




免费预览已结束,剩余2页可下载查看
下载本文档
版权说明:本文档由用户提供并上传,收益归属内容提供方,若内容存在侵权,请进行举报或认领
文档简介
2015贵阳市高考英语阅读、阅读表达一轮自练题(5) 及答案 完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从115各题所给的a、b、c和d项中, 选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。it was a terrible night for lubeck and lightning flashed through the darkness over his bedroom. before the 80-year-old 1 _ worker could count one thousand one, he was shaken by a blast of thunder. it was 11 p.m. the storm had moved 2 _ over his two-story wood home. then he heard the smoke 3 _ ringing. lubeck rushed 4 _ barefoot to investigate. the flames from a fire, most likely caused by lightning, exploded out. lubeck fled back upstairs to call 911. but the phone didnt 5 _. and when lubeck tried to go down outsides, he was stopped by a wall of flames.lubeck realized he was 6 _ . his young granddaughters, who lived with him, were 7 _ for the night. his house was three miles off the main road and so well hidden by pines that lubeck knew calling for help would be 8 .up a hill about a third of a mile away lived lubecks 9 _ neighbors, wentworth and his wife. when it occurred to him that the sound was more like a smoke detector, wentworth jumped out of bed, grabbed a wireless phone and a flashlight, and 10 _ down the hillside toward the noise. wentworth called out,is anyone there? as he 11 _ the house. then he heard, help me! im trapped! coming from lubecks balcony(阳台).inside the house, windows broke up all around him. after one more 12 _ inside the house,he gave up and there was no 13 _ to get to him. suddenly, he noticed a ladder. he dragged it over to the balcony and pulled lubeck down just as the second floor of the house collapsed. within the year, lubeck and his family 14 _ the house at the site of the fire. wentworth and lubeck dont run into each other 15 _ , but lubeck now knows that if he ever needs help, wentworth will be there.1. a excitedbtiredcretiredd .relaxed2. a directlybslightlyc-slowlyd smoothly3. a packet balarmcboxd chimney4. a forwardsbupstairsctowardsd downstairs5. a workbuseccalld make6. a rescuedbshockedcbeatend trapped7. a presentbawaycalived active 8. a helpfulbcarelesscfruitlessd regretful9. a farthestbclosestckindestd deepest10. a headedbhandedcescapedd landed11. a gotbarrivedcapproachedd walked12. a thoughtbexperimentcchanced attempt13. a keybideacway d doubt14. a remindedbrebuiltcrepeated d recalled15. a rarelyboccasionallyccommonly d regularly1.【答案】c 【解析】考查形容词及语境的理解。 excited高兴的; tired累的; retired退休的; relaxed放松的。根据the 80-year-old可知80岁当然退休了。那位80岁的退休工人数到了1001个数字,故选c。2.【答案】a【解析】考查副词及语境的理解。directly径直地,直接地; slightly轻微地; slowly慢慢地; smoothly平稳地。这里用directly来表明风暴之大。风暴就像就在两层木屋的上方,故选a。3.【答案】b【解析】考查名词及语境的理解。packet包装; alarm报警; box盒子; chimney烟筒。根据上文可知暴风特别大,他们听见风暴的鸣叫声,故选b。4.【答案】d【解析】考查副词及语境的理解。forwards向前; upstairs楼上; towards向; downstairs向下。根据lubeck fled back upstairs to call 911.可知他是从楼上下来的。lubeck光着脚冲下楼去看一下究竟,故选d。 5.【答案】a【解析】考查动词及语境的理解。work工作; use使用; call打电话; make制造。电话不能用,故选a。6.【答案】d【解析】考查动词及语境的理解。rescued救援; shocked震惊; beaten打败; trapped困境。lubeck意识到必须被救,故选d。7.【答案】b【解析】考查形容词及语境的理解。present现在; away离去; alive活着的; active积极的。本来和他住在一起的小孙女晚上离开(away)了,故选b。8.【答案】c【解析】考查形容词及语境的理解。helpful有帮助的; careless粗心的; fruitless徒劳的; regretful后悔的。他的房子离主要公路有3英里远,并且周围被松树包围着以致于他呼救是没有用的,故选c。9.【答案】b【解析】考查形容词及语境的理解。farthest最远的; closest 最近的;kindest亲切的; deepest最深的。最近的(closest)邻居住在向山上走一英里的地方,故选b。10.【答案】a【解析】考查动词及语境的理解。headed朝向, 率领;handed帮助; escaped 逃离;landed着陆。根据上文可知邻居住在上面的上山。wentworth从床上跳下来,拿起无线电话和手电筒朝下山有声音的地方而去,故选a。11.【答案】c 【解析】考查动词及语境的理解。got到达,接介词to再跟名词; arrived到达,接介词at或in再跟名词; approached接近,它后面直接跟名词; walked步行。当他接近房子的时候,wentworth大叫“那里有人吗”,故选c。12.【答案】d【解析】考查名词及语境的理解。thought 思考;experiment实验; chance机会; attempt尝试。在房子又进行一次尝试(attempt)后,他放弃了,故选d。13.【答案】c【解析】考查名词及语境的理解。key钥匙;idea主意;way方法;doubt怀疑。没有办法接近他,故选c。14.【答案】b【解析】考查动词及语境的理解。reminded提醒; rebuilt重建; repeated重复; recalled召回。在这一年内,lubeck和他的家人在着火的地方重建(rebuilt)了一个房子,故选b。15.【答案】d【解析】考查副词及语境的理解。rarely 很少地;occasionally偶尔; commonly通常地; regularly经常,有规律地。wentworth和 lubeck 没有经常见面,但是lubeck知道,如果他需要帮助,wentworth就在那里等着。故选d。阅读理解。to err is human. to blame the other guy is even more human. common sense is not all that common. why tell the truth when you can come up with a good excuse? these three popular misquotes (戏谑的引语) are meant to be jokes, and yet they tell us a lot about human nature. to err, or to make mistakes, is indeed a part of being human, but it seems that most people dont want to accept the responsibility for having made a mistake. they naturally look for someone else who could be responsible for the problem. perhaps it is the natural thing to do. the original quote about human nature went like this:“to err is human, to forgive, divine (神圣的).” this saying mirrors an ideal:people should be forgiving of others mistakes. instead, we tend to do the oppositefind someone else to pass the blame on to. however, taking responsibility for something that went wrong is a mark of great maturity. common sense is what we call clear thought. having common sense means having a good general plan that will make things work well, and it also means staying with the plan. common sense tells you that you take an umbrella out into a rainstorm, but you leave the umbrella home when you hear a weather forecast for sunshine. common sense does not seem to be common for large organizations, because there are so many things going on that one person cannot be in charge of everything. people say that in a large company, “the right hand does not know what the left hand is doing.and what is wrong with a society that thinks that making up a good excuse is like creating a work of art? one of the common problems with making excuses is that people, especially young people, get the idea that its okay not to be totally honest all the time. there is a corollary (直接推论) to that:if a good excuse is“good” even if it isnt honest, then where is the place of the truth?1. according to the passage, which of the following seems the most human? a. to search for truth.b. to achieve ones ideal. c. to make fun of others mistakes. d. to criticize others for ones own error. 2. according to the author, what is a sign of a mans maturity? a. doing things his own way.b. bearing responsibility for his mistakes.c. making as few mistakes as possible.d. thinking seriously about his wrongdoings.3. which of the following is not based on common sense? a. a man tries to take charge of everything in a large company.b. a student goes out with an umbrella in stormy weather.c. a companys next move follows a good plan. d. a lawyer acts on fine judgments.4. what is the authors opinion about a good excuse? a. making a good excuse is sometimes a better policy.b. inventing a good excuse needs creative ideas.c. a good excuse is as rewarding as honesty.d. bitter truth is better than a good excuse.5. what would be the best title for this passage? a. a mirror of human natureb. to blame or to forgivec. a mark of maturityd. truth of excuse【参考答案】64.1-5 dbada 阅读理解【2014临沂3月质量检测】it can be hard to encourage families of preschoolers to turn off the tv,but there are plenty of highquality shows that promote learning and positive relationships rather than violence,researchers noted.“although clearly kids watch too much,whats more worrying is that they watch poor quality shows,” said dr christakis,the lead researcher on the new study from the university of washington in seattle.his former survey of parents of threeto fiveyearold children showed the kids often watched violent cartoons and movies that are “totally inappropriate”for their study,he and his colleagues randomly divide 565 preschoolers into two groups.in one group,parents recorded notes about kids normal tv viewing,without receiving any guidelines to reduce or change those habits.in the other group,researchers made visits and calls and sent monthly newsletters encouraging parents to replace violent tv with educational programming.after six and 12 months,parents reported their kids angry,aggressive or anxious behaviors on a questionnaire.at both time points,children in the tv intervention (干预) program had slightly fewer problems than those in the comparison group.boys in lowincome families seemed to benefit most from the change in programming,the researchers found.“the point is,this is something that is as effective as other things we do to try to guide behavior in children,and its fairly simple,” christakis said.another study published in pediatrics found the more tv kids and teens watched,the more likely they were to have a crime or other problems in society.children may imitate violence they seeor more time in front of the tv could simply mean less communication with peers and families,and worse performance in school.the american academy of pediatrics recommends kids watch no more than one to two hours of highquality programming each day.researchers agreed parents should be mindful of what exactly their young kids are watching on tv as well.“its not just about turning the tv off,its about changing the channel,” christakis said.1what is the positive effect of highquality tv shows on kids?agood learning results and relationships.bbeing affected by violence.cspending less time on tv programming.dencouraging them to turn on the tv.2for christakis,what is more concerning?akids watching too much tv.btv shows being of poor quality.ckids watching too many cartoons.dparents receiving no guidelines.3we can learn from the survey mentioned in para.3 that_.achildren dont like being disturbed while watching tvbpreschoolers seems to like newsletters more than tvcpoor children prefer to watch educational programmingdkids watching highquality programs have fewer problems4. christakis thought the effect of educational programming on childrens behaviour was_.aunclear bslight cobvious dgreat5according to the researchers,_.agetting preschoolers away from tv is difficultbshows on tv in america are full of violencecparents should communicate more with their kidsdparents should keep an eye on what kids watch on tv语篇解读本文是一篇调查报告。研究人员通过调查研究发现:高质量的电视节目对学龄前儿童的学习和待人处事,有很大的促进作用。同时文中还提醒家长:关掉电视不是明智之举,关键要关注孩子观看的节目内容。1解析:细节理解题。根据第一段中的“.but there are plenty of highquality shows that promote learning and positive relationships”可知,a项正确。答案:a2解析:细节理解题。根据第二段第一句“.whats more worrying is that they watch poor quality shows.”可知,b项正确。题干中的concerning与“worrying”同义。答案:b3解析:细节理解题。根据第三段倒数第二句“at both time points,children in the tv intervention (干预) program had slightly fewer problems than those in the comparison group.”可知,与对照组相比,所看电视节目受到干预的孩子的问题相对较少。答案:d4解析:推理判断题。根据倒数第三段和最后一段可知,christakis认为,教育类的电视节目对孩子行为的影响是显而易见的。答案:c5解析:细节理解题。根据最后一段第二句“researchers agreed parents should be mindful of what exactly their young kids are watching on tv as well.”可知,家长应该关注孩子所看电视节目的内容。答案:d。【上海市嘉定区】 directions: read the passage carefully. then answer the questions or complete the statements in the fewest possible words. many children first learn the value of money by receiving an allowance(津贴)the purpose is to let children learn from experience at an age when financial mistakes are not very costlythe amount of money that parents give to their children to spend as they wish differs from family to familytiming is another considerationsome children get a weekly allowanceothers get a monthly allowancein any case,parents should make clear what,if anything,the child is expected to pay for with the moneyat first,young children may spend all of their allowance soon after they receive itif they do this,they will learn the hard way that spending must be done within a budgetparents are usually advised not to offer more money until the next allowancethe object is to show young people that a budget demands choices between spending and savingolder children m
温馨提示
- 1. 本站所有资源如无特殊说明,都需要本地电脑安装OFFICE2007和PDF阅读器。图纸软件为CAD,CAXA,PROE,UG,SolidWorks等.压缩文件请下载最新的WinRAR软件解压。
- 2. 本站的文档不包含任何第三方提供的附件图纸等,如果需要附件,请联系上传者。文件的所有权益归上传用户所有。
- 3. 本站RAR压缩包中若带图纸,网页内容里面会有图纸预览,若没有图纸预览就没有图纸。
- 4. 未经权益所有人同意不得将文件中的内容挪作商业或盈利用途。
- 5. 人人文库网仅提供信息存储空间,仅对用户上传内容的表现方式做保护处理,对用户上传分享的文档内容本身不做任何修改或编辑,并不能对任何下载内容负责。
- 6. 下载文件中如有侵权或不适当内容,请与我们联系,我们立即纠正。
- 7. 本站不保证下载资源的准确性、安全性和完整性, 同时也不承担用户因使用这些下载资源对自己和他人造成任何形式的伤害或损失。
最新文档
- 贫困地区有关课件
- 2025年软件开发行业自动化测试技术研究报告
- 2025年航空运输行业航空运输市场前景研究报告
- 2025年零售行业无人商店发展现状分析报告
- 2025年人文教育行业教育理念与文化传承研究报告
- 2025年农业行业智能农业技术应用前景研究报告
- 2025年教育科技行业教育科技应用前景研究报告
- 艺考协议书班
- 2025年医药行业生物技术应用前景研究报告
- 2025年云计算行业边缘计算技术在工业互联网中的应用研究报告
- 高血压与气温的关系
- 赛题 模块一 职业素养测试-2023年全国职业院校技能大赛拟设赛项赛题
- 集成电路器件与SPICE模型9
- 民宿经营管理培训教材
- 有害物质管理培训课件
- GB/T 33363-2016预应力热镀锌钢绞线
- GB/T 23510-2009车用燃料甲醇
- 做新时代马克思主义的信仰者与实践者课件
- 实用英语口语900句
- 食品安全事故流行病学个案调查表
- 风机运行记录表
评论
0/150
提交评论