免费预览已结束,剩余5页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
浙江省江阴市2015高考英语阅读理解九月自练(1)及答案阅读下列四篇短文,从每小题后所给的a,b,c或d四个选项中,选出最佳选项。only three local students won chinese blog (博客) competition. and 15 of the 18 awards went to students from china. 170 students task:to get a fully-designed blog up and running, complete with many postings based on a theme of choiceall written in chinese. themes ranged from local opinionssuch as the usage of singlish, education and whether singapore can be a cultural centreto food blogs. the entries were judged on language proficiency (熟练程度) and the quality of writing, as well as the design and level of exchanging ideas with readers. academics from the national university of singapore and the sim university, it experts, and a journalist from chinese newspaper lianhe zaobao in singapore made up the judges. in the end, only three singaporean students made it to the award listthe rest of the awards were swept up by students from china. no surprise,” said mr. chow yaw long, 37, teacher-in-charge from innova junior college, which organized the event. “although the topics were local subjects, the foreign students were generally better in terms of the content of the posts and their grasp of the chinese language.”one of the three local students winning the first prize in the best language award was blogger christina gao, 19, from the saint andrews junior college, who spared no effort in researching for and writing her blog. each entry took her between five and seven days to produce, complete with pictures and even podcasts (播客). her advice for bloggers is:be responsible. some bloggers out there only seek to blame the authorities and other bloggers,” said miss gao, “i think they lack responsibilities and there is no value to their posts.”1. the competition was organized by.a. the national university of singapore b. chinese newspaper lianhe zaobaoc. innova junior college d. the saint andrews junior college2. which of the following is true according to the passage? a. chinese students won most of the awards.b. not all the themes were about local subjects.c. the blogs could be written in chinese or singlish.d. the judges were from universities in singapore and china.3. what miss gao said suggests that.a. she likes to blame the authorities b. she has a sense of responsibilityc. she thinks highly of the others blogs d. she loves to read valuable posts4. the passage is mainly about.a. how chinese students won the awards in the competitionb. why bloggers should take responsibility for their blogsc. how miss gao won the first prize in the competitiond. what the result of the competition was【参考答案】1-4 、cabd【2014高考英语安徽省皖南八校二模】a阅读下列短文,从每题所给的四个选项(a、b、c和d)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。on a hot muggy(闷热的) august afternoon, i had every reason to feel sorry for myself - my flight home was full and late.i got even impatient waiting in the noisy crowd. and then i noticed a 5-year-old boy standing by his mother and watching me. he looked at me, then my bag, then back at me. 56 , he left his mothers side and slowly began to walk toward me, glancing between my bag, his mother, and me.great, i thought, now i have to baby-sit a 5-year-old. my day is now complete.as he came closer, i was alarmed that it wasnt me he was after. it was my hat!i started to tell him not to bother my things, but something made me stop and watch. he stopped in front of my bag, looking at my hat, then up at me.with wide eyes, he gently ran his index finger along the edge, carefully touching the emblem(徽章).again, he looked up at me, now smiling, but saying nothing. i asked him if he would like to wear my captain hat.he excitedly nodded his head, still smiling. i placed my hat on his head, but it fell down around his ears. he didnt seem to mind and held it up in the proper position with both hands. he ran to show his mother, then back to me still smiling from ear to ear.with much reverence(敬畏) and ceremony, he slowly removed my hat with both hands and presented it to me as though it were the crown jewels.i put my hat on and gave him an airplane card. this, too, he held with both hands in awe.after this exchange, he still hadnt spoken, although i knew he was excited. i also was happy that i had been briefly distracted from my self-pity.still holding the card carefully with both hands, he looked up at me and said, mister, you sure are lucky.yes, i said, i sure am.that day, i got the last seat on that flight home.56. which word can be placed at the beginning of the third paragraph? a. excitedly b. cautiously c. disappointedly d. sadly57. the following contributed to the authors low spirits except _. a. the weather b. the noisiness c. the bag d. the flight58. by “my day is now complete”, the author actually means . a. it is common to meet a boy at an airport. b. it is fun to be with a boy. c. he knows that a boy usually brings along good luck. d. he wouldnt like to be bothered at all.59. the author admitted that he sure was lucky, because . a. the boy returned his hat to him. b. the boy liked his hat very muchc. the boy gave his seat to him.d. the boy changed his mood for the better.【参考答案】a篇 bcdd 【2014高考英语安徽省皖南八校二模】blast year, a bite of china, made by cctvs documentary channel, sparked discussion not only on chinese food, but also on locally made documentary programs.when you think of documentaries, you may think of them as long, boring programs. but documentaries can be wonderful and bring stories from the real world into our homes. with fascinating footage(影片片段) and stories, documentaries encourage us to think about interesting issues we wouldnt necessarily know about.so, what makes a good documentary, and what should we pay attention to when we watch one? here, we offer a few easy strategies to help you get the most out of watching documentaries.pay attention to the themeswhile watching a documentary, keep your eyes and ears peeled for the themes people talk about and what ideas they focus on. is it meant to be informative or raise a certain emotional response?think criticallylisten to what the people in the documentary are saying and ask yourself the following questions: if you were debating with someone or introducing a new concept, would you say the things the people in the documentary are saying? do the arguments make sense?check the sourcesif youre sitting at the computer and cant think of anything to do, why not look up the points the documentary made and see if they are accurate? you could even read more about what is presented in the documentary.who are the creators?the creators or financial backers of a film will usually be involved with how the subject matter is presented. for instance, as the documentary 2016: obamas america was directed in large part by a conservative writer, its not surprising that its critical of president obama from the beginning.60. which of the following is the most proper to describe documentaries? a. non-fictional b. controversial c. subjective d. thoughtful61. the passage is mainly written to _. a. inform us of factors of good documentaries. b. help us enjoy documentaries better. c. introduce ways of making documentaries. d. help us figure out themes of documentaries.62. why is 2016: obamas america mentioned in the article? a. because the author dislikes obama. b. because it is directed by a writer. c. because it is quite popular in china. d. because it is a persuasive example.63. according to the passage, _. a. it is always difficult to get the themes of documentaries. b. financial backers often appear in documentaries. c. its better to think twice about what is in documentaries. d. many points of documentaries are not accurate.【参考答案】b篇 abdc阅读理解 boiler rooms are often dirty and steamy, but this one is clean and cool. fox point is a very new47-unit living building in south bronx, one of the citys poorest areas. two-thirds of the people living there are formerly (以前) homeless people, whose rent is paid by the government. the rest are low-income families. the boiler room has special equipment, which produces energy for electricity and heat. it reuses heat that would otherwise be lost to the air, reducing carbon emissions(碳排放)while also cutting costs. fox point is operated by palladian, a group that specializes in providing housing and services to needy, people. palladian received support from enterprise community partners (ecp), which helps build affordable housing by providing support to housing developers. w_w*w.k_s*5_u.c_o mecp has created national standards for healthy, environmentally (环境方面) clever and affordable homes which are called, the green communities standards. these standards include water keeping, energy saving and the use of environmentally friendly building materials. meeting the standards increases housing construction costs by 2%, which is rapidly paid back by lower running costs. even the positioning of a window to get most daylight can help save energy.michael. bloomberg, new yorks mayor, plans to create 165,000 affordable housing units for500,000 new yorkers. almost 80% of new york citys greenhouse-gas emissions come from buildings, and 40% of those are caused, by housing. so he recently announced that the citys department of housing and preservation and development (dhpd) , whose duty is to develop and keep the citys supply of affordable housing, will require all its new projects to follow ecps green standards. w_w*w.k_s*5_u.c_o msimilar measures have been taken by other cities such as cleveland and denver, but new yorks dhpd is the largest city developer of affordable housing in the country.( ) 1. what is the purpose of describing the boiler room in the first paragraph? w_w w. k#s5_u.c o*ma. to explain the measures the city takes to care for poor people. b. to suggest that affordable housing is possible in all areas.c. to show how the environment-friendly building works.d. to compare old and new boiler rooms.( ) 2. what is an advantage of the buildings meeting the green communities standards? a. lower running costs. w_w*w.k_s*5_u.c_o mb. costing less in construction. c. less air to be lost in hot days.d. better prices for homeless people.( ) 3. it can be learned from the text that, a. new york city is seriously polluted w_w*w.k_s*5_u.c_o mb. peoples daily life causes many carbon emissions in new york cityc. a great number of people in new york city dont have houses to live ind. some other cities have developed more affordable housing than new york city( ) 4. what is the main purpose of this text? w_w w. k#s5_u.c o*ma. to call on people to pay more attention to housing problems.b. to prove that some standards are needed for affordable housing.c. to ask society to help homeless people and low-income families.d. to introduce healthy, environmentally clever-and affordable housing.语篇解读:本篇文章为科技说明文。作者以fox point居住群的boiler rooms为切入点,阐述此类房子的环保节能的优点,以及各城市特别是纽约队建造此类建筑的积极响应。1. 答案:c考点:作者的写作意图解析:从第一段最后两句,作者描述开水房仅是从一个侧面展示整个建筑群的节能,环保,可以得出答案。2. 答案:a考点:细节理解解析:依据文章第三段倒数第二句:meeting the standards increases housing construction costs by 2%, which is rapidly paid back by lower running costs.可得到答案。句意为“达到这一标准会将建筑成本提高2%,但很快会被它的低成本运行成本补回”3. 答案:b考点:细节理解解析:依据文章第四段第二句:almost 80% of new york citys greenhouse-gas emissions come from buildings, and 40% of those are caused, by housing.可得出答案4. 答案:d考点:作者的写作目的解析:本文主要让读者了解这类健康、环保、经济类住房。 阅读理解。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的a,b,c或d四个选项中,选出最佳选项。about ten men in every hundred suffer from color blindness in some way. women are luckier,only about one in two hundred is affected in this matter. perhaps,after all,it is safer to be driven by a woman.there are different forms of color blindness. in some cases a man may not be able to see deep red. he may think that red,orange and yellow are all shades of green. sometimes a person cannot tell the difference between blue and green. in rare cases an unlucky man see everything in shades of greena stran
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2026年医疗AI辅助诊断系统多中心临床验证合同
- 手工DIY-铁丝与串珠的奢华组合
- 增材制造纺织标准体系-洞察与解读
- 平板显示膜生产工安全操作评优考核试卷含答案
- 己二胺装置操作工岗前基础验收考核试卷含答案
- 电容器制造工安全防护模拟考核试卷含答案
- 研学旅行指导师标准化水平考核试卷含答案
- 通信网络电缆线务员岗位职业健康技术规程
- 导猎员岗前达标考核试卷含答案
- 公司粉末冶金烧结工岗位现场作业技术规程
- 2025年中国邮政集团湖北分公司招聘笔试参考题库含答案解析
- 2025年度豪华酒吧独家艺人合作协议范本3篇
- 高清视频会议系统售后服务及培训计划
- 报关代理协议
- 湖北理工学院《数字逻辑》2022-2023学年期末试卷
- 《毕业生登记表》模板
- (正式版)JBT 3300-2024 平衡重式叉车 整机试验方法
- 石大中油调查报告样本
- 自媒体行业的法律规范与风险应对策略
- 英语词汇学-构词法
- 熔融金属吊运、钢水爆炸事故树分析
评论
0/150
提交评论