exist in the business world for a number of reasons, but the main concern is often about what customers accept.others may say how to dress is a matter of personal freedom, but for businesses it is more about whether to make or lose money. most employers do care about the personal appearances of their employees (雇员) , because those people represent the companies to their customers.as a hiring manager i am paid to choose the people who would make the best impression on our customers. there are plenty of well- qualified candidates, so it is not wrong to reject someone who might disappoint my customers. even though i am open- minded, i cant expect all our customers are.there is nobody to blame but yourself if your set of choices does not match that of your preferred employer. no company should have to change to satisfy a candidate simply because he or she is unwilling to respect its standards, as long as its standards are legal.1. which of the following is the newspaper editors opinion according to paragraph 2?a. peoples appearances carry messages about themselves.b. customerschoices influence dress standards in companies.c. candidates with tattoos or nose rings should be fairly treated.d. strange dress styles should not be encouraged in the workplace.2. what can be inferred from the text?a. candidates have to wear what companies prefer for an interview.b. what to wear is not a matter of personal choice for companies.c. companies sometimes have to change to respect their candidates.d. hiring managers make the best impression on their candidates.3. which of the following would be the best title for the text?a. employees matterb. personal choices matterc. appearances matterd. hiring managers matter4. the authors attitude towards strange dress styles in the workplace may best be described as.a. enthusiasticb. negativec. positive d. sympathetic【参考答案】45.cbcb 【深圳市2014高考英语综合能力测试题(3)】bpeople in hong kong speak a rich mixture of languages. hong kong was a british colony for over 156 years before returning to china in 1997. english was the only official language until 1994. most people in hong kong today speak cantonese, but mandarin and other dialects are also heard. british english is still widely spoken and taught here. now however, many people are choosing to learn american english. victor chan, for example, has children who attend a school called nature eq. they are learning to say words in the american way. mr chan says he wants his sons to learn american english, because he plans to send them to the united states for further study. nature eq is one of a growing number of schools in hong kong that offer american english classes. frankie ng opened the school 17 years ago, at which time, he had only 40 students. today, the school has 350 students. mr ng says american english is clear and easy to teach and understand. student sam yu has another reason for studying american english, i think american english is getting more and more important, and is maybe taking over the dominance of british english, soim willing to learn. public schools still teach mostly british english. but the number of private language schools teaching american english is growing. in hong kongs tseung kwan o district, for example, the workshop school had 20 students a week when it opened one year ago. today, it has more than 180 students each week. american english is becoming the language of international business. increasing contact with american culture, like movies, television programs, computer games and the internet is spreading american expressions and accents in areas otherthan business. but for now, what people hear in the streets of hong kong is mainly traditional british english. we can understand both, but we speak with the british accent, said one local woman.31. how long had british english been the only official language in hong kong? a. more than 150 years. b. less than 150 years. c. about 100 years. d. less than 100 years.32. according to the passage, which of the following is not the reason why so many people learn american english? a. american english is easy and clear to understand. b. american english may take over the dominance of british english. c. american english is widely used in areas other than business. d. british english is a traditional and ancient language and is out of date.33. what does the underlined word dominance in paragraph 6 mean? a. advantage. b. strength. c. control. d. influence.34. what can be inferred from the passage? a. more and more students will give up english but learn mandarin. b. we never hear traditional british english spoken in the streets of hong kong. c. there will be more and more schools like nature eq and the workshop school. d. people in hong kong with the british accent cant understand american english.35. what is the main idea of the passage? a. american english is becoming more and more popular in hong kong. b. more and more people in hong kong want to send their children to america. c. more and more people in hong kong begin to speak more languages. d. more schools in hong kong are offering american english classes than in other areas.【参考答案】31-35 adcca 随着美国英语在各个方面的深入,香港的英国英语的主导地位越来越受到影响,更多的人开始学习美国英语。31. a. 推理判断题。根据第一段的.a british colony for over 156 years before returning to china in 1997. english was the only official language until 1994.可以推测出英语作为香港唯一的官方语言大概为153年左右。32. d。细节理解题。根据全文可知,a、b、c三项都是香港人学美国英语的原因,只有d项表述错误。33. c。词义猜测题。根据全文意思,以及现在美国英语的深入,应该是美国英语将要取代英国英语的主导控制地位。34. c。推理判断题。根据第四段中.a growing number of schools.和第七段中but the number of private language schools teaching american english is growing.可知答案为c。35. a。主旨大意题。根据全文内容,可见美国英语在香港越来越受到重视。社会生活类blind imitation(模仿) is self-destruction. to those who do not recognize their unique worth,imitation appears attractive;to those who know their strength,imitation is unacceptable.in the early stages of skill or character development,imitation is helpful. when i first learned to cook,i used recipes(菜谱) and turned out some tasty dishes. but soon i grew bored. why follow someone elses way of cooking when i could create my own?imitating role models is like using training wheels on a childs bicycle;they help you get going,but once you find your own balance,you fly faster and farther without relying on them.in daily life,imitation can hurt us if we subconsciously(下意识地) hold poor role models. if,as a child,you observed people whose lives were bad,you may have accepted their fear and pain as normal and gone on to follow what they did. if you do not make strong choices for yourself,you will get the results of the weak choices of others.in the field of entertainment,our culture glorifies celebrities. those stars look great on screen. but when they step off screen,their personal lives may be disastrous. if you are going to follow someone,focus on their talent,not their bad character or unacceptable behaviors.blessed is the person willing to act on their sudden desire to create something unique. think of the movies,books,teachers,and friends that have affected you most deeply. they touched you because their creations were motivated by inspiration,not desperation. the world is changed not by those who do what has been done before them,
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 关于移交印章的协议书
- 公司软件订购合同范本
- 企业销售培训合同范本
- 卫生局位聘用合同范本
- 厨师老板分红合同范本
- 合同履行转让协议模板
- 代理品牌销售合同范本
- 卖东西授权协议书范本
- 厂房劳务分包合同范本
- 南京月嫂中介合同范本
- 2025-2026学年冀教版(2024)小学数学一年级上册(全册)教学设计(附目录P339)
- 2024译林版八年级英语上册期末复习:Unit1~Unit8全册各单元语法知识点 讲义(含练习题及答案)
- 房屋安全性鉴定方案
- 工作责任感的衡量与评价标准
- 麻精药品考试题及答案
- 感觉运动整合理论-洞察及研究
- 备孕知识课件
- 小班健康活动:风婆婆与小树叶
- 国企资产管理办法细则
- 人教版(2024)八年级上册生物期末复习全册知识点考点背诵提纲
- 慢性根尖周炎病例分析
评论
0/150
提交评论