免费预览已结束,剩余4页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
浙江省湖州市2014高考英语阅读理解一轮(暑假)精炼(4)含答案阅读理解(共20小题;每小题2分,满分40分)阅读下列短文,从每题所给的a、b、c、d四个选项中,选出最佳选项。aa company planning to open the first hotel in space says it is on target to accept its first paying guests in 2012 despite critics questioning the investment and the length of time for the multibilliondollar project.the barcelonabased architects of the galactic suite space resort say it will cost $4.4 million for a threenight stay at the hotel. this price also includes an eightweek training course on an island. during their stay, guests would see the sunrise 15 times a day and travel around the world every 80 minutes. galactic suite ltds ceo xavier claramunt says the project will put his company in a leading position of a new industry with a huge future ahead of it, and forecasts space travel will become common in the future. “its very normal to think that your children, possibly within 15 years, could spend a weekend in space” he told reuters television.a promising space tourism industry is beginning to take shape with construction in progress in new mexico of spaceport america, the worlds first facility built specifically for passengers. british industrialist richard bransons space tours firm, virgin galactic, will use the facility to send tourists to space at a cost of $200,000 a ride.galactic suite ltd, set up in 2007, hopes to start its project with a single pod (分离舱) in orbit 280 miles above the earth. “it will take a day and a half to reach the pod, and the passengers will join it for three days,” claramunt said. more than 200 people have expressed an interest in traveling to the space hotel and at least 43 people have already reserved it.the numbers are similar for virgin galactic with 300 people already paid or signed up for the trip, but unlike branson, galactic suite says they will use russian rockets to transport their guests into space from a spaceport to be built on an island in the caribbean. but critics have questioned the project, saying the length of time that will be used is unreasonable and also where the money is coming from to support the project.1. whats xavier claramunts attitude towards the space tourism industry?a.quite critical. b.slightly worried.c.highly optimistic. d.fully satisfied.2 virgin galactics guests will be transported into space by using rockets produced in_.a.spain b.americac.britain d.russia3. which of the following is one of the critics concerns about this project?a.it is hard to ensure the safety of tourists.b.there are many technical difficulties.c.it will be a waste of resources.d.it may lack support in money.4. according to the passage, traveling to the space hotel _.a.will soon be possible for common peopleb.has attracted the attention of some peoplec.will make a large profit for the tourist industryd.is considered an industry with a huge future by many people5. whats the best title for the passage?a.the worlds first space hotel is to open in 2012.b.the worlds first commercial spaceport is being built.c.space tourism:a surprising new industry.d.space travel will become common in 15 years.阅读理解 cbdba *结束人物传记类-2012四川卷 i left university with a good degree in english literature, but no sense of what i wanted to do. over the next six years, i_was_treading_water,_just trying to earn an income. i tried journalism, but i didnt think i was any good, then finance, which i hated. finally, i get a job as a rights assistant at a famous publisher. i loved working with books, although the job that i did was dull.i had enough savings to take a year off work, and i decided to try to satisfy a deepdown wish to write a novel. attending a novel writing ma course gave me the structure i needed to write my first 55,000 words.it takes confidence to make a new starttheres a dark period inbetween where youre neither one thing nor the other. youre out for dinner and people ask what you do, and youre too ashamed to say, “well, im writing a novel, but im not quite sure if im going to get there.”my confidence dived. believing my novel could not be published, i put it aside.the i met an agent(代理商)who said i should send my novel out to agents. so, i did and, to my surprise, got some wonderful feedback. i felt a little hope that i might actually become a published writer and, after signing with an agent, i finished the second half of the novel.the next problem was finding a publisher. after twoandahalf years of no income, just waiting and wondering, a publisher offered me a book dealthat publisher turned out to be the one i once worked for.it feels like an unbelievable stroke of luckof fate, really. when you set out to do something different, theres no end in sight, so to find myself in a position where i now have my own name on a contract(合同)of the publisherto be a published writeris unbelievably rewarding(有回报的)49. what does the underlined part in paragraph 1 mean?ai was waiting for good fortune.bi was trying to find an admirable job.ci was being aimless about a suitable job.di was doing several jobs for more pay at a time.50. the author decided to write a novel_.ato finish the writing course bto realize her own dreamcto satisfy readers wishdto earn more money51. how did the writer feel halfway with the novel?adisturbed. bashamed. cconfident. duncertain.52. what does the author mainly want to tell readers in the last paragraph?ait pays to stick to ones goal.bhard work can lead to success.cshe feels like being unexpectedly lucky.dthere is no end in sight when starting to do something.【要点综述】文章讲述了作者从英语文学专业毕业之后,不知道自己想要做什么,几经周折,最终幸运地找到了自己喜爱的职业。49. c推理判断题。根据前后文“but no sense of what i wanted to do”“just trying to earn an income. i tried journalism, then finance, which i hated. finally, i got a job”可知作者不知道自己想要做什么,什么工作适合自己。故选c。50. b细节理解题。根据第二段话“i decided to try to satisfy a deepdown wish to write a novel.”可知作者决定写小说的目的只是满足自己内心深处的愿望,实现自己的梦想。故答案为b。51. d推理判断题。根据文章第三段话“it takes confidence to make a new start”“my confidence dived”“ believing my novel could not be published, i put it aside.”及本段叙述了作者回答别人问题时提到“im writing a novel, but im not quite sure if im going to get there.”可知,此时作者的感觉应该是还不能完全确定是否还要继续写小说。故答案选d。52. a推理判断题。本段作者表达刚刚开始时“theres no end in sight”到后来的“an unbelievable stroke of luck” “to be a published writer is unbelievably rewarding(有回报的)”,想告诉读者,坚持自己的目标是值得的。b项“刻苦努力是成功之路”,不符合文章意思。c、d项停留于文章表面意思。故答案为a。*结束b“benjamin franklin,” walter isaacson tells us at the beginning of his long (but never boring) new biography, “is the founding father who winks at us.” by that, isaacson explains, he means franklin is the most humanand most modernof the men who shaped the american republic. we admire washington, jefferson and adams, but they remain creatures of the 18th century. the man we encounter in “benjamin franklin”funny, pragmatic and selfaware seems like one of us, or at least someone wed like to be.unlike washingtons cherry tree, franklins kite was real. his experiments with electricity made him one of the great scientists of his day. he was a middleclass businessman whose success as a printer and a journalist allowed him to retire at 42and he devoted the rest of his life to his country. he was diplomat who persuaded the french to back the american revolution and the author of the first great american autobiography. he was an excellent swimmer. there was almost nothing he couldnt do well, except write poetry. but what truly distinguished franklin was his talent of being great and human at the same time. he owned slaves as a younger man, but in his last years became an abolitionist(废奴主义者).when he fathered an illegitimate(私生的) son, he acknowledged his fatherhood and took the responsibility of raising the boy.he seems strange today in the joy he took in compiling and creating all those self- improvement maxims he published in poor richards almanac(年鉴) “early to bed, early to rise” and so on. generations of lazy boys could have been happier without that. but he was no hypocrite(伪君子). isaacson tells us franklin practiced what he preached, and often laughed at himself while he did so.by a happy accident, this is the second excellent biography of franklin to appear in two years, after edmund s.morgans inspiring “benjamin franklin.” 6. what type of literature does this passage belong to?a.research paper.b.book review.c. biography. d.short story.7. the underlined word “maxims” in paragraph 3 probably means_.a.proverbs b.standardsc.requests d.orders8. with the fact that franklin shouldered the responsibilities of raising his illegitimate son, the author wants to prove that_.a.franklin had made a big fortune in his business before he got devoted to politiesb.franklin might be the only parent to support the child at that timec.franklin was a great man who seems human to usd.franklin was improving his character when he got on in ages9. the underlined word “himself” in paragraph 3 refers to_.a.richards almanac b.walter isaacsonc.anyone of the readers. d.benjamin franklin10. in which part of a magazine can we most probably find this article?a.society and the arts. b.current affairs.c.business report. d.advertisement.bacda *结束cmany private institutions of higher education around the country are in danger. not all will be saved, and perhaps not all deserve to be saved. there are low-quality schools just as there are low-quality businesses. we have no duty to save them simply because they exist.but many promising institutions that deserve to continue are threatened. they are doing a fine job educationally, but they are caught in a financial squeeze, with no way to reduce rising cost or increase income significantly. raising tuition doesnt bring in more income, for each time tuition goes up, the enrollment goes down, or the amount that must be given away in student aid goes up. schools are bad businesses, whether public or private, not usually because of mismanagement but because of the nature of the enterprise. they lose money on every customer, and they can go bankrupt either from too few students or too many students. even a very good college is a very bad business.it is such colleges, promising but threatened, that i worry about. low enrollment is not their chief problem. even with full enrollment, they may go under. efforts to save them, and preferably to keep them private, are a national necessity. there is no basis for arguing that private schools are inherently (固有地) better than public schools. there are many examples to the contrary. anyone can name state universities and colleges that rank as the finest in the nation and the world. it is now inevitable that public institutions will be dominant, and therefore diversity is a national necessity. diversity in the way we support schools tends to give us a healthy diversity in the forms of education. in an imperfect society such as ours, uniformity of education throughout the nation could be dangerous, in an imperfect society, diversity is a positive good. supporters of public higher education know the importance of sustaining private higher education.11.according to the authors opinion schools are bad businesses because of _.a. mismanagementb. too few studentsc. too many studentsd. the nature of schools12. the author used the phrase “go under” (sentence 3, para. 3) to mean _.a. get into difficultiesb. have low enrollmentc. have low tuitiond. bring in more money1 3 we can reasonably conclude from this passage that the author made an appeal to the public in order to support _a. public institutionsb. private schoolsc. uniformity of educationd. high quality of education14. which of the following statements is not true?a. high-quality private schools deserve to be saved.b. if the tuition is raised, the enrollment goes down.c. there are many cases to show that public schools are better that private schools.d. private schools have more money than public schools.15. which of the following ways could possibly save private schools?a. raising tuition.b. full enrollment.c. national awareness and support.d. reduction of rising cost.dabdc *结束dthey may be just passing your office, computer bag slung (悬挂) over one shoulder. or they may be sitting in a car outside it, causally tapping away at a laptop. they look like innocent passers-by. in fact, they are stealing your corporate secrets.drive-by hacking is the trendy term given to the practice of breaking into wireless computer networks from outside the buildings that house them. a recent study in the uk, sponsored by rsa data security, found that two-thirds of organizations with wireless networks were risking their data in this way. security experts patrolled (巡逻) several streets in the city of london seeking evidence of wireless networks in operation.of 124 that they identified, 83 were sending data without encrypting(加密) them. such data could readily be picked up by a passer-by armed only with a portable computer, a wireless modem and a few pieces of software that can be freely down-loaded from the internet.the data could include sensitive company documents containing valuable information. or they could be e-mail identities and passwords that could be used by hackers to log into corporate networks as if they were legal users.most companies using wireless networking technology do not take even the simplest of precautions to protect their data. nearly all wireless network technology comes with some basic security features that need only to be activated in order to give a minimum level of security, for example, by encrypting the data being passed over the network.raymon kruck, business development manager at check point software, a security technology specialist, believes this could be partly a psychological problem. people see the solid walls of their building as safeguards and forget that wireless networks can extend up to 200 meters beyond physical walls.companies without any security at all on their wireless networks make it
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 【行业】冷链物流企业数字化转型策略
- 产后抑郁的人际关系治疗应用
- 冬季防溺水安全教育方案范文(23篇)
- 交叉设计在生物等效性试验中的窄治疗指数药物应用
- 博朗阁施工组织设计
- 主动脉窦瘤破裂的急诊手术处理
- 希尔顿酒店成本管理研究论文设计
- GAMP5的基本概念和内容
- 博士论文评语范本
- 大学硕士学位论文评议书
- DL-T1555-2016六氟化硫气体泄漏在线监测报警装置运行维护导则
- 2024急性脑梗死溶栓规范诊治指南(附缺血性脑卒中急诊急救专家共识总结归纳表格)
- 碳汇经济与美丽中国智慧树知到期末考试答案章节答案2024年东北林业大学
- 《抽水蓄能电站施工监理规范》
- XF-T 3004-2020 汽车加油加气站消防安全管理
- 物联网应用技术职业生涯规划
- 电气票及自动控制课件
- 【地产研报素材】2022兰溪市游埠镇美丽城镇建设行动方案-99正式版
- 危化品事故调查与典型案例分析(-44)
- 新疆地方史-第2课-多民族的交往与中华文化的浸润
- 云台山旅游股份有限公司河南焦作峰林峡客运索道项目环评报告
评论
0/150
提交评论