



免费预览已结束,剩余1页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
贵阳市2015高考英语(四月)阅读理解、完形填空课外练(5)答案阅读理解【2014山东省潍坊市高三联合考试】apart from psychological illness,we are all largely responsible for our own emotional health.what we say to ourselves over and over for days,weeks,months,and sometimes years,has a great effect on how we see ourselves.this also contributes to many mental health disorders.many of us have problems with negative thoughts playing on the channel of our minds,but if youre buried in them and believe them,they could be wearing your sense of selfesteem (自尊)here are a few beliefs that indicate you may need to switch the channel:im not good enough?/i dont deserve.?/no one likes me?/im a failure?negative thoughts remind you of your bad feelings and they bring your focus on your failures,and they get you nowhere.what can you do?here are some suggestions:switch the channel when negative thoughts appear.selftalk is not so obvious that we often dont notice its effect on our mood and belief systems.key things to notice are “if only” or “what if” statements:the former keeps you stuck in the past with regret,while the latter keeps you fearful of the future.there is nothing you can do about the past,and the future isnt here yet,so stay in the present moment.recognize that actions always follow beliefs.youll find yourself behaving in ways that are consistent to your beliefs.so,start believing the best about yourself:act as if you believe that youre a valuable and worthy person.develop positive selftalk rather than negative selftalk.instead of always looking down upon yourself in your head,think of some things you actually like about yourself.what are your strengths?what are you good at?instead of saying “im a loser”,try saying,“i am capable./im good at./i accept myself the way i am.”thinking poorly about ourselves gets us nowhere and is extremely selflimiting.decide today to turn off the negative selftalk channel in your mind and develop your true potential.1from the first two paragraphs we can learn that_.alots of people have no sense of selfesteembfocusing on negative thoughts may have bad effect on peoplecnegative thoughts will strengthen our sense of selfesteemdfew people have negative thoughts and mental problems2the underlined word “wearing” in paragraph 2 is closest in meaning to_.astrengthening bprotectingcweakening dreplacing3what do the suggestions in the text tell us?aour beliefs always come after actions.bpositive selftalk does good to our mental health.clooking down upon ourselves is a sign of modesty.d“what if” keeps you stuck in the past with regret.4the text encourages us to_.aget rid of negative thoughtsbget anywhere we likecthink highly of othersdturn off the selftalk channel5this text is most likely to appear in_.aa recreation guide ba medical journalca science textbook da travel brochure语篇解读文章主要告诉大家抛弃消极的思想,培养积极的思想。1解析:推理判断题。根据文章第一段中的“what we say to ourselves over and over for days,weeks,months,and sometimes years,has a great effect on how we see ourselves.this also contributes to many mental health disorders.”以及第二段中的“many of us have problems with negative thoughts playing on the channel of our minds”可以判断出,消极的思想会对人产生不利的影响,故答案为b。答案:b2解析:词义猜测题。根据画线词前后的内容可知,这里指的是消极的思想可能会减弱人们的自尊感。故wearing在此与weakening的意思最接近,表示“减弱”。答案:c3解析:推理判断题。根据文章最后四段的内容可推知,积极的自我暗示对我们的心理有益,故b项正确。答案:b4解析:推理判断题。通读全文可知,文章鼓励我们抛弃消极的思想。答案:a5解析:推理判断题。由于本文主要说明的是消极思想和积极思想对人们所产生的影响,故本文最有可能出现在医学杂志上,选b。答案:b.阅读理解。survivors searched for loved ones on monday in emergency centers across the northeast coast of japan, with thousands of people still missing after an earthquake and tsunami that probably killed more than 10,000 people. “im looking for my parents and my elder brother,” yuko abe, weeping, said at an emergency center in a nearly flattened town of 24, 500 people. “i also cannot tell my relatives who live away that i am safe, as mobile phones and telephones are not working.” many people spent another freezing night huddling(蜷缩)in blankets around heaters in shelters along the coast, a scene of devastation after the earthquake sent a 10-meter wave surging(冲击) through towns and cities in the miyagi region, including its main coastal city of sendai. about 2,000 bodies were found on the shores of miyagi. the nation struggled with the worst disaster since world war . almost two million households were without power in the freezing north. there were about 1.4 million people without running water. emiko ohta, 52, wearing a mask and plastic gloves, searched through the remnants of her home in the port town of kuji. the house had been reduced to a pile of dirt-covered rubble(碎石). “i came to see if theres anything usable. all my kimonos(和服)are destroyed, but there are maybe some items of emotional value here. i did find a bit of jewellery. just a little,” she said. japanese prime minister naoto kan said food, water and other necessities such as blankets were being delivered by vehicles but because of damage to roads, authorities were considering air and sea transport. a few employees at a factory in kuji that manufactured shipping parts showed up for work on monday, even though it had been reduced to rubble. one young worker said he came because it was a workday. factory chief teruo nakano said everyone who worked there was safe and they were awaiting instructions from their leaders. he planned to send workers home. 6. which of the following is not mentioned as the damage caused by the earthquake and tsunami? a. electricity cut off b. lack of drinking water c. road destruction d. breakdown of air transport7. the underlined word “remnants” in the fifth paragraph probably means “_”. a. ruins b. neighborhoods c. dustbins d. drawers 8. what is true about the earthquake according to the passage? a. its the worst one in japanese history. b. it caused yet another natural disaster. c. it killed 24, 500 people by flattening the town. d. it has caused the extreme weather in the northeast. 9. we can infer from the passage that _. a. kimonos and jewellery at this time are useless b. there are enough necessities in disaster-struck areas c. disaster-struck areas are accessible by ship and air d. the government is not doing its best to deliver supplies 10. the purpose of the last paragraph is to show _. a. how important the factory was b. how serious the damage to the factory was c. there is still hope after the destructive earthquake d. the japanese value their work more than their life 【参考答案】610、dabcc完形填空here you grow again“youre having problems? no problem. ”thats what i try to tell myself when i begin to feel overwhelmed. and then i1myself that the only people i am aware of who dont have2are gathered in peaceful neighborhoods. there is never a3, never a moment of stress to ruin a day. all is calm. most4have at least one such worry-free zone. we call them5. but if youre still6, you have difficulties. its the way of life. and believe it or not, most of your problems may actually be7for you than you think. let me explain. maybe you have seen the great barrier reef, 8some 1, 800 miles from new guinea to australia. tour guides regularly take visitors to9the reef. on one tour, the guide was asked a question. “i notice that the lagoon(浅水湖)side of the reef looks10and lifeless, while the ocean side is lively and colorful, ”a traveler observed. “11is this? ”the guide gave an interesting answer, “the coral(珊瑚)around the lagoon side is in12water, with no challenge for its survival. it13early. the coral on the ocean side is constantly being14by wind, waves, stormssurges of power. it has to fight for15every day of its life. as it is challenged and tested it changes and16. it grows healthy. it grows strong. and it reproduces. ”then he added this telling note, “thats the way it is17every living organism. ”like coral18by the sea, we grow. 19demands can cause us to grow stronger. mental and emotional stress can produce strength and determination. spiritual testing can produce20of character and faithfulness. 【文章大意】大堡礁上经常受到海水冲击的珊瑚生命力更加旺盛, 但是那些没有受海水冲击的反而会死得更早。作者从而得出, 在我们的人生中, 经常遇到挫折, 会使我们更加具有能力。1. a. warnb. remindc. informd. persuade【解析】选b。从后面的myself that the only people i am aware of who dont haveare gathered in peaceful neighborhoods可知, 这是作者提醒自己的事情。2. a. purposesb. troublesc. plansd. opinions【解析】选b。与本文的第一句话youre having problems? no problem中的problems呼应, 指那些没有麻烦的人们。3. a. wonderb. miraclec. cared. wish【解析】选c。与上文中的problems, troubles和后面的stress等呼应, 指没有任何关心的事情。4. a. suburbsb. hallsc. countriesd. towns【解析】选d。根据后面的we call them可知是公墓, 因此表明这里指每个城镇。5. a. cemeteriesb. yardsc. squaresd. parks【解析】选a。与上文提到的mosthave at least one such worry-free zone. 每个城镇都有一个人从来不会担忧的地区, 即公墓。6. a. worryingb. breathingc. thinkingd. working【解析】选b。根据后面的you have difficulties. its the way of life可知, 只要你呼吸, 只要你活着, 你就有困难。7. a. biggerb. smallerc. betterd. heavier【解析】选c。根据空格前面的and believe it or not, most of your problems may actually be和后面的for you than you think. 可知, 你的问题要比你想象的要好。8. a. coveringb. runningc. reachingd. stretching【解析】选d。从后面的some 1, 800 miles from new guinea to australia可知这里指大堡礁绵延1 800英里。9. a. viewb. digc. protectd. find【解析】选a。根据前面的tour guides regularly take visitors可知导游带着游客们去欣赏这里的风景。10. a. healthyb. palec. strongd. colorful【解析】选b。与后面的and lifeless呼应, 指这里的珊瑚是无生命的, 并且颜色是苍白的。11. a. howb. whenc. whyd. what【解析】选c。根据前面的“i notice that the lagoon side of the reef looksand lifeless, while the ocean side is lively and colorful, ”a traveler observed. 可知, 这个游客看见这种情景之后, 问为什么。12. a. dirtyb. coldc. deepd. still【解析】选d。根据前面的浅水背景和后面的with no challenge fo
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 2025年区块链行业数字资产交易平台市场研究报告
- 2025年日用品行业生活日用品消费趋势研究报告
- 废油脂收处站建设项目节能评估报告
- 厂房质量管理与控制方案
- 资源回收效率提升-第3篇-洞察与解读
- 食品加工项目环境影响报告书
- 高效施工现场资源调配方案
- 2025年三亚市市级机关公开遴选考试真题
- 2024年富顺县事业单位选调工作人员考试真题
- 建筑预应力设计质量管理方案
- 生产工单结案管理规定
- 国有企业招标采购相关法律法规与国有企业采购操作规范
- 应收账款明细台账模板
- 做成功父母培养成功孩子
- 师德师风负面清单及整改台账
- 【下载】新概念英语1-4册词汇带音标Excel版
- GB/T 21414-2021轨道交通机车车辆电气隐患防护的规定
- 骨骼肌肉疼痛康复治疗新进展课件
- 农业昆虫分类演示文稿课件
- Q∕SY 05268-2017 油气管道防雷防静电与接地技术规范
- 部编版六年级上册语文习作-笔尖流出的故事课件
评论
0/150
提交评论